Şimdi Ara

komünizm tarihini merak ediyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • belgesel olarak önerebileceğiniz var mı? Örn dün ahmet kaya belgeselini izledim ama o dönem baskıcı zihniyet hakkında pek fikir alamadm hem yakın (1970sonrası) hem dünyada sol

• quote:

Orijinalden alıntı: che..-..

belgesel olarak önerebileceğiniz var mı? Örn dün ahmet kaya belgeselini izledim ama o dönem baskıcı zihniyet hakkında pek fikir alamadm hem yakın (1970sonrası) hem dünyada sol

Komünizm tarihi vahşet tarihidir başka bir şey bilmene gerek yok
  • İnsanlığın tarihinden başlaman gerek :) "16 Tons" belgeselinin girişini seyredebilirsin aklıma gelen bir belgesel yok.Bu konuda daha çok kitap okuman gerek,izleyerek öğrenilecek birşey değil. "Sosyalizm ve Toplumsal Mücadeleler Ansiklopedisi" eğer ansiklopedi seviyorsan uygundur :) Ama 8 Cilt falan Britanica gibi bir ansiklopedi :)

Türkiyede solun tarihiyle ilgili de pek bir şey yok aklıma gelen Mehmet Ali Birand'ın 12 Eylül Belgeseli var değinilen.Onun dışında İbrahim Kaypakkaya'nın "Kırmızı Gül Buz İçinde " Belgeseli olması gerek. Kitap olarak "Darağacında Üç Fidan'a " bakabilirsin.Aklıma gelenler şuan bunlar...

Aklıma gelmişken Emile Zola'nın "Germinal" kitabı da filmi de gayet güzeldir,ona da bakabilirsin...Türkiye için Devrimci Yol-Yeni Çeltek ve Fatsa Belgesellerine Tariş Belgesellerine bakabilirsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FamePesindekiCocuk -- 18 Ağustos 2014; 10:32:03 >
  • FamePesindekiCocuk F kullanıcısına yanıt
    hocam teşekkürler hepsini kaydetmek lazım
    sürekli solun içindeyim tarihini daha ayrıntılı incelemek lazım belgesel istememin amacı bu kadar devrimci ve bu kadar toplumsal olay varken araştrmalarn daha kısa sürmesi tekrar teşekkürler hocam,
  • bu kadar boş beleş insanların olduğu ülkede gerçekten yaşamak zor yav ben burda belgesel sormuşum bir belgesel önereceğine boş boş yorum yapıyorsun işte bu yüzden sevdiğimin(!)ülkesi bu kadar gelişmiş
  • quote:

bu kadar boş beleş insanların olduğu ülkede gerçekten yaşamak zor yav ben burda belgesel sormuşum bir belgesel önereceğine boş boş yorum yapıyorsun işte bu yüzden sevdiğimin(!)ülkesi bu kadar gelişmiş

Takma kafanı dostum o boş beleş dediğin insanları da kurtarmak bizim hedefimiz :) Türkiyede solun tarihine bakacaksan sırayla;

Yeşil Ordu Cemiyeti-Çerkes Ethem
    TKP ve Mustafa Suphi (Bugün ki TKP değil tabiki)
    Mahir Çayan THKP-C , Deniz Gezmiş - THKO , İbrahim Kaypakkaya - TKP/ML TİKKO
    Dev-Yol,Dev-Sol,Kurtuluş,Halkın Sesi,Halkın Birliği,Halkın Kurtuluşu(Bunlar Halkın Sülalesi diyede adlandırılır),MLSPB falan araştıracağın bir sürü siyaset ve onların bugün ki ardılları var :)
  • FamePesindekiCocuk F kullanıcısına yanıt
    işte hocam bu olayları derinlemesine incelemek her biri için yazılmış en az 2 kitap vardır temin edip okumakta bi hayli zor hani kaçmıyorum ama işte can dündar'ın birandın belgeselleri vardır yada yabancı kaynaklardan altyazılı belgeseller vardr diye buraya soruyum dedim
    not:hepsini kaydettim :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 200 milyon insanın katilidir sosyalizm ve kominizm.Boş beleş insanlara duyrulur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kingman29

200 milyon insanın katilidir sosyalizm ve kominizm.Boş beleş insanlara duyrulur.

