Şimdi Ara

Konuda özellikleri verilmiş evime kombi + petek montajı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İzmir / Menemen'de , 8 metrelik dar bir sokağa tek balkonu olan evim fazla güneş de almaz soğuk da. Apartman 5 katlı ve ben 4. kattayım. Henüz oturmuyorum ve 6 ay kadar zamanım var. Altımda üstümde yanımda doğalgaz kullanan daireler var. Ev net 127 m2'dir. Sıfır bina ve yalıtımlı. Isıtma suyu tesisatı duvardan çıkan kısımları gördüğüm kadarıyla klasik beyaz boru. Kollektör sistemi yok, ve peket baglantı noktaları ise, yerden 15 cm kadar yükseklikte ve bırakılan petek boyu kadar araları açık. Evde toplamda 10 mt uzunluğunda petek düşünülmüş.

Salon : 31 mt2 >> 190 cm + 190 cm
    Oturma Odası : 17 m2 >> 195 cm
    Yatak Odası : 17 mt2 >> 195 cm
    Çocuk Odası : 8 mt2 >> 85 cm
    Mutfak : 14 mt2 >> 130 cm
    Hol : 11 mt2 >>90 cm
    Banyo : 7 mt2 >> 75 cm Havlupan

Bahsettiğim ölçüler iki boru arasında bırakılan uzunluklar, 190 cm boru arasına 180 lik petek takılır sanırım.

Kombiye en uzak petek boru boyu 14 mt tahmini.
    Kombi balkonda olacak ileride cam veya panjur kapatabilirim.
    Kombi dolabı yerine kiler amaçlı yaptıracağım bir dolap gözünde bırakmayı düşünüyorum.
    Sayaç ile kombi ve ocak arasında 18 mt gaz borusu yapılacak.

Forumda okuduğum tavsiyelere göre, ECA Confeo Premix, Bosch Condense 2500, DD Nitromix
    markalarından birini tercih etmek istediğimi gittiğim servise ilettim.

Eca Confeo Premix 24kw , Eca Radyatörler , 4 adet Termostatik vana, 18mt Gaz borusu işçiliği,
    aboneliği vs. 6000 TL fiyat verdi.

Servis yetkilisi " O eve 10 mt petek çok bırakılmış,7 mt yeterdi. Ama yapacak birşey yok zararın olmaz." dedi. Siz bu konularda neler söylersiniz. Bahsettiğim eve o ekipmanlar yeterli olur mu ? Almak istediğim yoğuşmalı o kombi kendini amorti eder mi ? Ara kat , çift cam, etrafım doğalgazlı dairelerle çevrili, yoğuşmasız da alsam sarfiyatım nasıl olur ?

Şimdiden çok teşekkürler.
     Konuda özellikleri verilmiş evime kombi + petek montajı Konuda özellikleri verilmiş evime kombi + petek montajı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnafraniL -- 20 Eylül 2015; 18:40:53 >

• AnafraniL A kullanıcısına yanıt
    merhaba
    bende izmirdeyim,izmirde yapılan müteahhit işi tesisatlarda sıva altı 20mm kompozit veya cam elyaf pprc ile tesisat yapılıyor ve petek yerleri ısı kayıpları ve hesaba göre değil tamamen göz kararı ve mevcut duvarın
    durumuna göre bırakılır
    üstelik sizde petek çıkış noktaları altta yer alıyor petekleri alttan bağlatırsanız verim kaybı yaşarsınız

evin planına göre ısıtılacak net alan 127m2 değil net 99-100m2 civarında,ısı yalıtımlı izmirde bir dairede ortalama petek metrajlarında 20şer cm kısaltılabilir
    salonda 150+150cm,odalarda 140cm yeterli görünüyor ama cephe ve komşu yön bitişik duvarlar planda görünmediği için net değerlendirme yapmak zor
    salon,oturma odası ve yatak odasının cepheleri kuzey değilse batı ve güney cepheyse yani kış güneşinden faydalabilecekseniz bu yerlerde petek metrajını düşürebilirsiniz
    düşündüğünüz premix yoğ kombiler uygun ama öncelikle eca confeo premix ile bosch condens 2500w öneririm daha donanımlı cihazlardır
    eca panel radyatör 33mm hatve genişliktedir,panel radyatörde en iyisi demirdöküm plus'tır,25mm hatve genişlik ve korozyona karşı dayanıklı
    4 tane termostatik vanayı danfoss ra 2000 öneririm yıllardır forumda öneririz gaz sensörlüdür gıda çarşısında satılır alabilirsiniz

• Sevgili @disintegration

Servisle yaptığım görüşme esnasında, borulardan birinin üst seviyeye taşınacağını söyledi, sanırım sıcak su borusu idi. Maalesef 50 cm boyunda bir boru gözükecek.

