Şimdi Ara

Köprü de RTÜK'lük Oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • STAR TV'de gösterimde bulunan Köprü isimli dizi, Erzincan Dernekleri Federasyonu (ERDEF) tarafından Radyo Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) şikayet edildi. ERDEF Genel Sekreteri Alaaddin Aktaş, konuyla ilgili, "Ayşe Kulin'in Köprü isimli eserinden esinlenerek, Merhum Erzincan Valisi Recep Yazıcıoğlu'nun yaşamını da konu alan TV dizisi, tüm yurtta ilgi ile izlenirken, Erzincanlılar'ın her bölümde hayal kırıklığını ve üzüntüsünü artırmaktadır.

Erzincan'ın soğuk bir kent olduğu öne sürülerek dizinin Eskişehir'de çekilmesi bile manidardır. Dizide, kuyrukta bekleme sahnesi çekilirken puşili, şalvarlı insanların Erzincanlı gösterilmesi bizleri derinden üzmüştür. Anadolu kültürünün bozulmadan yaşatıldığı nadir illerden biri olan Erzincanımız'da modern kıyafetli, çağdaş kimlikli insanlar yaşamaktadır" dedi.

Dizide Erzincan dağlarının teröristlerin kol gezdiği mekanlar gibi gösterildiğini iddia eden Alaaddin Aktaş, "Dünya çapında kayak ve kış turizmi merkezi olma yolunda milyonlarca dolarlık bir yatırımın eşiğindeki kentimizin, teröristlere hiçbir direnç göstermeyen ve onların her istediğini yerine getiren, onlara iaşe yardımında bulunan bir şehir portresinde çizilmesi ciddi bir hakarettir. Erzincan çağdaş, modern, demokrat, entelektüel ve geniş ufuklu insanların yaşadığı bir kent olmasına karşın, tarihin karanlıklarından fırlamış feodal bir yapıya sahipmiş gibi gösterilmektedir. Kent halkımız merhum Valimiz Recep Yazıcıoğlu'na minnet ve şükran duygularını ölünceye kadar sürdürecektir. Dizideki vali tiplemesinin Merhum Yazıcıoğlu ile bir benzerliği yoktur. Dizide üstten bakan, ağzı bozuk vali imajı halkımızı derinden üzmektedir. Valiyi karşılayan memurların şiveleri de Güneydoğu'ya aittir. Ayşe Kulin'in üç kuruşluk menfaati için 1.5 milyon Erzincanlı'ya hakaret edilmesini kınıyoruz. Bu nedenlerden dolayı dizinin acilen durdurulmasını için RTÜK'ün gereğini yapacağından endişemiz bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı.

İnşallah film durdurlulmaz bu arada şikayete hiç mi hiç katılmıyorum hiç bir bölümünü kaçırmadan izlerim fakat ben nedense hiç de valinin ağzının bozukluğunu göremedim!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreezeTheLife -- 21 Haziran 2007; 23:00:28 >

• quote:

üstten bakan, ağzı bozuk vali imajı

diziyi nasıl izledikleri bu cümleden belli
  • (ERDEF) i buradan kınıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: EliNTeR

quote:

üstten bakan, ağzı bozuk vali imajı

diziyi nasıl izledikleri bu cümleden belli

• konuyla alakası yok biliyorum am biri bana profile resmi nsl koyacağımı söyleyebilirmi lütfen
  • bitirilmemesi gereken bir dizi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yavkar@fb

bitirilmemesi gereken bir dizi.

zaten bitmiyor,2.sezon çekimleri ağustosta başlıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cok kaliteli bi dizi ins bitmez arada izliyorum
  • Hakketten yani adamlar eleştirmek için bahane arıyorlar, tvdeki güzel tek tük diziden biri zaten, gidip de Rtürk e şikayet ediyorlar
  • Evet zaten artık bütün filmler berbat aralarında 1-2 tane var biride bu inşallah film durdurulmaz
  • Türkiyede cins insan mı biter.Bazılarının diziyle gerçek hayat arasında bir bağlantının olmadığını algılaması gerek
  • Sanırım belirli çevrelerde rahatsızlık yarattı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: THESHUCK

