Şimdi Ara

Konu Dışı'nda konu açılmıyor / cevap verilemiyor. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
2.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • GSM onayı fake üyeliklere tamamen engel olamasada 1 senedir baya bi engellemeyi başardı. Konu dışında da zorunlu hale getirilmesi çok iyi olmuş. Mesaj yazacak konu bulamıyorum artık. Ne zamandır gececiler konusu haricinde pek mesaj atmıyorum konu dışı bölümünde. Mesaj atsanda ya hakaret ediyolar yada ona buna sataşıp manken resmi koymadığından ilgilerini çekmediği için cevap veren bile olmuyor. Ben de Konu Dışı bölümüne eğlenmek için giriyorum fakat terbiyesizlikle komikliği karıştıran oldukça fazla kişi var. Evet konu dışı özel bölümü var fakat o bölümü kullanan kişi sayısı çok az. Açıkcası unutulmuş durumda. Bence daha iyi önlemler alınıp Konu Dışı bölümü eski haline getirilmeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: |Uqur|

GSM onayı fake üyeliklere tamamen engel olamasada 1 senedir baya bi engellemeyi başardı. Konu dışında da zorunlu hale getirilmesi çok iyi olmuş. Mesaj yazacak konu bulamıyorum artık. Ne zamandır gececiler konusu haricinde pek mesaj atmıyorum konu dışı bölümünde. Mesaj atsanda ya hakaret ediyolar yada ona buna sataşıp manken resmi koymadığından ilgilerini çekmediği için cevap veren bile olmuyor. Ben de Konu Dışı bölümüne eğlenmek için giriyorum fakat terbiyesizlikle komikliği karıştıran oldukça fazla kişi var. Evet konu dışı özel bölümü var fakat o bölümü kullanan kişi sayısı çok az. Açıkcası unutulmuş durumda. Bence daha iyi önlemler alınıp Konu Dışı bölümü eski haline getirilmeli.

terbiyesizlik yapan varsa şikayet edersiniz, kurallara aykırı varsa mesaj silinir.

ama sizin istemediğiniz cevaplar veya reaksiyonlar olduğu için sizin gibi düşünmeyenler girmesin mi istiyorsunuz?

beni de çok sinirlendiren mesajlar oluyor, benim attığım mesajlar da zaman zaman makaraya alınıyor, yahu çocuklar bile bunu yazmaz dediğim mesajlar oluyor ama bunlara hoşgörülü davranıyoruz

burası forum 7'den 70'e insan var. Zibilyon tane karakter var burada, herkesin tek tip düşünmesini, tek tip yazmasını bekleyemezsin.

ayağını yakan da var , tipini soran da var, şebeklik yapan da var , ciddi takılan da var.

biraz hoşgörü.

yönetim umarım bu karardan bir an evvel döner, cep telefonu olayı hiçbir şeyi düzeltmez forumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CARNIVALE -- 9 Nisan 2011; 1:03:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CΛRNIVΛLE

quote:

Orijinalden alıntı: |Uqur|

GSM onayı fake üyeliklere tamamen engel olamasada 1 senedir baya bi engellemeyi başardı. Konu dışında da zorunlu hale getirilmesi çok iyi olmuş. Mesaj yazacak konu bulamıyorum artık. Ne zamandır gececiler konusu haricinde pek mesaj atmıyorum konu dışı bölümünde. Mesaj atsanda ya hakaret ediyolar yada ona buna sataşıp manken resmi koymadığından ilgilerini çekmediği için cevap veren bile olmuyor. Ben de Konu Dışı bölümüne eğlenmek için giriyorum fakat terbiyesizlikle komikliği karıştıran oldukça fazla kişi var. Evet konu dışı özel bölümü var fakat o bölümü kullanan kişi sayısı çok az. Açıkcası unutulmuş durumda. Bence daha iyi önlemler alınıp Konu Dışı bölümü eski haline getirilmeli.

terbiyesizlik yapan varsa şikayet edersiniz, kurallara aykırı varsa mesaj silinir.

ama sizin istemediğiniz cevaplar veya reaksiyonlar olduğu için sizin gibi düşünmeyenler girmesin mi istiyorsunuz?

