Hergün bu saatlerde internette kopma oluyor.Bir kaç sefer aradım ya sorunun benden olduğunu söylediler,yada telesekretere aratıp sorun düzeldi dediler.sorun devam ediyor.
kopma sorunu bende yaşıyorum
1 ay önce aradım bir kaç kez düzeldi şimdi yine başladı. Benim oturduğum civarda mı bir sıkıntı var bilemiyorum.
Kaç yıldır kullanıyorum böyle bir sorun yoktu. Sürekli kopuyor şuan tekrar bağlanıyor yine aynı resmen kısır döngüye girdi hat.
Farklı bir modem denedim yine aynı yetkili arkadaş geldi hattı yeniledim dedi yine aynı sorun başka ama çözümünü bulamadılar hala.
Arıyorum teknik servise yönlendiriyom diyor.Sonra telesekreter arıyor.Arızanız çözüldüyse 1'i tuşlayın diyor.Tuşluyorum sonra yine kopuyor.Arkadaş bana de ki problem size komple tesisatı modemi değişteriyim.Yada sizdeyse yapın.en az 15 kere arıza kaydı bırakmışımdır.
erkese selamlar,
evimde yalın internet hipernet 35 mbps hızında internet kullanıyorum.yaklaşık 5 yıldır hiç sorun yaşamadım.bina 5 yıllık bina.internette gündüzleri herhangi bir kesilme olmazken akşam saat 8 den sonra devamlı gidiyor,10 saniye geliyorsa hemen gidiyor.telekomu aradığımda sorunun ankastre kaynaklı olduğunu söylediler ve doğru dürüst ilgilenmediler.modem arayüzündeki değerler aşağıdaki gibi.bu konuda bir önerisi olan varsa cevap verirse sevinirim.
=========================================================================== vdsl Training Status: Showtime Mode: VDSL2 Annex B VDSL Profile: Profile 17a Traffic Type: PTM Mode link Uptime: 0 day: 6 hours: 45 minutes ============================================================================ VDSL Port Details Upstream Downstream Line Rate: 1.757 Mbps 20.519 Mbps Actual Net Data Rate: 1.738 Mbps 20.458 Mbps Trellis Coding: ON ON SNR Margin: 8.2 dB 11.4 dB Actual Delay: 0 ms 0 ms Transmit Power: 3.3 dBm 13.4 dBm Receive Power: -22.8 dBm -9.4 dBm Actual INP: 0.0 symbols 0.0 symbols Total Attenuation: 26.1 dB 22.7 dB Attainable Net Data Rate: 1.778 Mbps 20.072 Mbps ============================================================================ VDSL Band Status U0 U1 U2 U3 D1 D2 D3 Line Attenuation(dB): 30.6 26.1 40.8 N/A 19.9 28.6 40.6 Signal Attenuation(dB): N/A 26.1 N/A N/A 19.9 28.5 40.6 SNR Margin(dB): N/A 8.2 N/A N/A 11.4 11.4 11.4 Transmit Power(dBm):-20.8 3.3 -128.0 N/A 10.1 7.4 7.4 ============================================================================
gözlemlerim sonucu sanırım voltaj düşüklüğü sonucu internet gidiyor.bir kaç defa pc'de oyun açınca internetin koptuğuna şahit oldum ve çoğunlukla akşamları olan bu kopmalar voltaj olayını gösteriyor.