Şimdi Ara

Konveks ve konkav

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Konveks daima > 0
    Konkav daima < 0 mı olması lazım

Yukarı konkav sıfırdan büyükmüş,ancak normal konkav sıfırdan küçük burası kafamı karıştırdı

Bir sitede rastladım " türevlenebilen fonksiyonumuzun (açık aralıkta), birinci türevi eğer artıyorsa "yukarı konkav", eğer azalıyorsa "aşağı konkav" olarak belirleriz. "

peki aynı şey konveks için geçerlimidir ? Yukarı konveks artıyorsa yukarı konveks,azalıyorsa aşağı konveks mi oluyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 19 Mayıs 2015; 20:55:38 >

• Hiç kafani karistirma, birinci turevde konkav konveks falan yok,f(x) fonksiyonun birinci türevini negatif oldugu aralikta f(x) azalandir, pozitif oldugu aralikta f(x) artandir.Konkav konveks mevzusu 2. turevde gecerli, f(x) fonksiyonun ikinci turevi sifirdan buyuk oldugu aralik ise konveks , yani kollar yukari , sifirdan kucuk odldugu aralikta fonksiyon konkavdir.Baska esprisi yok saniyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarı konkav diye bir şey varmış,yeni duydum,konkav sıfırdan küçük oluyormuş,ancak yukarı konkav sıfırdan büyük oluyormuş
  • Sanirim sey demek o , yani kalemini yukari dogru goturerek ciziyorsan yukari dogru konkav ciziyosun buda artan demek , asagi dogru goturerek konkav ciziyorsan asagi konkavki buda azalan.Ama dedigim gibi kafa karistirir.Hic kasmamak lazim

• Evet hocam kafa karıştırıyor,şu türevi bitirelim hayırlısıyla da diğerleri daha rahat olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 19 Mayıs 2015; 21:27:56 >
  • Göğüs bölümünde arkaya doğru konveksite (fizyolojik torasik kifoz).
    Bel bölgesinde arkaya doğru konkavite (fizyolojik lomber lordoz)

konunun basligini gorunce direk aklima bu geldi :D unili olmanin farki sanirim

• Hastahane ortamından çok nefret ederim,küçükken çok çekmiştim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    negatif alanlı üçgen
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: oksygen

Hastahane ortamından çok nefret ederim,küçükken çok çekmiştim

Valla preklinik kokusu var hastane kokusu yanında parfüm kalır

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.