Şimdi Ara

Kontakt Lens deneyimlerim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
7.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Heyea

6 yıldır gözlük kullanan birisi olarak artık lens kullanmaya karar verdim. Önümüzdeki cuma göz için randevum var daha sonra da lens almaya gidicem. Başlangıç için hangi lensleri önerirsiniz? 2.75 astigmat var bu arada.

Hocam randevu'dan sonra göz değerlerinizi atarsanız yardımcı olmaya çalışırım.
    Dia,bc,sph,cyl değerlerine göre uygun bir lens bulmaya çalışırız hekiminizede sorabilirsiniz onunda önerileri olabilir.
  • Tamamdır teşekkürler.
  • 1 Aylık lensler 6 çift diyorsunuz,6 ay gitmesi gerekmez mi yani o kısmı anlayamadım ?

Bende lens kullanmayı düşünüyorumda.4 numara miyop sıkıntı çıkarır mı sizce,gözlerim biraz hassas muayene olurken bile zorlanıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alprn46

1 Aylık lensler 6 çift diyorsunuz,6 ay gitmesi gerekmez mi yani o kısmı anlayamadım ?

Bende lens kullanmayı düşünüyorumda.4 numara miyop sıkıntı çıkarır mı sizce,gözlerim biraz hassas muayene olurken bile zorlanıyorum.

Pardon hocam yanlış yazmışım kusura bakmayın. İçinde 6 adet var yani 3 çift sağ ve sol
    Her 1 çift 1 ay kullanılır benim tavsiyem bu yönde fakat 2 aya yakın kullananlar var ben önermiyorum zaten 1 aydan sonra görüşü bozuluyor.

Lens kullanmayı düşünüyorsunuz göz numaranız bir sıkıntı çıkarmaz hocam.Sıkıntı çıkartabilecek tek şey gözlerinizin hassas olması.Gerçekten hassas gözlere sahip olanlar lens kullanırken sorun yaşıyor,hatta bir çoğu kullanamıyor.İyi bir marka deneyin isterseniz olursa olur,olmazsa hiçbir markada kullanamazsınız tahminimce.

• Acuvue oasys kullanıyorum birkaç aydır ama göz kuruluğu var sanırım o yüzden hep gözümde olduğunu hissediyorum, batma yapıyor.

Biofinity kullanmıştım o daha fazla batma yapmıştı.

Ne yapmam gerek göz damlaları pek işe yaramıyor diyorlar kuruluk için, lens takmak istiyorum ama hiç rahat edemiyorum :(

• quote:

Orijinalden alıntı: gardıropfuat

Acuvue oasys kullanıyorum birkaç aydır ama göz kuruluğu var sanırım o yüzden hep gözümde olduğunu hissediyorum, batma yapıyor.

Biofinity kullanmıştım o daha fazla batma yapmıştı.

Ne yapmam gerek göz damlaları pek işe yaramıyor diyorlar kuruluk için, lens takmak istiyorum ama hiç rahat edemiyorum :(

tek çözüm kurumaya başladığı zaman suni damla kullanmak sanırım hocam.
    Rahat edemeyen göz edemiyor malesef... Kullanmakta ısrarcı iseniz yeni lens alacağınız zaman araştırabiliriz? daha hassas gözler için olan lensler vardır,su oranı fazla,o2 geçirgenliği vs.

birde göz değerleriniz ile lens uyuşmuyor olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medizinischen Labor -- 11 Mart 2017; 15:22:58 >
  • Cevabınız için teşekkürler hocam

Aldığım gözlükçü sadece göz numarasına göre veriyor lensi. Reçetede de diğer değerler (dia,bc vs) yazmıyor. Standart olanı veriyor sanırım.

Doktora Lens kullanacağımı belirttim ama diğer değerleri yazmamış doktor sanırım ya da gözlükçünün işgüzarlığı.

Yakında tekrar kontrole gideceğim onları ayrıntılı öğreneyim.

Bu değerlerin konfora çok etkisi olur mu hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: misafir3134

quote:

Orijinalden alıntı: Straw Hat

Zeiss'ler fiyat olarak nasıl peki? Ben 6 ayda bir Air Optix'e 140 lira civarı para bayılıyorum, 200'e kadarsa Zeiss'e de verebilirim.

hocam reklam olur mu bilmiyorum ama internette senelerdir bu işin içinde olan bir lens sitesi var.Ben siparişlerimi ordan veriyorum çok hızlı geliyor ve bizim optikçilerden daha güvenli.%100 orjinal garanti sertifikaları,lot numaraları vs. var.

şunu öneririmhttp://www.lensmarket.com/zeiss/contact-day30-air

2 kutu alsan 200'e yakın bir fiyatı var.Fakat bunlar 1 ay gözde durabilen lensler.Ama ben günlük olarak takmanı tavsiye ederim.

buda senin markanhttp://www.lensmarket.com/ciba-vision/air-optix-aqua

hepsi standart 6 çift var içinde.3 aylık paketler yani... 89 liralık zeiss'a optikçi 130 lira fiyat çekti bende internetten getirttirdim.
    bunada çok iyi diyorlarhttp://www.lensmarket.com/cooper-vision/biofinity2

4 senedir lens kullanıyorum, günlük değiştirmekte bir sıkıntı yok zaten, hayatta gözümde lensle uyumam.

Bu siteyi biraz daha araştırıp ona göre sipariş verebilirim. Tavsiyen için teşekkür ederim, öyle çok aşırı fiyat farkı yokmuş. Doktor da onay verirse zeiss'a geçebilirim.

