Şimdi Ara

Köprü Geçişi Sırasında Bisikletlerin Arasına Dalan Kızgın Sürücü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bildiğiniz üzere bugün Bisikletliler Derneği'nin düzenlediği bisiklet festivali vardı. Bu kapsamda bisiklet ile köprü geçişi olacaktı. Sonrasında ise Harem'de etkinlik son bulacaktı. Geçen sene de olduğu gibi bu sene de tatsız olaylar yaşandı. Bizzat şahit olduklarımı aktarayım:
    Trafik polisinin kapattığı yolda araç sürücülerinin bazıları araçlarından çıkarak bizlere tehdit ve küfür ettiler. Bunlardan en garibi ise sinirli bir sürücünün "bu yol sanki hiç açılmayacak" demesiydi. Kısaca seni ezicem demenin farklı bir versiyonuydu.

Harem'de beklerken bir sürücü araç içinde sinir krizi geçiriyordu. Direksiyonu yumrukluyordu etrafa ve polislere küfür ediyordu. Başka bir sürücü ise "gidin kaldırımda sürün lan" gibi ifadeler kullanıyordu daha burda yazamayacağım ağıza alınmayacak şeyler söylüyorlardı. Senelerdir trafikte bisiklet sürüyorum ama bu kadat kızgın bir kitle görmemiştim.

Bu konuyu açma sebebime gelirse aşağıda haber linkini verdiğim olaydı. Bu konu hakkında yorumu size bırakıyorum.

http://www.hurriyet.com.tr/spor/diger/26572545.asp?utm_source=hurriyet&utm_medium=haberdetay1&utm_campaign=ilgilihaber

Bu linkte olaya yakın arkadaşın paylaştığı fotoğraf. Fotoğraflarda çarpmanın şiddetini görebilirsiniz.

https://m.facebook.com/groups/217931361719260?view=permalink&id=291882100990852

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aizanoi -- 8 Haziran 2014; 21:54:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ya şimdi buraya bi şey yazıcam da banlanmaya değmez, o adamı niye linç etmediler ? polis mi engel oldu ? plaka falan alınmıştır herhalde gerekli işlemler yapılır. İçerdeki kadından belli oluyor zaten ailenin kültür seviyesi. Umarım hepsi trafik kazasında ölür
  • DT Swiss kullanıcısına yanıt
    Plaka alınıp şikayet edildi. Polis ve bazı bisikletliler araya girdi. Arabada ciddi maddi hasar vardı. Arka tarafta kırılmadık ve yamulmadık yer kalmamıstı ama içeride çocuk olduğunu görünce millet duruldu kadını ve cocukları sakinleştirdiler. Cahil bir adamın işlediği suç yüzünden kadın ve çocuklar da etkilendi. Adama tam olarak ne yaptılar bilmiyorum ben yaklaşık 70-80 mt uzaktaydım.

• Umarım hak ettiği cezayı alır kasıtlı olarak cana kastetmiş delil de bol. Kadın, çocuk dinlemezdim o adamı linç etmek için elimden geleni yapardım. Bisikletliler arasında da kadın ve çocuklar olduğundan eminim çünkü adam onları düşünmüyorsa ben de düşünmem onun arabasındakileri, neyse hepinize geçmiş olsun başta yaralılar olmak üzere
  • Geçmiş olsun kötü bir olay olmuş .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • turkiye`de yasamak insani oyle bir noktaya getiriyor ki sadece bisiklet konusunda degil hayatta basiniza gelebilecek sey durumda kendinizi ve ruh sagliginizi koruyabilmek icin gun gectikce daha acimasiz olmak zorunda kaliyorsunuz.

eger trafikte suruyorsaniz kendinizi ona gore ayarlayip dikkatli olursunuz. organizasyon var diye giderseniz trafik kosullarindan farkli kosullara adapte olursunuz. bu durumda yolda giderken birden uzerinize arac cikip sizi eziyorsa burada bir suc var bu suclular da organizasyonu yapamayan kisiler. kimse hangi arabanin icinde hasta var hangisinde yok bilemez. ayrica arabasinda hasta olan kisilerin baska insanlarin canina kastetmek gibi bir hakki da yok. hastan senin icin ne kadar onemliyse carptigin insanlarin yakinlari icin de o insanlar onemli. onlarin da senin uzerinden arabayla gecmesine ses cikartmayacaksin o zaman.
    ``hastam var`` klasik yalanlardan biridir. farkindalik yaratiriz diye yapilan yerde adamlar bisikletlileri oyle guzel fark ediyor ki ezmek istiyor. sizden nefret ediyorlar ve oldurmek istiyorlar. bu kadar basit. eger oradan devlet buyugu bilmem ne falan gecseydi dut yemis bulbul gibi arabada oturacak adam size aslan kesiliyor. kendi colugunu cocugunu dusunmeyen adami dusunmek size hicbir sey sey kazandirmayacak. cocugun psikolojisi zaten 3 kisiye carpinca gitti ki oyle bir davarla yasayan cocukta psikoloji ne kadar saglikli olur tahmin edin.yetistirdigi cocuklar da kendi gibi davar olacak. muhtemelen bu davari yetistiren anasi da yaninda oturan. kahveye gidince taytli ****leri nasil ezdigini anlatacak. ne empati kurun ne de onun rehabilitasyonu ve kendi dogrulariniz icin taviz vermeyin. arabasini kirin canini yakin ki bir daha bakkala ekmek almaya giderken bile karsidan karsiya gecemesin. baska turlu bu ulkede bu is olmaz.

