Şimdi Ara

KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ SAYFASI [ANA KONU] (973. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30.148
Cevap
529
Favori
1.261.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 971972973974975
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    buderus'ta alüminyum eşanjör yok alüminyum-silisyum magnezyum alaşımlı silindirik eşanjör var

    buderus patentli bir üründür bosch kombilerde de kullanılır

    buderus ve bosch kombilerde eşanjör sorunu yok, eşanjörleri kaliteli

    plastik hidroblok grubu kullanılıyor eksi özellik olarak bence sadece bu özellik var ama gb172'de hangi blok kullanılıyor bilmiyorum ama diğer alt modellerde bu kullanılıyor

    şimdi plastik'in eksisi ne diyeceksiniz kompozit hidroblok grubu olarak A kalite olanından kullanılıyor

    belki 15 yıllık ömrü boyunca 1 defa çatlama riski olabilir. olabilir diyorum çünkü çatlamayanı da var

    eğer pirinç hidroblok olsaydı asla çatlamazdı

    ne kadar az plastik parça o kadar uzun kullanım ömrü. ben size warmhaus önerdim ama beğenmediniz sanırım

    buderus gb172i'de kullanılabilir ama tesisatınızdaki borular oksijen bariyersiz ise mutlaka tortu tutucu ve hava ayırıcı kullanın

    eşanjör orta vadede 5-7yıl gibi delinebilir delinir demiyorum ama risk var



    Alıntıları Göster

    merhaba


    beğenmedim değil, sadece yılların firmalarından bile kazık yiye yiye, nisbeten yeni kurulmuş bir firma ile ilgili acaba 3-5 yıl sonra yerlerinde duruyor olurlar mı diye soru işaretlerim var


    ayrıca henüz karar vermeden araştırmalarım devam ediyor, örneğin sensys ve dış ortam sensörüm mevcut: ariston alırsan acaba sensys yeni kombi ile çalışır mı? dış ortam sensörününn markalar arası daha uyumlu olmasını bekliyorum, ama modülasyonlu ve kablolu iç oda termostatı en kötü 700-750 tl tüm markalarda.


    yani ariston uyumlu ise, ve diğer marka yeni kombi alırsam, fiyat karşılaştırmasına bunu da eklemem lazım tüm markaların aleyhine. warmhaus un fiyat avantajı kayboluyor ariston karşısında,


    sizin görüşünüz nedir, ariston dış ısı sensörü diğer markalar ile çalışır mı, sensys yeni nesil ariston ile çalışır mı, biraz uçuk belki ama başka marka ile çalışma ihtimali var mı?





  • Ariston ve sensys ten memnun kaldıysanız ariston müşteri hizmetlerine sorun konu hakkında bilgim yok belkğ sensys ile uyumlu çalışan yeni modelleri vardır


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    Ariston ve sensys ten memnun kaldıysanız ariston müşteri hizmetlerine sorun konu hakkında bilgim yok belkğ sensys ile uyumlu çalışan yeni modelleri vardır

    üstadım sordum, onlarda bilmiyordu, bir de size döndüm, umarım italyadan filan araştırıp dönerler

  • bence hiç uğraşmayın alın kaliteli bir kablosuz on off oda termostatı ve geniş modülasyonlu kombi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar selamlar,


    Bugün başkentgaz’dan gelip evdeki gazı kestiler. Bulunduğumuz binada bacalı kombi altyapısı vardı. Yıllardır kullanıyorduk. Şimdi gelen görevli gazı kesti gitti. Kombi bacasının dışarıda olması gerektiğini söylüyor. Bunun için de kombi, kombinin yeri, altyapısı vs hepsi değişmesi gerekiyor. Şu ramazan ve tam kapanmadan dolayı hızlı bir şekilde bu kombi işini halletmem gerekiyor. Önereceğiniz fiyat performans bir kombi varmı ? Memnun olduğunuz modeller varsa paylaşabilirmisiniz ?


