Şimdi Ara

KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ SAYFASI [ANA KONU] (737. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33.137
Cevap
598
Favori
1.405.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
92 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 735736737738739
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tamamdır teşekkürler. Birde kombinin altında gömülü olmayan boruları linkte attığım ürünle izole ederek yaza kadar kullansam faydası olur mu?

• canertufan1 C kullanıcısına yanıt
    Hol'e mutlaka petek koyun hatta 1 metre olsun , diğer metrajlar iyi gibi, kazan sıcaklığını yükselttiğinizde de ısınma sorununuz devam ediyorsa kaçağınız çok fazla demektir, eğer böyle bir durum var ise kaçakları önlemeye çalışın. Her pencereyi kontrol edin, hava akımı var ise bunları uygun şekilde düzeltin. İşçilik çok önemli, pimapen işçiliği kötü ise maalesef beklenen izolasyonu sağlamıyor, bunlarda bir problem yok ise petek metrajını arttırın, yapacak başka bişey yok.
  • kir-pi K kullanıcısına yanıt
    Hocam kaçak yok o bakımdan sıkıntımız yok çok şükür. Fakat araştırıp gördüğüm kadarıyla kombinin dışarda olması da etkiliyor. Birde şöyle bir sıkıntı var. Holde petek koyacak alan küçük bir yer. Yani banyo ile tuvalet arasında bir yer. Sormak istediğim oraya standart geniş petek değil de diklemesine uzun bir petek takarsam kurtarır. Böyle bir petek bulabilir miyim?
    kısmen faydası olur
  • çapraz bağlamalısın giriş vanası birinci peteğin üstünden,çıkış vanası diğer peteğin altında
    iki peteğe karşıdan baktığında vanalar ters köşelerde olmalı,dönüş boruları peteğin altından geçmiş manşon atılmış önemli değil mevcut 1.6mt petek kombiye çok uzak değilse iyi ısınan bir petekse resimdeki seri bağlantı yapılabilir
    (resimlerdeki gibi)

KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU]

• disintegration kullanıcısına yanıt
    Alttan baglanti var mi? Sadece ustten mi baglanti yapilior petekler arasinda. Burda sorum aslnda şu sicak su kolay yoldan diger petege ilerleyip ikinci petek isinip ilk petek altlar soguk kalir mi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • imachine İ kullanıcısına yanıt
    alt-alt bağlantı da yapabilirsin. yani peteğe karşıdan baktığında soldaki peteğin alt köşesinde vana, diğer peteğin alt köşesinde yine vana
  • quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

alt-alt bağlantı da yapabilirsin. yani peteğe karşıdan baktığında soldaki peteğin alt köşesinde vana, diğer peteğin alt köşesinde yine vana
    600x900 petek ve 2 vana siparisi verdim. T ile uzatma alip ayri ayri baglamayi düşünüyorum. Ayri ayri kontrol edilebilir en azindan. Sizin yöntem de uygulanabilir bir yöntemdir muhakkak ama bilemedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @disintegration
    merhaba hocam,

benim iki sorum var aslında. evim izmirde 3 cephe(kuzey/güney/batı) üstünün büyük bir kısmı teras olan çatı dublexi.
    KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU] Kombi bosch marka ve balkonda(dışarda çıplak duruyordu, balkonu bu sene cam balkon ile kapattık, şuan daha korunaklı). Uzun yıllardır kullanılmış biz 2 yıldır bu evdeyiz.

yukarıdaki resimdeki gibi bir mimari var. üst katı çizmedim. üst katta da yaklaşık 36-37m2 gibi bir oda var. Geri kalan kısım komple teras.

resimde daire ile işaretlediğim 2 oda aktif olarak kullanımda. Diğer odalarda gece kimse uyumadığı için petekleri kapalı. yani toplamda 3 petek yanıyor. yani nasıl bir sistemle çalıştırmalıyız kombiyi ve petekleri karar veremiyorum. kuzeye bakan odanın peteğini açtığımda odanın ısınması dün tam günü buldu mesela. 55 derece çıkış olmasına rağmen çok verimli ısınmadığını düşünüyorum.

Ayrıca bugün kombiden su damladığını farkettim. bakımı sezon başlamadan önce yapılmıştı halbuki. şimdi yeni doğan bebek var bir de o yüzden ısınma problemi yaşamadan sorunu çözmek istiyorum. İzmir'de mümkünse Narlıdere veya yakın ilçelerde önereceğiniz usta var mıdır.