• arkadaşlar LİNK teki yazıyı okumanızı tavsiye ediyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Keşke böyle olaylar hiç yaşanmasa bisikletçilerin üstüne araba sürmesi zaten cinayetten farkı yok. hayatında unutamayacağı kötü bir gün yaşattı ailesine adam arabası'da perte çıktı.
  • Toplumun büyük bir kısmı sistem gereği planlı olarak cahil bırakılıyor. Hepimiz bu adamın hangi tür müzik dinlediğini, dünya görüşünün ne olduğunu, alışkanlıklarının ne olduğunu, nasıl bir jargonu olduğunu onunla hiç tanışmadan biliyoruz.
  • Millet şansa yaşıyor.
    Ulan seçim zamanları yapılan meydan gösterileri için halka yapılan eziyete gıkları çıkmaz şunun yaptığına bak.

İşin tuhaf yanı o adamı oradan kurtaran polisler değil yine o canına kast ettiği bisikletçiler olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: TrickStar

arkadaşlar LİNK teki yazıyı okumanızı tavsiye ediyorum.

Linktekivyaziyi okudum.ilkten haberi duydugumda bende cok tepki gosterdim adama ama bazi arkadaslarda tahrik etmis.yinede boyle yapmamaliydi.olan iki bebek ve annesine.bide yaralanan iki bisikletci arkadasimiza olmus.hepsine gecmis olsun.

Hep derim biz ulke olarak birbirimize saygi duymadikca bir karis ilerleyemeyiz diye.

• Kasıtlı adam öldürmeye teşebbüsten yargılanmalı bu adam. Nedir bu ya...
  • Son edindiğim bilgilere göre bizzat arabanın çarptığı M. Özdemir şunu dedi "keşke bu etkinliğin bedeli 15 dikiş olmasaydı. Şuan bana çarpan kişi kasıtlı mala zarar verme ve adam öldürmeye teşebbüsten nezarette"

Bu arada o blogspottaki yazıyı sabah okumuştum eksik bilgiler var. Kimse durduk yere adamın arabasına tekme atmadı. Arabadan inip polisin yanına gitti el kol yaptı polis bunu geri gönderdi sonra arabaya dönerken ordan biri "beklemek zorundasın" tarzında bir şey dedi adam direk şahsa küfür etti. Sonra arabanın içinde saydırmaya başladı. O blogspottaki arabayı tekmeleyen adam sanırım bunun lüfür ettiği adamdı kimse durduk yere koşup arabaya tekme atmaz. Ondan sonrasında pati çekerek kalktı hiç frene basmadan tam gaz bi 15-20 mt gitti sonra birine çarptı yerden birkaç mt havalandı sonra daha devam edip birkaç kişiye daha çarptı ondan sonrasını pek göremedim kalabalık oldu etrafı.

• geçmiş olsun diyelim kazada yaralanan kişilere , ayrıca şunuda söylemekte fayda var sürücü kendi olayında %100 suçlu fakat bisikletli arkadaşlarda kendilerine ayrılan tek şeridi kuralsız bir şekilde kullandığından zamanla diğer şeritlere taşmalar yaşandı . dilerim ilerde olacak organizasyonlar daha koordinatlı bir şekilde yapılır ki bisiklete kamuoyunda bir nefret oluşmasın
  • bu olay o kadar basit bi olay değil. özellikle bisikletçiler pazar günü yaşananlar konusunda oturup düşünmeliler.

ama tabi bunları yazıyoruz da, öyle oturup düşünme falan olmayacak onu da biliyoruz.

olayın özü şu ki, bizim türk milletinin her yerinde her grubunda hanzo-apaçi ruhlu insanlar var. her yerde bu insanlar. her yerde.

ben bursa bisiklet turu nedeniyle şehir dışındaydım, olayları okuyunca çok üzüldüm. dün bisikletlilerin kendi imajı adına hiç iyi şeyler yaşanmamış ne yazık ki.
  • adam ne kadar ceza alış belli mi ? içerde şişleseler bari
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.