Şimdi Ara

KONYA OTO EKSPERTİZ TAVSİYE (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
19.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Günaydınlar dilerim belki bu dediğinizde haklı olabilirsiniz benim danıştığım avukat bir şey çıkmayacağını söyledi bende bıraktım hatta bana şunu da demişti sanırım karşı taraf biz alım tavsiyesi vermiyoruz araçla ilgili bilgi paylaşıyoruz tarzında bişidi sanırım.
  • Arkadaslar merhaba ben de bu hafta konyadan cok beğendiğim temiz oldugunu sandığımız bir araci satin almaya gidicem. Gittigimde dolandirilmak istemiyorum. Konya karatay mevkiinde gercekten en güvenilir diyebileceginiz ekspertiz firmasi hangisi? Eger dogru düzgün bir firma yoksa, cidden konyayı eleyecegim. İstanbuldan veya sakaryadan araç bakıcam. Mesela kocalindeki tarcanlar kadar iyi olan bir ekspertiz bulabilir miyim konyada? Konyaya gidecez sevmeseler bari demeyeyim :))))))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gercekmanyak -- 12 Kasım 2019; 20:26:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konya & oto ekspertiz = Oksimoron
  • quote:

Orijinalden alıntı: gercekmanyak

Arkadaslar merhaba ben de bu hafta konyadan cok beğendiğim temiz oldugunu sandığımız bir araci satin almaya gidicem. Gittigimde dolandirilmak istemiyorum. Konya karatay mevkiinde gercekten en güvenilir diyebileceginiz ekspertiz firmasi hangisi? Eger dogru düzgün bir firma yoksa, cidden konyayı eleyecegim. İstanbuldan veya sakaryadan araç bakıcam. Mesela kocalindeki tarcanlar kadar iyi olan bir ekspertiz bulabilir miyim konyada? Konyaya gidecez sevmeseler bari demeyeyim :))))))
    Konya Karatay'dan araba alıyorsan kesin dolandırılırsın zaten, boşuna expertiz yaptırmana gerek yok.
  • gercekmanyak G kullanıcısına yanıt
    Karatay/Fevzi çakmak mahallesi mevkiinde ise araç galerici sitesinin olduğu yer hocam.O mevkide bir sürü expertiz var lakin araç kusurlarini gizliyorlar diye duyumlar alıyoruz.Bence sanayilerde bir kaporta ve motor ustası bulmanız daha sağlıklı olacaktır.Aracin markasi nedir belki usta konusunda yardimim dokunur sorup soruştururum.

• Gerek kalmadi. Hem güvenemedik ve vazgectik. Bu sabah da araç satılmış. Çok teşekkürler. Bu arada zenon farları olmayan tiguana zenon far taktirabilir miyim? Bu imkan var mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ftrhüseyin

Karatay/Fevzi çakmak mahallesi mevkiinde ise araç galerici sitesinin olduğu yer hocam.O mevkide bir sürü expertiz var lakin araç kusurlarini gizliyorlar diye duyumlar alıyoruz.Bence sanayilerde bir kaporta ve motor ustası bulmanız daha sağlıklı olacaktır.Aracin markasi nedir belki usta konusunda yardimim dokunur sorup soruştururum.
    Hocam merhabalar.

Konya karatay tarafında yarın için peugeot marka için tavsiye edeceğin hem kaporta ve motor hemde bilgisayara bağlayabilecek usta var mı?

• _EFE_ _ kullanıcısına yanıt
    Merhabalar hocam aracın motor mekanik aksamina baktirabilecegin bir usta onerebilirim kendisi Peugeot-citroen özel servisligi yapıyor.Belki onun tanidigi iyi bir kaportacı vardır.Expertiz yerine böyle baktirman daha sağlıklı olur benim fikrim.Şu expertiz çok iyi diyebileceğim bir firma yok maalesef.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ftrhüseyin kullanıcısına yanıt
    Hocam. Tavsiye edeceğin usta varsa iyi olur

• Hangi firmaydı Bu ekspertiz?
    Adini verin ki biz de bilelim böyle sahtekârları

• Jocker35 J kullanıcısına yanıt
    Hocam bana yazdınız sanırım ben şu firma sahtekar demedim.Aracımı satarken gittiğim expertiz firması "Professional oto expertiz " dedi ki: İl dışından gelenleri burdaki diğer expertiz firmalari galerilerle anlaşarak dolandırıyor.Birkac parça boyayı vs söylemiyor.Burdaki expertiz firmalarının en az yarısı aynı zamanda galerici dikkatli olun diye de eklemişti.Bahsettiği bölge de Karatay/Fevzi Çakmak Mahallesi diye geçen Metro toptancı market yanindaki galerici sitesi.

