Şimdi Ara

köprü diyot

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
13.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar .elimde bir tane kbpc 3510 köprü bağlamalı 4 ayaklı dalgalı akımı doğru akıma çeviren diyot var.birde 250w lık trafo var.ben bu trafodan 12v,24v,36 ve 42 volt çekeceğim..ben bu trafonun özelliklerini internette bulamadım.siz bana bunun dalgalı akımda alacağı maksimum volt ve amper değeri,doğru akımda vereceği maksimum volt ve amper değerini verirmisiniz.

resimlerini yükledim

köprü diyot

• birde bunun ayaklarının işaretlerini resim üzerinde gösterirmisiniz.şimdiden teşekkürler

köprü diyot
  • elindeki diyot 35 A 1000 v bir köprü diyot.
    trafon ise 250 watt demişsin,eğer yazdığın gibi farklı voltajlarda çıkışları var ise 250 wat ı kullanacağın çıkıştaki voltaja bölerek çekebileceğin akımı bulursun.
    yani 12 v çıkıştan 20 amper
    24 v çıkıştan 10 amper
    48 v çıkıştan 5 amper şeklinde. tabi bu işin teorik kısmı gerçek sonuç trafonun sarım yapısına ve kalitesine göre değişir.Dalgalı veya doğru akıma göre değişmez güç hep aynı kalır.
    Bence se trafonun resminide ekle öyle konuşalım,böyle görmeden olmaz.

köprü diyot

• Bu siyah renkli resim ile nasıl,trafo uçlar nerede kaç tane bilemeyiz ki ustam.
    Hem 250W trafo ile tek çıkıştan ayrı ayrı gerilimli çıkış elde etmek çok kayıplı olur.

Böyle çok değişik voltajlı ve amperajlı çıkışlar istendiğinde trafo çıkışınında çoklu olmasını tavsiye ederim.
    Ör;12VDC için 11-12 VAC ,24VDC için 23-24VAC çıkış olmalı.Yoksa 250W trafo zamanın çoğunda ısıtıcı çalıştırır gibi transistör ısıtır.

Öncelikli not=Tam bilgiye yada deneyimli değilseniz elektriğe çarpılma ihtimaliniz var.Aman dikkat...!!!!!
    Kendinize güveniniz varsa;220V primer tarafını şebekeye bağlayıp diğer çıkışlardan voltaj ölçümü yapın,önce voltaj tespiti olmalı.
    Kolay gelsin.
  • cevabınız için teşşekkür ederim.
    diyotun arka tarafında hiç bir işareti yok sadece o yazı var.az önce elektronikçiye sordum adam bana artı işaretinin çaprazı eksidir dedi.adamın elektronikten anladığı yok.birde size sorayım dedim.adama 240w akım çekeceğim dediğindede bu trafoyu gösterdi yine.rahat rahat bunlan çekersin dedi. ben bundan 12v 20 a akım geçireceğim ve bunlan peltier çalıştırmayı planlıyorum.köprü diyot için bir soğutucum var üst yüzeyinin 4 katı büyüklüğünde şu eski 64 mb lık ekran kartı soğıtıcuları.üstüne fan koydummu tamamdır.

birde bu dc akım kesik kesik geliyormuş.onu gidermek içinde buna kondansdatör ve 3 ayaklı elemanlar takıyorlarmış.siz bana bunun herhangibir şemasını verirmisiniz.
    birde bu kısa devre koruma nedir.bu konu hakkında bi konu açılmışsa link atarmısınız

şimdiden teşekkürler
  • arkadaşlar pardon resimleri ve mesajlarınızın bazılarını görmemişim mesajı yanlışlıkla yazdım.
    ekrem abi.gösterdiğin resim tamda ihtiyacım olan resim.malisert abi istediğin fotoğrafları az sonra atacağım.trafo kademeli trafodur.boşyok abi önceki yazdığım mesajda dediğim soğutucunun tabanının kalınlığı 3mm,12 tane yaprağı var ve herbirinin kalınlığı 1 mm.olmassa elektronikçide alüminyum ızgaralar var onlar kalın ızgara onlardan alıp üstüne fan koyarım.

şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi man of plutonium -- 15 Ekim 2012; 20:09:41 >
  • Peltier için kısa devre korumasına gerek yok, cekeceğiniz akımın bir kaç amper yukarısı sigorta bağlarsınız, örneğin 20 amper için 25 amperlik.

4 X 4.700 Mf elektrolitik kondasatör bağladınızmı, köprünün + ve - uçlarına tamamdır. Elektolitik kondansatöründe + ve - vardır, dikkat edin.

Son not olarak, peltierin çalışma voltajı 180 watttlığı için 15 voltttur, bu voltajın üstüne çıkmayın altı daima iyidir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ac Voltajda Ters Bağlı Diyot
    3 yıl önce açıldı
    Çalışan Diyot Ölçümü
    geçen yıl açıldı
    1 amper diyot
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şu şekilde bağlantı olacak.

köprü diyot
  • resimleri koydum işte.
    şimdi
    12 volt çıkışından neden 20 amper alamamıyorum.içindeki sarımlamı alakalı yoksa başka birşeymi.
    köprü diyotu adam bana 240 w diye verdi.ben adama gidip bundan birkaçtane daha istiyeyimmi yoksa daha güçlüsünümü sorayım.yani 240 w kullanacağım.240 w lık diyot yerine 300-400w lık diyotmu alayım.gerçi aklımdan daha öncede geçti ama bu diyotun ona uygulayacağı belli bir dirençde var.

cevaplarınız için teşekkür ederim.

köprü diyot

köprü diyot

köprü diyot

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi man of plutonium -- 15 Ekim 2012; 21:16:28 >

• cevabınız için teşekkür ederim.
    şimdi trafo kademeli trafodur.12-24-36-42 volt kademelidir ve her birinin ayrı sarımı vardır.yani 4 sarım var ,1 tanesi 12volt veriyor.ben o 12 voltluk tek sarımdan 20 amper çekebilirmiy.yoksa sizin dediğiniz 4 tane ayrı sarılmış 12voltluk sarımı olan trafodan mı almak zorundayım.
    şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ata196611

cevabınız için teşekkür ederim.
    şimdi trafo kademeli trafodur.12-24-36-42 volt kademelidir ve her birinin ayrı sarımı vardır.yani 4 sarım var ,1 tanesi 12volt veriyor.ben o 12 voltluk tek sarımdan 20 amper çekebilirmiy.yoksa sizin dediğiniz 4 tane ayrı sarılmış 12voltluk sarımı olan trafodan mı almak zorundayım.
    şimdiden teşekkürler

Tek sarımdan 20 amper çekemezsiniz, dört sargıyı lehim yerlerinden ayırıp ayrı ayrı kullanmanız lazım. Lehimleri sökmezseniz kablolardan biri kopacak olursa kondansatöre üst çalışma voltajından yüksek gerilim gelip patlayabilir, çıkıştaki yükü yüksek gerilim bozabilir.
  • hmm tamam anladım.
    dediğiniz gibi 4 tane 12 volt sarım var.içini açıb bi göz attım(kağıdını yırtabildim ancak).birde şu hiç aklıma gelmedi nedense ben bunu alıp 12v u seçip rezistans teline bağlamıştım.trafo burada zaten 12v 20 a veriyor.ancak hatırladım bunu.neyse.
    şimdi ben köprü bağlamalı diyottan 4 tanemi alacağım(resmi var yokaruda)yoksa soğutmayla bu yetermi.
    birde bu kondansdatör doğru akımdaki dalgalanmayı önlüyormuş.ben bu kondansdatörü nereye bağlayacağım ve bu kondansdatör kaç uf lik ve kaç voltluk olmalı.
  • bu arada sayfa bende çok geç yükleniyor nedense ve bağzı mesajları göremiyorum görsemde tamamı çıkmıyor.
  • arkadaşlar her şey için teşekkür ediyorum.gerçekten çok yardımcı oldunuz.az önce 3 tane daha köprü diyot ve büyükçe bir soğutucu alarak denedim ve sorunsuz çalışıyor.
  • arkadaşlar aldığımda çektiğim resmleri koymayı unuttum onlarıda koyayım dedim işte resimler.

köprü diyot

köprü diyot

köprü diyot

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi man of plutonium -- 17 Ekim 2012; 18:29:49 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.