Şimdi Ara

Köpek almak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba köpek almak istiyorum ama sorularım var.Birincisi ne cins köpek alacağıma kararveremedim.Golden,çin aslanı,labrodor ve shar-pei arasında kaldım.Uysal,oyuncu ve sadık bir köpek istiyorum.Sadık derken öyle kaçmıcak falan Mustakil bir evde oturuyoruz ama bahçemiz çok büyük deyil.Köpek alırsam evde beslemicem.Hayvanda rahat ve mutlu olsun istiyorum hem ben hem de o acı çekmesin istiyorum.Bu yüzden byendiğim türler bahçede yaşarmı?Goldenları evde beslliyen çok kişi var bu yüzden veterinere sordum bahçede beslenirmi diye beslenir dedi.Ama hayvan yanımda kalmak istiyecek bahçede külübesinde üzülmesin istiyorum.Masraflarını ve sorumlulukraın biliyorum.Aslınnda husky almayı düşünüyordum ama yaşadığımız yerin hava koşulu buna uygun deil.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

• onlemini alirsan husky besleyebilirsin.
  • ne gibi önlemler
  • asiri sicaklarda alacagin onlemler.
  • Sadık bir köpek diyorsun. Hem o rahat ve mutlu olsun hem ben diyorsun. Acı çekmesin diyorsun ama sibirya kurdu almayı düşünüyorsun. Hemen sil bu fikri önce bu testi çöz.

http://www.evcilkopekler.com/dogru-kopek-secimi-testi
  • Sibirya almak istiyorum dedim alıcam demedim Bizim sitede çok sibirya besleyen var.Hayvanlar yazın dillerini ağızlarına sokamıyorlar .Testi çözecem teşekkürler.
  • O testteki soruları buraya yanıtlarsan sana cins önerebilirim. Bu arada keşke herkes senin kadar bilinçli olabilse bu cins seçiminde...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Silah almak istiyorum
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1. Çocuklarla iyi anlaşması ne kadar önemli?
    Çok önemli(12 yaşında bir kız kardeşim var sabırlı olmayabilir)
    2. Diğer köpeklerle iyi anlaşması ne kadar önemli?
    Orta(Köpeklerin olduğu parklara kafelere gitmeyi düşünüyorum)
    3. Diğer hayvanlarla iyi anlaşması ne kadar önemli?
    Hiç önemli değil
    4. Boyutları nasıl olsun?
    Orta boy köpekler (10-30 kg arası)(Goldenın büyüklüğü kadar olsun yeter)

5. Bekçilik özelliğinin yüksek olması ne kadar önemli?
    Orta (Köpeği bekçilik yapması için değil arkadaş osun diye alıyorum)
    6. Koruma özelliğinin yüksek olması ne kadar önemli?
    Çok önemli
    7. Tüylerinin bakımı için ne kadar zaman ayırabilirsiniz?
    Çok fazla(Köpek alıyorsam ona ayırabilecek zamnımında olması gerekir)
    8. Egzersizi için ne kadar zaman ayırabilirsiniz?
    Çok fazla(Bahçemiz orta büyüklükte ama onunla koşulara çıkabilirim)
    9. Soğuğa dayanıklılık özelliğinin yüksek olması ne kadar önemli?
    Orta (İstanbulda yaşıyorum)
    10. Sıcağa dayanıklılık özelliğinin yüksek olması ne kadar önemli?
    Orta
    11. Eğitilebilirlik düzeyinin yüksek olması ne kadar önemli?
    Çok önemli(Akıllı olcak benim köpeğim)
    12. Oyunculuk düzeyinin yüksek olması ne kadar önemli?
    Çok önemli
    13. Sıcakkanlı olması ne kadar önemli?
    Çok önemli

Umarım bana uygun köpeği bulmamda yardımcı olabilrisiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: sezarceasercat.

1. Çocuklarla iyi anlaşması ne kadar önemli?
    Çok önemli(12 yaşında bir kız kardeşim var sabırlı olmayabilir)
    2. Diğer köpeklerle iyi anlaşması ne kadar önemli?
    Orta(Köpeklerin olduğu parklara kafelere gitmeyi düşünüyorum)
    3. Diğer hayvanlarla iyi anlaşması ne kadar önemli?
    Hiç önemli değil
    4. Boyutları nasıl olsun?
    Orta boy köpekler (10-30 kg arası)(Goldenın büyüklüğü kadar olsun yeter)

5. Bekçilik özelliğinin yüksek olması ne kadar önemli?
    Orta (Köpeği bekçilik yapması için değil arkadaş osun diye alıyorum)
    6. Koruma özelliğinin yüksek olması ne kadar önemli?
    Çok önemli
    7. Tüylerinin bakımı için ne kadar zaman ayırabilirsiniz?
    Çok fazla(Köpek alıyorsam ona ayırabilecek zamnımında olması gerekir)
    8. Egzersizi için ne kadar zaman ayırabilirsiniz?
    Çok fazla(Bahçemiz orta büyüklükte ama onunla koşulara çıkabilirim)
    9. Soğuğa dayanıklılık özelliğinin yüksek olması ne kadar önemli?
    Orta (İstanbulda yaşıyorum)
    10. Sıcağa dayanıklılık özelliğinin yüksek olması ne kadar önemli?
    Orta
    11. Eğitilebilirlik düzeyinin yüksek olması ne kadar önemli?
    Çok önemli(Akıllı olcak benim köpeğim)
    12. Oyunculuk düzeyinin yüksek olması ne kadar önemli?
    Çok önemli
    13. Sıcakkanlı olması ne kadar önemli?
    Çok önemli

Umarım bana uygun köpeği bulmamda yardımcı olabilrisiniz

Labrador veya Border Collie.

