Şimdi Ara

Uzaktan Akü Voltaj Takibi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
83
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, evimden 750m, 1700m, 1000m ve 740m uzaklıkta 4 farklı tarla bulunuyor. Her birinin çevresindeki koşullar (yükseklik farkı, ağaçlar, binalar vb.) farklı. Şu an tarlada ayçiçekleri ekili ve 2 ay içinde büyümeye başlayacak. Amacım, tarlalarımı yabani domuzlardan korumak için kullandığım elektrikli tel sistemini daha verimli hale getirmek. Bu sistemde her tarlada bir akü ve güneş paneli bulunuyor, ancak en büyük problemim akülerin bitmesi veya çalınması. Akülerin durumunu takip edebilmek için aklımda bir çözüm var: Her tarlaya bir radyo alıcı-verici sistemi kurarak, evden sorgu gönderdiğimde akülerin şarj durumu hakkında bilgi alabilmek. Bu sayede, şarj durumu azaldığında ya da sinyal alamadığımda (akü ya da sistem çalındığında) durumu fark edip önlem alabileceğim. Ancak bu sistemi düşük maliyetle kurmam ve fazla enerji tüketmemek istiyorum. Bu projeyi gerçekleştirmek için hangi malzemelere ve çözümlere ihtiyacım var? Yardımlarınızı bekliyorum.

• Sorununuz oldukça spesifik ve profesyonel bir çözüm gerektiriyor yaklaşık 2m yarıçapta düşük enerji tüketimli bir haberleşme projesi bütçeniz önemli radyo frekans olabilir wifi olabilir gsm olabilir bütçe önemli özel mesaj atabilirsiniz.

• 1700 metre hiç az değil GSM şart gibi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • rayli82 kullanıcısına yanıt

Yani hocam bende radyo frekans gibi düşündüm yani 5km menzillilerinden alsam acaba 2km'de sorun yaşar mıyım? Arada tabi ağaçlar vs. de var ama 2 anteni de yükseğe bağlasam acaba en azından öyle kurtarabilir miyim? Yada uzak 2km olan için gsm modül diğerleri için radyo frekans alsam hatta o gsm'e diğer radyolar bağlı olsa çünkü gsm kuracağım uzak tarla ile diğer tarla arası maks 1km felan diğerlerinin arası da tam 700mt civarı yani.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dc Motor Hız Kontrol Devresi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.