Şimdi Ara

Kombinizin Bakımını Ehil Ellere Yaptırın!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

2014 Ocak ayından beridir yaklaşık 6 yıldır hiç sıkıntsız olarak kullandığım Buderus GB012 marka kombimin
    bakıma ihtiyacı olduğunu düşündüğümden dolayı buderus.com.tr den yetkili servis seçerek randevu aldım.

Randevu günü gelen teknik eleman kombinin ön kapağını açtı metal paneli söktü yanma odasını diş fırçası
    ile temizledi lakin hiç de pis değildi biraz fırçaladı elektrik süpürgesi ile çekti. Kombi filtresini söktü temizledi. Fan motorunu sert bir şekilde söktü musluk altında yıkadı. Ardından genleşme tankına sıra geldi genleşme tankında hava kalmamış içine su almış dedi havasını tamamladı bu sırada sıcak su musluğu açıktı ve su aktı.

Akabinde teknik servis elemanı aynen şöyle söyledi. Kombi duvardaki fayansa monteli. Yakında bu kombi fan motoru yada
    sirkülasyon pompası kaynaklı ses yapar. Siz servis çağırırsınız bizde bu parçaların değişmesi gerektiğini söyleriz. Yada bu oluşacak titreşim yada sesin önüne geçmek isterseniz kombi ile fayans duvar arasına ses emici bir malzeme takılması gerektiğini aktardı. Bende 6 senedir kullanıyoruz daha hiç ses duymadım dedim. Bunun üzerine olacak demedim olabilir dedim dedi. Söktüğü parçaları taktı kombini kapağını kapattı ücretini ödedim ve gitti.

Aradan 2 saat sonra sıcak su musluğunu açtığımızda garip sesler çıkarmaya başladı.
    Bakıma gelen teknik servis elemanına firmayı arayarak ulaştım. Yarım saat sonra geldi sesin kombinin ön kapağından geldiğini
    söyledi kapağı söktü, üstteki iki keçe tam oturmadığını aktararak geri taktı ve gitti. O an ses ortadan kalkmıştı. Kısa bir süre sonra daha çok ses ve bu sesin yanında arada bir tak diyede bir ses eklenerek ses çıkarmaya başladı.

Çıkan seslerin videosu aşağıdadır. Sesler cep telefonu ile kaydediği için olduğundan biraz daha sessiz çıkmıştır.

Akabinde tekrarda ulaştığım teknik servis elemanı tekrardan geldi. Durumu anlattığımda tır tır diye çıkan sesi düzeltebilirim
    ama tak diye çıkan ses benlik değil dedi. Bende kendisine şimdi kendini benim yerime koy, 6 senedir tık demeyen kombi, bakım
    sonrası garip sesler çıkarmaya başlıyor sen ne düşünürsün dedim. Ya bişeyler eksik yada bişeyler bakım esnasında bozuldu dedim.

Sesin fan motorundan geldiğini düşündüğü için 2.defa söktü, içini yıkadı wd40 ile yağladı geri taktı ama ses gitmedi. Hemen
    sıkıntının kombinin fayansa monteli oluşundan kaynaklandığını söyledi. Alakası olmadığını söyledim. Daha sonra kombi kasasını sağa çekti sola çekti bir takım atraksiyonlar yaptı en sonunda sesin genleşme tankından geldiğini söyledi. Genleşme tankının arasına havlu kağıt ve sünger ile sıkıştırdı. Şu an için eğer tekrar etmez ise tır tır diye çıkan ses yok. Lakin kombi ateşleme yaptığında tık tık diye sesler çıkmaya başladı. Videosu burada ;

bu ses neden çıkar söküm takım sırasında kombi bujisindemi bir arıza oluştu bilmiyorum.

Bunları uzun uzadıya moda mod yazdım. Diyeceğim şu ki, eğer kombinizde her hangi bir arıza yoksa kesinlikle el sürdürmeyin
    başınıza iş alırsınız. Bana acemi bir usta gelmiş olabilir, size tecrübeli bir usta bile gelse hiç bir ürün sökülüp toplandığında fabrikasyon montajı gibi olmuyor.

Bakıma kadar tık diye ses duymadığım kombi tar tar ses çıkaran triportere döndü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DbA -- 4 Aralık 2019; 14:53:28 >

• Filitre kirli çıkmışmıydı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla hocam fatih bank videolarini her izledigimde fan motorunu porcöz temizleyip daha sonra sivi gress yaği ile 2-3 fis ile yerine koydugunu ve peteklerdeki suyu ve flitreyi temizliyerek işini sonlandiriyo.. 6 yil geçmiş el sürdürmemişsin problemsiz sıkıntısız calişiyosa kombiye değil kombi altindaki petek flitresini ve petek içerisindeki temiz su gelene kadar temizlik şartti bence..geçmiş olsun servis bu şöyle böyle diyerek illa o parcayi değiştirtecekler sana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 3 Aralık 2019; 16:59:1 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    Her sene filtresini temizliyor kış sezonu girmeden kombi açmadan önce sistemdeki suyu boşaltıp yeniden su veriyordum.