STAR TV'de gösterimde bulunan Köprü isimli dizi, Erzincan Dernekleri Federasyonu (ERDEF) tarafından Radyo Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) şikayet edildi. ERDEF Genel Sekreteri Alaaddin Aktaş, konuyla ilgili, "Ayşe Kulin'in Köprü isimli eserinden esinlenerek, Merhum Erzincan Valisi Recep Yazıcıoğlu'nun yaşamını da konu alan TV dizisi, tüm yurtta ilgi ile izlenirken, Erzincanlılar'ın her bölümde hayal kırıklığını ve üzüntüsünü artırmaktadır.

Erzincan'ın soğuk bir kent olduğu öne sürülerek dizinin Eskişehir'de çekilmesi bile manidardır. Dizide, kuyrukta bekleme sahnesi çekilirken puşili, şalvarlı insanların Erzincanlı gösterilmesi bizleri derinden üzmüştür. Anadolu kültürünün bozulmadan yaşatıldığı nadir illerden biri olan Erzincanımız'da modern kıyafetli, çağdaş kimlikli insanlar yaşamaktadır" dedi.

Dizide Erzincan dağlarının teröristlerin kol gezdiği mekanlar gibi gösterildiğini iddia eden Alaaddin Aktaş, "Dünya çapında kayak ve kış turizmi merkezi olma yolunda milyonlarca dolarlık bir yatırımın eşiğindeki kentimizin, teröristlere hiçbir direnç göstermeyen ve onların her istediğini yerine getiren, onlara iaşe yardımında bulunan bir şehir portresinde çizilmesi ciddi bir hakarettir. Erzincan çağdaş, modern, demokrat, entelektüel ve geniş ufuklu insanların yaşadığı bir kent olmasına karşın, tarihin karanlıklarından fırlamış feodal bir yapıya sahipmiş gibi gösterilmektedir. Kent halkımız merhum Valimiz Recep Yazıcıoğlu'na minnet ve şükran duygularını ölünceye kadar sürdürecektir. Dizideki vali tiplemesinin Merhum Yazıcıoğlu ile bir benzerliği yoktur. Dizide üstten bakan, ağzı bozuk vali imajı halkımızı derinden üzmektedir. Valiyi karşılayan memurların şiveleri de Güneydoğu'ya aittir. Ayşe Kulin'in üç kuruşluk menfaati için 1.5 milyon Erzincanlı'ya hakaret edilmesini kınıyoruz. Bu nedenlerden dolayı dizinin acilen durdurulmasını için RTÜK'ün gereğini yapacağından endişemiz bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı.

İnşallah film durdurlulmaz bu arada şikayete hiç mi hiç katılmıyorum hiç bir bölümünü kaçırmadan izlerim fakat ben nedense hiç de valinin ağzının bozukluğunu göremedim!!!

Tabi geziyor Erzincan da nasıl terörist yok ya bide utanmadan söylüyorlarya Zaten Erzincan ile Tunceli sınırdır ve teröristler belki halk istemese bile oraya yerleşiyorlar Asıl "Köprü" dizisi devam etmelidir bu dizide teröristlerin bölge halkına nasıl zarar verdiği gösterilmektedir bu yüzden bu filmin devam etmesi teröristlere yataklık yapan kişilerin bile onlardan ellerini çekmesine neden olabilir bence çok kaliteli bir dizi Herkese izlemesini tavsiye ederim + Köprünün şu anki bölümlerinde dağlarda terörist kalmamıştır şehmuz ve adamları vardır onlarda askere-polise karşı değil şamil e karşı cephe almış durumdadır. Bu kişilerde özetle Emine çatışmada yaralandığı zaman köprü olmadığı için karşıya geçemediler ve Emine öldü o an şehmuzun arkadaşı İlham"Keşke köprü olsaydı zamanında buna izin verseydik şu an Emine yaşıyordu." dedi. Ve askere karşı olan çatışmasını köprüye engel olan Şamil e karşı yapmaya başladı dizinin son bölümlerinde teröristler zaten kalmamıştır bi Yılan ve adamları var oda zaten para için Şamil in dediklerini yapıyor ve Köprüyü patlattı karşılığında Şamil den para aldı bölge halkı ile hiçbir alış-verişi olmamıştır..Zaten son bölümdede üsteğmen Mert tarafından vuruldu... Bu iddiada yazılanlar kesinlikle asılsızdır arkadaşlar umarım RTÜK gerçeğin farkına varır filmi ilk bölümünden beri hiç kaçırmadan takip ediyorum bu iddia da yazanların hiçbirisi söz konusu değildir hele valiye "üstten bakan, ağzı bozuk vali imajı" yorumu kesinlikle filmi nerelerinden izlediklerinin göstergesidir vali daha çok bu iddianın tersine halkla bir bütündür ve hep onların içine girip dertlerini dinlemektedir...Umarım RTÜK gerçeği görür.
    HERKESE İYİ FORUMLAR;