    lütfen yardımlarınızı bekliyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • disintegration kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba, yukarıdaki mesajıma istinaden bana bir tavsiyeniz olurmu ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • disintegration kullanıcısına yanıt

    Ustad. Merhaba, konuyla ilgili Olduğunuz verdiğiniz teknik detaylardan belli oluyor. Ben rize de yaşıyorum. Burada henüz Doğal Gaz geldi ve kombi tercihi konusunda çok kararsisiz. Piyasada bir çok marka var ve vaillant haricinde teknik servislerin tamamı Rize de var. Teknik servis sorunları yüzünden dert yananlar, kombi den ilelllah edenler, bir çok yazı okudum. Su durumda kafam çok ama çok karışık. 150 mt 8 katta yalitimsiz daire oturuyorum. Tek cephe olduğu için merkezi kömür sistemiyle güzel ısınıyor. Sizden ricam bu özelliklerde bir daire de hangi kombiyi tercih etmeliyim. Ne çok ucuz ne çok pahalı olsun ama kaliteli de olsun isterim. Cevabınızı merakla bekliyorum. Alakanız için şimdiden teşekkür ederim.


    Unutmadan BAYMAK BRÖTJE NOVADENS EXTRA TAM YOĞUŞMALI KOMBİ 24 olanı almayı düşünüyordum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 20y74r1 -- 29 Nisan 2021; 15:26:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kendisini tanımam etmem ama youtube taki kişi ankarada kombi işi yapıyor bacalı kombiden hermetik kombiye geçişte çok sayıda videosu var



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20y74r1 kullanıcısına yanıt

    merhaba

    novadens extra değil düz normal novadens öneririm

    çünkü extra da kombinin üstünden çıkartılabilen kumanda paneli var ve oda termostatı olarak sadece bunu kullanabiliyorsunuz mesela kablosuz bir o.t bağlayamazsınız

    tek eski özelliği bu onun haricinde önerdiğim bir model


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Hacım olarak novadens birazcık saha büyük bir kombi duo tec compact ise biraz daha küçük. Küçük olmasını yeğlerim ama aralarındaki fark sadece bumu sizce?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • disintegration kullanıcısına yanıt

    Bu vatandaş güzel işçilik sergiliyor gibi ancak başkentgaz'dan kullanım izni alıp almadığının belgesi yok, yapıp geçiyor. Sonuç ne bilmiyoruz. Başkentgaz onay verdi mi vermedi mi belirsiz yani.



    Dikey baca yapıyorum demiş, başkentgazın dikey baca şartları:

    DIKEY BACA ÇELIK 316L OLMALI,

    DUMAN KANALI RIJIT 316L ÇELIK OLMALI,

    BACA RAPORU OLMALI,

    BACA TEMIZLIK RAPORU GÜNCEL OLMALI,

    CIHAZ BAKIM RAPORLARI GÜNCEL OLMALI,

    SELENOID VANA VE GAZ ALARM CIHAZI OLMALI,

    KARBONMONOKSIT DEDEKTÖRÜ OLMALI,

    PROJE VE TESISAT BIRBIRINDEN FARKLI OLMAMALI,

    MENFEZ OLMALI


    Şimdi bu vatandaşın videolarını izlediğimde baca raporundan bahsetmiyor, baca için kullandığı malzemelerden bahsetmiyor, hepsinden önemlisi videolarında karbonmonoksit dedektörünü hiç bir dikey baca montajında görmedim. Şu durumda başketgaz gaz arzını durduracaktır.



    Bunların hepsi gaz kesilmesi için yeterli sebep. Özellikle kiracı değiştiğinde gelip kontrol ediyorlar, büyük sıkıntı. Şimdi diyelim kontrol elemanının gözünden kaçtı ama ileride büyük sorun. Özellikle baca raporu.


