Şimdi Ara

Kopan devre yolu nasıl birleştirilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
2
Favori
12.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim laptopun klavyesinde bazı tuşlar basmamakta idi. Klavyeyi söküp devrelerine baktırdım. Devre yollarından birinde kopukluk varmış sanırım, tamir edecek arkadaş karbon kalemi lazım dedi ama bulunduğumuz yerde böyle birşey bulamadık. Sizin önereceğiniz başka bir yöntem olabilir mi ya da bu karbon kalemini nereden temin edebilirim?

Teşekkürler.

• Klavyelerde ince şeffaf kağıtlar gibi baskı devreler olur. kopan devreleri birleştimek için eğer klavyenizde yollar hemen o kağıdın üstündeyse (ARTIK KAĞIT DİYORUM ASIL ADINI BİLMEDİĞİM İÇİN) lehim vs. yaparak ibrleştireiblirsiniz. ancak çok ince oldukları için bu seferde kağıdı eritip hepten batırmamak gerekir.
    Benimde vardı böyle bir sorununm o kağıdı HAFİFÇE kazıyarak yolların açığa çıkmasıyla çok az miktarda düşük sıcaklıklı bir havyayla lehim yapmıştım ve tuttuda. ama çok uzun ömürlü olmadı ayda bir tekrarlamak gerekebilir. Tabi düzgün yapabilirseniz problem çıkmaz.
  • elektronıkcılerde genelde araba cam rezıstansları tamırınde kullanılan ıletken gumus boya dıye satılan bı urun var onunla tamır edebılırsınız arkadasım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pegasus1881 -- 22 Mart 2009; 12:12:55 >
  • Arkadaşım ben kendim denemedim ama eğer çok kısa bir aralığı kapatıcaksan kurşun kalem işini görebiliyormuş.
    Kopuk alanın üzerini kurşun kalem ile geçip bir dene.
  • Teşekkürler, sanırım şu gümüş iletken boya işimi görür. 20 TL civarında bir iki sitede rastladım. Bir temin etmeye çalışayım, eğer olursa baya bir masraftan kurtaracak beni.
  • galiba tamiri mümkün gözükmüyor,ama denemek zorunda olabilirsin,lehim olayı asla olmaz.
  • Bir tane buldum, türk malı birşey ama 30 TL diyorlar. Bununla olmaz mı diyorsunuz siz şimdi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cihazı anlayan birine ver ince kabloyla atlama yapsın yada dediğiniz gibi o iletken kalemlerden kullanın
  • hocam aynı iş benim de araba teybinde başıma gelmişti benim teypte sıkıntı bağlantı noktasındaydı bağlantı noktasını az kestim sora kestiğim yeri hafif kazıdım bağladım oldu o zaman ustama sorduğumda çok uğraşma onun çözümü yok demişti zamanında bi sanayi cihazının kontrol devresinde varmış öle bi şey kopukluk varmış yapamamışlar film şeridi getittirmişler bilmem kaç dolara ama bana sorarsan ince kabloları doğru yerlerden yapıştırıp belirli bir kuvvete maruz kalmasını sağlarsan olabilir
    iyi forumlar...
  • Haftaiçinde karbon boya veya herneyse artık karbondan bişeyle tamir edeceğini iddia eden bir bilgisayarcıya göstereceğim. Bakalım becerebilecek mi..
  • Hocam condactivit penler var onlar işini görebilir ama biraz pahalıdır ben çok kullandım 30$ civarıydı yaklaşık 2 sene önce....
  • Yav götürdüğüm bilgisayarcı yaptım dedi ama yine çalışmadı. Eve götürürken kullandığı boya düştü sanırım. Hakkaten gıcık bir işmiş, uğraşamayacam artık.
  • klavyeyi bana yolla bir bakayım dicem ama taktir senin
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenkun

Arkadaşım ben kendim denemedim ama eğer çok kısa bir aralığı kapatıcaksan kurşun kalem işini görebiliyormuş.
    Kopuk alanın üzerini kurşun kalem ile geçip bir dene.
    Masaüstü bilgisayar klavyesinin sadece bir harfi basmıyordu içerisindeki plastik levhaya basılı yolunu kontrol ettim. sanırım sıvı değmiş nokta kadar açıklık vardı. dediğiniz gibi kurşun kalemle geçtim oldu. Teşekkürler.
  • İletken boyayı ince fırça ile ve selülozik tiner ile sulandırarak kullanın . İşe yarar .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.