beni de çok sinirlendiren mesajlar oluyor, benim attığım mesajlar da zaman zaman makaraya alınıyor, yahu çocuklar bile bunu yazmaz dediğim mesajlar oluyor ama bunlara hoşgörülü davranıyoruz

burası forum 7'den 70'e insan var. Zibilyon tane karakter var burada, herkesin tek tip düşünmesini, tek tip yazmasını bekleyemezsin.

ayağını yakan da var , tipini soran da var, şebeklik yapan da var , ciddi takılan da var.

biraz hoşgörü.

yönetim umarım bu karardan bir an evvel döner, cep telefonu olayı hiçbir şeyi düzeltmez forumda.

Benim gibi düşünmeyenler girmesin demedimki ben. Eğer forumu kullanıyorlarsa terbiyesizlik yapmasınlar demek istiyorum. Terbiyesizlik yapanlar varsa zaten şikayet ediyorum fakat demek istediğim bunların açtıkları konulardan normal konulara yer kalmadı. Bu yüzden konulara bile girmiyorum ki şikayet edeyim. Hangi birisini şikayet ediceksin ?

Sizde rahatsız oluyormuşsunuz zaman zaman bunların sayısının azalması sizin için de iyi olmaz mı? Kurallar toplum için daha iyi bir ortam sağlamak amacıyla koyulur. Bu bölümü kullanıyorsak eğer herkes kurallarına uymak zorunda. Körü körüne kural koyulmuş uyulacak mantığını da hiç sevmem. Daha doğrusu koyulan kurallara tabiki uyulacak fakat eğer absürt bir kural varsa şikayetimi ederim, yoksa da desteklerim. Sonuçta kuralların sonuçları bizi etkiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Big Turtle -- 9 Nisan 2011; 1:46:15 >

• Bu karara çok sevindim.
  • GSM onayı kararından vazgeçilmeyecek, en azından şu günlerde vazgeçilmeyeceğini söyleyebilirim. Konu dışı bölümü üzerinde çalışmalarımız devam ediyor.

Kimseden tek tip düşünmesini beklemiyoruz zaten, bunu nasıl uydurdunuz gerçekten anlamak çok zor. Bugüne kadar hiç bir uygulamanın amacı burada kimseyi tek tip düşünmeye zorlamamıştır, zorlayamaz da. Siz o şekilde zorlandığınızı düşünüyorsanız kendi düşüncelerinizi ve fikirlerinizi gözden geçirin derim.

Fake üyelikler kimsenin düşüncelerini söylemediği için başvurduğu bir yöntem değildir. Fake üyeliklerin hemen hemen tamamı kişinin hesabının ceza almasından dolayı açılır ve kullanılır. Bunlarında önüne geçilmesi için başvurulan yöntemlerden biri gsm onayıdır. GSM onayı ile sisteme girilen numaraların hiç biri numara sahibinin isteği dışında kullanılmaz, paylaşılmaz. İlerleyen mesajlarda gsm onayı sebebini reklama bağlayacak arkadaşlara şimdiden cevap vermiş olayım.

Bölüm içerisinde gösterilen hoşgörünün bölümü ne hale getirdiği ortadadır. Bunu savunan, devam etmesini isteyen arkadaşlarımın yakın zamanda kendilerine başka meşgaleler araması uygun olacaktır.

• ben kendi adıma konuşursam, bende konu dışının eski haline dönmesini istiyorum.2 yıl pasif 3 yıl aktif olmak üzere 5 yıldır bu forumun takipçisiyim.yaptığınız uygulama her ne kadar tüm fake üyelikleri engellemeyecek olsada mantıklı ama sonuçta 2-3 yıldan eski üyeliklere bu zorunluluğun getirilmiş olması saçma geliyor.tamam cep telefonum var onaylatma imkanım var ama bu yaptığınız gerçekten bir anlamda hakaret anlamına geliyor.yani belirli bir süre zarfından önceki üyeliklere tölerans tanımanız gerçekten gerekli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rds

............. Fake üyeliklerin hemen hemen tamamı kişinin hesabının ceza almasından dolayı açılır ve kullanılır...........

