Şimdi Ara

Kondansatörü ARIZALI HARİKA BİR ANAKART ASROCK P45TS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İstanbul
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ürünün sadece Kondansatör kopmustur. Eski anakartlarından bi Kondansatör baglamak cok kolay bi iş. İşlerim nedeniyle uğraşacak vaktim olmadıgından yeni anakart aldım bunuda satışa cıkardım. Kondansatör dısında arızası yoktur.Kondansatörü tas catlasın 2 5 liraya bulursunuz hatta bende +5 lirayla verebilirim ama elektrikçilerin takması gereken bi yer. Resimde işaretli.

Bunun dısında anakartın bir sorunu yoktur. Overclock açısından harika bir anakart.

Diğer özelliklerinde size google amca yardımcı olur.

Yapılması halinde : 100
    Bu haliyle : 50 tl istiyorum ugrasacak arkadaş vardır mutlaka.

Resim ve sahibinden linki :http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-masaustu-asrock-p45ts-overclock-edition-muthis-bir-anakartufaktanarizali-114912777/detay/

İletişim için pm kullanmak önceligimdir. teldende ulasabilirsiniz
    Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n0sferaTue -- 14 Mart 2013; 16:57:02 >

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• Kondansatör ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aysat

Kondansatör ?

Kondansatör

• Dedim acaba farklı bişey mi haha
  • peki bu kondansatör nasıl koptu ki?

uğraşıldı mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mikail13

peki bu kondansatör nasıl koptu ki?

uğraşıldı mı?

İşlemci fanını çıkarırken elim takıldı birazda zorlarken fanı oda koptu nihayetinde. Uğraşılmadı yani anlayacağınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: DeathVictory

Yapılması halinde : 1000
    yukarıda 1000TL yanlış yazılmış sanırım düzeltirseniz iyi olur.

Anakart çok iddialı görünmüyor ufacık soğutucular şaçma sapan yerlere soketler sata girişleri falan bayağı kötü tasarlanmış. bunlar dezavantajları.
    Avantajları ise ufak bir pazarlıkla p45 chipsete sahip bir anakarta sahip olma imkanı, ddr2 ve ddr3 ram kullanım imkanı (2xddr3-4xddr2) kasa içi hava akışı yeterli ise p45ler iyi oc oluyor ve stabildir.

Dikkat edilecek unsur kondansatörü elektrikçiye değil de elektronikçiye yaptırmak olacaktır.
    Kendiniz yapacaksanız bacakları çok fazla ısıtmadan sökmeye/takmaya çalışın fazla ısı ile kondansatörler patlayabilir PBC üzerindeki yollar kalkabilir vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B173D8BE7 -- 27 Şubat 2013; 15:14:21 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sorunsuz bir x99 anakart
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet__01

quote:

Orijinalden alıntı: DeathVictory

Yapılması halinde : 1000
    yukarıda 1000TL yanlış yazılmış sanırım düzeltirseniz iyi olur.

Anakart çok iddialı görünmüyor ufacık soğutucular şaçma sapan yerlere soketler sata girişleri falan bayağı kötü tasarlanmış. bunlar dezavantajları.
    Avantajları ise ufak bir pazarlıkla p45 chipsete sahip bir anakarta sahip olma imkanı, ddr2 ve ddr3 ram kullanım imkanı (2xddr3-4xddr2) kasa içi hava akışı yeterli ise p45ler iyi oc oluyor ve stabildir.

Dikkat edilecek unsur kondansatörü elektrikçiye değil de elektronikçiye yaptırmak olacaktır.
    Kendiniz yapacaksanız bacakları çok fazla ısıtmadan sökmeye/takmaya çalışın fazla ısı ile kondansatörler patlayabilir PBC üzerindeki yollar kalkabilir vs.

+ Uyarı için teşekkürler

• Net göremeyenler için Kondansatörün yeri aşağıdaki fotoğrafta görülebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet__01

Net göremeyenler için Kondansatörün yeri aşağıdaki fotoğrafta görülebilir.

Tam kopuk olan o işte eyvallah kardeşim.