Labrador ölümcül sıcakkanlıdır , Border Collie hem ölümcül zeki hem de çok tatlıdır.

Geçenlerde NATGEO'da bir Border Collie'ye resimde top gösteriyorlardı gidip getiriyordu yaklaşık 200 eşya vardı.
    Sonra sadece top diyorlardı ve getiriyordu, Sonra hiç tanımadığı bir nesnenin resmini gösteriyorlardı hiç kokusunu felan bilmemesine rağmen gitti getirdi.

Paraya kıyarsan Border Collie almanı tavsiye ederim.
    dişileri 14-24 kg
    erkekleri 34-58 kilo oluyor genellikle

• bahçen de olduğuna göre border collie almanı tavsiye ederim.çok iyi ve enerjik bir dost oluyorlar bir arkadaşım aldı yakınlarda, evlerinden çıkmıyorum. :) yalnız bu sevimli dostlarımız ne yazık ki girip çıktıkları ve yaşadıkları her yerde - araba, ev- kokularını da bırakıyor. parfümler falan da fayda etmiyor yani kısa süreli kokuyu bastırmaktan başka bir işe yaramıyor. bahsettiğim arkadaşım bunun için bir sprey kullanıyor. çok iyi düşünülmüş bir ürün.kendine ait kokusu yok. koku moleküllerini yok ediyormuş. ayrıca hiçbir zararı da yok. göz atmak isterseniz adı DOSTLAR KOKMASIN.

http://www.temizmarket.com.tr/store/Search.aspx?search=true&srchtxt=dostlar%20kokmas%C4%B1n

• Evet bende böyleb bir şey arıyordum Teşekkür ederim Border Collielerin fiyatları kaç acaba? Birde Labradorlar bağımsız diye okumuştum bir yerde doğrumudur? Golden diye düşünmüştüm ama labradorla collie de severim ikside hem çok şirin hemde zeki hayvanlar :)
  • Labradorlar en sevdiğim cinstir. Hem görünüşü, hem de karakteristlik özellikleri senin için idealdir. Sahiplerine bağlı olurlar. Golden'ın tüysüzü gibi düşün ama bekçilik özelliği daha ağır basar. En son bir film izlemiştim güzel bir filmdi adı Marley & Me. Filmde bir labrador alıyorlar tabi biraz yaramaz bir labrador izlemeni tavsiye ederim. Border Collie de iyi bir seçenek tabi ama ben labrador tavsiye ederim hele ki beyaz olanları
  • ikisi de av köpeği koku,kedi en ufak bişeyde kaçar
  • rica ederim
  • Filmi izledim ve çok duygulandım Sonları çok acıklıydı Border collieyi pek düşünmüyorum pek bana uygun değil ama labradoru bayağı düşünmeye başladım...Veterinerimiz var o ayarlıyacak bize köpeği..Bitek karar vermek kaldı.Film için Teşekkürler

• Filmin sonlarında ben de zor tuttum kendimi Köpeğin karakteri olması çok önemli. Bence iyi eğitilmiş bir köpektense karakter sahibi bir köpek benim gözümde daha güzeldir. Mesela bir sürü köpek görüyorum. Sahibi sürekli komut veriyor köpek de onu robot gibi yapıyor. Ne koşuyor, ne oynuyor heykel gibi dikiliyor sahibinin yanında. Bence köpeğe bu yapılmamalı. Mesela border collie'ye bir sürü şey öğretmişler. Bilimsel açıdan bir getirisi olmasa yani boş yere öğretilseydi bu durum hoş olmazdı bence. Çünkü köpek ne yaptığından birşey anlıyor ne de eğleniyor. Sadece istenilen komutu yerine getiriyor. Ben mesela köpeğime getir, otur, yat, kalk, çak, bul, yuvarlan komutlarını öğrettim ama o bunları oyun için, zevk için yapıyor. Mamayı gördüğü an oturuyor, yatıyor, yuvarlanıyor mamayı vermem için binbir türlü şaklabanlık yapıyor. Bu komutları kombine etmeyi de öğrendi. Birşey isterken bacağımızı dürtüyor. İlgi çekmek için yuvarlanıp gözümüze bakıyor. Yani köpek komutlarla bunaltılmamış şekilde yaşıyor. Eğer iki cins arasında bir seçim yapmaya karar verdiysen sana önerim labrador olur. Çünkü her cinsin kendine has karakteri vardır. Kimisi oyuncu olur, kimisi ağır başlı olur, kimisi avcı olur ama labrador hepsine uyuyor. Hem oyuncu, hem bekçi, hem sıcakkanlı, hem sevecen, hem sosyal, hem de yaramaz

• Yardımlarınız için teşekkürler Son bir sorum var goldenmı labradormu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.