Şimdi Ara

Kömür nasıl yakılır (Eritme Ocağı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, ben evde alüminyum eriteceğim. Arka bahçeye normal odun ateşi yakıyorum, ama yetersiz kalıyor. Mesela kömürü nasıl yakarız. Eskiden soba vardı. Kömürler sobada yanardı. Ama sobadan çıkartırdım bi kaç tane kömür; ama kömür 5 dk sonra sönerdi. Yani ben, düz toprak alana nasıl kömür ateşi yakarım. Amacım aluminyum eritmek.
    Saygılar

• Odun komuru kullan.Normal evdeki tas komuru zor tutusur.
    En alta odun komurunu ser ustune tahtalari tutustur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kompresör ile körüklemeniz gerekir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Odun kömürünü normal kamp ateşi şeklinde yaksam olur mu?
    Kompresör olarak bir şey kullanmam zor, bahçede priz yok, normalde saç kurutma makinesini takardım da.
  • Dailymotion
    Alüminyum Eritme Fırını Nasıl Yapılır? - Dailymotion Video
    https://www.dailymotion.com/video/x291jde

• bence en temizi şu

Kömür nasıl yakılır (Eritme Ocağı)

• quote:

Orijinalden alıntı: Black.Viking.60

Odun kömürünü normal kamp ateşi şeklinde yaksam olur mu?
    Kompresör olarak bir şey kullanmam zor, bahçede priz yok, normalde saç kurutma makinesini takardım da.
    Yotubda izlemiştim adamlar maden kömürünü yuvarlak kova gibi bir şeyin.içine.yoyurdu kovanun ortasında errafımda delikler olan başka bir silindirik bir mazeme vardı kömürü bunun ikisinin atasına koyup altından yüksek basınç ile körüklüyorlar iki silindirin ortasında yüksel ısı çıkıyor burda öss ve gibi uzun saplı kalın bir şey ile alimunyumu erityordu.

Sonra eriyen metali karım can yubasına döküyorlar burda çok pis küfür ettim. Su ile toprağı temizleyip karınca yubasının kalıbını çıkarrmışlardı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İndüksiyon ile anında eritele bilir.

• Adamlar karınca yuvasının kalıbını çıkartarak baya gerizekalılık etmiş.
    Labarutuvar tüpü ile olur mu ki. Ben ocak tüpü ile yarım saat bekledim erisin diye, tık yok..
    Hocam indüksiyon ısıtıcı bi türlü yapamadım. Bi sürü mosfet ile denedim. En son IRFZ44N ile. Ama olmadı. Peki indüksiyon ısıtıcısı için bilgi verir misiniz. Mesela devrenin hangi kısmı oscilator görevinde, hangi kısım rezonans, en önemlisi yapan varsa çalışan bi devre atsın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.