Şimdi Ara

Konsolturk Xbox 360 Soğutma Modu (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
4.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: _Gamemaster_

kasanın işlemcinin altından sagutsak işe yaramazmı

İlk başlarda bunu bizde düşündük
    Sogumaya etki yaratıyor fakat kasayı kesmek fanların yerleştirmek filan cidden büyük işlemler
    bireysel olarak yapılabilir fakat hizmet olarak astarı yüzünden pahalıya gelir üstelik yatay kullajnımı engeller ve xboxın görüntüsüne ciddi zarar verir
  • quote:

Orjinalden alıntı: muzaffersezen

Peki hocam 3K vermiş bir makinayı tekrardan hayata döndürüp bu iilemleri yapmak ne kadara mal olur...

tamirlerimizde zaten sogutma modu uygulanmaktadır
    buradan tamir fiyatlarımıza,referans ve yorumlara ulaşabilirsiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cry of Cyrus

quote:

Sogumaya etki yaratıyor fakat kasayı kesmek fanların yerleştirmek filan cidden büyük işlemler
    bireysel olarak yapılabilir fakat hizmet olarak astarı yüzünden pahalıya gelir üstelik yatay kullajnımı engeller ve xboxın görüntüsüne ciddi zarar verir

anladım pekı bu xbox un anakartının oturdugu kasayamı alttan fan takımalıyım yoksa anayartı cıkartıp dırec cpu nun altınamı fan yerlestırmelıyım.Son ssoru olarak xbox un uzerıne hava delıklerı acıp icinden fan koysam faydası nasıl olur

• quote:

quote:

quote:

anladım pekı bu xbox un anakartının oturdugu kasayamı alttan fan takımalıyım yoksa anayartı cıkartıp dırec cpu nun altınamı fan yerlestırmelıyım.Son ssoru olarak xbox un uzerıne hava delıklerı acıp icinden fan koysam faydası nasıl olur

bizim planımızda kasayı cpu ve gpunun altına gelecek bölgeden kesip oraya fan yerleştirmek vardı ama dediğim gibi fiyat /verim olarak çokda makul olmayacaktır
    Hava deliklerine fan koymaya gelince ölçüp bakmak lazım ama çok bir etki yaratacağını sanmıyorum

• benim konsolum donuyor ama henüz 3k vermedi, size yollasam kaça yaparsınız birde telefon numaranızı verirmisiniz bana? konsolu istanbuldan yollayacağım
  • quote:

Orjinalden alıntı: hougras

benim konsolum donuyor ama henüz 3k vermedi, size yollasam kaça yaparsınız birde telefon numaranızı verirmisiniz bana? konsolu istanbuldan yollayacağım

http://forum.donanimhaber.com/m_26200194/tm.htm
  • Xbox 360'ın ne kadar malzemeden çalındığını yine görüyoruz.

Sıcaklıklar çok ama çok düşük böyle süper bir grafik delisi cihaz için. Maksimum 60 dereceyi görüyor, ben ekran kartım 110 dereceye varıyor oyun oynarken, ama bizim konsollar 50-60 derecede bozuluyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Miex

Xbox 360'ın ne kadar malzemeden çalındığını yine görüyoruz.

Sıcaklıklar çok ama çok düşük böyle süper bir grafik delisi cihaz için. Maksimum 60 dereceyi görüyor, ben ekran kartım 110 dereceye varıyor oyun oynarken, ama bizim konsollar 50-60 derecede bozuluyor.

Evet xbox bozulmaya karşı dayanıklılık olarak gerçekten berbat fakat burda bir noktayı daha belirtmek lazım
    Bizim testlerimizde kullanılan süre 10 dakika ve sadece 5 dakikası oyunda(daha uzun testler yapmak isterdik fakat bu bir hayli zor bir olaymış :düzgün ölçümler almak, her boardı aynı ortamda teste tabii tutmak...)
    yani bu konsollar bir kaç saat açık kaldıgında bozulması doğal karşılanacak kadar çok ısınıyor(tabii konsolturk sogutma modu yapılmamışlarsa )

mesela 1 saat açık kalmış bir konsolun heatsinklerine elinizi değdiremezsiniz ki internette xbox heatsinkleri üzerinde yumurta pişirilen bir video bile vardı yanlış hatırlamıyorsam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konsolturk -- 6 Ocak 2009; 0:40:32 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: tornaga

