Şimdi Ara

Kompakt Makinanın Makro Yeteneğini Artırmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
3.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: HaypurTiryading

Araştırırken elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Şimdiden çok teşekkür ederim hocam.

örnek foto
    http://postimage.org/image/1bznm74ck/full/
    Bende manuel lensde focus halkasıda olmadığı için iş komple Fujiye kalıyor. Birde Helios'un arka tarafında ufak bir mercek var. Onuda çıkartırsak alan derinliği ile beraber makro biraz daha geniş açıya kayıyor. Bu fotoğrafların hepsi o mercek takılıyken 1cm'den az yakınlıkta çekildi. Benim en büyük sorunum full zoomda 40-50cm'den odaklamaydı onuda çözmüş olduk. Benim yaptığım adaptör sayesinde sadece makineyi tutmak yetiyor. Hatta esnek olduğu için makroda tilt shift bile yapılabilir.

Ayrıca hiç bir fotoğrafda crop yoktur. İstenirse ekleyebilirim.

Edit: Hocam önerdiğiniz lensler varmıdır bu iş için ucuza bulabileceğim? Hatta Analog Slr düşünüyorum. Lensini her iki makinadada kullanmış oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaypurTiryading -- 24 Temmuz 2011; 22:12:40 >

• o içteki parça daha güzel sonuçlar veriyor bana.570de 4x zoom vardı.ama ben biraderin 3x li makinesiyle de benzer kareler aldım.içteki mercekle de denemenizi tavsiye ederim.polariplet diye kendinden fotoğraf çıkaran makineler vardı onların merceğini de kullanmıştım güzel sonuçlar aldım tavsiye ederim.
    şu sayfada örnekleri var.kolay gelsin
    http://www.flickr.com/photos/40806884@N04/

Buda eklediğim ilk sinek fotoğrafının crop'u. Çamur gibi

Kompakt Makinanın Makro Yeteneğini Artırmak

Edit: trlux'un önerisini uyguladım. Sonuç 1-2mm daha geniş açıya kaydı. Yeni adaptörle birlikte daha kibar hale geldi. Aradan mercekler çıktığı için daha doğal ve keskin geldi bana.

Makine açık iken

Kapalı iken

Örnek cetvel çekimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaypurTiryading -- 24 Temmuz 2011; 23:52:15 >

• elinize sağlık, bu azimle fotoğraf makinesine teleskop da takarsınız siz acaba benim finepix s2950de de olur mu aynı çalışma? olabilecek bişeyse ankaraya dönünce 2. elcileri dolaşıp bişeyler deneyebilirim ben şu makro+zoom olayını beceremedim, makro ve zoom aktifken AF hatası alıyorum hep

Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.
    Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi,
    seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Cebren ve hile ile aziz
    vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her
    köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde,
    iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen;
    Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
  • Bulabilirseniz male to male(?) çevirici bulmanız lazım. Bu objektiflerin ön çapına göre belirleniyor. Örneğin 49mm to 52mm gibi. Hem makinanıza hemde takacağınız lense uygun bir çeviri ile dönüştürülebilir büyük ihtimalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaypurTiryading -- 17 Ağustos 2011; 21:07:57 >
  • bu fotoğraf fujifilm s1900 un onune 28 mm ters lens tutularak çekildi .. araya hiç bir parça konulmadı bi elimle lensi tuttum bi elimle makinayı tuttum ve çektim yaşadığım zorluğu tahmin edebilirsiniz... karınca portresi alan derinliği milimetrenin binde biri ..

• güncel

Edit: @trlux sizinde burda paylaştığınız ve yaptığınız çalışmaya yönelik başlığıda inceledim ..Sizede şapka çıkartıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felixculpa -- 24 Mart 2012; 0:55:06 >
  • konuyu hortlatıyorum ama samsung wb110 kullanıyorum sinek fotoğrafı çok hoşuma gitti sizinki gibi bir şey yapmak istedim bu fiyata helios lensleri nerden bulabilirim birde makro için kaç mm lik lens almak gerekir
    Bu makroyu makinanizda modu varsa cekebilirsiniz yoksa onune ters baglanmis bir objektifle yakalamak mumkun. Ancak vizor-lcd cok kararacaktir. Ugrasiniza degermi tartisilir. Ben 10-15 liraya helios buldugum icin ugrasiyordum boyle seylerle zamaninda. Dslr'a gectim hala ugrasiyorum ayri mesele . Boyle ugrasana kadar ucuz-saglam bir dslr, temel objektifler ve manuel makro yada ters 28-35mm objektif daha iyi olur kanaatindeyim. Ikinci elde bi ara 300-400lere fena olmayan bodyler vardi. Isini bilen biri icin ucurur.
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.