    Ayrıca bu vatandaşın sertifikası var mı yok mu belirsiz. Oldukça özenli çalıştığı izlenimi veren bu usta umarım bu konularda da kendini geliştirir ve kusursuz hizmeti sağlamaya çalışır(belki de sağlıyordur ancak videolarda bu konuda bilgi vermemiş ona istinaden bu eleştiriyi yazdım)



    Gelelim yukarıdaki yazılanlara göre dikey baca işletme maliyetlerine:

    Baca temizlik raporu: 200tl.

    Karbonmonoksit dedektörü: ömrü 5-7 yıl 300-700tl arası fiyatlar var.


    Dikey baca'nın işletme maliyeti yatay bacaya göre yüksek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tr5454 -- 26 Temmuz 2021; 21:6:0 >




  • tr5454 T kullanıcısına yanıt

    bende tanımıyorum sonuçta sordunuz bende youtube ta videolarını gördüm size haber verdim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20y74r1 kullanıcısına yanıt

    novadens: büyük kasa ve 8 litre genleşme tankı

    duotec compact: küçük kasa ve 7 litre genleşme tankı


    diğer bütün özellikler aynı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğalgazlı şofben önerisi alabilir miyim? 10 yıl falan sorun çıkarmadan çalışacak, servis derdi olmayan. Daxom vardı taşındığımız dairede, lanet ettim artık E4 hatasından ve çözüm sunulamayaşından.

  • Selamlar. Sorununuzun çözümü çok basit. Benim de 8 yıllık aynı şofbenden vardı. Bir süredir E4 hatası veriyordu. (fan çalışma hatası). Giderek sıklaştı ve en son her çalışmada vermeye başladı. Forumlara baktım, az çok muhabbetim olan daxom servisini aradım. Ya kart ya fan arızasıdır dedi, ki youtube videolarında vs de aynı şeyleri söylüyorlar. Fana baktım hiç sıkışıklık yok, artık elektronik mühendisiyim yapamazsam ayıp olur diyerek kendim giriştim. Çeşmeyi ilk açtığınızda fan dönmeye başlar başlamaz ateşleme devreye giriyor. Sistem de fan çalışmıyor gibi algılıyor. O ipucu oldu.

    Çözümüne gelirsek : bulaşık makinesi, fan vb motorlarda mutlaka kondansatör dediğimiz yuvarlak veya dikdörtgen elektronik parça olur. Bizim şofbende ön kapağı açtığınızda (üstte ve alttaki kapak vidalarını söküp) sol altta yer alan fanın üzerine vidalanmış siyah bir parçadır. Kapağı açtığınızda öndeki ekrana gelen kablonun gerilip kopma ması için ortadaki soketine iki yanından bastırıp ayırın.. Bunları yaparken sigortasını kapatın ya da fişten çıkarın mutlaka. Soğutma, çamaşır makinesi vb malzemeleri satan bir yerden 1,5- 2 mikrofarad arası motor kondansatörü alın, yuvarlak dikdörtgen farketmez, ama soğutmacılarda genelde yuvarlak ve kabloları hazır halde vardır. (20-30tl civarı dır). Fanın üzerindeki kondansatörü söküp bağlı olduğu kabloları kesin. Yerine aldığınızı bağlayın, elektrik bandı ya da daha iyisi ısıyla daralan makaron ya da klemens kullanın. Ben elimde var olan fotolardaki gri 1.5 mikrofaradlık dikdörtgen olanı kullandım. Tekrar fanın üzerine vidalamanıza gerek yok yeterince boşluk var. Kondansatör bozuldukça fan yeterince hızlı devreye giremediği için e4 hatası veriyor ve hiç bir serviste bize bunu söylemiyor 🙂.

    KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU]
    KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU]
    KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kutup_Kurbasi -- 30 Nisan 2021; 22:7:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kutup_Kurbasi

    Selamlar. Sorununuzun çözümü çok basit. Benim de 8 yıllık aynı şofbenden vardı. Bir süredir E4 hatası veriyordu. (fan çalışma hatası). Giderek sıklaştı ve en son her çalışmada vermeye başladı. Forumlara baktım, az çok muhabbetim olan daxom servisini aradım. Ya kart ya fan arızasıdır dedi, ki youtube videolarında vs de aynı şeyleri söylüyorlar. Fana baktım hiç sıkışıklık yok, artık elektronik mühendisiyim yapamazsam ayıp olur diyerek kendim giriştim. Çeşmeyi ilk açtığınızda fan dönmeye başlar başlamaz ateşleme devreye giriyor. Sistem de fan çalışmıyor gibi algılıyor. O ipucu oldu.

    Çözümüne gelirsek : bulaşık makinesi, fan vb motorlarda mutlaka kondansatör dediğimiz yuvarlak veya dikdörtgen elektronik parça olur. Bizim şofbende ön kapağı açtığınızda (üstte ve alttaki kapak vidalarını söküp) sol altta yer alan fanın üzerine vidalanmış siyah bir parçadır. Kapağı açtığınızda öndeki ekrana gelen kablonun gerilip kopma ması için ortadaki soketine iki yanından bastırıp ayırın.. Bunları yaparken sigortasını kapatın ya da fişten çıkarın mutlaka. Soğutma, çamaşır makinesi vb malzemeleri satan bir yerden 1,5- 2 mikrofarad arası motor kondansatörü alın, yuvarlak dikdörtgen farketmez, ama soğutmacılarda genelde yuvarlak ve kabloları hazır halde vardır. (20-30tl civarı dır). Fanın üzerindeki kondansatörü söküp bağlı olduğu kabloları kesin. Yerine aldığınızı bağlayın, elektrik bandı ya da daha iyisi ısıyla daralan makaron ya da klemens kullanın. Ben elimde var olan fotolardaki gri 1.5 mikrofaradlık dikdörtgen olanı kullandım. Tekrar fanın üzerine vidalamanıza gerek yok yeterince boşluk var. Kondansatör bozuldukça fan yeterince hızlı devreye giremediği için e4 hatası veriyor ve hiç bir serviste bize bunu söylemiyor 🙂.

    Hocam gerçekten helal olsun. Kablolarıyla oynadım kondansatörün ve çalıştı. Tek ellemediğim yeri orasıydı. İlk iş değiştireceğim. Paylaşırım gelişmeleri.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kolay gelsin🙂. Servisler de para kazansın ama eğer kondansatör sorununun farkındalarsa gereksiz yere kart bozuk, yok fan bozuk diye insanlara abartı yapmasın, biraz daha insaflı kazansın. Forumu okuyacak diğer arkadaşlar için yazmış olayım. Daha önce bulaşık makinem de vınlama eşliğinde motor çalışmama sorunu vardı. Kondansatör değiştirdim düzeldi. Aynı şekilde kombi vb motor olan her cihazda kondansatör vardır. Kart ya da kombilerde pretostat denen fanın çalıştığını algılayan zımbırtıyı değiştirmeden önce eğer cihazınız eskiyse mutlaka kondansatör değer kaybetmiştir, öncelikle onu değiştirin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kutup_Kurbasi -- 30 Nisan 2021; 22:16:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kutup_Kurbasi K kullanıcısına yanıt

    Hocam çok güzel dediniz ama ben buraya yazmadan önce servis çağırdım. Daxom markanın yetkili diye belirtilen servisi geldi, ortağımız çalışıyordu biz bu markayla çalışmayacağız çok sorun yaşıyoruz firmayla dedi, dakika bir. Zaten açmıştım kombiyi, çalıştırıp baktı ve fanı bozuk dedi. Dedim fan bozuk olsa bu hıza çıkmamalı. O zaman kart bozuktur dedi. Önce kartı değiştiririz düzelmezse fanı değiştiririz, siz bilirsiniz tabi dedi... Dedim volt metreniz yok mu şu fana gelen voltajı akımı bir ölçün, öyle anlamaz mıyız? Bizde bulunmaz öyle şeyler dedi. Çantadan bir diş fırçası çıkarıp fanın devir sensörünü temizlemeye çalıştı ki hiç bir fark olmadı. Kart siparişi geçelim mi dedi ve ben bir düşüneyim dedim şutladım evden. Ücret falan istemedi sağolsun...


