Şimdi Ara

Köpeğin Sosyalleştirilmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Köpekler nasıl sosyalleştirilir ? Sossyalleştirmek demek her gelene kuyruk sallamasına mı sebep olur ? Sosyalleştirmezsek ne olur ? Konuyla ilgili bilgisi olanlar yardımcı olsun lütfen..iyi forumlar..

• Sürekli Gezdirerek Spor Yaptirarak Diger Köpeklerle Oynamasini Düzenli Olarak Saglayarak Cok Rahat Bir Şekilde Köpeğinizi Sosyalleştirebilirsiniz.Köpek Sevildigini Hissederse,Mutlu Olursa Yahut Birşey İsteyecekse Genelde Kuyruk Sallar Karşıdaki İnsan Yada Herhangi Bir Canlı Hoşuna Gitmezse Zaten Fark Edersiniz Kuyruk Sertleşir Sırt Tuyleri Diken Diken Olur Hoşlanmadım Yaklaşma Uyarisi Vermeye Çalışır Ama Bu Degildirki Kuyruk Sallayan Köpek Zararsizdir Bazi Türlerde Kuyruk Sallasada Sinsiliginden Yapabilir Örnek Vermek Gerekirse Dogo'lar Cok Sinsidirler Kolay Kolay Havlamazlar Tepkilerini Belli Etmezler Kolay Kolayda Uyarmazlar ( Yanlış Biliyorsam Düzeltebilir Bir Arkadaş Ben Kendim Rott Besliyorum Arkadaşimin Dogosundan Anladigim Kadari ve Onun Anlattigi Kadari İle Bu Şekilde)
  • sosyalleştirmezsek pısırıkmı olur ?
  • Senin köpeğin cinsi ne ona göre söyleyelim.
  • Sosyalleştirmezseniz ne olur?

Sosyalleştirmezseniz; korkak, kendine güveni olmayan, kuyruğu çoğu zaman yerde, saldırgan, agresif, sürekli havlayan, kendini sevdirmeyen, oynarken zarar verebilen, yabancı birini gördüğünde havlayan veya saldıran, köpeklerle hiç anlaşamayan köpek gördüğü yerde saldıran bir köpek sahibi olmuş olursunuz.

Sosyalleştirmek demek kardeşleriyle yeteri kadar zaman geçirip oynaması, yeni insanlar tanıması ve yeni köpeklerle tanışıp oynaması, zarar göreceğini sandığı şeylerle tanışması ve onlarla korkmamasıdır. Sosyalleştirmek çok önemli bir unsurdur. Caddeye çıkardığınızda her araba sesinden korkup kuyruğunu sıkıştıran ya da en ufak sesten korkup kaçmaya çalışan bir köpek istemezsiniz herhalde..

Sosyalleştirmek demek her gelene kuyruk sallamasına sebep olmaz. Bu dediğiniz hareket yavruyken olur. Köpekler büyüdükleri zaman ağırbaşlı ve oturaklı davranmaya başlarlar. Yavruyken herkesle oynamak isterler ve herkese kuyruk sallarlar bunu önlemeye çalışırsanız köpeğinizde kalıcı psikolojik hasarlara neden olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justpassenger -- 15 Aralık 2012; 18:16:43 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.