Şimdi Ara

Konudışı Gelin Akıl vermeniz lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi arkadaslar benim bahçede altın var.Altını bir yabanci buldu.Yabanci diyor ki ben altını buldum miktarı da ölçümlerime göre 10 milyon dolarlik.Ben 100 bin dolarlik masrafla 10 yilda cikaricam sana %8 vericem gerisi benim bu arada sende bana yatirim maliyeti için destek vereceksin.Yabancim cocuklarimida calistirip maas verecek zaten cocuklarim bu isi iyi yapabilirmis ona gore.Simdi ben bu yabanciye vereyim mi vermeyeyim bu altin cikarma isini.Ne bilim 100 bin dolar yatirimi ben yapip bir senede parasini cikarmak sacma geliyor bana.

Siz ne diyorsunuz.

Hiyake yazma denemesi yaptim gercekle alakasi yoktur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• O öyle olmuyor ama: Sen bahçen için altın arama izni çıkarıp satışa çıkarıyorsun. Diyorsun ki "Hey ahali! Bahçemde altın olabilir. Gelin arayın ama paralı" diyorsun ve ücret tarifesi yayınlıyorsun. Arama yapacak yerler için ÇED raporunu zorunlu tutuyorsun. Sonra firmalar para ödeyip teker teker arama yapıyor ama bazıları bulamıyor. Bulanlar da köşeyi dönüyor.

Fiyat tarifende şurada:http://www.maden.org.tr/resimler/ekler/201611d7a08ffda_ek.pdf

Kısacası Kanadalı firmanın hiç suçu yok. Onu davet eden ev sahibi. Altın bulunca kıyamet kopuyor. Kanadalıların kafası karışıyor. "Öyle anlaşmamıştık ama" diyor. Sen "keh keh keh" diye gülüyorsun.

• Daten kullanıcısına yanıt
    Kardesim bir turk gitse kanada da altin bulsa sence yar ederler mi?
    Westwood vardi dizi adamlar biebirininyiyor altin icin taa 1800 lerde yabanci gitse bulsa envai cesit ali cengizle elinden alirlardi.

Beni uzen adamlar kendi ulkesinde projeyi aciklarken onlar zaten iyi tas tasirlar demesi gercekligini arastirmadim ama bir vekil soylediyse danismanlarina arastirtmistir.Vekilin aciklamasi yani.

• Daten kullanıcısına yanıt
    Oncelikle edepli ol sonrasinda sen niye bu kadar asiri tepki veriyorsun.?

• Atmin kullanıcısına yanıt
    Çünkü bilimsel düşünemeyen ve duygusal davranan insanlardan sıkıldım.

Bu işin çok basit algoritması var:

Topraklarında ağaç kesilmesi karşılığında yeraltı kaynak arama yapılması istiyor musun? Evet ya da hayır.
    Evetse yabancı firmalar da arama yapabilir mi para karşılığında. Evet ya da hayır.
    Evetse yabancı firma A, B, C, D şartlarını sağlıyor mu? Evet ya da hayır.
    Evetse arama yapıldıktan sonra D, E, F şartlarını sağlayacak ve sen de kontrolünü yapacak mısın? Evet ya da hayır.
    Evetse izin ver ve gelir elde et.

Twitter'da ağaç kesiliyor diye üzülen insanlar var. Doğayı sevmek ve korumak isteyenlere saygım sonsuz. Ancak o zaman şuna net karar vermeniz lazım. Doğayı korumak en önemli şeydir ve asla ama asla doğaya zarar vermek karşılığında bu topraklarda doğalgaz, petrol, altın ve diğer madenler aranamaz. Bu da tamamım ama hem maden istiyorum deyip hem de ağaç kesilince "Aa neden ağaç kesiliyor ya" diyenleri görünce kürekle vurasım geliyor. Nasıl arayacak adamlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daten -- 2 Ağustos 2019; 1:40:1 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Daten

Çünkü bilimsel düşünemeyen ve duygusal davranan insanlardan sıkıldım.

Bu işin çok basit algoritması var:

Topraklarında ağaç kesilmesi karşılığında yeraltı kaynak arama yapılması istiyor musun? Evet ya da hayır.
    Evetse yabancı firmalar da arama yapabilir mi para karşılığında. Evet ya da hayır.
    Evetse yabancı firma A, B, C, D şartlarını sağlıyor mu? Evet ya da hayır.
    Evetse arama yapıldıktan sonra D, E, F şartlarını sağlayacak ve sen de kontrolünü yapacak mısın? Evet ya da hayır.
    Evetse izin ver ve gelir elde et.

Twitter'da ağaç kesiliyor diye üzülen insanlar var. Doğayı sevmek ve korumak isteyenlere saygım sonsuz. Ancak o zaman şuna net karar vermeniz lazım. Doğayı korumak en önemli şeydir ve asla ama asla doğaya zarar vermek karşılığında bu topraklarda doğalgaz, petrol, altın ve diğer madenler aranamaz. Bu da tamamım ama hem maden istiyorum deyip hem de ağaç kesilince "Aa neden ağaç kesiliyor ya" diyenleri görünce kürekle vurasım geliyor. Nasıl arayacak adamlar?
    Birader guzel anlatiyosun hos anlatiyosun da az sakin sakin anlatsan iyi olacak.Benim zoruma giden yabancilarin bizim madenlerimizi alip gitmesi olay bu bence yabancilara bu izinler verilmemeli.

• Bahçemde altın var kısmından sonrasını okumadım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.