Şimdi Ara

Kondansatör değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Benim elimde güç kaynağı vardı 3d yazıcı için de ufak bi hatamdan dolayı kondansatörler patladı. Elimde 30A 12V çıkışlı güç kaynağında 2 tane 680uf 200v kondansatör var. Bende de 6 tane 220uf kondansatör var. 3 er kondansatörü paralel şekilde bağlarsam 660uf oluyor. Bir sıkıntı çıkarır mı?



  • Onlar birbirine seri bağlı giriş besleme kondansatörleri, eğer patladıysa mutlaka beraberinde diyot-mosfet gibi başka elemanlar da gitmiştir. Tek başına değiştirmenin çözüm olacağını düşünmüyorum.

    Sorunuza gelirsek evet voltajları uyumluysa paralel bağlı kapasitörler teoride iş görebilir ancak sayıca fazla olacaklarından karta nasıl sığdıracaksınız o mesele...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustyyyyy

    Onlar birbirine seri bağlı giriş besleme kondansatörleri, eğer patladıysa mutlaka beraberinde diyot-mosfet gibi başka elemanlar da gitmiştir. Tek başına değiştirmenin çözüm olacağını düşünmüyorum.

    Sorunuza gelirsek evet voltajları uyumluysa paralel bağlı kapasitörler teoride iş görebilir ancak sayıca fazla olacaklarından karta nasıl sığdıracaksınız o mesele...
    Yenisini almaya karar verdim dediğiniz gibi yer sıkıntısı oldu. Hocaya sormuştum da değiştirsen yeterli dedi. Aslında pek bilgim yok bu konularda 220v-110v switchiyle oynayıp 110a getirdim sonra patladı tabi.
  • Kondansatorle ıs bitmez bu durumda sigorta ve varistorleride kontrol etmen gerekecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Diamondx

    Kondansatorle ıs bitmez bu durumda sigorta ve varistorleride kontrol etmen gerekecektir.
    Sigorta sağlam da 2. resimde sıkıntı var gibi. Bir de değiştirmek istesem dolaştım biraz 200v yerine 400v var adam sıkıntı çıkarmaz dedi.
    Kondansatör değişimiKondansatör değişimi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikoo_1907 -- 30 Mayıs 2018; 12:54:54 >




  • Ikıncı resimdeki göstermeye çalıştığını açıkçası göremedim.110/220v anahtarın arkasındaki köprü diodu kontrol ettinmi?

    Farad değeri aynı 400v kondansatörü kullanabilirsin

    Giriş kısmını primary ı iyi kontrol et.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değiştirmen daha mantıklı.
  • Geçmiş olsun . Kondansatörlere ilaveten girişteki entegre diyot ve mosfetlerde yanmış olabilir . Elindeki kondansatörler den 2 tanesini lehimleyip ceryana seri olarak bir filamanlı normal 220v ampul ile bağlarsın tekrar patlamaz , ampul parlak yanarsa yarı iletkenleri tek tek değiştirerek tamir edersin .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayni olayi ben yasadim ama benimkinde 220v yerine 110`da birakip gondermis satici, prize takinca dumanlar cikti ve alet gitti. Daha sonra filter capacitor`leri degistirdim, her ikisini de ancak fise takinca cam sigorta patladi. Yukaridaki mesajda arkadasin bahsettigi gibi tek tek yari iletkenleri kontrol etmek lazim, bunu yaparken de ampul kullanilacak, yalniz calisirken ne olur ne olmaz, koruyucu gozluk kullanin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.