Şimdi Ara

komple araç boyatmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aracımı komple boyatmaya karar verdim ama kafama takılan bir kaç soru var sizinlede istişare yapmak istedim .

1- Kışın araba boyatmanın handikapları var mı ?

2- Arabanın rengini değiştiricem . kabugun tamamen sökülmesi gerekir mi ?

3- Bi kaç fiyat aldım ama anladığım kadarıyla piyasa kim ne tutturursa mantığıyla yürüyor . Ortalama sedan bi aracın fırın boya maliyeti sizce ne olur ?

İstanbul anadolu yakasında ikamet ediyorum .
    şimdiden hepinize teşekkürler ..

• Kadosan sanayide dün bir kaç yerden fiyat aldım. 3 diyende oldu 5 diyende. Kimin ne halt yediği belli değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamların işçiliğiye alakalı mı ? Kullandıkları malzeme ve boyalarlar mı alakalı ?
  • Aracın içi de tavan ve koltuklar komple sökülüp,gerekirse motor bloğu da indirilipgerçek anlamda komple bir boya mı istiyorsun?Yoksa sadece dış kozmetiği yeterli mi?

Boya işinde boya markası(her araç markasının kendi boya markası zaten belirtilmiştir kod kısmında),zımpara ve soyum vernik kalitesi ,kullanılacak boya tabancasının kalitesine kadar pek çok etmen var fiyatı belirleyecek.Pahalı tabanca ile vasat bir tabanca aynı işi görmüyor en basiti.Boya öncesi zımpara,göcük düzeltme,astar gibi titiz bir hazırlık evresi ve boyanın hazırlanması,boyanın kaportaya homojen dağıtımı,akabinde ölçümü ve vernik süreci,fırınlama olarak ikiye ayırabiliriz.

Eğer bu tip spesifik bir boya sürecinden bahsediyorsak 21 gün asgari zaman dilimi gerekir,layıkı ile olsun diyorsanız en az 30 gün.Kışın boyatmanın en büyük avantajı servislerin nispeten daha seyrek olabilmesi ve araca konsantre şekilde daha güzel işçilik sunabilmeleri.

İşin ruhsat prosedürü zaten yönetmelikte belirtilmiş durumdadır.Araştırman yeterli bu kısmı.

• Kullanılacak malzeme kalitesi ve fiyatına bağlı,
    Akzo 1. grup düz Boya ( kutu ) kilo : 60 TL
    Glasurit 1. grup düz boya ( mix ) kilo 400 TL
    bilmem anlatabiliyormuyum ?

renk değişecekse alttaki boyanın kazınması çok iyi olur.
    Kışın araç boyatmanın herhangibir mahzur'u yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 13 Şubat 2019; 17:16:31 >
  • 1.Kışın araba boyatmanın herhangi bir zararı yoktur.Zaten fırında boyanacak.
    2.Hayır olmazsa olmaz değilir.Fakat yapılması iyi olur.Önceki boyanın saça kadar indirilmesi için muhtemelen kumlama yapılır tabi ki maliyeti arttırır.
    3.Ortalama bir işçilikle sedan bir aracın boyası için 2500 ila 4000 tl arası bir fiyat verilir.Yok illaki dış boyandığı gibi tüm karosör boyanacak derseniz 10.000 tl ye kadar yolu var.Ayrıca boyanın ve malzemelerin kalitesi de çok önemlidir.Fiyatı çok değiştirir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KAPUTU BOYALI ARAÇ ???
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.