Şimdi Ara

Kompressor alıp su basınçlı yıkama cihazı yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
8.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, istediğim bir marka çıplak yüksek basınç hava veren bir kompressor alıp bunu basınçlı suyla araç yıkama makinesine çevirebilirmiyim ? ne gibi ek aparatlara ihtiyaç olur ?



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Kompresörle Basınçlı Su Yıkama Cihazı Yapımı

    Bir hava kompresörünü basınçlı su yıkama cihazına dönüştürmek, araçlarını veya diğer yüzeyleri temizlemek için ekonomik ve etkili bir yöntemdir. İşte kendi basınçlı su yıkama cihazınızı yapmak için adım adım bir kılavuz:

    Malzemeler:

    • Hava kompresörü (200 psi'den yüksek basınca sahip olması önerilir)
    • Sprey şişesi
    • Uygun nozul (örneğin, oto yıkama nozulu)
    • Hava hortumu
    • Hızlı bağlantı

    Talimatlar:

    1. Kompresörü hazırlayın: Kompresörünüzü üreticinin talimatlarına göre çalıştırın ve gerekli basıncı oluşturun.
    2. Sprey şişesini doldurun: Sprey şişesini suyla doldurun ve ardından memeyi uygun nozulla takın.
    3. Hava hortumunu bağlayın: Hava hortumunu kompresörün çıkışına takın.
    4. Hızlı bağlantıyı ekleyin: Hava hortumunun diğer ucunu, hızlı bağlantı aracılığıyla sprey şişesine takın.
    5. Test edin: Cihazı test etmek için tetiği çekin. Su, nozül yoluyla yüksek basınçla püskürtülmelidir.

    Kullanım İpuçları:

    • Güvenlik önlemleri alın: Basınçlı su, tehlikeli olabileceğinden çalışma sırasında her zaman koruyucu gözlük ve eldiven takın.
    • Yüzeyi önceden ıslatın: Bir aracın yüzeyini yıkamadan önce, onu suyla önceden ıslatmak, kiri gevşetmeye ve daha etkili bir temizlik sağlamaya yardımcı olacaktır.
    • Deterjan ekleyin: Ek temizleme gücü için sprey şişesine oto yıkama deterjanı ekleyebilirsiniz.
    • Farklı nozullar kullanın: Farklı temizlik görevleri için çeşitli nozullar mevcuttur. Örneğin, yaygın kullanım alanları için bir oto yıkama nozulu kullanırken, daha hassas alanlar için bir sis nozulu kullanabilirsiniz.

    Kendi basınçlı su yıkama cihazınızı yapmak, hem araçlarınızı hem de diğer dış yüzeyleri etkili bir şekilde temizlemek için uygun maliyetli bir çözümdür. Yukarıdaki adımları izleyerek ve güvenlik önlemlerini alarak kendi cihazınızı kolayca yapabilirsiniz.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Efendim teorik olarak su dolu kaba yüksek basınçlı hava basılırsa bu sistem yapılabilir. Su kabının bir ucu fışkırtma hortumu diğer ucu ise basınçlı hava girişidir. Yalnız basınçlı suyun basıldığı basınç 200 bar felan. AYnı sistem için aynı basınçta hava vermek gerekecek. Teorik olarak kolay bir cümle olan bu iş, pratikte imkansız gibidir. Kompresörler 30 bar felan var daha üstü hava basmak mevzu değil. Zaten hava basmak pahalı bi iş ve hava çok ısınıyor yüksek basınçta.

    Suyu pompayla basmak yerine basınçlı hava üretmek olabilecek en pahalı yöntem olabilir. Alın bi su pompası basın suyu? Sorun nedir?
    Uygun motor, uygun debide ve basınçta su pompası ve de elektrik... Lütfen hazır basınçlı yıkama makinalarından birisinin özelliklerini buraya da yazın, konu şenlensin...
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Sessiz basincli arac yikama cihazi yaptirmak istiyorum.. cok sessiz kompressorler var... kullanilabilirmi...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mümkün değil, oto yıkamaların en küçüğü 90-100 bar basınçta çalışıyor.

    Saygılar....
  • Sessizlik için bu tip bir çözüm hiç akla yatmıyor. Sessiz vidalı kompresörler pahalı, zaten (olabileceğini varsaysak bile) havayla bu işi yapmak pahalı ve o kadar teşkilatı kontrol etmek gerekecek...

