Şimdi Ara

Kondansatör şişmesi ve değişimi (lcd tv)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
5.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

mutfakata kullandığım lcd tv son zamanlara ilk açtığımda görüntüde göz kırpması şeklinde titreme yapıyordu. tvyi açtım içinde 820uf-330uf 16V şişmiş olan kondansatörler gördüm. 820uf yerine 1000uf 25V LOW ESR, 330uf yerine 470uf 25V LOW ESR kond taksam problem olurmu ?

TEŞEKKÜRLER..

• Sorun olmaz kutuplara dikkat ederek montaj edilmelidir.(kapasitör 105C olsun )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 3 Aralık 2012; 17:23:28 >
  • Eyvallah
  • bence sorun olabilir, bu kadar değerleri normal bildiğimiz değerlere uymayan kusurlu değerlerdeki kondansatörü fabrikada niye takmışlar.
  • bence olur ? . kapasite değişiyor ??
  • bunlar beslemeye takılı sorun olmaz..
  • nasıl bukadar emin olabiliyorsunuz.. adamların bir bildiği varki o değerlerde eleman kullanmışlar. siz pratikte birşey farketmiyo olabilirsiniz ama skop ekranında herşey görünüyor. filtre için okadar hesap boşuna yapılmıyor. sizin mantıkla 22pf yerine 2200uf takalım ikiside kondansatör değil mi..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ewt sorun oluyor.bende bi lcd nin içini açtım sigortası atmış.onu değiştirdikten sonra baktım 820uf lık kond. lerde şişmiş değiştireyim dedim yerine 1000uf taktım çalışmadı, tekrar eski kondansatörlerini takınca çalıştı..
  • Çalışır , sıkıntı çıkarmaz , yeter ki takılan kondansatörler de LOW ESR olsun. En az 10 tane bu şekilde yaptım. Fark çok fazla olmadığı için sıkıntı çıkarmaz. Kalkıp 10uF yerine 1000uF takılırsa olmaz. Çünkü doğrultulan voltajdan , bu kondansatörü doldurabilmek için çok daha fazla akım çekilmek zorunda kalacaktır ve muhtemelen devre kendini korumaya alacaktır.
    Tabiiki en ideali aynı değerleri takmak olacaktır. Bir tasarım yapılırken , optimum malzeme değerine göre üretim yapılır son yıllarda. Yani gerekenin çok az üzeri komponent seçilir. Geçmişte bu böyle değildi. Amerikan üretimi bir cihazda , optimum x 4 , bir Avrupa ( mesela Alman ) tasarımı bir cihazda optimum x 2 malzeme kullanılırdı. Yeni nesil dandik Çin üretimlerde ise optimum altı malzeme kullanılıyor çoğunlukla. Kaliteli Çin üretimini kastetmediğimi de belirteyim bu arada.
    Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi untayk -- 3 Aralık 2012; 18:37:17 >

• cevap yazan arkadaşlara teşekkürle, dün akşam kondansatörleri değiştirdim problemsiz çalışıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Collezione

cevap yazan arkadaşlara teşekkürle, dün akşam kondansatörleri değiştirdim problemsiz çalışıyor..

Geçmiş olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.