Şimdi Ara

Konusuz bir oyun Hollywood filmi oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konusuz bir oyun Hollywood filmi oluyor

Bir facia daha mı? Yıllar öncesinin klasiği, konusu bile olmayan bir oyun beyaz perdeye geliyor...

Hollywood gerçekten konu sıkıntısı çekiyor olmalı. Çünkü Universal Studios, hiçbir konusu olmayan, sadece gelen astroidleri vurduğumuz klasik Atari oyunu Asteroids'in filmini çekmeye hazırlanıyor! İlginç bir arka plan hikayesi bile olmayan, hatta grafikleri bile pek olmayan oyunun filminin nasıl olacağını herkes merak ediyor.

Asteroids, 1979 yılında Atari'nin çıkarttığı klasik bir Arcade oyunu. Zamanının en popüler ve etkili oyunlarından biri olan Asteroids'de vektör grafikler vardı. İki boyutlu ekranda bir uzay gemisini astroid tarlasında kontrol ediyor ve uçan dairelerle savaşıyorduk.

Lara Croft: Tomb Raider gibi filmlerde geniş bir arka plan, bir dünya ve önemli bir karakter vardı. Oysa Asteroids'de bunların hiçbiri yok, haliyle film haline getirilmesi için bu dünyaya derinlik, arka plan hikayesi ve bir ana karakter yaratılması gerekiyor. Hollywood'un bu işi omuzlarına yüklediği adam ise Matthew Lopez. Disney eğitimi almış, Bedtime stories ve Race to Witch Mountain isimi eserler üzerinde çalışmış bir yazar.

CHIP Online'dan başrol oyuncusu önerileri...

Tam bir Hollywood klişesi olmasını beklediğimiz filme bizim de başrol oyuncusu önerilerimiz var. Mesela Bruce Willis'i seçerlerse filmin sonunda kahramanımız yara bere içinde insanlıktan çıkmış olacak. Yok Arnold Schwarzenegger'i seçerlerse yüzündeki yaraların altında onun bir makine olduğunu keşfedebiliriz. Çok yaşlanmış olmasa Sylvester Stallone da bir Rambo performansıyla bizleri büyüleyebilirdi. Ama Bruce Almighty'deki gibi bir karakterle Morgan Freeman'ı oynatırlarsa neler olur bilemeyiz. Bu örnekleri verme amacımız işin saçmalığını vurgulamak. Bu haberle birlikte ancak Hollywood'la dalga geçecek bir mevzu daha çıkmış oluyor. İnşallah bir çocukluk anımızı daha mahvetmeden vazgeçerler.

Resimlerle:Fiyasko 10: En kötü video oyun-film uyarlamaları

Yönetmen: Corey Yuen
    IMDB Puanı: 4,8 (Resim kaynağı: Constantin Film Produktion GmbH)

Yönetmen: Annabel Jankel, Rocky Morton
    IMDB Puanı: 3,6 (Resim kaynağı: Alied Filmmakers)

Yönetmen: Chris Roberts
    IMDB Puanı: 3,5 (Resim kaynağı: Carousel Picture Company)

Yönetmen: Michael Haigney, Kunhiko Yuyama
    IMDB Puanı: 3,3 (Resim kaynağı: 4 Kids Entertainment)

Yönetmen: James Yukich
    IMDB Puanı: 3,2 (Resim kaynağı: Greenleaf Production)

Yönetmen: Steven E. De Souza
    IMDB Puanı: 3,0 (Resim kaynağı: Capcom Entertainment)

Yönetmen: John R. Leonetti
    IMDB Puanı: 2,9 (Resim kaynağı: New Line Cinema)

Yönetmen: Uwe Boll
    IMDB Puanı: 2,5 (Resim kaynağı: Boll Kino Beteiligungs GmbH & Co. KG)

IMDB Puanı: 2,2 (Resim kaynağı: AITD Productions)

IMDB Puanı: 2,0 (Resim kaynağı: Boll Kino Beteiligungs GmbH & Co. KG)

http://www.chip.com.tr/konu/konusu-bile-olmayan-oyunun-filmi-yapiliyor_13747.html

