Şimdi Ara

Konu siliinsin (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.503
Cevap
119
Favori
134.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @Fatihcifci hocam sorunu çözdüm bir tane fazla sıfır eklemem haricinde benim hesap doğruymuş. T+2 geri dönüşünde banka ile bankanın aracı kurumu arasında bir iletişim hatası olmuş ve bakiyenin bir kısmı gözükmemiş. Şimdi düzelttiler ve benim hesapladığım gibi 9,1 TL kar elde etmiş oldum hocam. Komisyon oranı 0,05, 0,20 gibi rakamlar 1 liraya yuvarlanmıyormuş.

Hocam kaç gündür hesaplıyorum hesaplıyorum bir yanlışlık var diyorum ama detaylı hesap dökümünden tekrar yaptığım hesap matematiğin yanıltmayacağını bir kez daha görmüş olduk.
  • Wakanda W kullanıcısına yanıt
    Detaylı bilgim yok ama şu kadarını söyliyeyim,ben kuveyttürk ile işlem yapıyorum,işlem yapıyorum derken çok cüzi miktarlarda. Bunun da sebebi, kuveyttürk'te sadece katılım endeksindeki hisseler var. 80 tane filan. Yani diğer bankalardaki hisse senetlerinin çoğu kuveyttürk'te yok. Bankalar,faiz geliri elde eden firmalar,iştigal alanı uygun olmayan hisseler yok.Ben bu nedenden dolayı ordan işlem yapıyorum. Komisyon çok cüzi miktarlarda ama diğer bankalara göre az mıdır çok mudur , o kadarını araştırmadım. Paylaştığınız hisse senetleri, kuveyttürk'te olan hisseler olduğu için ilgimi çekti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: boldpilots

Konu siliinsin
    bu hisse twitterda classicyatırım adlı kullanıcının hatta şuan adeti 32.005 tane 50 lira bandında da satmadı 24 lerde de 3 haneden önce satmam diyor bende takip ediyorum bakalım ne olacak :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doğa27

Detaylı bilgim yok ama şu kadarını söyliyeyim,ben kuveyttürk ile işlem yapıyorum,işlem yapıyorum derken çok cüzi miktarlarda. Bunun da sebebi, kuveyttürk'te sadece katılım endeksindeki hisseler var. 80 tane filan. Yani diğer bankalardaki hisse senetlerinin çoğu kuveyttürk'te yok. Bankalar,faiz geliri elde eden firmalar,iştigal alanı uygun olmayan hisseler yok.Ben bu nedenden dolayı ordan işlem yapıyorum. Komisyon çok cüzi miktarlarda ama diğer bankalara göre az mıdır çok mudur , o kadarını araştırmadım. Paylaştığınız hisse senetleri, kuveyttürk'te olan hisseler olduğu için ilgimi çekti.
    Bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim hocam. Paylaştığım hisseler şu an en popüler olan hisseler ve büyük firmalara ait. Ufak ölçekli firmaların kazandırma ihtimali çok yüksek ama aynı oranda da kaybettirmek ihtimali olduğu için onlara girmiyorum. Genelde investing sitesini takip ediyorum ve orada güçlü al sinyali gelince alıyorum. Bu aldığım 10 hissede orada ve diğer sitelerde popüler olan hisseler.

Yalnız hocam Kuveyt Türk faiz geliri olmayan hisseleri satıyor dediniz ama YKGYO, HLGYO gibi hisseler varsa onlar faizli hisselerdir. YKGYO Yapı Kredi bankasının gayrimenkul yatırım ortaklığına ait olan hisse, HLGYO Halkbank Gayrimenkul Yatırım Ortaklığına ait hisse. Yapı kredi bankası da Halkbank'da faizli bankalar ve gayrimenkul satışlarında da faiz ile kredi sağlıyorlar. Yatırım ortaklıklarında satılan evlerde faizli kredilerle satılıyor.

Bu 80 hissenin listesi varsa hisseleri değerlendirebiliriz. Şu an borsada hissesi olup da faizle işi olmayan firma yok gibi. Olsa olsa Albaraka bankasına ait hisse faizsiz olur.