Göz numaraları farklı olduğu için bir kutunun 3 ay gitmesi gibi bir olay yok bende. :D İki farklı kutu alıp 6 ay kullanmak durumundayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: gardıropfuat

Cevabınız için teşekkürler hocam

Aldığım gözlükçü sadece göz numarasına göre veriyor lensi. Reçetede de diğer değerler (dia,bc vs) yazmıyor. Standart olanı veriyor sanırım.

Doktora Lens kullanacağımı belirttim ama diğer değerleri yazmamış doktor sanırım ya da gözlükçünün işgüzarlığı.

Yakında tekrar kontrole gideceğim onları ayrıntılı öğreneyim.

Bu değerlerin konfora çok etkisi olur mu hocam

Olur tabi hocam benim fikrimce.Yani yarıçap olayı var mesela 8.60 olan göze 8.80-8.90 vermek veyahut tam tersi... Dia değeri çok önemli değil onlar genelde 14 veya 14.20 gibi oluyor ama diğerleri önemli bence.Hepsini istemelisin

Ama değerlere uygun,iyi bir lens alırsın.Olmazsa artık suni damla veya gözlük ile
    Gözlük en sağlıklısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medizinischen Labor -- 11 Mart 2017; 15:32:56 >

• Kontakt Lens deneyimlerim

ben bu markayı kullanıyorum çok memnunum 170-180 tl birşey fiyatıda açıkçası biraz pahalı ama göz sonuçta en önemli organ dikkatli olmak lazım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: FoodWaterSleepLove

Kontakt Lens deneyimlerim

ben bu markayı kullanıyorum çok memnunum 170-180 tl birşey fiyatıda açıkçası biraz pahalı ama göz sonuçta en önemli organ dikkatli olmak lazım :)

Hocam esnaf kazığı yemeyelim artık benim tüm temennim bu yönde :)

İnternette daha güvenli ve daha ucuz

• benim hiç aklıma gelmedi bu kadar incelemek gözlükten sonra çok rahat ettim zaten siz niye takıldınız bu kadar

• Hocam benim goz degerleri makine olcumu
    Sag -1.50 -0.75 astigmat
    Sol -1.75 -1.00 astigmat

Ilk gittigim doktor
    -1.50 -075 astigmat verdi her iki goze
    Ertesi gun bidaha baska doktora gittim bidaha makine olcumu
    sag -1.25 -0.75 astigmat
    sol -1.50 -0.75 astigmat
    verdi
    Simdi ben hangi receteyle alayim her iki goze -1.50 0.75 mi yoksa ayri ayrimi ?
    onceden lens kullandim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KillerPrince

Hocam benim goz degerleri makine olcumu
    Sag -1.50 -0.75 astigmat
    Sol -1.75 -1.00 astigmat

Ilk gittigim doktor
    -1.50 -075 astigmat verdi her iki goze
    Ertesi gun bidaha baska doktora gittim bidaha makine olcumu
    sag -1.25 -0.75 astigmat
    sol -1.50 -0.75 astigmat
    verdi
    Simdi ben hangi receteyle alayim her iki goze -1.50 0.75 mi yoksa ayri ayrimi ?
    onceden lens kullandim.

hangi doktorunun bilgisine ve ilgisine daha çok güveniyorsun hocam?

Hangisine güveniyorsan reçeteyi ona göre al derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrelegrand

benim hiç aklıma gelmedi bu kadar incelemek gözlükten sonra çok rahat ettim zaten siz niye takıldınız bu kadar

Aslında incelenmesi gereken bir konu bu.Göz sağlığı sonuçta... Hepsi lens ama kişinin gözüne hangisi uyumluysa onu kullanması gerekir konfor ve sağlık açısından
  • hocam 2 sene önce denemek için air optik lens aldım 2 kutu. 2 gözümün değeri farklı. miyop ve astigmat var ikisindede. Yalnız lensler kendini atıyordu gözümden ve çok kuruluk yapıyordu. 250 tl boşa gittim o zamanda ayrıca ilk lenslerim olduğu için 1 hafta takıp çıkarmada zorlandım 1'er tane ziyan oldu bu yüzden tam alıştım derken gözüm atmaya başladı lensleri.
    Şimdi tekrar almayı düşünüyorum ne dersin ?
  • Kontakt Lens deneyimlerim
    Kontakt Lens deneyimlerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: iptal55

hocam 2 sene önce denemek için air optik lens aldım 2 kutu. 2 gözümün değeri farklı. miyop ve astigmat var ikisindede. Yalnız lensler kendini atıyordu gözümden ve çok kuruluk yapıyordu. 250 tl boşa gittim o zamanda ayrıca ilk lenslerim olduğu için 1 hafta takıp çıkarmada zorlandım 1'er tane ziyan oldu bu yüzden tam alıştım derken gözüm atmaya başladı lensleri.
    Şimdi tekrar almayı düşünüyorum ne dersin ?

Lens gözünden atıyorsa yarıçap,dia vs. değerleri doğru olmayabilir hocam.Güvendiğin iyi bir hekime muayene ol göz değerlerini öğren ona göre çapına uygun vs. Lens bakalım.air optix harici bir marka denemeni tavsiye ederim o şekilde bakalım gözün uyuşacakmı lens ile.

• 3 yıldır lens olarak purevision 2 hd kullanıyorum, hiçbir sorun yaşamadım. zeiss'e geçeyim bu kadar iyiyse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Patria o Muerte

3 yıldır lens olarak purevision 2 hd kullanıyorum, hiçbir sorun yaşamadım. zeiss'e geçeyim bu kadar iyiyse.

Purevision 2 kullanmadım yorum yapamayacağım hocam.Şöyle bir durumda var mesela bana pv2 iyi gelmez zeiss iyi gelir size tam tersi olabilir başkasına daha farklı markalar vs.

Sorun yaşamıyorsanız geçmek mantıksız zaten hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medizinischen Labor -- 13 Mart 2017; 2:20:23 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.