Şimdi Ara

Komünizm ve Liberalizme Neden Alternatif Yapılamadı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git

Komünizm ve Liberalizme Neden Alternatif Yapılamadı


(En Son Oy Tarihi: 12.4.2022)
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-4D62BFE91

    suç konusunda da savunmanı yap müsait bir zamanda hepsine toplu gireyim  

    ya sana neyin savunmasını yapıcam. suıç bitecek bu sefer hadi o zaman küresel ısınma diyeceksin o bitecek hadi o zaman amerikadaki zenciler diyeceksin sağdan soldan öğrendiğin altını bile dolduramadığın yarım yamalak bilgileri burada sağa sola fırlatıyosun başka bişey bildiğin yok. öteki adam da kapitalizm komunizm tartışmasını dini yönden ele alıp cennet cehennem tartışmasına cekecek kadar bir suursuzluk içinde....


    dünyanın %95'i kapitalist sen bana bana gelmiş işlenen suçların %90'ı kapitalizm kaynaklı diyosun ya ne kaynaklı olacak oligopoli kaynaklı mı olacak?


    dünyada işlenen suçların %90'ını kahverengi gözlüler işliyor o zaman bütün kahve gözlü insanları öldürelim sadece renkli gözlüler kalsın.





  • mechatengu kullanıcısına yanıt

    tek doz aşının fiyatı şuan ne kadar? 19 euro, bu salgının 20 yıl süreceğini düşünelim, her 6 ayda iki sefer aşı olmak gerekiyor, yani yılda kişi başı 4 doz aşı, türkiye nüfusu 80 milyon desek 19 x 4 x 20 x 80 milyon = 121 milyar euro demek, + yeni doğanlar. bu miktarı hangi ülke karşılayabilir? ama parça parça alırlar bunu senden, yok mantıklı değil diyorsan kredi kartı kullanma kiranı yıllık öde hatta 10 yıllık öde ki ev sahibi 10 yıl boyunca seni rahatsız etmesin.

  • mechatengu kullanıcısına yanıt

    yazdığım cevaplar kesmiyor seni. yaptığın iş'de hiç hile yapmadın mı? diğerlerinin önüne geçmek için iki seçeneğin var ya diğerlerinden daha fazla çalışacaksın yada işin hilesini bulacaksın, hangisi daha az maliyetliyse onu yaparsın. patron şöforun hakkını vermez şöfor mazottan çalar, üstelik şöfor namazında niyazındadır bunu kendine hak görür, patron da bunun farkındadır. insanları hayvan olmaya zorlayan bu sisteme lanet olsun emi  

  • mechatengu kullanıcısına yanıt

    bak bu yorumunda aklıma bir şey daha getirdin, haksız rekabet kanunu kapitalizmle çelişir. işine gelince kapitalist gelmeyince sosyalist olmayacaksın. yemez ama çünkü en çok para kimdeyse dünyanın sahibi o olurdu.

  • mechatengu kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    dünyanın %95'i kapitalist sen bana bana gelmiş işlenen suçların %90'ı kapitalizm kaynaklı diyosun ya ne kaynaklı olacak oligopoli kaynaklı mı olacak?dünyada işlenen suçların %90'ını kahverengi gözlüler işliyor o zaman bütün kahve gözlü insanları öldürelim sadece renkli gözlüler kalsın.

    işlenen suçların %90'ı kapitalist düzende demiyorum, kapitalizm kaynaklı diyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-4D62BFE91

    Alıntı

    metni:
    dünyanın %95'i kapitalist sen bana bana gelmiş işlenen suçların %90'ı kapitalizm kaynaklı diyosun ya ne kaynaklı olacak oligopoli kaynaklı mı olacak?dünyada işlenen suçların %90'ını kahverengi gözlüler işliyor o zaman bütün kahve gözlü insanları öldürelim sadece renkli gözlüler kalsın.

    işlenen suçların %90'ı kapitalist düzende demiyorum, kapitalizm kaynaklı diyorum.

    ben de zaten sen kapitalist düzende dedin demiyorum.