Şimdi bu katılım endeksine Türkiye Finans'ın sayfasından baktım ama bana mantıklı gelmedi. Bu katılım endeksine şirket alırken faiz kazandıkları nakit ve menkulün genel orana göre %30'dan fazla olmaması gerek yazmışlar. Şirketin tüm toplam varlıkları arasındaki faiz geliri de %5'den az olmalı yazmışlar.

Menkul kıymetten ve nakitten %30 faiz kazandıktan sonra, şirketin toplam gelirinden de %5 faiz kazandıktan sonra bunlara faizsiz demek doğru olmaz. Faiz kazancında 1 lira kazananında 100 lira kazananında benim gözümde bir farkı bulunmuyor hocam.

Banka hesaplarımda faiz kullanmıyorum, Türk liramın değer düşümünü korumak için faiz yerine altın, gümüş gibi yatırımlara yöneliyorum ve ufaktan da olsa hisse alıp satmaya başladım. Hocam faiz konusu benim içinde önemli. Buna rağmen hisse senedini nereden alırsak alalım, katılım endeksinden bile alsak dolaylı yoldan faize bulaşmış oluyoruz. Faiz kazancı elde eden bankaların direkt bankalara ait hissesini alıp satmam, alkol, sigara işi yapan firmalarında hissesini alıp satmam bunlara dikkat ederim. Ne kadar dikkat edersek edelim ister istemez dolaylı bile olsa faize bulaşıyoruz. Allah affetsin.

Katılım Endeksinde Yer Alan Şirketlerin Finansal Özellikleri

* Şirketlerin toplam faizli kredilerinin piyasa değerine oranı %30'dan az olmalıdır.
    * Faiz getirili nakit ve menkul kıymetlerinin piyasa değerine oranı %30'dan az olmalıdır.
    * Bahsedilen faaliyet alanlarından elde ettiği gelirlerinin toplam gelirlerine oranının da %5'ten az olmalıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wakanda

Bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim hocam. Paylaştığım hisseler şu an en popüler olan hisseler ve büyük firmalara ait. Ufak ölçekli firmaların kazandırma ihtimali çok yüksek ama aynı oranda da kaybettirmek ihtimali olduğu için onlara girmiyorum. Genelde investing sitesini takip ediyorum ve orada güçlü al sinyali gelince alıyorum. Bu aldığım 10 hissede orada ve diğer sitelerde popüler olan hisseler.

Yalnız hocam Kuveyt Türk faiz geliri olmayan hisseleri satıyor dediniz ama YKGYO, HLGYO gibi hisseler varsa onlar faizli hisselerdir. YKGYO Yapı Kredi bankasının gayrimenkul yatırım ortaklığına ait olan hisse, HLGYO Halkbank Gayrimenkul Yatırım Ortaklığına ait hisse. Yapı kredi bankası da Halkbank'da faizli bankalar ve gayrimenkul satışlarında da faiz ile kredi sağlıyorlar. Yatırım ortaklıklarında satılan evlerde faizli kredilerle satılıyor.

Bu 80 hissenin listesi varsa hisseleri değerlendirebiliriz. Şu an borsada hissesi olup da faizle işi olmayan firma yok gibi. Olsa olsa Albaraka bankasına ait hisse faizsiz olur.

Şimdi bu katılım endeksine Türkiye Finans'ın sayfasından baktım ama bana mantıklı gelmedi. Bu katılım endeksine şirket alırken faiz kazandıkları nakit ve menkulün genel orana göre %30'dan fazla olmaması gerek yazmışlar. Şirketin tüm toplam varlıkları arasındaki faiz geliri de %5'den az olmalı yazmışlar.

Menkul kıymetten ve nakitten %30 faiz kazandıktan sonra, şirketin toplam gelirinden de %5 faiz kazandıktan sonra bunlara faizsiz demek doğru olmaz. Faiz kazancında 1 lira kazananında 100 lira kazananında benim gözümde bir farkı bulunmuyor hocam.

Banka hesaplarımda faiz kullanmıyorum, Türk liramın değer düşümünü korumak için faiz yerine altın, gümüş gibi yatırımlara yöneliyorum ve ufaktan da olsa hisse alıp satmaya başladım. Hocam faiz konusu benim içinde önemli. Buna rağmen hisse senedini nereden alırsak alalım, katılım endeksinden bile alsak dolaylı yoldan faize bulaşmış oluyoruz. Faiz kazancı elde eden bankaların direkt bankalara ait hissesini alıp satmam, alkol, sigara işi yapan firmalarında hissesini alıp satmam bunlara dikkat ederim. Ne kadar dikkat edersek edelim ister istemez dolaylı bile olsa faize bulaşıyoruz. Allah affetsin.

