Şimdi Ara

Kontrol Otomasyon Mühendisliği İnfo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar seçeneklerim arasında Ytü kontrol otomasyon mühendisliği var şuan ytü mat müh okumaktayım yazılım alanı ile ilgili oldugu icin burayı tercih etmiştim ama boğucu bir matematik ve motivasyon eksikliğim yüzünden tekrar hazırlandım.. kontrol otomasyonda da yazılımda ilerleyebilir miyim galiba ilerleniyor ama tam bilmiyorum yazılım kontrol kısmıda oluyorsum heralde.. bilgisi olan varsa yazabilir mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shelveyy -- 9 Haziran 2020; 23:15:25 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Direkt bilgisayar ya da yazılım yaz. Kontrol otomasyon, matematiğe göre daha yazılım ağırlıklı olacaktır tabi ama yine de bir bilgisayar, yazılım olmayacak. Diğer bölümlerde tam aradığını bulabileceğini sanmıyorum. Kontrol otomasyonda da bence elektrik derslerinden boğulacaksın.

Madem yazılımdan ilerlemek istiyorsun direkt bölümüne git. Onun dışında gideceğin bölümün çok fark edeceğini sanmıyorum.
  • hocam ytüde yazılımla alakalı bişey okumak 40klık pc mühendisliğinden iyidir bana göre ki kontrol otomasyonda da yazılım var yani yönelirsen

• shelveyy S kullanıcısına yanıt
    Yazılım var tabi yönelirsen ama alacağın yazılım içeren derslerden birkaç tanesi ilgili mühendisliklere gösterilen yazılım dersleri olacak.

Geriye kalan dersler de donanım tabanlı yazılım, endüstriyel kontrol v.b alanlarına girecek. Bu dersleri almadan önce özellikle 2.sınıfta bol bol elektrik elektronik dersi alacaksın.

Yazılımla uğraşacaksın tabi. 1900'lerde yaşamıyoruz. Elektronik olan yerde artık yazılım da olacak. Ama kontrol otomasyonda uğraşacağın yazılımın bilgisayar mühendislerinin uğraştıklarından uzak olacak. Araştırmanı iyi yap.
  • hocam şuan mat müh okuyorum yazılım bölümü denebilir ama kontrol kısmı daha rahat geldi bana kodlama amelelik gibi geliyor.. hem bilmiyorum pc mühendisleri kadar tercih edilir mi mat müh.. kontrol kısmı daha hosuma gitti kaysam mı kontrol otomasyona onu düşünüyorum

• shelveyy S kullanıcısına yanıt
    Sizin bölümün derslerine baktım da bilgisayara çok daha yakın geldi. Özellikle seçmelilerde güzel seçilebilirse çok hoş dersler var.

Kontrolün derslere de bakıp öyle karar verin zaten elektrik tabanlı derslerin fazlalığını göreceksiniz.

Kayıp kaymama kısmında yorum yapmayayım EE okuyan birisi olarak Ama yani ben de bilgisayarın sizin gibi hafiften ameleliğe kaydığını ve benim için fazla soyut kaldığını düşünerek EE seçmiştim. Tercihimden memnunum.
  • endüstri 4.0 ile ilgili meslekler:https://slcontrols.com/industry-4-0-and-the-career-opportunities-it-presents/
    ilk iki sırada kontrol ve otomasyon mühendisliği var. bence önü son derece açık özellikle sanayinin gelişmiş olduğu ülkelerde. özellikle reddit'te ee sublarında korona sonrası otomasyon alanına önem verilmesi hakkında bayağı bir post vardı.

yazılım ile ilgili mi? evet ama yazılımdan kastının ne olduğuna bağlı. web programlama, mobil uygulama geliştirme vs. diyorsan hayır. düşük seviye (makine diline yakın) programlamayı zaten ee'ciler yapıyor çünkü donanım konusunda da bilgi sahibi olunması gereken alanlar bunlar. bunun dışında robotik, gömülü sistemler gibi alanlarda da yazılım işi yapabilirsin ama dediğim gibi ne istediğine bağlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jean-Baptiste Fourier -- 10 Haziran 2020; 7:24:0 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.