Şimdi Ara

Konu kapanmıştır.Teşekkürler.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar oyun oynamak için iyi bir sistem toplamak istiyorum.Örneğin PES 2010 ve Cod 6 için bir sistem toplamayı istiyorum.2 gb ram, 1 gb ekran kartı almayı düşünüyorum.
    210 TL'ye hem anakart hem işlemci alabilirmiyim?
    Bir ön araştırma yaptımda,para yetmiyor.Ya işlemciden vazgeçeceğim yada anakart tan.

Şimdiki sistemim:

P4 Duo 3,2, 512 ddr2 533, 160 gb Hdd sat
    512 Mb Asus 6 L PCIEx., 19 Dell LCD, DRW
    Asus 945 PCIE Ank

Intel(R)
    Pentium(R) 4 CPU 3.20 GHz
    512 MB RAM
    GeForce 6200 TurboCache ekran kartım var.

Almayı düşündüğüm ekran kartı ve ram linklerini göstereceğim:

EKRAN KARTI:http://www.exa.com.tr/powercolor/ekran_kartlari/powercolor_hd4670-334-9078.html

EKRAN KARTI 2 :http://www.exa.com.tr/asus/ekran_kartlari/asus_vga-334-7946.html
    (POWERCOLOR MARKA OLAN DAHA İYİ GİBİ GÖRÜNÜYOR KARŞILAŞTIRINCA)

RAM(DDR 2) :http://www.exa.com.tr/oem/bellekler/oem_2-326-5037.html

RAM(DDR 2) :http://www.exa.com.tr/adata/bellekler/adata_2-326-9194.html

NOT:Bu ramler ve ekran kartları(ekran kartları iyi gibi ama neyse) iyi mi tam bilgim yok o yüzden önerilere açığım.(Bu fiyat aralığında, 2 gb beni asla üzmeyecek PES 2010 COD serisi AVATAR NBA 2K10 vb.oyunları sorunsuz çalıştıracak ram ve ekran kartı böyle bir sistem arıyorum.)

NOT:Bilgisayar işlerinden pek anlamam o yüzden yardımcı ve açıklayıcı olursanız çok teşekkür ederim.

Örneğin yukarıda verdiğim powercolor marka erkan kartı ile ddr2 a-data marka o.c soğutmalı ram i çalıştırabilirmiyim?Birde yeni bir işlemci almak istiyorum.AMD mi INTEL mi alayım karar veremedim.
    Bana güzel bir işlemci önerirseniz çok teşekkür ederim.Anakart tavsiyeleriniz de önemli.Çünkü ddr 2 anakart ddr 3 ekran kartı çalıştırabiliyormuş galiba.

Şimdiden Teşekkürler.

KONU KAPANMIŞTIR TEŞEKKÜRLER.(SİLİNMESİNE GEREK YOK FAYDALANMAK İSTEYENLER FAYDALANABİLİR)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __éSér__ -- 16 Şubat 2010; 21:55:36 >

• Valla bu bütçe ile işin biraz zor gözüküyor ne yazıkki. Bakalım bir takım tavsiyeler olacaktır yinede, canını sıkma. Belki 2. el kısmından birşeyler toplanabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: CESAJANS

Valla bu bütçe ile işin biraz zor gözüküyor ne yazıkki. Bakalım bir takım tavsiyeler olacaktır yinede, canını sıkma. Belki 2. el kısmından birşeyler toplanabilir

O kadar zormu ya?Peki sorularımı cevaplayacak olan varmı?
  • powercolor ekran kartı ve adata rami alabilirsin anakartın intel destekliyor amd kullanamazsın
    işlemci olarakda anakartın 45nm destekliyorsa İNTEL E6500 2.93 GHz Socket 775 2MB, 1066 MHz, 45nm 145,76 TL
    alabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thevincent -- 15 Şubat 2010; 16:38:01 >
  • AMD Athlon II X3 425 (2.7GHz) 1.5MB (AM3 938Pin)

123,93 TL

A-DATA 2 GB 800 MHz DDR2 RAM (Kutulu)

67,32 TL

KDV
    34,43 TL

TOPLAM
    225,68 TL

Ekran kartı
    Powercolor hd4770 alabilirsin ama ben göremedim exada
  • Anakart olarak ne var elinde kardeşim ?