• burda kombicinin hiç suçu yok. sen bakım istemişsin o da bakım yapmış, yapılması gerekenler zaten bunlar.
    fan yıkama
    filitre temizliği
    buji temizliği ve yanma odasının tozunun alınması
    genleşme tankına hava basılması
    bu 4 işlem bakımın ana unsurlarıdır. diğer şeyler müşteriye alıştırılmış olduğundan ister istemez alt tarafında tozunu alıyoruz. zaten serviste gerekeni yapmış. fanı fırça ile yıkadığını yazmamışsın, herhalde fırça kullanmadı, normal olanıda bu. fanda balans için ağırlıklar var bazen o ağırlıklar kayınca/düşünce balansı bozulabiliyor o yüzden fırça kullanmamak daha iyi oluyor. kaldıki senin kombi fan modülasyonlu, kalorifer modunda fan çok yavaş döner ve balans olsada kaloriferde fanla alakalı ses pek gelmez. ama senin sorunun kaynağı bu işlemler sırasında gayriihtiyarı gelişen olaylar bence. hiçkimse yaptığı işin parasını aldıktan sonra arkasını toplamak için dönmek istemez.
    gelelim sorunun kaynağı. kombi fanın hava üflediği 4 borunun bulunduğu dörgen repüklatör var. ona 2 kalın 2 ince boru girer. ince borularda uzun olanı(bir ucu repüklatörün sol üst kısmına girer) diğerlerinden bi miktar daha dışarda durur ve kabin sacına dokunur hatta hemen altındaki kalın olan kalorifer borusuna dokunacak kadar yakındır, gayri ihtiyari olarak fanı sökerken(6 yıldan sonra fanın sökülmesi zorlaşabilir) repüklatör biraz dışarı esnemişse o ince olan boru kabine dokunuyordur. ısıl gerilmeler sonuncu kabine sürter ve o gıcırtıyı yapar, kombi ilk ateşleme sırasında ister istemez kabin titrer ve o boru saca doğru kaymışsa birbirine vurur ve tak diye ses çıkar.
    NOT; diğer borulardan biride vuruyor olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebu abdillah -- 3 Aralık 2019; 23:39:36 >

• Sayın dostum yanlış anlama ama kombicinin hiç suçu yok, pek olmamış. Ben son tüketiciyim parası karşılığı
    bir hizmet almak istedim. Yetkili servis bu hizmeti verdi, buraya kadar her şey tamam.
    Lakin bakım anını gözlemleyen benim. Eleman Kombi içindeki aksama o kadar aceleci ve sert
    davrandı ki anlatamam.

Yani bu iş böyle olmamalı, bakım öncesi tık demeyen kombi şimdi şarkı söylüyor. Kombicinin
    hiç suçu yok derken biraz empati yapıp kendini benim yerime koyarmısın. Teşbihte hata olmaz derler
    "hırsızın hiç mi suçu yok".

Neyse buraya takılmayalım olan oldu artık. Sorunun kaynağı olarak yazdıklarına gelince; Aşağıya resim ekliyorum. Sanırım replikatör dediğin parça o. Aynen yazdığın gibi fanı sökerken, Fan ile replükatör bağlı olduğu kısma ok işareti ile çizdim, orayı kurbacığın sapı büyük bir güç uygulayarak kanırttı
    ve fanı söktü. Dediğiniz gibi replükatör dışarı esnemiş olabilir. Var olan sesler, esneyen replükatörün kabine sürtmesinden mi yoksa replüklatör üzerindeki boruların (bunları numara verdim hangi numaralı boru?) saca yada kabine değmesi sonucumu oluşur. Eğer sorun bu boruların kabine yada saca değmesi ise replüklatör içeri doğru biraz esnetilse sorun çözülürmü?

ilgin ve yorumların için şimdiden çok teşekkür ederim. işiniz ras gelsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vw Yetkili Servis Bakım Yağı
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • DbA kullanıcısına yanıt
    Kabin kapalı iken kabinin 10 15 cm aşağısına parmağınla hızlı hızlı bastır, kabin boruya değiyorsa tık tık diye ses çıkar. Aynı hareketi kabinin sağından dene yine ses çıkacakmı. Ses çıkıyorsa değdiği yere yakından bakarsa borunun değdiği yeri hissedersin. Birde borular birbirine değiyor olabilir 3 ve 2 yakın duruyor sanki değiyor gibi, 1 ve 2 de öyle görünüyor. Borular değiyorsa kastırmaya kalkma repüklator girişleri yıllarca alıştığı yerden oynarsa su kaçırır. Eğer değen yerler varsa en güzel sonuç kapı bandı yapıştırmak

