Arkadaşlar merhaba vailant protech 20000 lik 2 tane kombi aldım 1 seneye yakındır kullanıyorum geçen sene kalorifer sistemiyle alakalı sıkıntılarım vardı ve faturalar hep yüksek geliyordu bu sene tam tersi hepsini giderdim yanlız.Yine faturalarım yüksek geliyor kombi 40 dereceği geçmiyor ve bazen gündüzleri evde olunmadığı için kapatılıyor.Abimlere 40 derecede yakmalarına yahmen arada 50 dereceye çıkmış 300 tl geldi. Ben 40 derecede oynatmadım 290 tl geldi.Komşumda aynı kombi var aradım sordum 50-55 yakyoruz dedi 210 tl gelmiş kafam durmak üzere.
Servisi arıyorum diyorum böle böle sıkıntı var ve faturam yüksek geliyor gelim bakın hatta son zamanlarda duştayken normal sıcak akan su soğuyor buna bakarken bunada bakın diyor eğer sıkıntı çıkmazsa fabrikasyon garantisi var 40 tl ücret alırız.Fakat garantinizi şu kadar fiyata uzattırırsanız bu para alınmaz ne zaman isterseniz geliriz çok ilginç
Ne yapmalıyım yarın için servisi çağırdım dedim en kötü 40 lira veririm bu adam sıkıntı yok derse bile ama imkanı yok mutlaka var.
Ev mobil sistem artı karabims yani yalıtımlı tuğla kullanılmış durumda 80 m2 net ev soğuk gelen duvarlara bu sene yalıtım yaptırdım , kombi arka balkonda sırf ateşleme devamlı yapmasın diye cam balkon yaptırdım.
Ne olur yardımcı olun.
Merhaba Öncelikle petek uzunluğunuz nedir ve evinizde kaç oda var bunları yazar mısınız?
quote:
Orijinalden alıntı: Failimechul
Merhaba Öncelikle petek uzunluğunuz nedir ve evinizde kaç oda var bunları yazar mısınız?
Hocam 2+1 evim yaka odasında 1,5 - arka yatak odasında 1,5 salon 2 metre + 50 lk var bir tane mutfak 50 bir tane daha birde havlupan.
Mobil sistem her peteğe ayrı su gidiyor , bütün petekleri çapraz bağlantıı yaptırdım bu sene.
dark_dewilD
kullanıcısına yanıt
Konvansiyonel kombiler yoğuşmalı kombilerin aksine yüksek kazan sıcaklığında daha verimli oluyor diye biliyorum. Bu durumda sizin yerinizde olsam 2 tane radyatör hariç diğerlerine kaliteli termostatik vana Danfoss RA2000 serisi tercihen taktırıp kombiyi 50-60°C bandında çalıştırırdım.
Hocam bendede bu valliant dua tech 20.000 lik kombi ve 3.75 m petekte 40 derece sıcaklıkta 24 saatte 10 m3 yakıt yakıyor.En kısa zamanda bu kombiyi değiştirecem sakın valliant almayın....
mydoktorM
kullanıcısına yanıt
Merhabalar,
3,75m iyi ısınan petekle, İstanbul'da ısı yalıtımlı, kuzeye bakmayan ara kat ve en fazla 70-80m2 (net) bir evi ısıtıp da günde 10m3 gaz yakıyorsa, kombiyi değiştirmekte haklısınız... Ama durum farklıysa, bence kombiyi değiştirmeden önce başka yapılacaklar var demektir...
servis geldi termostat al diyor kobi içeri ısısına göre çalışsın daha verimli olur ddedi.