Evimin giriş kapısının olduğu kısa kenarı, bir kısmı merdiven boşluğu bir kısmı (Yatak Od.) komşu daireye sınır.
    Diğer kısa kenar ise (mutfak balkon ve salon) dar bir sokağa ön cephe. Çok rüzgar ve güneş olan bir yer değil. Banyo, çocuk odası ve mutfagın olduğu kenar yan komşuma sınır komple. Büyük odaların olduğu kenar ise, ara apartman olduğundan dolayı bir başka apartman arsasına komşu. Fakat inşaati mahkemelik ne zaman yapılır bilinmez.
    Şu mevsimde o duvarlar yalıtımsız olduğu için sırtımı dayadığımda sıcaklığı hissediyorum. Yani apartman yapılana kadar ne derece soğuk alırım oradan bilmiyorum.
    Evin o kenarı güney doğuya bakıyor.

ECA Confeo Premix ve bu metrajdaki Eca petekler + gaz borusu için 6000 TL fiyat aldım, Sizce nasıl ?

" ve DD Plus radyatörlerle fiyat ne kadar değişir ?

Termostatik vanayı çabuk ısınan odalara koymak gerektiğini okumuştum, salon, mutfak, çocuk odası ve yatak odasına koysam, ne dersiniz ?

Lago oda termostatı önerilerini okudum, kablosuz olanı sorun çıkarır mı ?

Cevaplar için çok teşekkürler.

Fiyat çok fazla,eğer almadıysanız çiğli ve ksk bölgesindeki esnaflardan da fiyat alın
    Peteklerin üstten bağlanması doğru,bence salon ve odalarda 20şer cm petekler daha kısa olabilir eviniz yalıtımlı ve ara kattasınız ısınmada büyük zorluk çekmezsiniz
    Eca ve dd plus metretül arasında yaklaşık 20lira oynar,dd plus ısıl gücü daha fazla petekte kesinlikle dd plus tercih edin

Eca confeo premix te modülasyonlu kablosuz seçeneği yok eca lago modülasyonlu+kabloludur,bence eca lago fb mod oda term yanında eca dış hava sensörü de alın
    Eca lago üzerinden en uygun ısıtma eğrisini seçerek kullanırsınız,eca dış hava sensörü otomatik olarak dışardaki havaya göre kazan sıcaklığını otomatik arttırır veya düşürür,komfor ve yakıtta tasarruf yapar,illaki kablosuz istiyorsanız on/off oda termostatı almanız lazım.eca da kablosuz oda termostatı var

Bosch condens 2500w alırsanız yanında mutlaka bosch fr 10 modülasyonlu oda termostatı alın kombiniz oda sıcaklığına göre modülasyon özelliğinde çalışır
    Aynı şekilde bosch ta da kablosuz+modülasyonlu yok, bosch tr 21 rf kablosuz on/off oda termostatı var

Her iki kombiyi yakın zamanda ailemin evine taktırdım kaliteli cihazlardır

Termostatik vanaları kombiye yakın iyi ısınan peteklere ve mutfağa taktırın ve danfoss ra 2000 tercih edin

Oda termostatı için en uygun yer sizin evde koridor,yerden en az 1,5metre yükseğe ve herhangi bir ısı kaynağına uzak monte ettirin