• Arkadaşa katılıyorum kimi servisin işçiliği harbiden kötü 5 sene önce beko kombiye bakım yaptırmıştım adam öyle acele etmiştiki bacayı çıkarırken az daha tv yi kırıyordu kombi de birtane çizik yokken boyasını yırtmıştı.
    Referans Paylaşım Konuları:
    https://forum.donanimhaber.com/referans-paylasim-konulari--160239311
  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    Ekteki resim benim kombinin içi değil göstermek adına forumda buldum.
    Söylediklerinizi eve geçince deneyecem teşekkürler...
  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    Düzgün çalışan kombinin bakım sonrası harhur gürültü yapması canımı sıkmıştı. O sinirle sakın kombinize bakım yaptırmayın diye başlık açmıştım. Zira işi bilen birisi denk gelmez ise benim gibi uğraşır durursunuz. Sonra kombicinin suçu yok demeniz düşündürdü beni. Benim olayda Kombicinin suçu var fakat işini doğru yapan diğer kombicilerin suçu yok. O yüzden başlığı değiştirdim. Keza kimsenin işinde gücünde ekmeğinde gözümüz yok ve olamaz. Kombiye gelince söylediklerinizi denedim fakat sorunu bulamadım. Tam emin olmamakla beraber fana uygulanan güç yüzünden fan bozuldu yada ona benzer bir şey oldu. Kombi firmasına bizzat gittim durumu anlattım bana gelen t.servis elemanın ustasını göndereceklerini sorunu çözeceklerini söylediler. Salı gün için randevu verdiler. Durumu usta geldikten sonra tekrar yazarım.

• Bu gün yetkili servisten bana bakıma gelen t. Servis elemanın ustası geldi. Sorunun ne olduğunu sordu. Hem anlattım hemde videosunu izlettim. Daha kombiyi açmadan fandan geliyor dedi. Kombi kapağını açtı fanı söktü pervaneyi eli ile çevirdi bana gösterdi vibrasyon yapıyor dedi. Sökülüp yıkandığında pervanenin bir kısmı temizlenmiş bir kısmı kirli kalmış. Fanın pervane kanatlarını diş fırçası ve kireç. Çözücü ile 10-15 dakka temizledi sıcak su döktü yerine taktı. Var olan ses eğer tekrardan geri dönmez ise gitti. Sanırım sorun çözüldü.

1. videodaki küt diye sesin fan ile alakası yok ama devamındaki uğultu fan balansından kaynaklı(kullanım suyunda ısı ihtiyacı arttığından fan hızı artıyor, fan hızlandıkça ses artıyor

2. videodaki ses fan balansından kaynaklı(daha önceki yazdığım cevaplarda bu kombinin fan modülasyonlu olduğunu ve kaloriferde balans kaynaklı fan sesinin olmadığını yazmıştım ama videoya bakınca kaloriferde yanmadığını alev söndükten sonra bu kombi 40 sn boyunca tam gaz fan hızında kabin süpürmesi yapar onu unutmuşum, süpürme yaptığını görmedim kaloriferde çalışıyor sandım, bu kombinin saçmalıklarından birisi bu, minumumda yanıyor yavaş yavaş ısıtıyor alev söndükten sonra fanı tam hızda 40 sn çalıştırarak ısıttığı suyu dışardan aldığı soğuk hava ile tekrar soğutuyor)

3. videodaki ses ısıl gerilme boruların biyerlere sürtme sesi veya genleşen bi şeyi sesi.
    küt diye ses ve ısıl gerilme sesi sanırım bugüne kadar devam etmedi (ikisininde kaynağı sanki aynı gibiydi. ilk alevlenmede boru kabine değiyordu/vuruyordu küt diye ve ısındıkça uzayıp sürtme benzeri ses çıkarıyordu, sanırım ilk bikaç gün bu ses kendiliğinden geçti). geriye fanın balansı kalmıştı o da halloldu sanırım.

• Şu an değin aynı sesleri duymadım inşallah düzelmiştir. Yorumlarınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim Allah razı olsun sayın ebu abdillah. İşiniz gücünüz ras gelsin. 👍

amin ecmain ben teşekkür ederim. bazen pratik tecrübe bazende başkasından ders alma oluyor burda
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.