Öncelikle "Kominizm" değil "Komünizm" olacak.Sosyalizm ve Komünizm'den önce okuma yazmayı öğrenirsen senin için daha yararlı olabilir dostum.Bu istatistiği nereden öğrendin,bu bilgiye nasıl ulaştın,tek tek saydın mı çok merak ediyorum.Stalin'in Pol Pot'un ya da Mao'nun yaptığı Hikmeti Kendinden Menkul icraatlarını Sosyalizme yüklemezsen daha mantıklı bir iş yapmış olabilirsin.Eğer ben böyle bakıyorum,bakış açım bu dersen Kapitalizmin yarattığı 1. ve 2. Paylaşım Savaşlarında sadece neredeyse söylediğin kadar insanın ölmüş olduğunu düşünmeni tavsiye ederim.Sırf 2 Dünya savaşının faturası 100-150 Milyon ediyor zaten...

Şimdi gelelim bir sistem olarak Kapitalizmin kaç kişinin katili olduğuna?

http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/212905.asp

Çok uzakta değil 2000'li yıllarda Kapitalizm sırf iş kazalarında yılda 2 Bin kişiyi öldürdü.Her senede öldürmeye devam ediyor.Sakatlananlar,hastalığa kapılıp ölenler bu sayıya dahil değiller tabi ki.Türkiyede her ay ortalama 120 kişi iş cinayetlerinde ölüyor.Rakamı bir hesapla bakalım.Birde Kapitalizmin çarpıklıkları yüzünden depresyona giren,intihar eden,hayatı kayan insanlar var.2000'li yıllarda rakam buysa eğer 1900'lü yılları var sen düşün.Araştır bakalım günde kaç kişi iş kazasında ölüyormuş 1900'lerde?Ben sana savaşlardan da bahsetmiyorum.Eğer savaşlara ve iç savaşlara bakarsan bilanço çok daha ağır malesef...

• quote:

bu kadar boş beleş insanların olduğu ülkede gerçekten yaşamak zor yav ben burda belgesel sormuşum bir belgesel önereceğine boş boş yorum yapıyorsun işte bu yüzden sevdiğimin(!)ülkesi bu kadar gelişmiş

Cidden sana ne diyim şimdi bilemedim. Boş beleş insanmış. Bunu diyen de komünist. Komünizmi hala eşitlik filan sanan dar görüşlüler de var bu ülkede. Komünizm geri kalmış milletleri sömürmeye yarayan MOSKOF EMPERYALİZMİdir. Şu ana kadar hiçbir ülkeye kan ve vahşetten başka bir şey getirmemiştir. Ve 21. yüzyılda hala bu saçmalığa kananlar var ve bana "boş beleş" diyor. He yav he (siyasi görüşüm: Türkçülük)
  • quote:

Orijinalden alıntı: FamePesindekiCocuk

quote:

Takma kafanı dostum o boş beleş dediğin insanları da kurtarmak bizim hedefimiz :) Türkiyede solun tarihine bakacaksan sırayla;

Yeşil Ordu Cemiyeti-Çerkes Ethem
    TKP ve Mustafa Suphi (Bugün ki TKP değil tabiki)
    Mahir Çayan THKP-C , Deniz Gezmiş - THKO , İbrahim Kaypakkaya - TKP/ML TİKKO
    Dev-Yol,Dev-Sol,Kurtuluş,Halkın Sesi,Halkın Birliği,Halkın Kurtuluşu(Bunlar Halkın Sülalesi diyede adlandırılır),MLSPB falan araştıracağın bir sürü siyaset ve onların bugün ki ardılları var :)

kimi neyden kurtarıyorsunuz. Komünizm geri kalmış milletleri sömürmeye yarayan MOSKOF EMPERYALİZMİdir. Gittiği hiçbir yere kan ve vahşetten başka bir şey getirmemiştir. Kaldı ki Sovyetler Birliği bile çökmüşken yeni bir komünist rejim kurulmayacaktır dünyada. Sizin düşündüğünüz komünizm bir Ütopyadan başka bir şey değil. Komünizm sadece milletleri kukla haline getirir.

• puhaha niye şaşırmadım ki acaba siyasi görüşüme artık hayatta bir tecrübe mi kazandım ne tutmuş komünizm tarihine laf atan kendi vahşi savaşçı(bununla mutlaka övünür) çocuğunu boğduran mı dersin her pisliği yapan mı dersin ama tarihine dönüp bakmaz
    tmm abicim mümkünse yazma
  • quote:

puhaha niye şaşırmadım ki acaba siyasi görüşüme artık hayatta bir tecrübe mi kazandım ne tutmuş komünizm tarihine laf atan kendi vahşi savaşçı(bununla mutlaka övünür) çocuğunu boğduran mı dersin her pisliği yapan mı dersin ama tarihine dönüp bakmaz
    tmm abicim mümkünse yazma

