Şimdi Ara

KONYA GIDA TARIM GELENLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
2
Favori
1.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 48k ile mühendislik programları burslu olana girmişim ( geçen yıl 32k idi)

başka gelen var mı beklemiyordum şaşırdım

okuyan var mı hiç

• Hocam öncelikle hayırlı olsun, %75 burs kalktığı için kontenjanlar artmıştı kazanmanızda bunun bir etkisi vardır bence.

Ben yurtta kalmıyorum ancak kalanlardan duyduğum kadarıyla yurtlar çok rahatmış. Apartman daireleri gibi düşünebilirsiniz. Zaten okulun içinde ama ağaçlıklı bir yerde ben bulunma konumunu vs seviyorum yurtların doğrusu.

Genel olarak okulun akademik kadrosunun iyi olduğuna inanıyorum çünkü bende bu yüzden seçmiştim okulu. Bilgisayar bölümü olsun, diğer bölümler olsun hocalar bilgili ve aydın insanlar, hem akademik olarak hem de insanlık açısından. Akademik olarak linkedinden, google akademikten vs sizin bakmanızı tavsiye ederim çünkü sizin kıstasınız farklı olabilir. Şöyle,böyle anlatıyorlar diyemem lisans hocaları için çünkü ben de birinci sınıfa geçtim. Ancak arkadaşlarımın şikayetçi oldukları bir şey yoktu; memnunlardı. Hazırlık ve hocaları için daha detaylı bir şeyler isterseniz yardımcı olabilirim.

Lisans için de harf notu 70, bu durumdan çoğu öğrenci mutsuz çünkü hocalar gerçekten zorluyorlarmış ve 70 olunca da çekilen zorluk biraz daha artıyor haliyle. Ama mesleğimizde iyi ve yetkin olmak istiyorsak böyle bir zorluğa katlanılması gerektiğine inananlardanım.

Hem lisans hem de hazırlık hocaları sıcakkanlılar. Yardımcı olmaya, bir şeyler öğretmeye çalışıyorlar hep. Demeye çalıştığım şey amaçları egolarını tatmin etmek değil. Geçen yıl tercih döneminde okulu ziyaret ettiğimde lisanstaki hocalar çok sevecenlerdi, çok rahat bir şekilde sohbet edebilmiştim bir kısmıyla ayrıca.

Yeni ve bir vakıf üniversitesi olduğu için imkanları yeterince iyi bence. Amfilerimiz, sınıflarımız ve özellikle lablarımız gayet yeterli ve güzel. Ancak öğrenci sayısı arttığı için bazen amfi ve sınıflarda küçük sorunlar olabiliyor. Yani yer olmadığı için o an dersiniz, birkaç saat sonra başlıyor. Okulda bir sürü lab var zaten daha kullanmak nasip olmadı ama. Ayrıca okulun her dönem 200 -300 TL arası öğrencilere verdiği ekstra bir bütçe var. Bu bütçe ile de başka şehirlerdeki konferans,program vs katılabilirsiniz.

Okulumuza daha yapılacak birkaç bina daha var, zaten mimari projesinde görebilirsin. Öğrenci sayısı arttıkça bu binaları da ekleyeceklerini düşünüyorum. Okulun arkasında resmen tarla olan bir boş alan var burası öğrencilerin bir şeyler ekip biçmesi için, onlara ayrılmış bir alanmış. Hatta mühendislik okuyan öğrenciler de kullanıyorlarmış bu alanı. Kütüphanesi yeni bir okula göre bence gayet güzel, gün geçtikçe de içindeki kaynak sayısı artıyor ve artacaktır. Kütüphanenin fiziksel yapısı da güzel. Yemekhanenin dışında ana binanın girişinde bir kantinimiz ve 1. katta da küçük bir kafeteryamız vardı. Spor salonu, konferans salonu vs gibi şeyleri merak ediyorsanız sitede mevcut.

Yemekler beleş ve çoğu zaman gerçekten güzel.
    Okuldaki yiyeceklerin tamamı ve içeceklerin çoğu Torku ürünü.