Saygılarımla;

• saçmalık ya hazmedemeyenler izlemesin kardeşim
  • Bir iki bölümü bende izlemiştim.
    Annemler izlemeye devam ediyorlar.

Dizinin içeriği nasıl yorum yapamam ama vali rolündeki kişinin Recep Yazıcıoğlu ile pek ilgisi olduğunu düşünmüyorum açıkçası.

Rahmetli Recep Yazıcıoğlu çok daha sıcak kanlı bir insandı cidden.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Huhukomsu

Bir iki bölümü bende izlemiştim.
    Annemler izlemeye devam ediyorlar.

Dizinin içeriği nasıl yorum yapamam ama vali rolündeki kişinin Recep Yazıcıoğlu ile pek ilgisi olduğunu düşünmüyorum açıkçası.

Rahmetli Recep Yazıcıoğlu çok daha sıcak kanlı bir insandı cidden.

Kardeş vali rolündeki kişide gerçekten canayakın Belki rahmetli Recep Yazıcıoğlu kadar değil ama yazılanlar kadarda soğuk birisi değil diziyi takip ederseniz çok sık halkla iç içe olduğunu görürsünüz

• Ne Erzincan'ı severim ne de dizilerini...

Askerliğimi orda yaptım
  • Beni TVde Dizi izlemeye alıştıran tek ve önemli bir Dizi "Köprü" en azından zenginlerin aşk hayatını ve karmaşasını konu almıyor.
  • Zaten yarası olan gocunur ERDEF Genel Sekreteri her halde bu nedenden dolayı diziyi rütk'e şikayet etti.ERDEF zaten şehrinini imajını daha önce göstemiş olsadı belki bun gibi ucuz reklama kaçmicaklardı ve ERDEF şehrini tanıtmakta eksik kaldıgı için yanlış anlaşıla bilir düşncesi Aktaşda oluşmuş.Bu arda Ayşe Kulin'in üç kuruşluk menfaati için 1.5 milyon Erzincanlı'ya hakaret edilmesini kınıyoruz cümlesini söyleyen birinden ne bekliyorsunuz ki Ayşe Kulin böle bir şeye ihtiyacı yoktur çünkü herk onu ne kadar kuvvetli bir yazar oldugun bilir..........Alaaddin Aktaş anlicagı dilden söyliyelim üç kuruşluk reklam için Recep Yazıcıoğlu'nun nasıl oyanandıgına bakma ve şehrinde dizi cekildigi içn azıcık mutlu ol bu ne aşağılık kopmleksi bu dizede olmasa kimsenin aklına erzincan gelmez puşili, şalvarlı sahneden ise bu kadar nie etkilendiniz babanı ne giyiniyordu ve geçmişine sahip cıkmak sizce ne kadar gericilik işte ilericlik sizce ambalaj oldugu cok belli

• quote:

Orjinalden alıntı: Daemon Wintermoon

Beni TVde Dizi izlemeye alıştıran tek ve önemli bir Dizi "Köprü" en azından zenginlerin aşk hayatını ve karmaşasını konu almıyor.

+1

Diziyi izlemiyorm ama umarım bu dizide de imkansız aşklar yoktur belki ilginç bir konu olabilir ama her dizide gördüğüm için baydı artık..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.