Şimdi Ara

Kopma Sorunu ve Kablo Değişimi Hakkında Sorularım Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim şöyle bir sorunum var. Superonline adsl 16 mbit internetini kullanıyorum, evime gelen hız değeri 12 13 mbit olmasına rağmen hat bu hızı kaldıramıyor ve sürekli kopma yaşıyorum, akk dolunca hızım 3 mbit e inince bu kopmalar ortadan kayboluyor. Buna istinaden superonline ı arayıp hattımı kontrol etmelerini istedim ve 2 gün içinde şu mesajı yolladılar. " Yaşamış olduğunuz arıza altyapı ekiplerimiz tarafından kontrol edilmiştir. Bina girişine kadar sorun olmadığı, bina içinden modeme kadar olan kablolama da sorun olduğu tespit edilmiştir. Bina içi kablolamanızı bir elektrikçiden destek alıp kontrol ettirmenizi rica ederiz. " Bu mesajdan sonra ben de ev içi tesisat kablolarını söküp baktım ve cat3 kablo kullanılmış, birkaç yerde okuduğum kadarıyla ev içi internet kablolarında cat6 kablo kullanılması gerekiyormuş. Yakın zamanda vdsl tarifeye geçmeyi düşünüyordum bu nedenlerden dolayı geçişi biraz ertelemek durumunda kaldım. Şimdi sormak istediklerim şunlar.

1- Bina girişindeki ankastreden direkt evimdeki duvarlara cat6 kablo çekip switchleri cat6 switchlerle değiştirsem bu kopma sorunlarını yaşar mıyım?
    2- Birde kabloları değiştirdikten sonra vdsle geçince kopma sorunu yaşar mıyım?
    3- Ankastreden cat6 kabloyu çektim duvarlardaki kabloları da cat6 kablo yaptım diyelim, modeme gelen telefon kablolarını da cat6 ile değiştirmem gerekiyor mu?

Veya başka yapılması gereken bir şey var mı bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum.

• Direk aşağıdaki kutudan hiç ek yapmayarak modeme girsin kablo. Vdsl konusundada bölfede vdsl altyapı varsa kullanabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldenParsTR

Direk aşağıdaki kutudan hiç ek yapmayarak modeme girsin kablo. Vdsl konusundada bölfede vdsl altyapı varsa kullanabilirsiniz.

Öncelikle ilginize teşekkürler. Oturduğum bölgenin 35 mbite kadar desteklediğini söylediler. Kablo konusunda da bu modeme takılan switch cat6 switchlerine göre biraz küçük kalıyor. Fotoğraflarla daha net anlatabilirim galiba.

Bu bağlantıyı nasıl yapacağım. Yani ankastreye cat6 kabloyu takıp ucuna bu normal telefon switchlerinden takıp direkt modeme mi bağlamam gerekiyor.

• O zaman prize baglıcaksınız ancak ben bazı yerlerde prizin pas tuttugunu gordum bazende arkadan kablonun koptugunu. o yuzden dırek cektıgınız kablonun ucuna rj11 jack takılabılır veya modem kutusundan cıkan Rj 11 kablo baglanabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldenParsTR

O zaman prize baglıcaksınız ancak ben bazı yerlerde prizin pas tuttugunu gordum bazende arkadan kablonun koptugunu. o yuzden dırek cektıgınız kablonun ucuna rj11 jack takılabılır veya modem kutusundan cıkan Rj 11 kablo baglanabilir.

O tarz bir şey gayet mantıklı hocam, prizlerle uğraşmaktansa bu tarz bi çevirici alıp öyle takmam daha mantıklı olacaktır. Tekrardan teşekkürler.
  • 2 kablolu sistem sizinkide benimki gibi uzun bi cat5 alın 6 ya gerek yok farketmez çünkü bu cat5 in içinde örnek veriyorum renkler mecburi değil kırmızı ve maviyi birbirine bağlayın her iki uçta. Birde turuncu ile yeşili birbirine bağlayın 2 kabloyu birleştirip tek kablo yapın yani sonra kırmızı maviyi binadaki kutuda kendi hattınızın bir kablosuna bağlayın turuncu ve yeşilide diğer kablonuza bağlayın bu şekilde modeme kadar çekin benim snr değerim bu şekilde 18 den 30 a yükseldi hattın desteklediği hızda 60 küsürden 115 mbps ye çıktı.
    Ek olarak 1 günde 400 binleri bulan crc hatasıda artık 20 ye düştü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 3 Ocak 2017; 19:23:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SkeironnWH

şimdi hocam bende ev telefonu yok direk kabinden çektim eğer uç cakmayi bilmiyorsanız bende bilmiyorum 2. internetime su yöntemi uyguladım eski dsl kablonuzu alın makasla kesin 15 cm felan pay bırakın sonra dişlerinizle dsl kablosundan kırmızı ve yeşil olan uçlardaki bakırları cıkarın bi 5 cm olursa iyi olur onlarıda cat da kullandığınız bakırlara bağlayın düz mantık yani eğer portada bağlamayı bilmiyorsanız tt ekipleri gelip yapar portlardaki girişler cat6 yı direk sokabileceğiniz gibi değil onlardada bakır uçlarını cıkarıyorsunuz öyle yapıyorsunuz