    Haksız rekabet kanunu diye bir şey yoktur. Olmayan şey gelişmez. Haksız rekabet devletin adam gibi kanun koyamamasından ya da koyduğu kanunu işletmemesinden kaynaklanır.


    salgının 20 sene süreceğini gösteren bir şey yok. 20 sene sürse bile bu süre zarfında başka birileri de covid aşısını geliştirecek arz arttığı için fiyat düşecektir.


    sen cevap falan yazmıyorsun ki. tam tersi benim yazdığım yorumlara cevap yazmıyosun. peki o zaman buna cevap ver diye konuyu değiştiriyorsun. çünkü daha önce de söylediğim gibi bomboş teneke adamın tekisin. belli bir yaşa kadar bilişsel anlamda hiçbir şey yapmamışsın. okumamışsın. sağdan soldan kapitalizm ile ilgili duyduğun altı boş sloganvari bilgileri burada satmaya çalışıyosun.

    gerçeklerle yüzleşmemişsin. ya da yüzleşmişsin ağır gelmiş. benden çok daha zeki yaratıcı insanlar durmadan çalışsın fikir innovasyon üretsin katma değer üretsin ben de o boktan işimi yapıp onların ürettiği katma değere çökeyim istiyorsun diğer boktan sosyalistler gibi..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mechatengu -- 30 Eylül 2021; 4:47:39 >




  • hala 3. bir model bulamadım

  • 3. bir model nasıl olsun ki? Üretim araçları ya devlete ait olacak ya da kişilere. Başka kime ait olabilir?

  • mechatengu kullanıcısına yanıt

    bir haftadır tanrılık mertebesine yükselmekle meşkul olduğum için yazamadım kusura bakma  ikidir aynı şeyi yazıyorsun, başkalarını aşağılayarak kendini yükseltemezsin, seni kim aşağıladıysa git ona aynısını söyle.

  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

    anahtar kelime "jacque fresco"

  • kendimi yükseltmiyorum ki. ben normalim. sen bilgisizsin sadece.

  • mechatengu kullanıcısına yanıt

    gerçekler kurşun gibi hedefine gider, süslü cümlelerle manipüle edemezsin, kendine güzel bir din edinmiş olursun o kadar.


    işlenen suçların %90'ı kapitalizm kaynaklı diyorum verdiğin cevap "dünyanın %95'i kapitalist sen bana bana gelmiş işlenen suçların %90'ı kapitalizm kaynaklı diyosun ya ne kaynaklı olacak oligopoli kaynaklı mı olacak?"


    cahil olmadığın halde bu iddiama bu cevabı veriyorsan daha vahim. kapitalizm insana sınırsız yükselme vaat ediyor, kaynaklar sınırlı, ya daha çok çalışacaksın ya da rakiplerine karşı hile yapacaksın. işte bu suçlar bundan kaynaklı. ortada bir yanlış olduğu açık, yanlış varsa doğru da vardır.

  • "gerçekler kurşun gibi hedefine gider" dedikten sonra "süslü cümleler ile manipule edemezsin" demek. sen herhangi bir şeyi okumayı geçtim kendi yazdıklarını bile okumuyorsun.

  • mechatengu kullanıcısına yanıt

    ne demeliydim? kelime?  ufak tefek şeylere takılma, demek istediğimi anladın. hala aynı moddasın.

  • Üçüncü yollar hep ortaya çıktı ve çıkacak. Nazizm ve Faşizm birer 3. yoldu. Bu adamlar liberallere de komünistlere de düşmandı. İktidara geldiler, uzun süre iktidarda da kaldılar.


    1929 krizinden sonra ortaya çıkan Keynessçilik bir 3. yoldur. Liberal ekonomiyi değiştirir, dönemin liberalleri karşı çıkar. Komünistler bozuk liberalizmi tamir etti der. Günün sonunda 3. bir yoldur.


    Bu 3. yollar hep varlar. Sen mesela diyorsun ki liberalizm ve komünizm. Halbuki bu ikisi saf halleriyle artık majör siyasette yoklar. Kimse ben liberalim diye ilkokul eğitimine para almaya kalkamaz, kimse işçi diktatörlüğü kurmaya da çalışmaz. Artık yeni bir liberalizm var. Özel sektörün piyasada büyük bir aktör olduğu fakat devletin kurumlarıyla piyasayı regüle ettiği. Artık komünizm yerine refah devleti var. Yani sürekli olarak 3. yollar ana akım siyasette türüyor ve bazen senin temel gördüğün ikililerin yerini alıyor.





  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.