Soyunda moskofluk varsa söyle ben de doğal karşılayayım bunu. Ben her zaman tarihe bakıyorum ama sen heralde Türk tarihini çocuk boğdurmaktan ibaret filan sanıyorsun. Senin gibilerle tartışılmaz. Tamam sen git kendi kandaşların katledilirken mal mal bak hatta git onların emperyalizmine alet ol. Sonra da halkların kardeşliğinden filan bahset. Kendini Türk olarak görmüyorsan veya başka bir milletten olmak istiyorsan zaten "Türk"iye'yi değiştirmeye hakkın yok zaten. Burası "Anadolu Milletler Federasyonu" değil. Dünya tarihinden bi gıdım haberin yok.

• Aslında komünizm dünya tarihinde hep vardı.
    Ama bilineni Şubat devrimi ile Çarlık Rusya 'nın yıkılıp ekim devrimi ile Lenin'in partisinin iktidara geçmesiyle komünizm başlamıştır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bak abicim seninle adam gibi konuşalım şimdi komünizm mi yada emperyalizm mi köşeye bırak ben türk olarak doğdum ama bi arap olarak doğabilirdim yada rus yada fransız bu benim seçimime sunulmadı demi yada sana peki neden sana sunulanı bu kadar kabul ediyorsun şu an arap olsaydın muhtemelen ne mutlu arabım derdin rus olsan iyiki rusumda vs değilim derdin demek istediğim şey toplumsal tabuları yık yani benm abim birkaç liderin yaptığı şeyi komünizm e maal etmek hoş değil onun için bu konudaki belgeselleri seninde izlemeni isterim komünizm özünü anlaman için
  • “İşçilerin vatanı yoktur. Sahip olmadıkları bir şey ellerinden alınamaz. Her ülkenin proleteryası ilk önce siyasal iktidarı ele geçirerek ulusal sınıf hâline gelmek, bizzat uluslaşmak zorunda olduğundan kelimenin burjuva anlamıyla kesinlikle değil, ama bu anlamda ulusaldır. Burjuvazinin gelişmesi, ticaret özgürlüğü, dünya pazarı, sanayi üretiminin her yerdeki benzerliği ve tüm bunların yarattığı var oluş koşullarıyla şimdiden, ulusal ayrılıklar ve halklar arasındaki uzlaşmaz çelişkiler giderek yok olmaktadır. Egemen proleterya bunları daha da çabuk yok edecektir. En azından uygar ülkelerde, proleteryanın ortak hareketi kurtuluşu için ilk şartlarından biridir. İnsanın insan tarafından sömürülmesini ortadan kaldırın, bir ulusun diğer ulus tarafından sömürülmesini de ortadan kaldırmış olursunuz. Ulus içindeki sınıfsal antagonizma yok olduğunda uluslar arasındaki düşmanlık da yok olacaktır.”

-Karl Marx

"Dünyanın bütün işçileri birleşin!"

-Karl Marx

İşçinin Vatanı,Milleti olmaz kardeşim.İşçi işçidir.İnsan insandır.Sınıf kimliği insanın gerçek kimliğidir.Bir Türk Burjuvası ile Türk İşçisi bir değilse Ulusçu fantezileriniz hayalden ibarettir.Neden sürekli Sovyetlere kafayı takmış durumdasın anlamadım ama Sovyetlerin ve Stalinin icraatleri sadece onları ve onların geleneğini sahiplenenleri bağlar.Sovyetler ayaktayken de onların reel politikasını kabul edilemez bulan bir sürü Sol Siyaset mevcuttu Türkiye'de.Hatta TKP hariç tüm yapılar o dönem Sosyal Faşist olarak ve Emperyalist olarak görüyordu Sovyetleri.Sosyalizm ve bu mücadele sovyetlerden ibaret değildir.Spartaküslerden başlar Şeyh Bedrettinlerden başlar Karmatilerden başlar.Komünizm dediğin şeyin teorisyenleri bile Almandır.Bunun neresi Moskof uşaklığı oluyor?"Enternasyonalizm" ve "Enternasyonel" kavramlarını duymamışsın ama bunlar Sosyalizmin temelidir.Yukarıda ki sözleri eden bir adam nasıl olur bir ulusun çıkarlarına hizmet edecek bir teori ortaya koyar?