    Amaç sessizlikse sesin kaynağı bulunmalı. Su sessizce basınçlandırılsa bile kendisi ses yapacaktır. Ev tesisatındaki suyun ses çıkarması gibi. Ve aynı su meme ucundan fışkırırken de ses yapacaktır. Bunlar aynı basıncı başka sistemle sağlayarak giderilemez.

    Bu basınçlı yıkama sistemleri vuruntulu çalışmakta. Siz onu yok etmek istiyorsanız evvela aynı sistemi modifiye etmeyi düşünebilirsiniz. Bu basınçlı yıkamaların su pompaları pistonlu oluyor herhalde. Dişli pompa kullanmak düşünülebilir. Pistonlunun kesintili çalışması ses için bir sebep.
    Ve sistem çalışırken basabileceği debinin üstüne çıkılıyorsa da vuruntu artacaktır. Zorlanmadan dolayı ses çıkacaktır. Sistem uygun çalışabileceği debiye ayarlanabilir. Bunun için motor(devir)-pompa seçimi ve nozzle(meme) kısımları incelenmeli. Siz inverter ile motor devrini değiştirerek belki vuruntuyu azaltabilirsiniz.

    Elektrik motoru ses yapıyordur, sessiz çalışan elektrik motoru düşünebilirsiniz.

    Tüm ekipmanları uzağa yerleştirip sesi uzaklaştırarak da sorun çözülebilir. Uzaktan metalik bir tesisatla su getirilir ve hortumuna bağlanır.

    Ama hava ile de çözümler var. Yüksek basınçlara çıkmadan, hava püskürtülürken su ile karıştırılabilir. Bu sayede hem su dağılır hem de yıkanacak yüzeye çarpması sağlanır. Boya tabancaları gibi hatta toz önleyici su püskürtme sistemleri böyle çalışıyor.. AMa aynı efektifliği sağlamayabilir.

    Çözümlerden birisi de kovaya suyu doldurup fırça ile yıkamak. Çok az su harcıyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 28 Nisan 2017; 14:22:24 >




  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ediyorum detayli bilgi icin...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederiz. Peki ne yaptınız? Nasıl bir karara vardınız?
    Başarılar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Hic birsey yapamadim, kapali otoparklarda kullanilabilecek sessiz yada az sesli basincli arac yikama cihazi(lari) ariyorum...suyun basinci geleneksel makinelerden %35-45 daha dusuk bile olabilir...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • telli kauçuk olan hortumların pistonlu pompanın vuruş esnalarında basınç anında kısmen esnemesi ve basınç kısmen azalınca da gevşemesi de ses sebebi olsa gerek. Pistonlu pompanın attığı yumrukları hissetmiş oluyor hortum. Tesisat komple az esneyen metalik olsa belki ses çok azalır. Bu olamayacağına göre hortum boyu kısaltılabilir ve ya daha rijit hortumlar düşünülebilir.

    Ama daha öndemlisi basıncı sabit tutmak. Pompanın darbeleri ile inişli çıkışlı basınç değil devamlı sabit basınç gerek. Dişli pompa çözüm olabilir. Ve ya sistem rezonans incelemesine göre küçük bir akülmülatör eklenebilir. Piyasada bu yüksek basınçlara uygun akülmülatör aramanın yanında yaylı ve ya gaz sıkıştırmalı akülmülatör düşünülebilir. Şimdi aklınıza gelmesin hem hava yüksek basınca basılamaz dedik hem de gazlı yüksek basınçlı akülmülatör diyoruz. Akülmülatörde gaz deşarz olmuyor aynı hacimde bekliyor.

    Bu konu daha derinleşirse imalatçıların tasarımlarını belirlemeye başlayabiliriz...




  • Rotowash diye cihazlar var seyyar madem sesizlik istoyorsun buna bi tane kabin yap hortumu uzat

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten hepsi seyyar değil mi bunların? Zaten kabinleri de var??? Hortum uzatarak o sesten kurtulmak zor. Zaten motor kısmı uzaklaştırılsa bile hortumun kendisi ses yapmaya devam ediyor. Olaya teknik çözüm lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.