Kombinin altıma plastik kombi bağlantı seti yerine tam geçişli vana ve filtreler kullanabilirsiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• İmzanızdaki konuda anladığım kadarıyla, modülasyonlu çalışma inverter klimalara benziyor değil mi ? Alev boyunu düşürerek çalışmaya devam ediyor. Hol için uygun gördüyseniz kablolu olmasında sorun yok boru ile birlikte klipsleyerek gelirim. Oturma odası kapı çıkışı sağa koyarım. Modülasyonlu olmasını tercih ediyorum varsın kablolu olsun. Menemen dışından da fiyat alıcam. Çok teşekkür ederim
    Modülasyonlu oda termostatında alev modülasyonu ortam sıcaklığına göre ayarlanır kombi dur-kalk şeklinde çalışmaz
    Set edilen dereceye yaklaştıkça alev boyunu düşürür,ayrıca dış hava sensörü de kullanırsanız iç/dış sıcaklık farkına göre en uygun ısıtma eğrisini seçersiniz (oda term ekran üzerinden) böylece kombi otomatik olarak dışarda sıcaklığa göre içerden alev modülasyonunu revize eder en optimum şekilde çalışır
    Bu özellik her kombide yoktur eca confeo premix te yapabilirsiniz
    Oda term için hol en uygun yer.bence de menemen dışından fiyat alın
    Yalnız sektör en tekdüze basit işler yapıldığı için sizin istediklerinizi anlamayacak esnaflar çıkacaktır haberiniz olsun
    Doğalgaz esnaflarının büyük çoğunluğu modülasyonlu oda termostatı+dış hava sensör kombinasyonlarını bilmez,ilgilenmez

http://www.eca.com.tr/tr/urun/detay/184/dis-hava-sensoru

http://www.eca.com.tr/tr/urun/detay/175/modulasyonlu-programlanabilir-

• Sevgili @disintegration

Fiyat araştırması yaparken , tavsiyeleriniz doğrultusunda seçtiğim ekipmanlarla fiyat alacağım.

- E.C.A. Confeo Premix 24 kW Yoğuşmalı Kombi

- Demirdöküm Plus 25 mm Hatve Genişliğindeki Radyatörler

- E.C.A Modülasyonlu Haftalık Program Saatli Dijital Oda Termostatı ( Lago FB )

- E.C.A Dış Hava Sensörü

- Danfoss RA 2000 Termostatik Vana

Termostatik vanaların yeri ve sayısı hakkında kafamda soru işaretleri var. Servis benim alıp getirdiğim termostatik vanaları takarken sıkıntı yaratır mı ?

Kendinde Danfoss varsa 3-5 lira için gitmeyim Gıda Çarşısına. Evin durumunu biliyorsunuz, salon misafir gelmedikçe radyatörleri kapatlı tutmayı düşünüyorum. Çocuk odası da aynı şekilde kapalı duracak. Hangilerine termostatik vana koyayım ? Misafir olmadığı vakitlerde kapalı tutacağım radyatörlere Termostatik vana almama gerek var mı ?

servis derken doğalgaz esnaflarını kastediyorsunuz sanırım yoksa yetkili kombi servisleri sadece kombilerle ilgilenir
    termostatik vanalar kombiye yakın ve çok ısınan peteklere veya kullanmadığınız odalara takılır kışın oda soğuk kalacağına termo vana sayesinde belli bir ısıda ılık kalır
    örneğin 2,5 veya 3 numarada tutarsınız 19-20c yapar,kışın soğuk kalan odalardan soğuk hava transferi olabilir üstelik salon büyük bir alan soğuk kalmasın
    termo vananın size yakıt açısından yükü olmaz çünkü düşük ısıda odayı tutacaksınız
    sizde en doğrusu çocuk odası,salon ve çok ısınan bir yer olan mutfaktır diğer yerlere şart değil
    doğalgaz esnaflarında danfoss ra 2000 olmaz ben daha izmirde denk gelmedim gıda çarşısında akteknik isimli bayide satılır ben oradan alırım
    danfoss ra 2000 termo vanaları yatay köşe yani uk tip alin ilgili resimler var
    siz bile kendiniz gidip alabilirsiniz anlaştığınız doğalgaz firması sizin aldıklarını takabilir eğer takmazlarsa herşeyi önceden konuşun istediklerinizden taviz vermeyin
    gelişime açık firma tercih edin ve iş bitmeden para vermeyin
    ayrıca tam geçişli vana ve filtreler de yine gıda çarşısında tesa isimli bayiden alabilirsiniz,doğalgaz esnafları plastik kombi bağlantı seti takar iç çapı dardır
    kısa bir süre önce ailemin evlerine bosch condens 2500w ve eca confeo premix taktırdım aşağıda condens 2500w de tam geçişli vana ve filtre resimleri var
    eca dış hava sensörünü dışarıya güneş görmeyen kuytu bir yere monte ettirin doğrudan güneş görmesin

danfoss ra 2000 (gaz sensörlü)