Katılım Endeksinde Yer Alan Şirketlerin Finansal Özellikleri

* Şirketlerin toplam faizli kredilerinin piyasa değerine oranı %30'dan az olmalıdır.
    * Faiz getirili nakit ve menkul kıymetlerinin piyasa değerine oranı %30'dan az olmalıdır.
    * Bahsedilen faaliyet alanlarından elde ettiği gelirlerinin toplam gelirlerine oranının da %5'ten az olmalıdır.
    Tamamen temiz şirket yok gibi, çok az. Linkte bu oranlar belirtilmiş. Evet ben de kuveytturk'den işlem yapıyorum. Faizli borç batağına düşmemiş hisse almak daha mantıklı.
    https://bmd.com.tr/upload/files/Bütün%20Hisseler%20ve%20Arındırma%20Oranları%20010420.pdf

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: The white warrior

Tamamen temiz şirket yok gibi, çok az. Linkte bu oranlar belirtilmiş. Evet ben de kuveytturk'den işlem yapıyorum. Faizli borç batağına düşmemiş hisse almak daha mantıklı.
    https://bmd.com.tr/upload/files/Bütün%20Hisseler%20ve%20Arındırma%20Oranları%20010420.pdf

Alıntıları Göster
    Katılım bankaları Bizim Menkul Değerler ile çalıştığı için o listeye bende bakmıştım hocam teşekkür ederim. Tad Gıda bile %28.7 faize bulaşmış durumda.

Faize bulaşmamış hisse, faize bulaşmamış firma neredeyse yok gibi. Bende buna dikkat ediyorum ama dinen %1 faiz kazananla %50 faiz kazananın arasında bir fark yok. Bankacılık ve borsa sistemine bulaştığımız anda ister istemez faiz veya faiz benzeri sistemlere bulaşmış oluyoruz. Gidip faizli bankaya para yatırıp faiz almasak da faize bir şekilde bulaşıyoruz, Allah affetsin.

Gidip ilahiyat mezunu, okumuş ve işi bilen bir hocaya sorarsanız yaptığımız tüm bu işlerin dinen yasak olduğunu söyleyecektir. Ben daha bu işe başlamadan çok güvendiğim bir isme danışmıştım ve madde madde neyin neden yasak olduğunu izah etmişti.

Katılım endeksindeki hisselerden alıyorum faize bulaşmıyorum diye düşünen varsa bence hata ediyor.

• xql1 X kullanıcısına yanıt
    Classicyatirim adlı kullanıcı borsa uzmani falan mi yorumlarina baktim kendinden cok emin ve rahat gozukuyor hisseyi satmayacagini soyluyor kendinden o kadar emin ki ya cok parasi var ya da hisseye cok guveniyor 3 haneli rakama cikabilecegini dusunuyor.Tüyo falan almis alabilir mi bu durum bana cok garip geldi. Hisseden cok fazla kar etmis ama satis yapmiyor. Bende merak ettim bakalim sonu nasil olacak :))

• Hisse 2 liradan kaça çıkabilecek. Üç haneler bana göre hayal. Tepe noktasını gördüğünü bundan sonra aralarda ileri geri dolanacağını düşünüyorum. Her şey olabilir bu hisse zengin de eder fakir de eder. Hissede olanlar bu riskleri iyi göze alsın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 32 bin lira param var hisse senedi almak istiyorum akbank üzerinden işlem yapabilir miyim
  • Rta yatırımcısı ilginç. İki tane taban yaptı ya. Oraya buraya şikayet ortalığı ayağa kaldırıyorlar. Spk, cimer, cumhurbaşkanı vs buralara şikayetlerde bulunuyorlar.
    Hisse neredeyse üç hafta aralıksız tavan giderken bir yere şikayet ettiler mi?
    2 tl altından gelip 52 tl ye giderken şikayet ettiler mi?
    52 den 15,33 tl ye kadar çaktılar, yukarılardan maliyetlenenler yine ortalığı ayağa kaldırdılar. 15,33 den yine 40 tl üzerine gitti. Şikayet ettiler mi?