• hadi hayırlısı zaten bu sene sinema adina birseyler goremi(K)m.
    olmusken Prince of Persia :) olsun
    hafif gorsel olsun aksiyou tadinda olsun abartmasınlar :) zten Prince of Persia'nın serisi var bakarlar tutarsalar sand of time, warrior with, two Thornes Gider.. akar hatta :))
  • Adamlar haklılar. Şu oyun filmlerindeki IMDB puanlarına bakın.
  • Marvel, DC çizgi romanlarını katletmek varken niye Asteroids
  • Yönetmen: Uwe Boll

• Bence mortal kombat ve street fighter filmleri güzeldi aksiyon açısından. ayrıca oyunların fanlarınıda memnun etti. ama diğerleri gerçekten kötüydü. özellikle bloodrayne filmi korkunç derecede rezil. üstelik çok beğenilmiş gibi 2.sini ve 3.sünüde çektiler. mario bros ta felaketti. double dragon ise kötünün iyisiydi. alone in the dark tan çok umutluydum ama izlediğimde hayal kırıklığına uğramıştım.

artık beklediğim tek oyun tabanlı film var. o da World Of Warcraft.
  • Pokemon oyundan mı filme çevrildi, yoksa animesinden mi?
    İkinci oalrak da DOA bildiğimiz normal aksiyon filmi. Diğerleriyle iyi denilebilecek filmlerle arasında bi fark göremiyorum. Hak ettiği puanı almış.

Dipnot: Hollywood'dan beklediğimiz sıradaki film tetris.
    Başrolde de uzun çubuğu oynatırlar.

Tanıtım yazısını da yazayım. Tam game over olmak üzereyken gelen uzun çubuk bütün oyunun kaderini değiştirir. Acaba tesadüf müdür tüm bu olanlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigknife -- 7 Temmuz 2009; 3:22:22 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KORKUNÇ BİR FİLM 4 :)))
    19 yıl önce açıldı
    Korkunç Bir Film
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evet Tetris'i de bekliyoruz inş 3D olur

Bunlar da efsane oyun "snake"den esinlenmiş filmler
    http://www.imdb.com/title/tt0209264/
    http://www.imdb.com/title/tt0330795/
    http://www.imdb.com/title/tt0118615/

@bigknife
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Pokemon
    http://www.anime.gen.tr/yazi.php?id=47

Valla animesinden önce oyunu varmış ben de Pokemon'u anime olarak tanıdım ama oyunun animesiymiş ki venomtrk'nin konusunda da vardı. Aslında buradaki konu filmlerin kötü ya da iyi olup olmaması değil uyarlamanın kötü olup olmaması, yoksa bence mortal kombat o kadar da kötü bir film değil hatta yapıldığı yıla göre gayet iyi bir film ama Street Fighter konusunda katılmıyorum, gerçekten oyunundan bağımsız bir film olarak düşünsem bile kötü. Mario'ya değinmeye bile gerek yok. Ama Pokemon bence gayet de güzel bir anime (uyarlamayı bilemeyeceğim), tabi filmleri ama işte keşke özellikle de en son çıkan filmlerinde yaş yelpazesini daha yüksek tutsalardı, izlenebilirlik yükselebilirdi. Ayrıca bence bu listede Max Payne de olmalıydı ama liste bana ait değil işte n'aparsın.

• Rezillik
    Daha neler görücez bakalım.
    Güzelim oyunların filmlerini berbat ettiler zaten
  • Call of Juarez'in filmini çok istiyorum,Clint Eastwood çeksin.
  • oysa ben çok iyi bir film olacağını düşünmekteyim. Tabi klasik bilimkurgu filmleri gibi asteroidlerin ardındaki zaman kapısından geçip farklı bir boyuta hapsolmuş bir dünyada yaiayab insanların arasına düşen ve onların yıllardır başına musallat yaratığı topluluğu organize ederek halkı özgürlüğe kavuşturan amerikan uzay mekiği pilotunun macerlarını anlatmadıkları sürece. .. .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.