Birkaç kere bu işlemleri yapmıştım, krone bıçağı ile çakılıyor onları yapabiliyorum hocam teşekkür ederim bilgilendirme için :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blumhouse

2 kablolu sistem sizinkide benimki gibi uzun bi cat5 alın 6 ya gerek yok farketmez çünkü bu cat5 in içinde örnek veriyorum renkler mecburi değil kırmızı ve maviyi birbirine bağlayın her iki uçta. Birde turuncu ile yeşili birbirine bağlayın 2 kabloyu birleştirip tek kablo yapın yani sonra kırmızı maviyi binadaki kutuda kendi hattınızın bir kablosuna bağlayın turuncu ve yeşilide diğer kablonuza bağlayın bu şekilde modeme kadar çekin benim snr değerim bu şekilde 18 den 30 a yükseldi hattın desteklediği hızda 60 küsürden 115 mbps ye çıktı.
    Ek olarak 1 günde 400 binleri bulan crc hatasıda artık 20 ye düştü.

Anladım hocam kabloyu alınca denemek isterim bu yöntemi de. Teşekkürler bilgi için.
  • Modem hat degerlerinizi ekleseydiniz keske. Kota doldugunda 3mb dusunce kopma olup olmamasini etkilemez. Sizin sistemde kayitli hiziniz bulunuyor kota doldurunca snr degeri etkilenmiyor sabittir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paetzold

Modem hat degerlerinizi ekleseydiniz keske. Kota doldugunda 3mb dusunce kopma olup olmamasini etkilemez. Sizin sistemde kayitli hiziniz bulunuyor kota doldurunca snr degeri etkilenmiyor sabittir.

Hocam tam olarak nasıl öğrenildiğini bilmiyorum modemin içerisine girip bunları buldum yanlış mı doğru mu bilemedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: AliBeşikçi

quote:

Modem hat degerlerinizi ekleseydiniz keske. Kota doldugunda 3mb dusunce kopma olup olmamasini etkilemez. Sizin sistemde kayitli hiziniz bulunuyor kota doldurunca snr degeri etkilenmiyor sabittir.

Hocam tam olarak nasıl öğrenildiğini bilmiyorum modemin içerisine girip bunları buldum yanlış mı doğru mu bilemedim.

Hattinizin hizi 12mb olarak tanimlanmiş. Hat zayiflamasi cok iyi santrale yakinsiniz. Snr degeri düşük. Büyük ihtimalle tesisatinizda sorun var. Kablolarinizi gözden gecirin

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AliBeşikçi

quote:

Hattinizin hizi 12mb olarak tanimlanmiş. Hat zayiflamasi cok iyi santrale yakinsiniz. Snr degeri düşük. Büyük ihtimalle tesisatinizda sorun var. Kablolarinizi gözden gecirin

Anladım teşekkür ederim, ilk işim tesisatı değiştirmek olacak. :)

• Bu değerlerle 32 mbit altyapın olduğna emin misin? tesisatı değiştirdikten sonra, vodafone nun sitesinden vdsl testi yapar mısın bakalım kaç mbit desteklediğine. Benim değerler daha kötüydü ama rahatça 80-90 mbit alıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: just4w0n

Bu değerlerle 32 mbit altyapın olduğna emin misin? tesisatı değiştirdikten sonra, vodafone nun sitesinden vdsl testi yapar mısın bakalım kaç mbit desteklediğine. Benim değerler daha kötüydü ama rahatça 80-90 mbit alıyorum.

Valla hocam superonline ı aradım bana sizin orası 8 mbit destekliyor dediler(Evime 13 mbit geliyor???). Tesadüfen 2 gün sonra Türktelekom'dan ekipleri mahallede çalışma yaparken gördüm gittim sordum, burası ne kadar destekliyor diye. Onlar da 35 mbit vdsl e kadar destekler dediler. Sonra tekrardan aradım superonline ı durumu anlattım testler yaptılar, aa evet 35 mbite kadar destekliyormuş dediler. Superonline ın dediklerine aklım ermiyor bir öyleler bir böyle. :(
  • quote:

Bu değerlerle 32 mbit altyapın olduğna emin misin? tesisatı değiştirdikten sonra, vodafone nun sitesinden vdsl testi yapar mısın bakalım kaç mbit desteklediğine. Benim değerler daha kötüydü ama rahatça 80-90 mbit alıyorum.

Bu da tesisatı değiştirmeden vodafone'nun sitesinden yaptığım test. 65 mbite kadar fiber desteklediği yazıyor.

• Düzgün bir CAT6 kabloyla 80+ mbit civarı hız alabilirsin dostum, müşteri hizmetleri bana 24mbit diyordu ama aynı anda ben evde 100mbit kullanıyordum, onlar biraz işlerine gelen tarifeyi vermeye çalışıyorlar takma yani :)
  • quote:

Düzgün bir CAT6 kabloyla 80+ mbit civarı hız alabilirsin dostum, müşteri hizmetleri bana 24mbit diyordu ama aynı anda ben evde 100mbit kullanıyordum, onlar biraz işlerine gelen tarifeyi vermeye çalışıyorlar takma yani :)

Kesinlikle katılıyorum, teşekkür ederim hocam ilginize. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.