Şimdi Ara

komut istemi ile klasör şifrelemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • konu başlığındada anlaşıldığı gibi komut istemi ile isteidğim klasöre şifre koymak istiyorum.kullandığım sistem win. xp.yardım edermisiniz ?

• arkadaşlar yokmu yardım edecek biri :( ?
  • arkadaşım piyasada o kadar şifreleme programı var onları kullansan nasıl olur ?
  • "Cipher" (Cipher.exe) komutunu kullanarak yapabilirsiniz... Nasıl yapacağınıza ilişkin detayı, Windows'un "Başlat" menüsündeki "Yardım ve Destek" arayüzünde, arama kutusuna "Cipher" yazarak çıkan sonuçlardan öğrenebilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TA2DF

"Cipher" (Cipher.exe) komutunu kullanarak yapabilirsiniz... Nasıl yapacağınıza ilişkin detayı, Windows'un "Başlat" menüsündeki "Yardım ve Destek" arayüzünde, arama kutusuna "Cipher" yazarak çıkan sonuçlardan öğrenebilirsiniz.

teşekkür ederim bilgi için.ancak benim yardım ve destek olayı işlemiyor.sebebiyle biri bana anlatsa iyi olacak.bir diğer arkadaşın yazdığını biliyorum ama istemiyorum program felan.komut istemiyle olmasını istiyorum.
  • Size "Cipher" komutunun parametrelerini gönderiyorum...

Cipher
    --------
    NTFS birimlerinde klasör ve dosya şifrelemesini görüntüler veya değiştirir. Parametresiz
    kullanıldığında, cipher geçerli klasörün ve içerdiği dosyaların şifreleme durumunu görüntüler.

Sözdizimi
    -----------
    cipher [{/e|/d}] [/s:dir] [/a] [/i] [/f] [/q] [/h] [/k] [/u[/n]] [YolAdı [...]] | [/r:UzantısızYolAdı] | /w:YolAdı]

Parametreler
    ---------------
    /e
    Belirtilen klasörleri şifreler. Sonradan klasöre eklenecek dosyaların da şifrelenmesi için, klasörler işaretlenir.

/d
    Belirtilen klasörlerin şifresini çözer. Sonradan klasöre eklenecek dosyaların da şifrelenmesi için, klasörler işaretlenir.

/s: dir
    Belirtilen klasörde ve tüm alt klasörlerde, seçilen işlemi yapar.

/a
    İşlemi dosya ve dizinler için gerçekleştirir.

/i
    Hata oluştuktan sonra da belirtilen işlemi gerçekleştirmeye devam eder. Varsayılan olarak, cipher bir hatayla karşılaştığında durur.

/f
    Belirtilen tüm nesnelerde şifrelemeyi veya şifre çözmeyi zorlar. Varsayılan olarak, cipher önceden şifrelenmiş veya şifresi çözülmüş dosyaları atlar.

/q
    Yalnızca en önemli bilgileri raporlar.

/h
    Gizli veya sistem öznitelikli dosyaları görüntüler. Varsayılan olarak, bu dosyalar şifrelenmez veya şifresi çözülmez.

/k
    Cipher komutunu çalıştıran kullanıcı için yeni bir dosya şifreleme anahtarı oluşturur. Bu seçeneği kullanırsanız, cipher diğer seçeneklerin hiçbirini dikkate almaz.

/u
    Yerel sürücülerdeki tüm şifrelenmiş dosyalarda (anahtarlarda değişiklik yapılmışsa), kullanıcının dosya şifreleme anahtarını veya kurtarma aracısının anahtarını geçerli olanlara güncelleştirir. Bu seçenek yalnızca /n ile birlikte çalışır.

/n
    Anahtarların güncelleştirilmesini önler. Bu seçeneği, yerel sürücülerdeki tüm şifrelenmiş dosyaları bulmak için kullanabilirsiniz. Bu seçenek yalnızca /u ile birlikte çalışır.