Sayın RDS, hesabın banlanması düsünce özgürlügüne kısıtlama degil mi? Bir insanı banlayarak susturmaya calısıyorsunuz ama adam düsündüklerini bir sekilde söylemek icin fake üyelik alıyor ne yapmasını bekliyordunuz ki? Hata yapana 1 haftalık mahrumiyet verip ikinci hatasında bu sürenin 2 haftaya cıkacagını yine tekrarlanırsa 1 aya cıkacagı ve böyle katlanarak devam edecegini bildirin bu kadar fake üye emin olun olmaz.. Kızgınlıkla hata yapan biri banlanınca mecbur kalır fake üyelik almaya ama nickine geri kavusacagı icin fake ismini kullanmayacaktır bile..

siz diyorsunuz ki bir kisiyi banlayınca bir daha ömrü boyunca foruma girmesin... ütopyanıza Allah zeval vermesin...

quote:

Bölüm içerisinde gösterilen hoşgörünün bölümü ne hale getirdiği ortadadır. Bunu savunan, devam etmesini isteyen arkadaşlarımın yakın zamanda kendilerine başka meşgaleler araması uygun olacaktır.

bölüme birsey oldugu yok korkunuz yersiz... yıllardır aynı hikaye sürüp gidiyor.. "seviye düstü ne hale geldi" lafını her yılın her ayında bulabilirim gecmise dönük, mademki bir yöneticisiniz sizinde bunun yıllardır söylenen bir arguman oldugunu bilmemenize imkan yok...

ayrıca yakın zamanda baska mesgale aramamıza gerek yok bizim zaten bir cok mesgalemiz var eger herhangi bir mesgalemiz olmasaydı muhtemelen mesaj sayımız 7200 küsür kadar olurdu herhalde...

• Doğru uygulama.
  • Bu uygulamayı doğru bulmuyorum. Hatalı kullanıcı yasaklandıktan sonra fake üyeliğe yöneliyor. Bunun önüne geçmek için GSM numarası bence etkisiz kalır. IP Ban olayı var. GSM doğrulamadan daha etkin olacağını ve aktif takipçilerin mağdur olmayacağı kanaatindeyim. Kendi adıma konuşmak gerekirse; Tel. No. doğrulamak için girdim fakat ne telefonuma onay kodu geldi ne de girdiğim numarayı değiştirebiliyorum. İşlemi yinelediğim zaman "bu telefon numarası kayıtlarımızda bulunuyor,başka bi numara giriniz" gibilerinden bir uyarı alıyorum. Eğer böyle bir durum varsa bu sistemin de alt yapısı ve yeterliliği tartışılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meco

Sayın RDS, hesabın banlanması düsünce özgürlügüne kısıtlama degil mi? Bir insanı banlayarak susturmaya calısıyorsunuz ama adam düsündüklerini bir sekilde söylemek icin fake üyelik alıyor ne yapmasını bekliyordunuz ki? Hata yapana 1 haftalık mahrumiyet verip ikinci hatasında bu sürenin 2 haftaya cıkacagını yine tekrarlanırsa 1 aya cıkacagı ve böyle katlanarak devam edecegini bildirin bu kadar fake üye emin olun olmaz.. Kızgınlıkla hata yapan biri banlanınca mecbur kalır fake üyelik almaya ama nickine geri kavusacagı icin fake ismini kullanmayacaktır bile..

siz diyorsunuz ki bir kisiyi banlayınca bir daha ömrü boyunca foruma girmesin... ütopyanıza Allah zeval vermesin...

Değildir. Kişi küfür ederse, illegal istek ve paylaşımlarda bulunursa, karşısındakine hakaret ederse ve üye olurken kabul ettiği forum anlaşması ve kullandığı bölümün kurallarına uymazsa hesabı süreli veya süresiz kapanır. Bu kurallar bütününün hiç birinde düşünce özgürlüğe kısıtlama getirmek yoktur. Kurallar belliyken düşünce özgürlüğünden yola çıkmak zaten yanlıştır. Buradan kuralları hiç okumadığınız anlaşılıyor.