• o kondanstatör değil kapasitör ve çok sakat bir devre elemanı anakartlarda çok zor sökülüyor. kondanstatör olsa 5 liralık havya bile yetiyor kapasitör normal şartlarda 300 dereceden aşağı çıkmıyor bacakları. kendim yaparım derse alacak kişinin kartı yakma ihtimali yüksek. en kolay sökme yolu sıcak hava üfleme ile 480 derecede ısıtmak kartı ters çevirince direk düşüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: black_flood

o kondanstatör değil kapasitör ve çok sakat bir devre elemanı anakartlarda çok zor sökülüyor. kondanstatör olsa 5 liralık havya bile yetiyor kapasitör normal şartlarda 300 dereceden aşağı çıkmıyor bacakları. kendim yaparım derse alacak kişinin kartı yakma ihtimali yüksek. en kolay sökme yolu sıcak hava üfleme ile 480 derecede ısıtmak kartı ters çevirince direk düşüyor.

Kapasitör ile kondansatör aynı şey hocam. Fotodaki katı hali sadece. Katı kapasitör deniliyor. Ben hem sıradan hem de katı kapasitör sökmeye çalıştım anakarttan ikisi de zor çıkıyor. Ayrıca anakarta 480 C uygulanınca ne kart kalır ne de kapasitör. Sıcak hava tabancasının değeri 480 C olabilir ama kartın 220 derece üstüne çıkılması istenmez. Ben sıcak hava tabancası ile söktüm kapasitörleri ama diğer bir çok chip de düştü ayrıca plastikler de karardı nerdeyse eridi :)

• anakartı dün akşam ben aldım. Akşam vakti.. Bir pinde eğrilik gördüm.. Neyse dedim belki düzelir.
    metrobüse bindiğimde ışıkta işlemci metalini açtım ve 4 adet daha pinin eğik olduğunu gördüm.

dün bana evinin durağa 10 dk lık uzaklıkta olduğunu söylemişti.
    arayıp geri vermek istediğimi söyledim.
    henüz daha 3 dk geçmişti. 'Taksiye bindim' dedi. yarın banka hesabına yatırırırım dedi.
    bugün de parayı harcadım dedi. haftaya çarşamba verecekmiş paramı...
    forumda da ceza almış..

kanaatimce bu kart zaten çalışmıyordu. Pinler eğik olduğu için garanti dışı kalmış.

kartı satabilmek için de bu tarz bir ilan karşımıza geldi. karanlık olduğu içinde ben farkedemedim.

bakalım maaşını alacağı çarşamba günü param ödenecek mi? Param onda kaldı anlayacağınız.

altta yazan imzayı iyi okumasını temenni ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aysat

quote:

Orijinalden alıntı: black_flood

o kondanstatör değil kapasitör ve çok sakat bir devre elemanı anakartlarda çok zor sökülüyor. kondanstatör olsa 5 liralık havya bile yetiyor kapasitör normal şartlarda 300 dereceden aşağı çıkmıyor bacakları. kendim yaparım derse alacak kişinin kartı yakma ihtimali yüksek. en kolay sökme yolu sıcak hava üfleme ile 480 derecede ısıtmak kartı ters çevirince direk düşüyor.

Kapasitör ile kondansatör aynı şey hocam. Fotodaki katı hali sadece. Katı kapasitör deniliyor. Ben hem sıradan hem de katı kapasitör sökmeye çalıştım anakarttan ikisi de zor çıkıyor. Ayrıca anakarta 480 C uygulanınca ne kart kalır ne de kapasitör. Sıcak hava tabancasının değeri 480 C olabilir ama kartın 220 derece üstüne çıkılması istenmez. Ben sıcak hava tabancası ile söktüm kapasitörleri ama diğer bir çok chip de düştü ayrıca plastikler de karardı nerdeyse eridi :)

o ısıyı nasıl verdiğine bağlı 480 derecelik sıcak havayı 30 sn tutmak yetiyor zaten havyada ise normalde 5 sn daha sonrası zaten dediğin gibi kömür.