Uzaktan eğitimde hocalar tarafından hiçbir şekilde mağdur edildiğimizi düşünmüyorum. Derse katılıp, dinlememiz için ellerinden geleni yaptılar ve imkanlar doğrultusunda en iyi şekilde anlattılar. Tabii ki dersten aldığımız verim düşüyor, düşmüyor değil ama bunun büyük çoğunluğu da öğrenciye bağlı. Çünkü yatmak isteyen yatıyor, çalışmak isteyen yine çalışıyor. İmkanlar hepimiz için aynı sonuçta o an. Lisans derslerin de bir sorun yaşandıysa bilmiyorum.

Okul öğrenci dostu bence. Çoğu vakıf üniversitesi gibi cebimizden para çalma ya da diploma satma derdinde değil. Güvenlik görevlileri, öbür çalışanlar da gayet güler yüzlü yani. Yönetim olarak da öğrencilerine değer veriyorlar.

Fiziksel konum olarak yeri gerçekten iyi bir okul. Konya'da yaşayan birisi olduğum için bu yorumu rahatlıkla yapıyorum. Dışarıdan gelenler Bosna'da takılmayı daha cazip görüyorlar galiba,Selçuk üni orada olduğu için daha çok öğrencinin yaşadığı ve merkezden birazcık daha farklı bir yer. Orası uzak bayağı ,ancak tramvaya yapacağınız 20- 25 dk lık bir yürüyüşle ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Okulun önünden dolmuşlar ve otobüsler de geçiyor. Bunlar ile de ulaşımı kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Zaten Konya dümdüz olduğu için en uzak yer maksimum bir buçuk saat falandır.

Bu video ise okulumuzdan bir öğrencinin çektiği bir video, çoğu şeyi anlatmaya çalışmış size fikir olması açısından koyuyorum:https://www.youtube.com/watch?v=brteALEGmKk
    Bu ise bir başka video, okulun fiziki yapısını görebilirsiniz:https://www.youtube.com/watch?v=IC59Yk_utSA
  • Avantajı ne hocam bu bölümün

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GoodMan4 G kullanıcısına yanıt
    iş garantisi ve burs var hocam

açıkçası ben gerisine bakmadım çünkü gelmeyeceğinden emindim eğitim kadrosuna bile şimdi bakıyorum
  • Hayırlı Olsun Hocam Hangi Bölüm

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hilal Bıyıklı Bozkurt kullanıcısına yanıt
    sağ olun hocam
    mühendislik fakültesi ortak burada(2-3 dönem sanırım) ben ceng seçeceğim ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanıncipsi -- 26 Ağustos 2020; 16:37:30 >
  • hanıncipsi kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam hatırladım. Bizim okuldan gidenler olmuştu oraya. Başarılı olursanız orada hem burs alırsınız hemde güzel bir iş sahibi olursunuz. Tekrardan hayırlı olsun.

• up
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hiç okuyan tanıdığı olan var mı
    hocam ben okuyorum kgtü'de, sorularınız varsa yardımcı olmaya çalışırım
  • nearıyorumki kullanıcısına yanıt
    hocam mühendislik programları geldi bana bilgisayar seçeceğim, açıkçası 32k diye gelmez diye 1'e yazmıştım bana geldi, yurtları nasıl
    bilgisayar bölümü adına akademik kadro ve imkanlar nasıl

genel olarak okul hakkında yorumlarını alabilir miyim

bir de uzaktan eğitimde mağdur edildiniz mi, okul öğrenci dostu mu? yemekler nasıl okulda? ücretsiz diye duydum ve şaşırdım
    Hocam öncelikle hayırlı olsun, %75 burs kalktığı için kontenjanlar artmıştı kazanmanızda bunun bir etkisi vardır bence.

Ben yurtta kalmıyorum ancak kalanlardan duyduğum kadarıyla yurtlar çok rahatmış. Apartman daireleri gibi düşünebilirsiniz. Zaten okulun içinde ama ağaçlıklı bir yerde ben bulunma konumunu vs seviyorum yurtların doğrusu.

