Şimdi Ara

Konforlu, Az Isınacak, Sessiz Laptop tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, genel amaçlı (word, tarayıcı, haftada 1-2 düşük ayarda LoL oyunu ve Maxqda, Spss gibi programları rahatça çalıştıracak) ev ortamında kullanmak için laptop arıyorum. Uzun saatler dizüstünde kullanmayı planlıyorum, bu yüzden konforlu olması ve ısınma probleminin olmaması lazım. Kompakt yapıda, 14 ya da 15.6 ekran, klavye ve touchpadi iyi hissettirecek, ekran renkleri kaliteli bir laptop olabilir.


    2 yıldır sadece masaüstü kullandığım için laptoplardan uzağım, MacOs arayüzünü sevmediğim için Macbook'a yanaşamıyorum. Entegre grafikli işlemci olması yeterli harici ekran kartı gerektirecek bir işlem yapmayacağım.


    Amd 5 ve intel 12 serisi ve üstü entegre grafikli laptopların çoğuna baktım ancak konfor, kompakt yapı ve ısınmaya dair yorumlar çok az. Yeni laptop alan ve benzer kullanımlar gerçekleştiren arkadaşların tavsiyelerine açığım.








  • Ryzen 5 5625U (6 çekirdek) veya Ryzen 7 5825U (8 çekirdek) işlemcili bilgisayarlara bakabilirsiniz. RAM'i en az 16GB alın.


    https://www.n11.com/arama?q=5825U

    https://www.n11.com/arama?q=5625U


    Ben Ryzen 5500U işlemcili bir dizüstü kullanıyorum. Isınma ve ses sorunu yok.

    Fan internette gezinirken vs pek devreye girmiyor. Matlab gibi bir program çalıştırınca fan devreye giriyor. Fan sesi rahatsız edici değil.


    5625U ve 5825U daha düşük güç tüketimine sahipler (15W TDP) ve daha verimli işlemciler.

    Bu işlemcilerde ısınma sorunu yaşamazsınız.





  • Evet benim baktığım çoğu laptop da o işlemcilere sahip ama yorumlarda malzeme kalitesizliği ve konforsuzluktan bahsediyor insanlar, mesela Dell Inspiron 15 3525 ve ya Hp 255 G9 gibi. Ios'un uyuzluğunu görmezden gelip M1 air 16 gb mı alsam diyorum.

  • Bizde 2 adet HP 255 G8 var. Alümünyüm gövde olmasını isterdim, fakat plastik gövde yapmışlar. Ses kalitesi orta seviyede.

    750 dolara Ryzen 5500U+32GB RAM+1TB SSD li modelinden aldık. 32GB RAM ve 1TB SSD yi bu fiyat seviyesinde sunan tek marka HP idi.


    Ben freeware programları kullanmayı ve denemeyi çok severim. O nedenle IOS'lu bir cihaz tercih etmem.

    Örneğin pdf24 diye bir freeware buldum. Adobe'nin yaptığı her işi yapıyor. OCR okuma, merge etme vs vs.. Arayüzü çok kolay.

    Adobe gibi hantal değil, güncelleme yapmak için hortlamıyor. Bu programın IOS desteği yok sanırım.


    Hangi marka alırsanız alın gelen bilgisyarın tüm özelliklerini(bluetooth, mikrofon vs...) test edin. memtest ile RAMleri test edin.

    Bizdeki HP 255 G8 lerden birinin RAMlerinde hata vardı. Memtest hata screeshotını gönderince Teknoraks firması yeni bir laptopla değişim yaptı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi showstopper41 -- 28 Kasım 2022; 16:4:25 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.