Sanırsınız ki hisseye girerken bunlara kazanma garantisi verilmiş. Sanırsınız ki hissenin bunlara borcu var.
    Yok kit satıyor yok fda onayı aldı vs. İyi de kardeşim zaten hisse neredeyse 25e katlamış, fiyatlamış. Daha ne olacak, sonsuza kadar mı çıkacak? Uzaya mı çıkacak?
    Bu kadar primlenmiş hisseye, ya tavan ya da taban yapan hisseye primli rakamlardan girenler hiç ağlamasınlar. Riski zaten ilk başta almışlar. Güzel de kazanabilirler, çok da kaybedebilirler.

• Meraxes kullanıcısına yanıt
    Yatırım hesabı açarsanız akbankdan alabilirsiniz hisse senedi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TUKAS sizce ne olur hocam? İlk denemenin ardından pazartesi biraz daha yüksek bir rakamla tekrar deneme yapacağım. Bu arada daha önce paylaştığım hesap sorunu çözüldü. Banka ile banka aracısı firma arasındaki iletişim hatası sebebiyle paranın bir kısmı T+2'de takılı kalmış. Şikayetim üzerine çözdüler.

GSDHO içinde yeni bir yorum alabilirmiyim hocam? Hala bakıyorum ısrarla bu hisseyi toplamaya devam edenler var. Üstelik şirket şu anda Silopi santralinde elinde bulunan hisselerin 3'de 1'ini başka bir firmaya sattı. Siz bu konuda ne dersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wakanda

TUKAS sizce ne olur hocam? İlk denemenin ardından pazartesi biraz daha yüksek bir rakamla tekrar deneme yapacağım. Bu arada daha önce paylaştığım hesap sorunu çözüldü. Banka ile banka aracısı firma arasındaki iletişim hatası sebebiyle paranın bir kısmı T+2'de takılı kalmış. Şikayetim üzerine çözdüler.

GSDHO içinde yeni bir yorum alabilirmiyim hocam? Hala bakıyorum ısrarla bu hisseyi toplamaya devam edenler var. Üstelik şirket şu anda Silopi santralinde elinde bulunan hisselerin 3'de 1'ini başka bir firmaya sattı. Siz bu konuda ne dersiniz?
    Tukaş için geçtiğimiz sayfalarda iki defa yazdım. Gsdho için de uzun uzun yazmıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: por favor

Tukaş için geçtiğimiz sayfalarda iki defa yazdım. Gsdho için de uzun uzun yazmıştım.

Alıntıları Göster
    quote:

Pek bilgimin olmadığı bir hisse. Ama grafiğine bakınca agresif, full risk. Rta gibi kepaze de eder, zengin de yapar. Ama bu tarz hisseler bir süre sonra dengelencek durulacaktır. Böyle hareketler yapan hisselere pek teknik işlemez ama müsait zamanda grafiğini de analiz ederiz.

Hocam daha önce böyle yazmıştınız ve müsait zamanda grafiğini analiz ederiz demiştiniz. Grafiğini analiz edecek zamanınız oldu mu veya forumda paylaştınız mı hocam? Aradım ama bulamadım.

quote:

Özellikle gsdho çok ucuz kaldı, bir yerde yukarı kopacaktır. defter değeri şu andaki hisse fiyatının iki misli.

quote:

gsdho ise pandemi çöküşünde 1,80 den 1 tl altına çakıldı ve şimdilerde yine eski yerine geldi. yani genede pek çok hissenin formasyonunun aynı hareketini yaptı. bekleyen panik yapmayan yarı fiyatına kaptırmadı. uzun süreli baktığımızda ise bir türlü istenen yükselişi yapamıyor.

Arkadaşım bu hissede uzun zamandır bekliyor ve çok tutuyor o nedenle izliyorum.

Malum Silopi Elektrik sermayesinin %5,40'ını temsil eden payların 45 milyon dolara Park Holdinge geri satılmasına karar verilmişti.
    İlk bakışta bu haber hisseyi uçurur sanırsın ama burada ilgili kap detayının kalan kısımın okursanız aslında gsdho nun 9.60 lık hissenin geri ödemesini 80 milyondan 30 milyona düşürmenin anlamına geliyor ve bunun mantığı yok.Bu Gsdho nun zarara uğratılmasıdır.
    Zaten piyasa haberi pek de olumlu karşılamadı.