    Şikayetvar'a yazdım fabrikadan servis müdürü beyfendiyle görüştüm. Servis sorun çıkardığı için hiç uğraşmayıp fabrikaya şofbeni kargolamamı istedi, kargo tarafıma ait olarak. Çıkan arızayı yine ücreti karşılığı düzelteceklermiş ve dönüş kargosunu da ödeyecekmişim. Ancak anakart veya fandan hangisinde ise sorun onun ücreti alınacakmış sadece. Şofben su ve gaz tesisatını sökmenin ve takmanın aşırı zor olacağını ve değmeyeceğini düşündüm. Şofbeni 100TLye alabileceklerini ve yerine yenisini indirimli vereceklerini söylediler. Kargosu benden tabiki. Verdikleri fiyat internetteki satış fiyatından fazlaydı. Tüm tekliflerini red ettim.


    Bunların en iyi ihtimalle 300-400TL en kötü ise şofbeni değiştirmeyle sonuçlanabileceğini düşünürsek N11'de kargo dahil 20TL'ye satılan bir kondansatörün servislerin çantasında bir torba olması gerektiğini ve E4 hatası alan şofbende ilk iş bunu değiştirmeleri gerektiğini düşünüyorum.


    Servisler kazansın da hiç bir iş yapmadan kazıklamaya da kalkmasın.





  • Hocam ben teknik lise kökenli bir mühendisim. Pratik ve teorik altyapım fena olmadığı için ilk kez karşılaştığım bir cihaz bile olsa varolan bilgi ve deneyimimle mantık yürüterek genelde sorunları çözüyorum. Yıllar içinde çok şeyle ve bahsettiğiniz gayri ticari ahlaka dair çok örnekle karşılaştım. Örneğin diş fırçasıyla fan sensörünü temizlemesi ya mesleğine karşı cahillik ya da kötü niyet. Çünkü bu tip devir veya hareket algılayan sensörler temelde ya optiktir, ya manyetik. Optik sensörler ışıkla çalıştığı için(infrared vb) kirlilik olduğunda sorun çıkarır. O yüzden toz ve sıvı olan yerlerde ortamdan etkilenmeyen manyetik sensörler kullanılır. O da diş fırçasıyla temizlenmeye ihtiyaç duymaz. Yanında ölçü aleti olmaması da gene ahmaklığın daniskası, yalan söylüyor çünkü kartlarla, motorla, elektrikli herhangi bir şeyle uğraşan ustayım diye gezen birinin olmazsa olmazıdır. Bunca yıl bu işi yapan usta ya da servis firmalarının bu tür basit sorunlardan ve bizim konumuzu baz alırsak kondansatörden bihaber olup karta yönelmesi imkansız ve gene geriye kötü ticari ahlak kalıyor. Şofbeni sök gönder o arada mağdur ol kısmı cabası. Civarınızda bakın, elektrik malzemesi satan firmalarda bile olabilir motor kondansatörü.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam yerden ısıtma evim merkezi sistemden doğalgaza geçiş olacak firmayla anlaştık, bahsettiğiniz hava alıcı ve tortu tutucuya gerek yok dediler üsteleyince 2000tlye takarız falan diyip gerekli olmayan parça bu masrafa gerek yok tarzında şeyler söylediler bu parçalari nereden temin edebilirim fiyatları dedikleri gibi bu kadar afaki midir kendim alıp montajını onlara yaptırsam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 971972973974975
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.