Şimdi Ara

Kontraktil Kofulla İlgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
3.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

http://i.hizliresim.com/wMoav9.jpg

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu koful fazla suyu dışarı atıyor.Osmozla fazla su girerse mecbur dışarı atma işini bu yapacak.Plazmoliz olayında hücre fazla su alıyordu.Bu suyu da yine bu koful atacak.1 ve 2 mi cevap ?
  • Cevap B mi?

@-Mercedes- hocam plazmolizde su kaybı olmuyor muydu? Senin dediğin deplazmoliz diye hatırlıyorum ben.

@Nükleus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Primarch -- 2 Şubat 2014; 22:08:11 >
  • -Mercedes- kullanıcısına yanıt
    Hocam plazmoliz hücrenin su kaybederek büzülmesine deniyor cevap sadece 2 ben 3. öncül neden yanlış onu anlayamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nükleus

Hocam plazmoliz hücrenin su kaybederek büzülmesine deniyor cevap sadece 2 ben 3. öncül neden yanlış onu anlayamadım.

Doğru evet orayı karıştırdım.Fazla yoğun bölgeye koyarsan neden fazla çalışsın ki hücre zaten su kaybetmek istemiyor.Hücre fazla yoğun bölgede suyu korumaya çalışacaktır.Bu yüzden bu koful çalışmaz.
  • Evet cevap B de 3. sü neden yanlış? Eğer ortamın yoğunluğu artarsa hücreden daha fazla su çıkışı olmalı o zaman kontraktil kofulların çalışma hızı artmaz mı?

• quote:

Ortamın yoğunluğu arttırılırsa hücre su kaybına uğrar yani plazmoliz olur. I. ve III. öncüller aynı yani. Eğer ortamın yoğunluğu azaltılsaydı deplazmoliz olacaktı ve kontraktil kofullar hızlıca çalışacaktı çünkü diğer türlü hücre fazla şişeceğinden hemoliz olacaktı (patlayacaktı).

Yani amaç hücredeki su fazlasını atmak, osmozu dengelemek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Primarch -- 2 Şubat 2014; 22:12:49 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Böbrek sorusu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozn.

Cevap B mi?

@-Mercedes- hocam plazmolizde su kaybı olmuyor muydu? Senin dediğin deplazmoliz diye hatırlıyorum ben.

@Nükleus

Doğru hocam dediğiniz gibi her zaman karıştırıyorum o ikisini ya
  • quote:

bulunduğu ortam yoğun olursa çok yoğun ortamdan az yoğun ortama madde geçişi olur. Hücre içi su oranı azalır , kontraktil kofulun hızlı çalışmasına gerek kalmaz.
  • @Nükleus

Ha senin anlamadığın kısım biraz dolambaçlıymış. Kontraktil kofullar suyu aktif taşıma yoluyla dışarı atarlar, ortamın yoğunluğunun artması suyun osmozla çıkışına sebep olur, bunda kontraktil kofulun bir etkisi veya katkısı olmaz.
  • Tamam anladım olayı açıklamalar için teşekkürler

• Kontraktif koful atp harcayarak atar fazla suyu 3.öncül ve 1.öncül de su kendiliğinden geçer

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kontraktil koful fazla suyu dışarı atar III. o nedenle yanlış yani III.'deki osmozdur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.