konuyu görünce yazma gereği hissettim.arkadaşın işini baltalamak gibi bir niyetim olmadığını belirterek 2 yıldır xbox kullanıcısı olarak naçizane görüşlerimi sunmak istedim.
    arkadaşın yazdığı soğutma çözümüne pek sıcak bakmıyorum.verdiği bilgiler pek inandırıcı değil.
    özellikle hdd den oyun oynamanın ısı sorununa fayda sağlamadığını söylemesi tamamı ile yanlış ben 2 farklı seri xbox 360 kullanmış biri olarak bu kanaate vardım.katılmayanlara saygı duyarım.arkadaşda beni yanlı anlamasın.
    ilk makinem 2006 üretim j konsoldu ve şuanki makinem elite göre daha çok ısınıyordu.birinin cpu su 90 nm diğerinin 65 nm dir herkes bilir.2008 üretim falcon makineler eskilere nazaran daha az ısınır.
    diğer taraftan 2-3 aydır makinemde hdd den oyun oynuyorum ve elite makinemde eskiye göre çok bariz ısı farkı var bahsedildiği gib 3-5 derece değil.
    elle kontrol ederek bile bu farkı çok iyi anlamak mümkün.
    makinenin orjinal fanını değiştirip orjinal fandan az biraz daha büyük bir fan takmak belli belirsiz bir ısı azalması sağlar daha fazla değil ki hdd den oyun oynayan arkadaşların bu tür bir fan değişimi için makinesini açtırıp masraf etmelerine hiç gerek yok değmeyecek bir iş.zira makinenin kasası büyük bir fan takamaya elverişli alana sahip değil.olsa olsa içindeki orjinal fanın az büyüğünü takabilirsiniz oda masrafa değecek bi artı getirmez.
    ama consoltürk kardeş derseki makinenin kasasını tamamen değiştirip 12 cm bir yada iki adet büyük fan takıyoruz.o zman bende koşa koşa yaptırırım.
    ısıdan kazanmak için değil sırf makinedeki arkada bulunan 2 adet ufak fanın gürültüsünden kurtulmak için.harddiskten oyun oynama yeniliği ile artık xboxun ısı kaynaklı 3k verme olasılığı bence çok zor.olası 3k hatası bundan sonra olsa olsa voltaj vb sorunlardan olabilir.
    makinedeki 2 ufak fanın gürültüsünden kurtulmak için epeydir aklıma makineyi içine oturtup 1 yada 2 adet büyük fan takabileceğim bir kasa yapmayı hatta normal pc kasasına aleti sokmayı bile düşündüm ama orjinalini bozup makineyi elden çıkarma korkusundan yeltenmedim.bunu yapabilecek beceri ve teknik birikime sahip değilim.
    bu arkadaş gibi arkadaşlar akıl vermek gibi olmasın ama makineyi içine 2-3 kadar büyük fan takılabiliecek kasa geliştirmeleri üzerine yoğunlaşırlarsa daha akıllıca olur.
    zira şuanki kasaya takabileceğiniz en büyük fan mevcut stok fanından az biraz büyük bir fan olur onunda getirisi malumunuz fazla olmaz.eğerki aletin iki yan yüzüne biri içeriye soğuk haavayı üfleyecek diğeri içerdeki sıcak havayı dışarı atacak iki adet sessiz büyük fan takabilirlerse bunuda aletin donanımsal yapısını bozmadan gerekli elektriği aletin kendi güç kaynağından alabilecek bir çözüm bulablirse buda olabilir.bunların dışında aletin o küçük kasasına takacağanız fan değişimi pek fayda etmez

yorum için teşekkürler fakat burda çok bariz yanlış bilgiler var
    öncelikle hddden üzerinden oyun oynadıgınız zaman xboxınızın gpusu ve cpusu aynı verimle çalışıyor yani daha düşük bir hıza geçip daha az ısınma gibi bir durum söz konusu değil.
    tek yaptığını dvdromun ürettiği ısının kesilmesi ki xbox 360 ın ısı sorunu gpu kaynaklı
    dolayısıyla elde edeceğiniz ısı farkı kesinlikle hiçbir xbox sorununa çare olacak seviyede değil zaten bu konudaki düşüncede hiç mantığa sığmıyor.
    Üstelik hddden oyun oynarken aletin voltaj dışında 3k görmesi imkansız demek sadece gülünç olabilir.
    Mod çalışmamıza gelince:
    Xboxın ısı sorunlarının temelinde kasa boyutu sebebiyle sadece 60mm 2 fanla soguyor olması yatıyor bu bir gerçek
    bu iki fanın toplam hava aktarımı 29CFM
    bizim taktıgımız iki fanın toplam hava aktarımı:17+11 şeklinde 28 Cfm
    moddan sonra oluşan hava akım miktarı orjinal hava akımın neredeyse 2 katı
    ki sıcaklık değişimleride ortada.
    Tabiiki sistem kasa dışına alınarak daha iyi sonuçlar elde edilebilir fakat kaç kişi açık kasa ya da custom kasalı bir kullanım tercih eder?
    üstelik 36 derecelerde çalışan bir xbox360 standarta göre hayal gibidir
    son olarak her yoruma açıgız ve işlerimizi her zaman daha ileri götürmek için her tür görüşü değerlendiriyoruz fakat bir şey öne sürerken lütfen verilerle ve bilimsel yaklaşın kulaktan dolma yada ben öyle hissediyorum bilgileriyle değil