YolAdı
    Bir yol, dosya veya klasörü belirtir.

/r:UzantısızYolAdı
    Yeni bir kurtarma aracısı sertifikası ve özel bir anahtar oluşturarak, bunları UzantısızDosyaAdı'nda adları belirtilen dosyalara yazar. Bu seçeneği kullanırsanız, cipher diğer seçeneklerin hiçbirini dikkate almaz.

/w:YolAdı
    Birimin kullanılmayan bölümlerindeki verileri kaldırır. YolAdı, istenen birimde herhangi bir dizini gösterebilir. Bu seçeneği kullanırsanız, cipher diğer seçeneklerin hiçbirini dikkate almaz.

/?
    Komut isteminde yardımı görüntüler.

Açıklamalar
    -------------

* /w kullanımı
    /w, birimin erişebildiği bölümlerinden, dosya veya dizinlere ayrılmamış olan verileri kaldırır. Sürücüyü kilitlemediği için diğer programlar, sürücü üzerinde, cipher komutunun silemediği alanlarda yer alabilir. Bu seçenek sabit birimin büyük bir bölümüne yazdığı için, tamamlanması uzun sürebilir ve yalnızca gerektiği zaman kullanılmalıdır.

* Dosyaları şifreleme veya şifresini çözme
    Şifrelenmiş bir dosyanın değiştirildiğinde şifresinin çözülmesini önlemek için, hem dosyayı, hem de dosyanın içinde bulunduğu klasörü şifrelemeniz önerilir.

* Salt okunur dosya ve klasörleri kullanma
    Cipher salt okunur olarak işaretlenmiş dosyaları şifreleyemez.

* Birden çok klasör adı kullanma
    Birden çok klasör adı ve joker karakterleri kullanabilirsiniz.

* Birden çok parametre kullanma
    Birden çok parametre yazarken bunları en az bir boşlukla ayırmalısınız.

Örnekler
    ----------

AylıkRaporlar klasöründeki Mayıs adlı alt klasörü şifrelemek üzere cipher komutunu kullanmak için şunu yazın:

cipher /e aylıkraporlar\mayıs

AylıkRaporlar klasörünü, Ocak'tan Aralığa kadarki alt klasörleri ve aylık alt klasörlerdeki Üretim alt klasörlerini şifrelemek için, aşağıdakileri yazın:

cipher /e /s:aylıkraporlar

Yalnızca Mayıs alt klasöründeki Pazarlama.xls dosyasını şifrelemek için, aşağıdakileri yazın:

cipher /e /a aylıkraporlar\mayıs\pazarlama.xls

Mayıs klasöründe yer alan Pazarlama.xls dosyasını, Parça.doc dosyasını ve PazarPayı alt klasörünü şifrelemek için, aşağıdakileri yazın:

cipher /e/a aylıkraporlar\mayıs\pa*

Mayıs klasörünün şifrelenmiş olup olmadığını belirlemek için, aşağıdakini yazın:

cipher aylıkraporlar\mayıs

Mayıs klasöründe hangi dosyaların şifrelendiğini belirlemek için, aşağıdakileri yazın:

cipher aylıkraporlar\mayıs\*

Ayrıca, "Yadım ve Destek" servisiniz kapalı dahi olsa, aşağıdaki komutu "Internet Explorer" adres satırına yazar iseniz, yardım dosyası (ntcmds.chm) içerisindeki ilgili ".HTM" dosyasına (cipher.htm) direk ulaşabilirsiniz;

ms-its:C:\WINDOWS\Help\ntcmds.chm::/cipher.htm

• teşekkür ederim. umarum öğrenirim kullanmayı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    komut istemi çalışmıyor
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kusura bakmayın ben bişey anlamadım diyelim c-program files-call of duty klasörünü şifreleyeceğim
    şifreside 1234 olsun nereye nasıl yazacağım bunu örnekleyebilirmisiniz
    int explorerun yukarıdaki satırınamı yazacağız
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.