Şimdi Ara

Kondansator u desarj etmek!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar..Televizyonumda alttan ustten daralmalar olmaya basladi..Sebebini vertical karttaki kondansatorlerden birinin gocmesi olarak tahmin ediyorum, benim sorum vertical kartta olcum yapabilmek icin kondansatorleri nasil sorun olmadan desarj edebilirim ??

• 220 volt 100 Watt bir ampul bağlayarak kondansatörü deşarj edebilirsiniz.Uzun zamanda deşarj için 33 Kohm. ila 100 Kohm. direnç paralel bağlayıp deneyebilirsiniz.Kolay gelsin.
  • tornavidayla iki ucunu birlestirsem isimi gormez mi ?:)..
  • 2 bacağı kısa devre yap dostum en kısa ve en iyi yöntem :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: sade18

2 bacağı kısa devre yap dostum en kısa ve en iyi yöntem :D

neye dayanarak en iyi yöntem oldugunu önerebiliyorsun?
  • Televizyonda deşarj edilmesi gereken en büyük kondansatör crt nin kendisidir. Kapattıktan 5 dk sonra diğer devrelerin küçük kapasitelerinde sorun yaratacak kadar yüksek gerilim yada enerji depolaması olmaz. Crt ile direkt uğraşmayacağınız için o da sorun değil. Siz eğer sadece o kondansatörü arayıp değiştirmek istiyorsanız şüpheli olanlara alttan paralel kondansatör lehimleyip deneyin. Sorun 10-100 mikrofarad 35-40 volt kondansatörlerin birinde bitecektir muhtemelen. Bulduğunuzda da ister eskisini sökün ister eskisini yerinde bırakıp paralel bağlayın. Sorun zaten kondansatörün kısadevre olması değil değerinin çok düşük bir değere düşmesi.

Kondansatörleri (özellikle yüksek değerlileri) kısadevre etmek o elemana zarar veren bir davranıştır. En iyi yollardan birisi devredeki voltaja göre uygun seçilmiş bir direnç ile deşarj etmek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berke2011

quote:

Orijinalden alıntı: sade18

2 bacağı kısa devre yap dostum en kısa ve en iyi yöntem :D

neye dayanarak en iyi yöntem oldugunu önerebiliyorsun?

farkindaysan gülcük var mesajımın sonunda dostum zaten elektroniğin e sini bilen adam devrelerde bunun yanlış bir şey olduğunu tahmin edebilir eğer kısa devre yapıyorsa hiç uğraşmasın bu işlerle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sade18 -- 17 Aralık 2011; 19:00:20 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kondansatör İcten Kurumuş olabilir ya vertikal entegresinin yanındadır yada eht trafosunun yanında ama kutupsuz kondansatörlerde arızalı olabiliyor üsten bakttıgında kutuplu kondansatörlerde sişme görebiliyormusun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yumyjikk -- 19 Aralık 2011; 22:15:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yumyjikk

Kondansatör İcten Kurumuş olabilir ya vertikal entegresinin yanındadır yada eht trafosunun yanında ama kutupsuz kondansatörlerde arızalı olabiliyor üsten bakttıgında kutuplu kondansatörlerde sişme görebiliyormusun?

Kapasitörler arızalandıgı zaman illa fiziki olarak degişiklige ugrarlar diye bir kaide yoktur. Görünüm olarak yepyeni görünen bir kapasitörde arızalı olabilir hatta malzemeciden alınan sıfır kapasitörler bile arızalı çıkabilir.En iyi yöntem kapasitemetre ile test etmekten geçer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berke2011

quote:

Orijinalden alıntı: yumyjikk

Kondansatör İcten Kurumuş olabilir ya vertikal entegresinin yanındadır yada eht trafosunun yanında ama kutupsuz kondansatörlerde arızalı olabiliyor üsten bakttıgında kutuplu kondansatörlerde sişme görebiliyormusun?

Kapasitörler arızalandıgı zaman illa fiziki olarak degişiklige ugrarlar diye bir kaide yoktur. Görünüm olarak yepyeni görünen bir kapasitörde arızalı olabilir hatta malzemeciden alınan sıfır kapasitörler bile arızalı çıkabilir.En iyi yöntem kapasitemetre ile test etmekten geçer.

haklısın içten kurumada olabiliyor bende tv tamircisinde calıstımda ondan öyle dedim tvnin marka ve modelini yazarmısın yardımcı olmaya calısayım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.