ilk mesajımda da belirttiğim gibi maksadım sizin gibi teknik bilgileri olmayan kişilere hizmet veren arkadaşların işlerini baltalamak değil.
    teknik biligisi olmayan insanlara vermiş olduğunuz bu gibi hizmetleri kendimde teknik bilgi ve birikime sahip olmayan biri olarak takdirle karşılıyorum.insanların 800-900 lira gibi yüksek paralarla aldıkları bu makinelerin ömürlerini uzatmak için verdiğiniz uğraşıları da takdir etmekteyim.başıma gelmesede büyük meblalarla ve hevesle alınan makinenin insanın elinde bozulması tabiiki çok nahoş bir durum ve çözüm uğraşlarınızı düşünürsek sizin gibi insanlara her zaman ihtiyaç vardır bunuda belirtmeden geçmeyim.
    diğer taraftan oyunu hdd den oynayınca aynen dediğiniz gibi aletin gpu su ve cpu su dvd rom çalışmasa da aynı yükte çalışacaklardır.
    ama burda herkesce bilinen bir noktayı atlıyorsunuz makinenin gpu su dvd romun altında (yanılmıoyrum değilmi) oyunu siz dvd romdan oynarsanız dvd romun çalışmasından dolayı dvd romdan gelen ısı direk gpu yu etkiliyor.dvd romdan gelen bu ısı gpu nun olması gereken ısı düzeyini artırdığından gpu normalden daha fazla ısınıyor.
    ve herkezce de bilinen ısı kaynaklı 3k hatası da işte gpu nun aşırı ısınması ve dolayısı ile lehimlerin zarar görmesinden oluşuyor.
    yani kısacası bilinen 3k hatası gpu nun aşırı ısınmasından kaynaklıdır.bunu siz dahil kimse inkar edemez.
    diğer teknik hatalardan kaynaklanan 3k vb bozulmalar ise ısı dan değil başka sebeblerden oluyorki bunada şimdiye kadar teknik olarak çözüm bulabilen bir servis olmadı ki ms de bulamadı
    sizin meseleye gelince artık hdd den oynanan makinelerde ısı ve dolayısı ile dvd rom ısısından dolayı gpu ısısının artması ve ölümcül 3k ya gelmesi zor.
    başka türlü 3k vb hata verirse o başka.
    ilk mesajımda da belirttiğim gibi modlama beceriniz 12cm 2 yada 3 büyük fan takabilecek bir kasa imalına elveriyorsa bende adresinize ve yardımınıza seve seve başvururum
    bunu da ısıdan kazanmak için değil aletten gelen fan sesinden kurtulmak için yaptırırım.
    herkez bilirki ufak fan büyük fandan çok daha fazla ses yapar.
    pc kasamda 3 adet 12 cm fan var (feel kasa) fan sesi nerdeyse yok denecek kadar az.üstelik hava sirkülasyonu da çok iyi.

başta da dediğim gibi maksadım işinizi baltalamak değil.sizin gibi hizmet veren becerikli insanlara bizim gibi oyuncuların her zaman ihtiyaçları var.
    hayırlı işler dilerim efendim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tornaga -- 7 Ocak 2009; 12:50:53 >

• Kullandığınız fanlar nmb markarmı ?
  • HDD den Oyun oynamak az da olsa ısı farkı yaratır nedeni ise Optik gözün yarattığı ısıdır. Ve kasa içi ısıyı arttırır. ama bu önemli derecedemidir değilmidir bilemem,

quote:

ısıdan kazanmak için değil sırf makinedeki arkada bulunan 2 adet ufak fanın gürültüsünden kurtulmak için.harddiskten oyun oynama yeniliği ile artık xboxun ısı kaynaklı 3k verme olasılığı bence çok zor.olası 3k hatası bundan sonra olsa olsa voltaj vb sorunlardan olabilir.