Yine uyarı ve ceza sistemimiz hakkında bilgi sahibi olmadığınız için ne şekilde ceza verdiğimiz hakkındaki önerileriniz yersizdir.

quote:

ayrıca yakın zamanda baska mesgale aramamıza gerek yok bizim zaten bir cok mesgalemiz var eger herhangi bir mesgalemiz olmasaydı muhtemelen mesaj sayımız 7200 küsür kadar olurdu herhalde...

Oldukça komik bir yorum olmuş. Zira foruma değer verip katkı yapan ve mesaj sayısı yüksek olan herkesi yaftalamışsınız. Şu konu içindeki mesnetsiz tespitlerinizden sonra zaten daha iyisi beklenemezdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: metal can
    Çok güzel olmuş, destekliyorum. Seviyenin artması konusunda önlemlerin devamını da bekliyorum.

Aynen çok iyi olmuş bu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stenia

Bu uygulamayı doğru bulmuyorum. Hatalı kullanıcı yasaklandıktan sonra fake üyeliğe yöneliyor. Bunun önüne geçmek için GSM numarası bence etkisiz kalır. IP Ban olayı var. GSM doğrulamadan daha etkin olacağını ve aktif takipçilerin mağdur olmayacağı kanaatindeyim. Kendi adıma konuşmak gerekirse; Tel. No. doğrulamak için girdim fakat ne telefonuma onay kodu geldi ne de girdiğim numarayı değiştirebiliyorum. İşlemi yinelediğim zaman "bu telefon numarası kayıtlarımızda bulunuyor,başka bi numara giriniz" gibilerinden bir uyarı alıyorum. Eğer böyle bir durum varsa bu sistemin de alt yapısı ve yeterliliği tartışılır.

sen IP BAN ın ne demek olduğunu tam olarak biliyor musun ????
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bodyguard_26
    sen IP BAN ın ne demek olduğunu tam olarak biliyor musun ????

IP BAN tam olarak nedir arkadaşım ?
  • Foruma giriyorum ve kurallara aykırı bir şey yapmamam için yönetimle tüm özel bilgilerimi paylaşmak zorunda değilim. Çünkü bu oraya doğru gidiyor. Şimdi cep telefonu , o işe yaramayınca tc kimlik, annenin kızlık soyadı vs. Bunun sonu yok.

İnternette kişisel bilgileri bir şekilde paylaşılmasını zararlı olduğu düşünüyorum. Cep telefonu da bunlarda biri.

Ayrıca kurallardan bahsedilmiş. Ben üye olduğumda ortada cep telefonu vs. yoktu. Şimdi benden cep telefonu istenmesi de mantıksız geliyor bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CΛRNIVΛLE

Foruma giriyorum ve kurallara aykırı bir şey yapmamam için yönetimle tüm özel bilgilerimi paylaşmak zorunda değilim. Çünkü bu oraya doğru gidiyor. Şimdi cep telefonu , o işe yaramayınca tc kimlik, annenin kızlık soyadı vs. Bunun sonu yok.

İnternette kişisel bilgileri bir şekilde paylaşılmasını zararlı olduğu düşünüyorum. Cep telefonu da bunlarda biri.

Ayrıca kurallardan bahsedilmiş. Ben üye olduğumda ortada cep telefonu vs. yoktu. Şimdi benden cep telefonu istenmesi de mantıksız geliyor bana.

Yönetim zaten sizin özel bilgilerinizin meraklısı değil. Programcı arkadaşlar hariç hiçbir yönetici üyenin telefon numarasını tamamen göremez. Forumda sadece 3 admin üyelerin telefon numarasını görebilir oda son 4 rakamı kapalı halde. Son 4 rakamı sadece veritabanına girebilen programcı arkadaşlarımız görebilir. Hiçbir programcı arkadaşımızında girip bütün gün üyelerin telefon numaralarına baktığını sanmıyorum.

