Şimdi Ara

Konut Sigortaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
3
Favori
1.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu konu başlığı altında, konut sigortaları hakkında merak edilen hususları paylaşacağız.

    - Avantajlı sigorta şirketleri
    - Poliçeler'in kapsamı
    - Poliçeler de olmazsa olmaz teminatlar
    - Sigorta şirketlerinin sunduğu ücretsiz hizmetler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Arkadaşlar ben kendim yaptırdığım konut sigortasından başlamak istiyorum Albaraka Türk Bankası bünyesinde faaliyet gösteren Bereket sigortasını 4 Ocak 2022 tarihi itibariyle 3. kez yenilettim 365 TL ödemiştim tabi ki şuan yaptırsam muhtemelen daha fazla ödeyeceğim bu süre zarfında memnun kalmadığım bir durumla karşılaşmadım kombi/petek bakımı, klima bakımı, koltuk yıkama ve halı yıkama (6m2) kadar ücretsiz yaptırdım. 1. yıl Su taşması sonucu zarar gören banyo kapısının sıfırını taktırdım, 2. yıl pas geçtim:-) 3. yılda petek vanasından gelen su damlamasının tamirini yaptırdım. Yakın zamanda poliçemde gözden kaçırdığım bir teminat oldu, beyaz eşya tamiri teminatın 7 yaşının altında olan beyaz eşyaları karşıladığını komşumun buzdolabının bozulması sonucunda anladım, komşumun poliçesine baktığımızda kendisinin 10 yaş altı beyaz eşyaları karşıladığını gördüm bu benim için önemli bir detay, bir daha yenileteceğim zaman bu teminatı sigorta şirketinden süresinin arttırmasını talep edeceğim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Eviniz hangi il ve ilçede acaba? 365 liraya deprem teminatlı bina eşya yangın hırsızlık sigortası yaptırmak mümkün değildir.

    Daskınız olduğunu varsayarsak 100m2 bir ev en 350-400 bin bina teminatı gösterilmeli. 75-100bin tl arası eşya teminatı gösterilse en az 2000 tl prim ödemeniz gerekiyor.

    Şu an yukardaki hesaba göre yapılmazsa muhtemelen eksik sigorta devreye girecek ve örneğin 1000 tl bir hsarınız olsa aynı oranda hasarınız eksik ödenecek 350-400 tl gibir ödeme yapılır.

  • Nightmare667 kullanıcısına yanıt
    Hocam teminatlar burada hatta fiyatı yüksek söylemişim 325 TL'ye yaptırmışım :-) Konut Sigortaları

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şu anda evinizde hasar olsa eksik sigorta nedeniyle çok düşük ödeme alırsınız. 20bin tl eşya girilmiş. En az 50bin gösterilmeli. Bina bedelinizi de 45-50 m2 bir eve göre girilmiş. Zeyilname ile yükseltmenizi öneririm.

  • Nightmare667 kullanıcısına yanıt
    Hocam 20 bin tl benim için şuan yeterli eşyalarımın kendi garantileri de devam ediyor, tabiki bu teminat da çok önemli bir buzdolabı 10 bin tl den başlıyor, diğer dediğiniz hususu da araştıracağım bilgi için teşekkür ederim. Sizin yaptırmış olduğunuz konut sigortası var mı, ne kadara yaptırdınız, yaptırırken nelere dikkat ettiniz buradan paylaşırsanız araştıran arkadaşlara fikir olmuş olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VesPerN -- 5 Temmuz 2022; 21:2:57 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tabi ki var. m2si 3500-4000 tlden göstermeniz gerekiyor şu an. eşya bedelini de evinizdeki çatal kaçıktan kirli iç çamaşırınıza kadar girmeniz gerekiyor. Yoksa eksik sigorta sayılıyor. yani 100m2 evi en az 350bin göstermeniz gerekiyor. eşyaları da en az 75-100bin tl arası göstermelisiniz. Yoksa diyelim buzdolabınız yangına maruz kaldı. poliçenize bakarlar tüm eşya bedeli 20bin ise buzdolabı 1500-2000 tl derler. O nedenle eksik sigortadan 350-400 tl ancak alırsınız .

  • Diyelim bilgisayar klima vs bunların aldığım dönemki fiyatları 50.000 .Şimdi ise 100.000.Ben şu anki fiyatlarını söylersem şirket bir durum olduğundan benden fatura isterse ve bu faturada yıllar önceki x tutar gözüküyor diyerek ödemeyi ona göre hesaplarsa ne olacak ? Yani güncel fiyat mı baz alınıyor yoksa aldığın fiyat mı ?


    Ve sanırım %100 teminat yok elektronik eşyalarda ?


    Bina konusunda ise arsa üzerindeki binayı düşünerek mi yoksa arsayı düşünerek mi hareket etmeli ? Boşa fazladan prim ödemeyelim.

  • Ziraat bankasının sigortasını kullanıyorduk bizde ama bitmiş ve hiç haberimiz olmadı. Adamlar arayıp sormadılar bile. Karşı dairede doğalgaz patladı evin camları inince öğrendik bizde sigortanın bittiğini. Fiyatlar ve poliçe kapsamları ile birlikte kullanan arkadaşlar öneri yaparsa sevinirim.

  • işe yarıyor mu gerçekten.

  • merhabalar, bana da sigortam net bugün teklif sundu. geçen yıl daskı onlara yaptırmıştım. açıkcası ayrı bir sigorta fikrim yoktu ancak onlar teklif verince mantıklı geldi. İLK ATEŞ BİNA EŞYA SİGORTASI TEKLİFİ adında bir sigorta. gulf sigortaya ait, teminatlar şu şekilde.

    Konut Sigortaları

    konut yardım hizmetleri içinde 1 defa kombi bakım 1 defa klima bakım 1 defa da diş hekimi hizmeti mevcut. 9 taksit yapıyorlar. sizce mantıklı mı? sadece diş hekimini kullansam dahi hayli hayli karşılar kendini.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.