Bu sözleri o kadar çok duyduk ki... bunları söyleyen ne ilk nede son insansın, ama ısıdan dolayı kayanaklanan 3k hep devam etti hep edecek bu konsolun üretim şekli değişmedikçe. Bu konuda büyük bir yanılgın, belkide duygusal olarak içten temennin var o kadar. Falcon vermez dediler o da verdi elit vermez dediler o da verdi ne yazık ki...

Arkadaşların yaptığı mod mantıklı ve sağlıklı bir iş. bende konsolumu alırken soğutma uygulattım özel olarak... benimkiler biraz gürültülü ama sonuçta oyunun sesi falan olduğu zaman duyulacak birşey değil. En azından içim rahat. haaa yine vermez 3k diyebiliyormuyum? hayır. Çunku konsolun yapısı belli. Bu olasılığı en aza indirmek ve bu kumarda kazanan taraf olmak için 50 ytl bence büyük bir tutar değil, zaten bozulursa mod ücretini düşüyorlar. yani her türlü 3K görünce mod ücretiniz uçmayacak.
    çalışmalarınızda başarılar.

• quote:

ilk mesajımda da belirttiğim gibi maksadım sizin gibi teknik bilgileri olmayan kişilere hizmet veren arkadaşların işlerini baltalamak değil.
    teknik biligisi olmayan insanlara vermiş olduğunuz bu gibi hizmetleri kendimde teknik bilgi ve birikime sahip olmayan biri olarak takdirle karşılıyorum.insanların 800-900 lira gibi yüksek paralarla aldıkları bu makinelerin ömürlerini uzatmak için verdiğiniz uğraşıları da takdir etmekteyim.başıma gelmesede büyük meblalarla ve hevesle alınan makinenin insanın elinde bozulması tabiiki çok nahoş bir durum ve çözüm uğraşlarınızı düşünürsek sizin gibi insanlara her zaman ihtiyaç vardır bunuda belirtmeden geçmeyim.
    diğer taraftan oyunu hdd den oynayınca aynen dediğiniz gibi aletin gpu su ve cpu su dvd rom çalışmasa da aynı yükte çalışacaklardır.
    ama burda herkesce bilinen bir noktayı atlıyorsunuz makinenin gpu su dvd romun altında (yanılmıoyrum değilmi) oyunu siz dvd romdan oynarsanız dvd romun çalışmasından dolayı dvd romdan gelen ısı direk gpu yu etkiliyor.dvd romdan gelen bu ısı gpu nun olması gereken ısı düzeyini artırdığından gpu normalden daha fazla ısınıyor.
    ve herkezce de bilinen ısı kaynaklı 3k hatası da işte gpu nun aşırı ısınması ve dolayısı ile lehimlerin zarar görmesinden oluşuyor.
    yani kısacası bilinen 3k hatası gpu nun aşırı ısınmasından kaynaklıdır.bunu siz dahil kimse inkar edemez.
    diğer teknik hatalardan kaynaklanan 3k vb bozulmalar ise ısı dan değil başka sebeblerden oluyorki bunada şimdiye kadar teknik olarak çözüm bulabilen bir servis olmadı ki ms de bulamadı
    sizin meseleye gelince artık hdd den oynanan makinelerde ısı ve dolayısı ile dvd rom ısısından dolayı gpu ısısının artması ve ölümcül 3k ya gelmesi zor.
    başka türlü 3k vb hata verirse o başka.
    ilk mesajımda da belirttiğim gibi modlama beceriniz 12cm 2 yada 3 büyük fan takabilecek bir kasa imalına elveriyorsa bende adresinize ve yardımınıza seve seve başvururum
    bunu da ısıdan kazanmak için değil aletten gelen fan sesinden kurtulmak için yaptırırım.
    herkez bilirki ufak fan büyük fandan çok daha fazla ses yapar.
    pc kasamda 3 adet 12 cm fan var (feel kasa) fan sesi nerdeyse yok denecek kadar az.üstelik hava sirkülasyonu da çok iyi.

başta da dediğim gibi maksadım işinizi baltalamak değil.sizin gibi hizmet veren becerikli insanlara bizim gibi oyuncuların her zaman ihtiyaçları var.
    hayırlı işler dilerim efendim.