Anakartını şimdi farkettim ama Asus'ta bir sürü 945 çipset var; modelini tam ve doğru yazarsan iyi olur ona göre işlemci önerelim; AMD X3 yazanlar olmuş uymaz ki yani

Sadece; ram, işlemci ve ekran kartı istemişsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 15 Şubat 2010; 16:56:47 >
  • İşlemciyi intel alıcam galiba.

Bu 2 ram arasındaki fark nedir?

http://www.exa.com.tr/adata/bellekler/adata_2-326-9725.html

http://www.exa.com.tr/adata/bellekler/adata_2-326-9194.html

Anakartımın ne olduğunu ne yazıkki bilmiyorum.Ama nereden bakıldığını söylerseniz yardımcı olabilirim.

Edit: 1. örnek 800 mhz olacaktı onu değiştridim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __éSér__ -- 15 Şubat 2010; 17:14:02 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Konu Kapatılabilir
    11 yıl önce açıldı
    Konu kapanmıştır
    3 yıl önce açıldı
    KONU KAPATILABİLİR
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anakartın adını "Everest" programı ile görebilirsin

Ramlerde de 800mhz olan soğutuculudur ve daha iyidir, diğeri 667mhz'lik soğutmasız.
  • Ram e karar verdim gibi a-data o.c gaming soğutuculu modeli alacağım gibi. Ekran kartı ise powercolor hd 4670 modelini sevdim.İşlemciyi karar veremedim.Samsung hdd'm var.Bilgisayarım bazen dh de dolaşırken bile takılabiliyor.3 yıllık bilgisayar daha format atılmadı.
    2 sorum olacak.

1-Yerel disk D ded pardus işletim sistemi kurulu.Bunu silmek istiyorum.Nasıl yapacağım.Ve yerel disk C yide formatlayacağım.Ben önce D sonra C diye düşündüm.

2-Everest programını güvenilir olarak nerden indirmeliyim?
  • Everest free olarak her yerden indirebileceğin bir programdır yani google yazman yeterli, hatta kendi sitesi çıkar ordan çekersin direk.

İşlemci için ise 945 çipsetler genelde 800mhz FSB 'li işlemcileri destekler ona gre bakmak lazım ama 45nm desteği var mı yok mu görmemiz lazım.

PARDUS'u kullanmadım ama, format atarken komple diskleri silip tek parça yapıp sonradan bölmek daha iyi olur bana göre...
  • Anakart Adı Asus P5VD2-MX

Everest programını i-n-n-d-i-r den indirdim.
  • 45nm desteği yok malesef anakartının...

http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx?SLanguage=en-us

65nm olan 2.EL Core 2 Duo'lardan ya da Dual Core alabilirsin.

E6600-E6700 (501 bios vers.) ya da E2220 (1017 bios vers.)

Ya da; elindekileri satıp bunları alır bir süre o.b ile HD4200 ile oyun (orta seviyeye kadar) oynarsın sonradan bir ekran kartı alırsın. Bu şekilde sistemin de uzun ömürlü olur.

GIGABYTE MA785GT-UD3H / DDR3 (HD4200 ATI) --- 190 TL
    AMD Athlon II X3 425 (2.7GHz) 1.5MB --- 145 TL
    HI-LEVEL 2GB 1333MHz DDR3 RAM (Soğutuculu-Tek Modül) --- 95 TL

430 TL kdv dahil.

www.exa.com.tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 15 Şubat 2010; 17:39:39 >

• a-data soğutuculu ram ile powercolor ekran kartını alınca 234 TL ediyor.Geri kalan 200 TL ile ne alabilirim?

Üstteki mesajınızda uzun ömürlü demişsiniz.DDR 3 DDR 2 ye göre uzun ömürlü mü demek istediniz?

O.b hd 4200 ün özellikleri nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __éSér__ -- 15 Şubat 2010; 17:46:27 >
  • Güncel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: __éSér__
    a-data soğutuculu ram ile powercolor ekran kartını alınca 234 TL ediyor.Geri kalan 200 TL ile ne alabilirim?

Üstteki mesajınızda uzun ömürlü demişsiniz.DDR 3 DDR 2 ye göre uzun ömürlü mü demek istediniz?

O.b hd 4200 ün özellikleri nedir?