Bir ırkın bir ırka üstünlüğünü yada bir ırkın ayrıma tutulması gibi feodal öncesi çağlardan kalma kafatasçı,faşist düşüncelerden kurtulup herkesin hangi renkten ve milletten olursa olsun insan olduğunu aralarında Sınıfları dışında bir fark taşımadıklarını umarım anlarsın.Şu an çok komik gelecek belki ama eskiden bende senin gibi düşünen bir Türk Milliyetçisiydim hatta ve hatta Atsızcıydım :) Çok iddaalı laflar etme büyüyünce yutarsın bak hepsinin :)

• Kapitalistlerin neden devrimi finanse ettiğini açıklayabilecek var mı ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

bak abicim seninle adam gibi konuşalım şimdi komünizm mi yada emperyalizm mi köşeye bırak ben türk olarak doğdum ama bi arap olarak doğabilirdim yada rus yada fransız bu benim seçimime sunulmadı demi yada sana peki neden sana sunulanı bu kadar kabul ediyorsun şu an arap olsaydın muhtemelen ne mutlu arabım derdin rus olsan iyiki rusumda vs değilim derdin demek istediğim şey toplumsal tabuları yık yani benm abim birkaç liderin yaptığı şeyi komünizm e maal etmek hoş değil onun için bu konudaki belgeselleri seninde izlemeni isterim komünizm özünü anlaman için

Valla bıktım artık şunu söyleyenlere anlatmaktan cidden bıktım. Ne zaman işin içine milliyetçilik girse herkesin zırvaladığı şey bu. BENİM RUS, ARAP VEYA BAŞKA BİR MİLLETTEN DOĞMA İHTİMALİM SIFIR ÇÜNKÜ BENİ BEN YAPAN ŞEYLERİ BANA SOYUM VERİYOR!!! HANGİ MİLLETTEN DOĞACAĞINI SEÇEMEZSİN ÇÜNKÜ BAŞKA SEÇENEĞİN YOK!!! YANİ SEN SEN OLARAK BAŞKA BİR AİLEDE, MİLLETTE DÜNYAYA GELEMEZSİN. BUNU 1 MİLYONUNCU SÖYLEYİŞİM AZICIK MANTIK YÜRÜTÜN. Umarım anlamışsındır.
    HEM MADEM MİLLETLERİN ÖNEMİ YOK, HALKLAR KARDEŞ, O HALDE NİYE KURTULUŞ SAVAŞI'NDA SAVAŞTIK. HA TÜRK YÖNETMİŞ, HA YUNAN YÖNETMİŞ NE FARK EDER? KARDEŞİZ SONUÇTA. HERKES İNSAN OLSA DA MİLLETLER AYNI DEĞİLDİR. VE BİR MİLLETİN YAPTIKLARINDAN O MİLLETİN FERTLERİ DE SORUMLUDUR. BEN BİR ÇİNLİ VEYA SLAV İLE ASLA KARDEŞ OLAMAM. KANDAŞLARIMIN AKAN KANLARINI KİMDEN HESAP SORUCAM?? GÜÇLÜ VE ŞUURLU OLMAYAN MİLLETLER BOZULMAYA VE NİHAYETİNDE ÇÖKMEYE MAHKUMDUR. BU BARIŞ VE KARDEŞLİK MASALLARINI BIRAKALIM. SAVAŞ MERAKLISI OLMAYALIM AMA GEREKTİĞİNDE SAVAŞMAKTAN ÇEKİNMEYELİM. UYANIK OLALIM.
    Ve ben hainlik yapmadığı sürece kimseye nefret duymam. Umarım Komünizmle değil, Türk olduğumuzun bilinciyle geleceğe yürür, milletimizi severiz.

Son olarak saf Türklükten bahsetmeyin lütfen ben kanda saflık peşinde koşan biri değilim. Kişinin kanının %75'i yabancı olsa bile Türk gibi düşünüyor, Türk olduğunu kabul ediyor, Türk'ten başkası olmak istemiyorsa o Türk'tür zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: FamePesindekiCocuk

“İşçilerin vatanı yoktur. Sahip olmadıkları bir şey ellerinden alınamaz. Her ülkenin proleteryası ilk önce siyasal iktidarı ele geçirerek ulusal sınıf hâline gelmek, bizzat uluslaşmak zorunda olduğundan kelimenin burjuva anlamıyla kesinlikle değil, ama bu anlamda ulusaldır. Burjuvazinin gelişmesi, ticaret özgürlüğü, dünya pazarı, sanayi üretiminin her yerdeki benzerliği ve tüm bunların yarattığı var oluş koşullarıyla şimdiden, ulusal ayrılıklar ve halklar arasındaki uzlaşmaz çelişkiler giderek yok olmaktadır. Egemen proleterya bunları daha da çabuk yok edecektir. En azından uygar ülkelerde, proleteryanın ortak hareketi kurtuluşu için ilk şartlarından biridir. İnsanın insan tarafından sömürülmesini ortadan kaldırın, bir ulusun diğer ulus tarafından sömürülmesini de ortadan kaldırmış olursunuz. Ulus içindeki sınıfsal antagonizma yok olduğunda uluslar arasındaki düşmanlık da yok olacaktır.”