tekrar merhaba
    bizim bu mod yapımında kasayı kesip biçmeden,dikey-yatay kullanımı etkilemeden en yüksek sogutmayı sağlamayı amaçladık ki bunuda fazlasıyla başardıgımıza inanıyorum, işte bu yüzden 50mm ve ve özel siparişle üretilen 40 mm fanlar kullanıyoruz
    isterseniz uygun ücretlerle istediğiniz boyutta fanı istediğiniz xboxa takabiliriz hatta pc kasasına xbox monte etmek,sıovı içerisinde çalışan xbox yapmak vb bir çok mod çalışmasını istek üzerine yapabiliriz
    fakat;
    Çogu son kullanıcı delik deşik kasalar heryerde devasa fanlar görmek istemeyecektir üstelik çok cuzi cüretlerle sıcaklık sorununu bu modla ortadan kaldırabilecekken...
    hdd'den oyun oynama konusuna gelince serhanuygur arkadaşımızda açıklamış bende tekrar edeyim
    bu işlem çok az ısı farkı yaratır:
    nedenine gelince:
    Xbox donanımsal olarak dvdromu standart pc dvdromudur kendi başına taş çatlasın 40 dereceye kadar ısınır hemen altındaki xbox gpusu ise rahatlıkla 80 dereceyi görebilmektedir.Dolayıyla alttaki gpuyu kapatmadıgınız sürece dvdromu sökseniz dahi xboxı sogutamazsınız
    Hdd den oynarak 3kya engel olmanızsa mümkün değildir

• valla adamlar su soğutma bile yapmış ,3 k ya engel değil. o yüzden her zaman orjinal hali ile devam.bozulduğu zaman gpu yu değiştirin 100 ytl tamamdır.
  • bu durumu açıklamak gerekir
    Su sogutmalı olup bozulan konsol 2005 üretimdir ve 0 ken değil bir süre kullanıldıktan sonra su sogutma yapılmıştır.
    3k hatası bilindiği gibi bir birikim meselesidir gpu bölgesinde belli bir hasar oluşmuşsa siz o konsolu sıvı nitrojenle bile sogutsanız 3k vermesini engelleyemezsiniz
    soğutma modunda amaç bu hasarın oluşmasını engellemektir bununda en iyi yolu konsolun sıcaklık sorununu çözmektir.
    Minimum 600 ytl ödeyerek aldıgınız xboxınızı gönül rahatlıgıyla kullanabilmeniz için geliştirilmiştir,

kullanılmış konsollar için 3k sorunun ne zaman ortaya çıkacağını bilemeyeceğimiz için böyle bir aksilik yaşanırsa tamir ücretlerinden mod ücretini düşüyoruz,böylece hem xboxınızın bozulma riskini düşürürken çok eski bir konsolda bile paranızı sokağa atmamış oluyorsunuz
  • jasper modellerde de sogutma modu uyguladınız mı hic?
  • böyle bir işlemden önce jesperın sıcaklık ölçümlerini yapmamız gerekli böyle bir ihtiyacın olup olmadıgı konusunda fikir edinmemiz lazım(tabi birde güç alınacak bir chip var mı onu bulmak lazım :))
    bu sebeble bir adet jesper board getirttik bir kaç güne ayrıntılı bilgi verebilirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Konsolturk

böyle bir işlemden önce jesperın sıcaklık ölçümlerini yapmamız gerekli böyle bir ihtiyacın olup olmadıgı konusunda fikir edinmemiz lazım(tabi birde güç alınacak bir chip var mı onu bulmak lazım :))
    bu sebeble bir adet jesper board getirttik bir kaç güne ayrıntılı bilgi verebilirim

pm attım hocam
    bir bakıverrisen :)
  • İyi diyorsun dostum da, şimdi Falcon'u olanlar ne yapsın o zaman. Biliyorsun GPU silikonlu ve eski boardlardaki gibi sök tak olayı yok. Reballing gerekli ve o GPU anakart aşırı derecede ısıtılıyor böyle bir durumda. Her ne kadar reballing ile falcon sorunu da çözülse de bu sefer anakartın bir gözü toprağa bakıyor yani. Keşke dediğin gibi olsa her boardda ama değil.

quote:

Orjinalden alıntı: cathedral

valla adamlar su soğutma bile yapmış ,3 k ya engel değil. o yüzden her zaman orjinal hali ile devam.bozulduğu zaman gpu yu değiştirin 100 ytl tamamdır.
  • Yeriniz ankarada değil mi ? Ara sayfayı okumadım acil işim varda =) Diyelim ki bugün size göndersek ne kadar sürede elimde olur , ve fiyatı ne kadar

Teşekkürler
  • bende yaptırmayı düşünüyordum ancak vazgeçtim..

benim sıfır falconum var 2.5 saat oynuyorum en fazla..altını üstünü ve arkasını süper havalandırıyorum..özellikle altına 2 tane kalın kitap koyuyorum..

eğer 2.5 saatden az oynuyorsanız yaptırmaya gerek yok zaten alet ısınmıyor.
    2.5 saatden fazla oynarım derseniz bi soğutucuya ihtiyaç var.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.