Genel olarak okulun akademik kadrosunun iyi olduğuna inanıyorum çünkü bende bu yüzden seçmiştim okulu. Bilgisayar bölümü olsun, diğer bölümler olsun hocalar bilgili ve aydın insanlar, hem akademik olarak hem de insanlık açısından. Akademik olarak linkedinden, google akademikten vs sizin bakmanızı tavsiye ederim çünkü sizin kıstasınız farklı olabilir. Şöyle,böyle anlatıyorlar diyemem lisans hocaları için çünkü ben de birinci sınıfa geçtim. Ancak arkadaşlarımın şikayetçi oldukları bir şey yoktu; memnunlardı. Hazırlık ve hocaları için daha detaylı bir şeyler isterseniz yardımcı olabilirim.

Lisans için de harf notu 70, bu durumdan çoğu öğrenci mutsuz çünkü hocalar gerçekten zorluyorlarmış ve 70 olunca da çekilen zorluk biraz daha artıyor haliyle. Ama mesleğimizde iyi ve yetkin olmak istiyorsak böyle bir zorluğa katlanılması gerektiğine inananlardanım.

Hem lisans hem de hazırlık hocaları sıcakkanlılar. Yardımcı olmaya, bir şeyler öğretmeye çalışıyorlar hep. Demeye çalıştığım şey amaçları egolarını tatmin etmek değil. Geçen yıl tercih döneminde okulu ziyaret ettiğimde lisanstaki hocalar çok sevecenlerdi, çok rahat bir şekilde sohbet edebilmiştim bir kısmıyla ayrıca.

Yeni ve bir vakıf üniversitesi olduğu için imkanları yeterince iyi bence. Amfilerimiz, sınıflarımız ve özellikle lablarımız gayet yeterli ve güzel. Ancak öğrenci sayısı arttığı için bazen amfi ve sınıflarda küçük sorunlar olabiliyor. Yani yer olmadığı için o an dersiniz, birkaç saat sonra başlıyor. Okulda bir sürü lab var zaten daha kullanmak nasip olmadı ama. Ayrıca okulun her dönem 200 -300 TL arası öğrencilere verdiği ekstra bir bütçe var. Bu bütçe ile de başka şehirlerdeki konferans,program vs katılabilirsiniz.

Okulumuza daha yapılacak birkaç bina daha var, zaten mimari projesinde görebilirsin. Öğrenci sayısı arttıkça bu binaları da ekleyeceklerini düşünüyorum. Okulun arkasında resmen tarla olan bir boş alan var burası öğrencilerin bir şeyler ekip biçmesi için, onlara ayrılmış bir alanmış. Hatta mühendislik okuyan öğrenciler de kullanıyorlarmış bu alanı. Kütüphanesi yeni bir okula göre bence gayet güzel, gün geçtikçe de içindeki kaynak sayısı artıyor ve artacaktır. Kütüphanenin fiziksel yapısı da güzel. Yemekhanenin dışında ana binanın girişinde bir kantinimiz ve 1. katta da küçük bir kafeteryamız vardı. Spor salonu, konferans salonu vs gibi şeyleri merak ediyorsanız sitede mevcut.

Yemekler beleş ve çoğu zaman gerçekten güzel.
    Okuldaki yiyeceklerin tamamı ve içeceklerin çoğu Torku ürünü.

Uzaktan eğitimde hocalar tarafından hiçbir şekilde mağdur edildiğimizi düşünmüyorum. Derse katılıp, dinlememiz için ellerinden geleni yaptılar ve imkanlar doğrultusunda en iyi şekilde anlattılar. Tabii ki dersten aldığımız verim düşüyor, düşmüyor değil ama bunun büyük çoğunluğu da öğrenciye bağlı. Çünkü yatmak isteyen yatıyor, çalışmak isteyen yine çalışıyor. İmkanlar hepimiz için aynı sonuçta o an. Lisans derslerin de bir sorun yaşandıysa bilmiyorum.

Okul öğrenci dostu bence. Çoğu vakıf üniversitesi gibi cebimizden para çalma ya da diploma satma derdinde değil. Güvenlik görevlileri, öbür çalışanlar da gayet güler yüzlü yani. Yönetim olarak da öğrencilerine değer veriyorlar.

Fiziksel konum olarak yeri gerçekten iyi bir okul. Konya'da yaşayan birisi olduğum için bu yorumu rahatlıkla yapıyorum. Dışarıdan gelenler Bosna'da takılmayı daha cazip görüyorlar galiba,Selçuk üni orada olduğu için daha çok öğrencinin yaşadığı ve merkezden birazcık daha farklı bir yer. Orası uzak bayağı ,ancak tramvaya yapacağınız 20- 25 dk lık bir yürüyüşle ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Okulun önünden dolmuşlar ve otobüsler de geçiyor. Bunlar ile de ulaşımı kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Zaten Konya dümdüz olduğu için en uzak yer maksimum bir buçuk saat falandır.