Ddr2 ler in zamanı artık geçiyor o yüzden ddr3 daha mantıklı olur hemde ilerde ram arttırırken sıkıntı yaşamazsınız...Hd 4200 ob ile çoğu oyunu çözünürlüktede abartıya kaçmadan medium oynarsınız sonra müsait bir zamanda ekran kartı alırsınız...
  • Hocam bence elindeki anakarta yatırım yapma...

Artık DDR3 hem ucuzladı hemde yeni nesil işlemciler çıktı en basiti 45nm üretimliler geldi az güç tüketimi, düşük ısı ve daha iyi performans demek bu.

Alacağın giriş seviye bir ekran kartı, onboard karttan atıyorum %10 daha iyi başarım sunar, ama bu seferde daha uzun süre kullanılan; işlemci, anakart ve rami düşürmek zorunda kalıyorsun değer mi bu tartışılır tabi.

Şu ara zaten ekran kartları ve fiyatları karmaşık, açıkçası bu DX11 meselesi yüzünden ATI lider durumda iken ürünlerinin fiyatları gereğinden pahalı özellikle de belirli segmenttekiler öyle, Nvidia'dan henüz bir atak gelmedi en az 1-2 ay var şu ara ekran kartı sistem toplasan bile sıfırdan en son alınacak parçadır bana göre.

* Yukarıdaki 3'lü bileşeni öneririm ben, HD4200 ile orta seviyeye yakın oyunlardan performans alırsın belli bir süre idare eder seni, ama bu sayede de ileriye dönük bir anakart almış oluyorsun yeni bir çipset ve desteklediği işlemci yelpazeside bir o kadar geniş yani upgrade için müsait.

Yine o.b vga kullanarak X3 Triple Core mimarili bir işlemci kullanma şansın oluyor ki oyun performansı gayet iyi bir işlemci...

X3 425 test:

http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/Athlon_II_X3_425/10.html

Sonuç:

Elindeki; işlemci, anakart, ram ve ekran kartını forumda 2.el bölümünden satışa çıkar.

HD4200 ile idare edersen 1-2 ay bu sürede sen hem birikim yaparsın hem de yeni ürünler gelmiş olur, bu saye de fiyatlar da oturur ve daha sağlıklı bir ekran kartı seçiminde bulunursun, uzun süre de seni idare eder

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 15 Şubat 2010; 20:41:52 >

• @***Leopard***;

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

@LEON-X;

Verdiğiniz örnekleri bilgisayar hocamla değerlendireceğim.Hocama sorduğumda ddr2 al boşuna ddr3 e o kadar para verme demişti.
  • 80-90 TL ye DDR2 1066mhz, 85 TL'ye DDR3 1333mhz ram var 2GB'lık fiyatlar bunlar.

Kullanımda bu iki frekans arasındaki fark anlaşılmaz, lakin iileriye dönük olur uzun bir süre ram ihtiyacın olmaz gerekli ve yüksek frekansta çalışan bir ram almış oluyorsun.

Anakartın ne yazık ki 45nm işlemcileri desteklemiyor, 65nm için de şahsen ben önermiyorum bu saatten sonra dediğim gibi sen şuan bu anaakrtına 2.el birtane E6600 C2Duo alsan birde HD4670 alsan oyunlardan çok bir performans alacağını sanma yani giriş seviyesi kalitesinde oynarsın oyunları.

Ama elinde 430 TL bütçe ve diğer satışını yapabileceğin parçalarla beraber 100-150 TL gelse güzel bir sistem kurma şansın oluyor faydalı birşey olmasa zaten bu kadar açıklama yapmam şunu al geç derim yani, ama ladığına değmeyecek bu yüzden yeni nesil birşeyler al ki kullandığın sisteme oranla performans farkını hisset.
  • quote:

Orijinalden alıntı: __éSér__
    @***Leopard***;

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

@LEON-X;

Verdiğiniz örnekleri bilgisayar hocamla değerlendireceğim.Hocama sorduğumda ddr2 al boşuna ddr3 e o kadar para verme demişti.

Mühim değil yalnız artık ddr2 ler piyasada azaldı bu yüzden ddr3 lerle aynı seviyeye geldi nerdeyse vede 3 senedir bilgisayarınıza format atmadığınızdan yola çıkarak 2-3 sene sonra bilgisayar yetersiz gelince ram arayacaksınız hem zor bulunacak hem de hak ettiği fiyatın çok üstünde olacak...
  • Anladım peki benim ram anakart ve işlemcimin fiyatları ne kadar eder yani tanesi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.