Şimdi Ara

kontrol kalemi lamba

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
4.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Kontrol kalemlerinin lambaları baya zayıf yanıyor daha parlak yanmaları için ne yapmak gerekir? direnci biraz düşürmek işe yararmı (çarpılmayacak şekilde :) ) . 220 v neon lambalar kullanılmış . bu arada kontrol kalemlerindeki dirençleri ölçtüm kimi 100k kullanmış kimi 5m direnç kullanmış . neon lambalar heralde çok çok düşük akımlarda çalışabiliyor optimum direnç öneriniz varmı? teşekkürler

• neon ampül onlar. 40 - 60 volt civarı iyonize olup içinden elektrik akımı geçirirler. tabii elektrik akımı geçerken de görünür ışık yayarlar..
    pek fazla ışık beklemeyin. zaten o amaçlı yapılmamışlardır. daha yüksek ışık isterseniz, civarınızda ışıklı neon reklam tüpleri yapan yerler vardır.
    deneme amaçlı daha küçük cam tüpler yaptırırsınız oralara. onlarda da neon gazı vardır diye biliyorum ben. çok çok küçük güç tüketir neon gazı.
    bu nedenle 1 miliamper akım bile yeterlidir ışık verebilmesi için. seri konulan direnç ise, akımı düşürmek başka bir ifade ile 220 - 60 = 180 volt
    civarı o direnç üzerine düşer ve 220 volt sizi çarpmaz. direnç değerini fazla düşürürseniz kontrol kalemi sizi çarpabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murmur35

Merhaba arkadaşlar.Kontrol kalemlerinin lambaları baya zayıf yanıyor daha parlak yanmaları için ne yapmak gerekir? direnci biraz düşürmek işe yararmı (çarpılmayacak şekilde :) ) . 220 v neon lambalar kullanılmış . bu arada kontrol kalemlerindeki dirençleri ölçtüm kimi 100k kullanmış kimi 5m direnç kullanmış . neon lambalar heralde çok çok düşük akımlarda çalışabiliyor optimum direnç öneriniz varmı? teşekkürler

Ledli kontrol kalemleri görsel olarak daha etkilidir, kullanılabilir.Neonlu kontrol kalemlerinde direnç.değeri düşürülürse (özellikle toprakla temas artarsa) yoğun çarpılma hissedilebilir..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplar için teşekkürler. Elektronikçiden bir miktar 220 volt neon lamba almıştım ve 500k civarlarında dirençler kullanarak kontrol kalemlerimi yeniledim. Birşey daha sormak istiyorum. Elimde biraz daha neon lamba kaldı ve üzerinde değerleri yazmıyor bunları nasıl kullanabilirim? Yani ışık kaynağı olarak kullanacak olursak 220 voltta kaç amperde nasıl çalışır yoksa bunlar sadece düşük akımda çalışsın diye kontrol kalemlerinde mi kullanılıyor bilgisi olan paylaşırsa sevinirim teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murmur35 -- 15 Ağustos 2015; 19:07:49 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Güneş Paneli ve USB
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.