Bu video ise okulumuzdan bir öğrencinin çektiği bir video, çoğu şeyi anlatmaya çalışmış size fikir olması açısından koyuyorum:
    Fatih Hastürkyoutube
    KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ-(BENİM ÜNİVERSİTEM)
    https://www.youtube.com/watch?v=brteALEGmKk

Bu ise bir başka video, okulun fiziki yapısını görebilirsiniz:
    Konya Gıda ve Tarım Üniversitesiyoutube
    Öğrenci Gözüyle KGTÜ
    https://www.youtube.com/watch?v=IC59Yk_utSA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nearıyorumki -- 26 Ağustos 2020; 19:39:22 >

Ne Kadar Güzel Anlatmışsınız Hocam Allah Razı Olsun

• Hilal Bıyıklı Bozkurt kullanıcısına yanıt
    birilerine bir faydam olacaksa ne mutlu bana hocam
    Hocam teşekkürler detaylı yanıtınız için.

Hazırlık eğitiminde yoğunluk ne kadar ve devamsızlık yüzdesi kaç

hazırlıkta haftada 5 gün mü ders var ve saatleri ne kadar oluyor genelde

il dışında gelip kiraya çıkanlar var mı hocam yakın yerlerde kiralar yaklaşık ne kadardır
  • Hayırlı olsun hocam. 40k civarında sıralamam olsa yazacağım yer sanırım orası olurdu.
    (Konyalıyım)

Hazırlıkta yüzdeyi hatırlamıyorum ancak bin küsür ders saati içinde 182 saat (yaklaşık %15) devamsızlık hakkımız vardı. Haftanın 5 günü saat 9'da dersler 40 dakika olacak şekilde maksimum 7 ders görüyorduk bir günde. Social English, Listening&Speaking, Reading&Writing ve 2. dönemde ise Jargon derslerimiz vardı.
    Neredeyse her hafta sınav oluyorduk. Bunlardan "quiz" olanlar habersiz survey olanlar haberliydi. Birde midtermlerimiz vardı. Hazırlık 3 dönem olduğu için 6 tane midterm oluyordu. En sonda 1 tane final exam var.

Surveyler de reading&writing ağırlıklı, midtermlerde hepsinin ağırlığı var :D final sınavını da okulda olamadığım için bir şey diyemem ama midterm ile aynı şeyleri içerir.

Konya'da kiralar hakkında bir bilgim yok ama çok yüksek olduğunu da sanmıyorum. Ne yazık ki çevremde kiraya çıkan vs birini bilmiyorum.

Ayrıca geçen yıl 10 sınıf vardı, her sınıfın 15-22 kişi arasında değişiyor olması lazım. Jargon derslerinde fakülteniz neyse o öğrenciler ana binada toplu ders görüyorlar. Biz mühendislikte 100 kişi ders görüyorduk.

anladım hocam peki hazırlık atlama sınavına göre kurlara ayırıyorlar mı öğrencileri?
    yoksa seviyenden bağımsız herkes aynı dersi mi görüyor
    O sınavdan aldığınız puana göre ayrılıyorsunuz ama herkes a1'den başlıyor. Bütün üniteler , bütün sınıflarda aynı hafta içinde bitmek zorunda yani alt sınıfta oldum çok yavaşım üst sınıfta oldum çok hızlıyım diye düşünmenize pek ortam kalmıyor.
    hocam peki bu videolarda gördüğüm kadarıyla tarım, bitki, gıda dışında bir şey göremedim yani ben bilgisayar için yazmıştım biraz şüpheye düştüm
    Hocam telaşlanmayın, bilgisayar bölümünü seçen çok fazla öğrenci var okulda 😅 Ama ne yazık ki ben müfredata vs hakim değilim onlar kadar.
    Saydığınız şeylerin dışında da ilgileniyor okul farklı şeylerle ama keşke videolarda daha detaylı verilseydi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.