Epey geriye gittim hocam ve GSDHO için yakın zamanlı bu yorumlarınız dışında yorum bulamadım. Sizden güncel bir değerlendirme almamız mümkün mü? Teşekkürler hocam.

• xql1 X kullanıcısına yanıt
    o adamı bi şekilde tespit edip yakalayın, kesinlikle hisseyi götüren spek,,, millete güven vermek için bu gösteriş belki hisseyi 60 70 80 lerden belki 50 lerden verecekler millete

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dangerous

Allah kolaylık versin. Ben de sizleri takip ederek, borsa işine merak sardım. Bodoslama girmektense, araştırarak, bilgi sahibi olarak ufaktan girmek istiyorum. Bazı platformlardan, bazı kişileri takip ediyorum.

Mesela, şöyle bir haber linki paylaşıldı.
    www.borsagundem.com
    3. çeyrekte 31 hissenin endeksi değişecek
    https://www.borsagundem.com/haber/3-ceyrekte-31-hissenin-endeksi-degisecek/1499724

Buradaki haber nasıl yorumlanmalı?

1 BAGFS BAGFAS
    2 DOCO DO-CO
    3 GSDHO GSD HOLDING
    4 OYAKC OYAK CIMENTO

Bu hisseler, BIST 50'den BIST 100'e mi geçiyor. Geçiyorsa, bu ne anlama geliyor. Vaktiniz olur da yanıtlarsanız sevinirim.

Alıntıları Göster
    ?

• quote:

Orijinalden alıntı: S20FE

o adamı bi şekilde tespit edip yakalayın, kesinlikle hisseyi götüren spek,,, millete güven vermek için bu gösteriş belki hisseyi 60 70 80 lerden belki 50 lerden verecekler millete
    Olabilir tabi kimseye güven yok bu zamanda Twitter da rtalb olarak aratın popüler tweet'ler bu abinin ki genelde bu hissede çoğu yatırımcı (Twitter invest te takilan)tanır bu abiyi profil resmi yüzüklü el birde sizin mantığıniza göre 50 lerden satmadigina göre 50 yi geçecek mi yada ikinci bir ihtimal kazandıkları milyonların yanında 32k lot tamamen 0 lansa ne olur :) bakalım hangisi olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: sturkmen2005

Classicyatirim adlı kullanıcı borsa uzmani falan mi yorumlarina baktim kendinden cok emin ve rahat gozukuyor hisseyi satmayacagini soyluyor kendinden o kadar emin ki ya cok parasi var ya da hisseye cok guveniyor 3 haneli rakama cikabilecegini dusunuyor.Tüyo falan almis alabilir mi bu durum bana cok garip geldi. Hisseden cok fazla kar etmis ama satis yapmiyor. Bende merak ettim bakalim sonu nasil olacak :))
    Böyle alıp güzel degerlenen birkaç hissesi daha var onlardan da bahsediyor arada uzun yıllar kazandım kaybettim güveniyorsan uzun tut cok kazan tarzı şeyler yazıyordu bir ara bilmiyorum merakla takip ediyorum bazende bu denli prim insanı sarhoş ediyor bende 10 liralardan alıp 52 de devre kesince o kadar rahattım ki sarhoş gibiydim satamadim şimdi 40 ta tavan bozdugu gibi tavana satış girdim 2. Tavanda gitti bu abi de ya çok dusuklerde çok pişman olacak yada beklediginin karşılığını çok iyi alacak belkide diğer arkadaşın dediği gibi spek yada has adamı

• quote:

Orijinalden alıntı: boldpilots

Konu siliinsin
    bu ekran hisseyi buraya geleceğini bilen birinin ekranı :)

44 ten sattıysa kara bak sen
  • quote:

Orijinalden alıntı: cosef

bu ekran hisseyi buraya geleceğini bilen birinin ekranı :)

44 ten sattıysa kara bak sen

Alıntıları Göster
    Elinde hala 14 Mayıs Perşembe 52 den satma imkani vardı satmadı izliyoruz bakalım :)

• 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.