Şimdi Ara

Kondansatör hakkında bilgisi olan arkadaşlardan bilgi rica ediyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ana kartımın üzerinde bulunan 25V 330 mF kondansatörlerden birisi şişmiş. Bunu değiştirmek istedim, fakat aynı değerde bir kondansatör bulamadım. 60V 330 mF kondansatör var.
    Şimdi şunu merak ediyorum. Bir kondansatörde mF değeri değişirse ne farkeder.? Volt değeri değişirse ne farkeder.? Bu konuda profesyonel bilgisi olan arkadaşlardan bilgi rica ediyorum.
    Saygılarımla...

• kapasite tutsun voltaj daha buyuk olabilir..piasayada satılan kondansatör degeri..elektronik malzeme satan yerlerde kolay bulursun..
    (birde gere mili farat gibi cıkmış..330 uf -mikro farat olmalı..330 uf 25 volt -50 volt-63 volt gibi degerlerde kullanabiirsiniz..)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gafo -- 28 Mart 2008; 21:41:21 >
  • abi mümkünse sen başka bi anakarttan sok o kondansatoru yoksa biraz zor bulursun bulamazsanda kondansatorleri seri yada paralel bağla formul

seri bağlantı 1/c1+1/c2+1/c3=ct
    paralel bağlantı c1+c2+c3=ct
  • Başka anakarttan sökmene gerek yok,ayrıca mF değil µF
    25V 330 µF yerine 60V 330µF da olur,ve hatta yüksek kapasitelisi de genelde sorun çıkarmaz.
    Ben de anakartımda kırılan bi 1600 µF kondansatör yerine 3300µF kondansatör takmışım dalgınlıkla ama 1.5 senedir tık demedi,demez de...

Ama siz yine de aynı kapasite ve en az eşit miktarda voltaj tercih edin.
  • Arkadaşlar doğru söylüyor. Kondansatör üzerindeki yazan gerilim max. dayanabileceği gerilimdir. Ama anakarta boyutlar büyük olduğu için oturmayabilir. Sen sök onu git elektronikçiye bi kaç markada bak boyut olarak en yakını al sağa sola zorlama yapmasın. Çirkin görüntüde oluşturmaması için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.