-Karl Marx

"Dünyanın bütün işçileri birleşin!"

-Karl Marx

İşçinin Vatanı,Milleti olmaz kardeşim.İşçi işçidir.İnsan insandır.Sınıf kimliği insanın gerçek kimliğidir.Bir Türk Burjuvası ile Türk İşçisi bir değilse Ulusçu fantezileriniz hayalden ibarettir.Neden sürekli Sovyetlere kafayı takmış durumdasın anlamadım ama Sovyetlerin ve Stalinin icraatleri sadece onları ve onların geleneğini sahiplenenleri bağlar.Sovyetler ayaktayken de onların reel politikasını kabul edilemez bulan bir sürü Sol Siyaset mevcuttu Türkiye'de.Hatta TKP hariç tüm yapılar o dönem Sosyal Faşist olarak ve Emperyalist olarak görüyordu Sovyetleri.Sosyalizm ve bu mücadele sovyetlerden ibaret değildir.Spartaküslerden başlar Şeyh Bedrettinlerden başlar Karmatilerden başlar.Komünizm dediğin şeyin teorisyenleri bile Almandır.Bunun neresi Moskof uşaklığı oluyor?"Enternasyonalizm" ve "Enternasyonel" kavramlarını duymamışsın ama bunlar Sosyalizmin temelidir.Yukarıda ki sözleri eden bir adam nasıl olur bir ulusun çıkarlarına hizmet edecek bir teori ortaya koyar?

Bir ırkın bir ırka üstünlüğünü yada bir ırkın ayrıma tutulması gibi feodal öncesi çağlardan kalma kafatasçı,faşist düşüncelerden kurtulup herkesin hangi renkten ve milletten olursa olsun insan olduğunu aralarında Sınıfları dışında bir fark taşımadıklarını umarım anlarsın.Şu an çok komik gelecek belki ama eskiden bende senin gibi düşünen bir Türk Milliyetçisiydim hatta ve hatta Atsızcıydım :) Çok iddaalı laflar etme büyüyünce yutarsın bak hepsinin :)

1-Enternasyonalizm'i biliyorum. Sovyetler'den ve Emperyalizm'den bahsetmemin sebebi Sovyetler Birliği'nin komünizm zehrini yayarak zayıf milletleri sömürmesidir demiştim.
    2-İşte eşitlik, herkes eşittir filan diyorsun. Hadi milletlerin eşit olduğunu kabul ettik, milletler ve insanlar arasındaki binyıllardan beri süregelen nefreti nasıl yok edeceksiniz? Nefreti yok edemezsiniz. Çünkü hep bir taraf haklı olacaktır. Kaldı ki milletlerin eşit olduğunu da iddia edemezsiniz.
    3-Atsız'ın kitaplarını okuyan biri komünist olamaz.
    4-Milletlerle ilgili düşündüğüm bazı şeyleri che adlı arkadaşa yazdım. Daha fazla yazmak isterdim.
    5-Türkçülükten vazgeçecek olursam mantıksız olduğundan değil, ancak ümitsizlikten vazgeçerim Zaten klasik kafa yapısında biri değilim sana göre yanlış olan bir şey bana göre doğru olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-438F18891 -- 19 Ağustos 2014; 16:54:29 >

• Mete tunçayin turkiyede sol akimlar diye 2 ciktlik bir kitabi var kendi arastirmalari turkiyede herhangi bir sosyalist yazari okumadan once bence kesinlikle ilk once o 2 kitap okunmali ve doneme gore yorumu yapmali.Belgesellerle kendine cok bir sey katabilecegini dusunmuyorum sahsen kitaplarla ogrenebilirsin bence sadece (ya da yasayarak ama pek sanmiyorum ) istersen baslangic icin kitaplar onerebilirim ben sahsen baslangic olarak kucuk bir hataya dusmustum hikmet kivilcimliyi tam anlamadan ogrenmeden ve tanimadan kitaplarini okumaya baslamistin sen dusme ayni hataya :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.