Konu dışı için gsm onayı zorunluluğu ceza alıp yada süresiz banlamış bazı kişilerin saçma üyeliklerle saçma konular açmasını engellemek, ceza almayan kişilerinde üyeliklerinin kıymetini bilip "ceza alsam nasılsa başka üyelikle girerim mesaj atarım" düşüncesinden kurtulmasını sağlamaktır. Ulaşabileceği cep numarası belki 10-15 tanedir ama bundan sonrası zor olur. Onun telefon numarası bulup üye olması uzun, bizim onu engellememiz 1 saniye sürer.

10 yıldan fazladır hizmet veren ve limited şirket olan Donanım Haber'e telefon numaranızı vermek istemiyorsanız bu sizin kararınızdır ve biz nasıl sizin bu kararınıza saygı duyuyorsak sizde bizim aldığımız bu karara saygı duymalısınız.

• :) hayda 2006 bu yana ilkkez böyle bişeyle karşılaşıyorum :)) hakkımızda hayırlısı ama forum popülerliğini düşürür diye düşünüyorum :((
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: meco

Değildir. Kişi küfür ederse, illegal istek ve paylaşımlarda bulunursa, karşısındakine hakaret ederse ve üye olurken kabul ettiği forum anlaşması ve kullandığı bölümün kurallarına uymazsa hesabı süreli veya süresiz kapanır. Bu kurallar bütününün hiç birinde düşünce özgürlüğe kısıtlama getirmek yoktur. Kurallar belliyken düşünce özgürlüğünden yola çıkmak zaten yanlıştır. Buradan kuralları hiç okumadığınız anlaşılıyor.

Yine uyarı ve ceza sistemimiz hakkında bilgi sahibi olmadığınız için ne şekilde ceza verdiğimiz hakkındaki önerileriniz yersizdir.

quote:

Oldukça komik bir yorum olmuş. Zira foruma değer verip katkı yapan ve mesaj sayısı yüksek olan herkesi yaftalamışsınız. Şu konu içindeki mesnetsiz tespitlerinizden sonra zaten daha iyisi beklenemezdi.

sizin düsünceleriniz sabit o yüzden yazdıklarım tabikide size komik gelir.. Banladıgımız bir kisi foruma bir daha girmesin demeniz de bana cok komik geliyor bu dünya ya bakıs acımızla ilgili birsey..

"foruma değer verip katkı yapan ve mesaj sayısı yüksek olan herkesi yaftalamışsınız" diyorsunuz peki efendim söyleyin bakalım ben kac yıllık üyeyim ve foruma deger verip yüzlerce mesaj atmısım beni niye yaftalıyorsunuz ?? binlerce mesajı olan adam zaten ne küfür ediyor nede kural dısı bir girisimde bulunuyor bunca insanı niye yaftalıyorsunuz?? ceza verdiginiz kisilerden telefon dogrulamayı isteyin bu olamıyormu acaba?

sizden de bundan daha iyi bir cözüm yolu beklenemezdi herhalde diyeyim bende

• Forumun bir üyesi olarak bu uygulamayı sonuna kadar destekliyorum. Elbette ki gırgır şamata olacak. Ama abartılmadan. Ciddi konularda ciddi olunarak. İnşallah Konu Dışı Özel'de kapatılır ve tek "Konu Dışı" başlığının üstüne düşülür. Bence ayrılması da hataydı. Birkaç kural ve yönetici ile çok yol katedilebilir. Özellikle sanırım 4. kural geri gelse çok iyi olur. Önemli olan gırgır şamatanın değil, cıvımanın önüne geçebilmek.
  • konu dışını düzeltmek için çalışıyoruz dediğiniz bu muydu?
  • DH'e güvenmeyip telefon numarasını vermeyenlere soruyorum sahibinden.com sitesinde ilanlarla birlikte isim soyisim ve telefon numarası da yayınlanıyor. Çevrenizde elbet vardır o siteden allışveriş yapmış birileri. Hangisine ne zarar gelmiş? Üstelik burada adminler bile numaralarımızı göremiyormuş.

Çıkıntılık yapmak için uğraşıyorsunuz. GSM onayı yeni birşey değilki bunuun doğruluğunu yanlışlığını şimdi tartışıyoruz. Zamanında bolca tartışıldı bunlar.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.