• bu ergen karaktersiz, dolandırıcının teki. alışveriş yapmayın. savcılığa vereceğim.

sorun kapasitör değil.

işlemci pinlerinden 2 tanesinin kafası kopuk. 3 tanesi eğik. (karanlıkta ben 2 eğik görmüştüm. hallolordu onlar.) Kopukları göremedim.
    Ayrıca Pci-e slotunun son pinleri eğik.. görüntü vermiyor.

TimeofBesiktas=

quote:

TimeofBesiktas13 gün önce, 12:08
    Ben DeathVictory kardeşim. Msjını gördümde diğer kullanıcı adımı uzaklaştırdım yanlışlıkla. O anakartın işlemci pinleriyle oynanmadı. Hiç bi şekilde zorlamada yapılmadı kopmuş olsaydı fark edebilirdim ben. Dün elini felan soktun ondan mı oldu acaba? İşlemci pini bozuksa hiç uğraşamam. Kalsın sende anakart. Paranı aslında dün verecektim sana bi adam cagırdım dün senden sonra ondan ram aldım paran oraya gitti. Yinede Maaşı alınca yatıracağım paranı su anda elimde para kalmadı. İçin rahat olsun saygılar..

http://forum.donanimhaber.com/m_72349620/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 13 Mart 2013; 11:03:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mikail13

bu ergen karaktersiz, dolandırıcının teki. alışveriş yapmayın. savcılığa vereceğim.

sorun kapasitör değil.

işlemci pinlerinden 2 tanesinin kafası kopuk. 3 tanesi eğik. (karanlıkta ben 2 eğik görmüştüm. hallolordu onlar.) Kopukları göremedim.
    Ayrıca Pci-e slotunun son pinleri eğik.. görüntü vermiyor.

TimeofBesiktas=

quote:

TimeofBesiktas13 gün önce, 12:08
    Ben DeathVictory kardeşim. Msjını gördümde diğer kullanıcı adımı uzaklaştırdım yanlışlıkla. O anakartın işlemci pinleriyle oynanmadı. Hiç bi şekilde zorlamada yapılmadı kopmuş olsaydı fark edebilirdim ben. Dün elini felan soktun ondan mı oldu acaba? İşlemci pini bozuksa hiç uğraşamam. Kalsın sende anakart. Paranı aslında dün verecektim sana bi adam cagırdım dün senden sonra ondan ram aldım paran oraya gitti. Yinede Maaşı alınca yatıracağım paranı su anda elimde para kalmadı. İçin rahat olsun saygılar..

http://forum.donanimhaber.com/m_72349620/tm.htm

Doğru düzgün konusmayı ögren önce. Bu hakaretlerden sonra kimin kimi savcılıga vereceği belli olmaz. Arızalı diye yazmısım zaten adam gibi alsaydn 50 lira peşinde koşmazdın şimdi.

Para mara vermiyorum sana niye para veriyimki? Arızalı demişim buna ragmen almıssın üstüne ettiğin onca hakaretten sonra elinden geleni ardına koyma hadi yoluna.

• arıza var arıza var giderilebilecek arıza şeklinde konu açmışsın ilk kondansatör kopuk diye adama pinlerin eğik yada kopuk olduğunu söyleseydin baştan bu sorunlar olmazdı ayrıca para mara vermiyorum demek te hoş değil hakediyorsan paranı kalsın sende bende eski bir madur olarak arkadaşa destek veriyorum haksızlık etmesin kimse
  • aldıktan 3 dakika sonra arayıp geri vermek istediğimi söylemiştim. yok taksiye bindim. paranı harcadım vs vs. yalanlar söyledi.

bir anakartın arızasını gözle görmek zaman alır. bazen 15 dakika sonra farkedersin. birini kandırmak istediğinde çok kolay kandırırsın.

hard disk satarsın içinde bad sektör vardır. kafa vuruyordur. alan kişi otobüs durağında bunu göremez. hatta kartının sağlam olup olmadığını da bilemez.

yani .bnelik yapmak çok kolaydır. Zor olan isim yapmaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.