Konuda özellikleri verilmiş evime kombi + petek montajı  Konuda özellikleri verilmiş evime kombi + petek montajı

tam geçişli filtre & vanalar (bosch condens 2500w)

Konuda özellikleri verilmiş evime kombi + petek montajı  Konuda özellikleri verilmiş evime kombi + petek montajı

• Merhaba sevgili @disintegration

Bugün ilk defa bir tesisatçı getirip keşif yaptırdım. Eca confeo premix ve demirdöküm plus radyatörleri istediğimi söyledim. Buderus immergas bilmemne dedi.
    Yok dedim bu olsun, 24 kw lık kaldırmazmış, ev büyükmüş petek çokmuş. 26-28 kw dedi ama bir üstü 30 kw var siz ne dersiniz ? Ara kat ve ara daire olan evimde gerek var mı ? 280 tl fark var küçük gelecekse yakıta etki eder mi ? Büyük kasa arabaya küçük motorun daha çok yakması gibi ?

193 cm gelen 190cm gelen borulara krom uzatma kullanıp 180lik petek takılacağını söyledi.
    Alttan - alttan girişin sıkıntı olmadığını bunun da sık kullanılan bir bağlantı olduğunu söyledi.
    Boru ile kablo klipsleyemezsin, kablosuz kullan dedi, kabloda ısrar edersen mutfak dolapları tarafından saklayarak gelip, hole duvardan çıkabileceğini söyledi.
    İlk attığım resimde bağlantılar duvarın solunda gözüküyor. bunların bir miktar sağa taşınıp kombinin baca mesafesinden dolayı daha öne takılması gerektiğini söyledi.

Adamlar gittikten sonra yan komşuya girip baktım, Bosh clasic condese var memnun. Ama kaç kw olduğuna bakmayı unuttum. Onun evi 10 mt2 daha büyük.

Siz neler söylersiniz, özellikle kombi kapasitesi ve alttan giriş konusunda

ilk mesajda yazdığınız petek metrajı 10.75 metre yani 11metre

ben size bazı peteklerin 20şer cm kısalabileceğini petek metrajının gereksiz olacağını belirtmiştim eviniz yalıtımlı ve ara kat yazdığım şekilde petekleri birazcık kısaltırsanız rahatlıkla 24kW cihaz yeter

müteahhit in bıraktığı iki borunun mesafesine aldanmayın o mesafe göz kararı bırakılmıştır

sizin eve 28kW cihaza gerek yok,hiç gerek yok özellikle eca confeo premix'te piyasanın en güçlü pompası var bu kombide grundfos tam 110pW sirkülasyon pompası var sizin evde çok rahatlıkla 11mt peteği besler ama metrajı biraz düşürebilirsiniz bence bu kadar büyük metraja gerek yok

alttan bağlantıda petekler tabii ki çalışır ve ısınır bunda sorun yok ama peteğin altından giren tesisat suyunun bir kısmı daha ısınamadan diğer vanadan çıkar ve dönüş suyuna katılır

üstelik sizde peteklerde büyük her petekte kafadan %20-30 verim kaybınız olur kesinlikle ama kesinlikle alttan bağlatmayın

alttan bağlanan petek ısınır esnaf bunu anlamaz,peteği bağlar ama bilmez ki peteğin verimi düşer

alttaki giriş borusuna krom uzatma çubuğu takılabilir ve peteğin vanası üstten bağlanır olabilir genelde 20mm pprc ve 90' dirsekle klasik bağlantı yapılır

kablolu bağlantıda mutfaktan geçirip hole bağlatın ve eca dış hava sensörü mutlaka bağlatın

bosch classic condense 22kW ısıtma kapasitedir eca confeo premix'ten 2kW daha küçük bir kombi,dediğim gibi 24kW eca confeo premix yeter f/p premix yoğ kombilerde en iyilerin başındadır
    rüştünü kanıtlamış son derece donanımlı bir kombi

•  Konuda özellikleri verilmiş evime kombi + petek montajı
  • Petek aralıkları kısaltılırken,

Sizce duvarı kırdırıp boruları taşıyarak mı yapmalıyım.
    Off paranoya mı başladı nedir hocam :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnafraniL -- 30 Eylül 2015; 20:40:44 >

Duvarı kırdırıp içerden boruyu kısaltın ama dışardan yapmak zahmet siz iş,görüntüye önem verıyorsanız duvarın içinden izole ettirin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.