mesela yabancı biriyle konuşurken ne söylediğini hiç anlamıyorum. fakat grammer ve vocabulary inter-upper intermediate arasındadır. listening'i geliştirmem lazım, fakat nasıl yapabilirim bunu?
Herkes anlar ama konuşamaz, sen de konuşuyorsun ama anlamıyorsun. İlginç
Madem hiçbirşey anlamıyorsun, öncelikle audio book indir. Mümkünse beginner seviyesinde olsun. Beginner seviyesinde olmasındaki amaç, diyalogların daha yavaş ve anlaşılır olmasıdır. İlk başta yavaş yavaş olan konuşmaları dinleyeceksin, o kelimeler aklında belirecek ve anlayacaksın. Ardından seviye yükselteceksin ve yükseldikçe kendi ingilizce gramer seviyende listening de anlayacaksın. Yanı sıra basit olması açısından çizgifilm izleyebilirsin. Çünkü çocuklara hitap ettiğinden dilleri basit olabilir. Kolay gelsin.
YAAA BENDE BI KURUMDA UPPER SEVIYESINE KADAR EĞİTİM ALDIM AMA KONUSAMIYORUM HEYCANLANIYORUM NE DEDIKLERINI ANLIYORUM ANCAK KONUSAMIYORUM..COK KÖTU BIR DURUM YAAA CALISTIGIM FIRMADA DEVAMLI YABANCILARLA MUHATTAP OLUYORUM AMA KONUSAMIYORUM..SON ÇARE JUST ENGLİSH BASVURDUM BENIMLE BIRLIKTE UPPER EĞİTİMİ BİTİRMİŞ ÖĞRENCİLER ŞAKIŞAKIR KONUSUYORDU.GÖRÜŞMEYE GİTTİĞİMDE CUMA GUNU KONUSMA DERSLERINE BASLADIM BAKALIM AMA HOCA IYIYE BENZIYOR EGER TEK BASINIZA YAPAMIYORSANIZ BENIM GIBI BI KURUMA GIDIN KONUSMA DERSLERINE TABI HEPSI BIR OLMUYOR BENIM TERCIHIM JUST ENGLISH OLDU.TAVSIYE EDEBILIRIM....
Başka topic'lere yazdım buraya da yazayım (belki yardımı olur). Özel ders almayı da düşünün arkadaşlar, ben yıllardır tek işim olarak özel ders veren bir hocayım. Dediğiniz gibi Int civarında bir seviyede iseniz 10-15 saat ders alarak "şakır şakır olmasa da (bu "zamanla", "birikim" ile olacak bir şeydir) kabul edilir bir derecede (örneğin yabancı misafir karşılama, yurtdışında sıkıntı çekmeme...) konuşmanız çok büyük bir ihtimal (kendi derslerim için söylüyorum). Kimisi inanmıyor ama 3-5 saat dersten sonra bile bahsettiğim düzeyde konuşturduğum çok öğrencim oldu (tabiki önemli dil tecrübesine sahip ama konuşmaya bir türlü geçememiş öğrenciler). Zaten 2; en fazla 3 ders aldıktan sonra önceki İngilizcenizle o anki İngilizceniz arasında çok büyük bir farkı kendiniz göreceksiniz. Çalışan bir insan iseniz ve geliriniz çok düşük değilse set'le met'le vakit kaybetmeyin:) Gelirim düşük diyor iseniz de uygun fiyata ders veren ama tecrübeli bir hoca bulun. En azından başlangıç noktanız iyi bir hoca olsun, yıllarınızı kaybetmeyin... Hepinize başarılar.
Bol bol müzik dinlemeni öneririm ve de altyazılı film ;)