Şimdi Ara

KOMŞUMU NEREYE ŞİKAYET EDEBİLİRİM?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
7.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

üst kata gelen kiracılardan bıktım. Önce ne olduğu anlamadığımız bir kadın ve sözde kocası geldi. Her Allah'ın günü sudan sebeplerden kavgalar , dövüşler... Apartmanda ses yalıtımı o kadar kötü ki ; yukarıdaki yatakta yana dönse çekyatın gıcırtısını , öksürüğünü duyabiliyorum.

6-7 aydır yukarıda ev sahibinin zihinsel engelli erkek kardeşi var. Adamın durumu çokta kötü değil yani sadece 10 yaşındaki çocuk gibi davranıyor. İşi falan var adamın , söylediklerini anlıyor ," yaparım , evet , tamam abi" deyip yapmıyor.

Neyse soruna geleyim , bu adam eve girdiği andan itibaren takır tukur sesler gelmeye başlıyor evden. Her dakika ağır bir şeyler düşürüyor. Adam eve gece 12'den sonra geliyor , ailemdeki ben hariç herkeste o saatlerde uyumaya başlıyor. Geçen kardeşim adamın yaptığı sese uyandı gece 2'de. Hepimiz bu seslerden rahatsızız , bazen adamın arkadaşları geliyor eve gece 2'den sabah 10'a kadar gürültü yapıyorlar , bazen arkadaşları eve kız getiriyorlar... Yani ama sorun sadece sesler değil.

Adam apartmanın elektrik parasını ödemiyor ( her ay 1 daire veriyor ama bu adam vermiyor ) onun yerine biz ödüyoruz , kapısının önüne bir kova su koymuyor merdivenci kadın için. Apartmana doğalgaz döşettik , onun da parasını vermedi işimiz acil olduğu için cebimizden biz verdik 200 lira , onuda 2 aydır "abi haftaya , abi şu günden sonra , abi yarın öğlen" diye diye geçiştiriyor. Bizim durumumuz hiç iyi değil , 200 lira önemli bir para yani bizim için.

Şimdi sonuca gelirsek nasıl bir yol izlememiz gerekiyor? Suç adamda değil bir kere adam zihinsel engelli , suç adamın kardeşlerinde.

Bir yandan adama acıyorum , kardeşleri yardım etmiyor , adamın elektriği kesik , perişan halde ama bir yandan ben rahatsız oluyorum bu yukarıdan gelen seslerden , ödenmeyen borçlardan , yukarıdan ses gelince midem ağrıyor artık , ben sinirleniyorum. Benim bildiğim hukuk kurallarına göre kardeşleri bu adama bakmakla yükümlü ama bakmıyorlar , resmen adamın çilesini biz çekiyoruz. Bizim gördüğümüzde fakire , yardıma ihtiyacı olana yardım etmek ama bizimde durumumuz kötü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eyvallah -- 20 Nisan 2012; 0:35:29 >

• Polis
  • İnsan hakları Diye biliyorum :D 250 mi 350 öyle bir ceza vardı tam hatırlamıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: komanlas

Polis

Polis ne yapacak dostum? polis , adamın arkadaşları eve geldiğinde ses yaptıklarında işe yarar. O da elektriği kesik diye gelmiyorlar anladığım kadarıyla artık.

5 dakika olmadı adam eve geldi çıktım konuşmaya adam "kardeşlerim bakmıyorlar bana , elektriğim kesik , maaşımı vermiyorlar , perişan haldeyim" diyor. Ablalarını şikayet etmek gerek ama nasıl nereye kime?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eyvallah -- 20 Nisan 2012; 0:41:43 >
  • Para mevzusunu bilmem de sözlü kavga falan olur öyle aile arasında böyle bir şey için şikayet etmeyin biraz alttan alın derim. Adam eşini dövüyorsa o ayrı ama...
  • quote:

Polis

suç ne?

bina sakinlerinden imza alıp tahliyesini isteyeceksiniz.
    çıkmayacak mahkemeye gideceksiniz.
    mahkeme kararı ile çıkarılacak.
    ama burda engel olan şey vicdan.

bizimde başımıza geldi.
    polis işe yaramıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: admylmz

quote:

Polis

suç ne?

bina sakinlerinden imza alıp tahliyesini isteyeceksiniz.
    çıkmayacak mahkemeye gideceksiniz.
    mahkeme kararı ile çıkarılacak.
    ama burda engel olan şey vicdan.

bizimde başımıza geldi.
    polis işe yaramıyor.

Aynen öyle hocam vicdan. Demin adam öyle perişan konuştu ki acıdım Valla. Kardeşlerini bir yere şikayet etmek lazım ama öyle mahkemeyle falan uğraşacak durumda değiliz ki. Polis benzeri bir birim benim ihtiyacım olan.
  • Arkadaşlar ablasını aradım , boş boş laflar ediyor iyice sinirimi bozdu , ay sonu vereceğini söylüyor borcunu şimdi yukarıdaki adam. Vermezse nereye şikayet edebilirim bunları , nasıl bir yol izlemeliyim hâlâ bilmiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eyvallah -- 26 Nisan 2012; 0:12:20 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.