• _EFE_ _ kullanıcısına yanıt
    0539 778 21 00 Numarasi bu arkadaşın adı Fatih.Dükkanın ismi de sanırım kendi adıydı emin olamadim.Önceden arayıp iletişim kurarsanız ilgilenecektir.

• mümkünse konyadan araç almayin benden size tavsiye

• Ftrhüseyin kullanıcısına yanıt
    Konuyu açan arkadaşa söylemiştim .Ben Konya 'ya çok giden birisiyim. En yakın büyük şehir orası . Önceki aracimi Konyada bir arkadaşa sattım. Dynomous'a gidelim dedi arkadaş .Aracimin ön tampon boyaliydi sadece ama hatasız dediler .Ben de on tampon boyalı dedim oralar sayılmaz demişlerdi şimdi hatırladım.
    Devletin bir çözüm bulması lazım bu ise ki bu gayet kolay.
    Koyarsın ekspertiz açacak kişi için belli sertifikalar ,kardeşim bunları alabiliyorsan öyle açacaksın ,bunlara rağmen hata yapıyorsan sorumlu sensin diyip bitirirsin olayı .

Ama ülkenin sorunu ne biliyor musunuz LİKAYAT LIYAKAT LIYAKAT

• quote:

Orijinalden alıntı: Ftrhüseyin

0539 778 21 00 Numarasi bu arkadaşın adı Fatih.Dükkanın ismi de sanırım kendi adıydı emin olamadim.Önceden arayıp iletişim kurarsanız ilgilenecektir.
    Burada açıktan numara paylaşmanızı doğru bulmadım. Zira adam kaç bin liralık araba alacak yada satacak olumsuz bir durumda neler olur düşünmek dahi istemiyorum siz numarayı arkadaşa yazarsınız herkes alır arar vs.
  • Konya'da gidilmeyecek ekspertiz firmalarının hepsi belli olmuş konu sayesinde, bir ya da iki mesajı olup a firması iyi/ b firması kötü diyenler yaramaz

Hukuki kısma gelince (çok şükür başıma gelmedi ama gördüğüm/ okuduğum kadarıyla)

1. İlanın ekran görüntüsünü almak gerekiyor.

2. Ekspertiz içe sinmediyse gün içinde başka bir ekspere gitmek (ikinci ekspere daha düşük ücretli paketler de uygulatılabilir, şüpheli durum yoksa 100e hallolur, yetersiz gelirse tam ekspertiz yaptırılır).

24 saat şu açıdan da önemli, boyasız parça boyalı çıktığında satıcı/eksper aldıktan sonra kaza yapmış diyecek aradan geçen zaman olduğunda (burada haklılık payı da var, alıcı kaza yapar, ucuza tamir ettirip kazalı araba sattınız der). 24 saat içinde eksper yaptığınızda suçu alıcıya atsa bile mahkeme alıcıyı haklı bulur genelde.

3. Noterde satış bedelini tam göstermek, düşük gösterince hak kazansanız bile yazılı tutar üzerinden işlem yapılır. 100lük aracı 75 gösterdiyse satıcı al 75i ver arabayı geri der geçer.

4. İş avukat boyutuna geldiyse zaman kaybetmeden bu işlerle ilgilenen bir avukata gitmekte yarar var, şikayet sadece ekspere değil satıcıya da oluşturuluyor.

• bircanuludogan42 B kullanıcısına yanıt
    Geçenlerde Konya da aracımı sattım. Satın alan kişi İstanbul oto expertiz firmasını seçti. Fiyat 300 tl olarak anlaşıldı ve 50 tl lik würth ün conta yanık testine ücret almayacağını söyledi. Aracın boya kaporta motor test işlemleri bitti baktım arkadaş cam suyu haznesine bir çubuk gibi alet sokmuş bakıyor. Ne yapıyorsun dedim conta yanık testi yapıyorum dedi eğer radyatör suyuna yağ karışmışsa bu cihaz tespit ediyor dedi. Ben de orası cam suyu haznesi dedim. Arkadaş hafif sırıtarak olayı toparlamak için ikisine bakmamız lazım diye saçma bir laf söyledi bende sesimi çıkarmadım ne de olsa satıcıyım. İçimden Tse belgesi veren expertizin hali buysa vay halimize dedim

• Dynomoss
  • Konuyu hortlatayım. Haftaya konya ya araç almaya gidiyorum sahibinden. Önerebileceğiniz Exper var mı?

• Evet varmı bu konuda yardımcı olabilecek?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.