• kombinin kendisi 3 yıl garantili

• imachine İ kullanıcısına yanıt
    kombiye en uzak zar zor ısınan bir petek değilse,radyatörde seri bağlantı işe yarar

• mersahin kullanıcısına yanıt
    aktif olarak kullanılan 2 oda ve kullanılmayan 3 odada kaç cm petek var. oda m2 si ve petek metrajı ile yazarsanız daha sağlıklı değerlendirme yapılır.belki petekleriniz küçük, resimde sadece m2 ler var,özel servis tanımıyorum bu arada

merhaba hocam,
    kullanılan 23m2lik odada toplamda 170cm (1 petekte termostatik diğeri eski tip), 13m2 odada 150cm (termostatik vana)
    kullanılmayan 25m2 odada 150cm (termostatik vana), 40m2 salonda 210cm(1 petekte termostatik diğeri eski tip), 37m2 odada 300 cm petek mevcut (2 petek de termostatik).
    mutfakta 150cm var ayrıca. eski tip vana.
    banyolarda 2 havlupan var ancak petek olmadığı için oralar da hiç ısınmıyor.

dolayısıyla doğru ısınmayı nasıl planlamalıyız bir türlü çözemedik. öneriniz olursa çok sevinirim.

• mersahin kullanıcısına yanıt
    sizin sorununuz odalarda küçük petekler kullanmanız ve muhtemelen hol ile koridorunuz büyük buralarda da petek yok
    bunlara da bazı odaların kapalı olması ile yüksek ısı kaybını da eklersek -terastan dolayı- ev ısınmakta zorluk çekiyor
    23m2 odaya ilave olarak en az 120cm petek olmalı. 13m2 odada 150cm petek yeterli
    25m2 odada 150cm petek olmaz ama bu odayı kullanmıyorsanız normalde yine en az 120cm petek eklenmeli
    40m2 salonda 210 tek petek yetersiz en az 150cm petek lazım
    ama bu odaları kullanmadığınız için petek eklenmeyebilir.
    banyolarda yüksek ısı kaybı varsa havlupan işe yaramaz işe yaramadığı gibi boşu boşuna da yakıtı arttırır

özetlemek gerekirse kullandığınız 23m2 odaya ve eğer petek yoksa koridor/hole petek lazım
    banyolarda ise istiyorsanız havlupanlar çıkarılıp petekler eklenmeli veya havlupanlarda sık sık çamaşır kurutuyorsanız havlupan+petek olabilir
    tabii petek metrajı arttığı için 1havlupan+1petek hariç, kalan peteklere danfoss termostatik vanalar
    ayrıca istiyorsanız koridor/holde petek ekleneceği için buraya uygun bir noktaya oda termostatı takılabilir

• Hocam tekrar merhaba,

Bugün XPS strafor alacağım kombi dolabı yalıtımı için, bundan en az kaç cm almam lazım. Koçtaştan alacağım için bunun XPS strafor olduğunu anlamam için bir yol var mı? Dün petek arkalığı ve boru izolasyon malzemesi aldım. Oradaki görevliye soru soruyorum fazla bir şey bilmiyor. O yüzden kendim bakıp kendim alayım dedim. Ama XPS olduğunu anlamanın yolu nedir bilmiyorum.
    5cm xps strafor alman lazım. ama çoğu büyük paketler halinde satılır koçtaş'ta teker teker satılıyor mu bilmiyorum

izopan da alabilirsin poşette 2 veya 3 adet şeklinde satılır petek arkasına monte edilir ama kombi yalıtımında kullanılır kendi kombime izopan ile yalıtım yapmıştım falçata ve metre ile ölçüp kesip yaptım
    bir de koçtaş'ta selebant-kolibantları bölümünde 4-5cm eninde izolasyonlu bantlar var pahalıdır ama kombi yalıtımında işe yarar içten dıştan izole bant kullanabilirsin yağmur suyuna en dayanıklı üründür

yorumunuz için çok teşekkürler.

eve taşındığımızda tadilat yapılmış olduğu için açıkçası çok üzerine bişey ekletmek istememiştik ancak ısınma gerçekten sorun olmaya başlayabiliyor.
    banyolardaki havlupanların değişimi öneriniz çok iyi oldu. onu hiç düşünememiştik.

koridora petek eklemek nasıl olacak bilemiyorum bi araştırayım bakalım. acaba önceki halinde boru geçişi olan bir yer var mıydı? şu anki yerleşimde nasıl olabilir bi değerlendirelim.

danfoss vananın ekstra farkını kaçırmışın onu bi okuyayım tekrar.

bu petek arkalığını almak verimi arttırır mı arttırmaz mı emin olamıyorum. tavsiye eden de var, bilimsel olarak bir işe yaramadığını söyleyen de. bir de onların iki çeşidi var sanırım. cam yününden olanlar ile Polietilen malzemeden yapılan. alınırsa hangisi alınmalı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersahin -- 12 Aralık 2019; 17:4:33 >
    Bu bantları kullanınca izopan veya strafora gerek kalmıyor mu? Yoksa siz hava sızmasına önlem için mi dediniz.
  • Arkadaşlar bosch condense 2500w kullanıcısıyım. 2 seneyi devirdim. Kombi bugüne kadar sıkıntısız çalıştı. Daha önce CR50 oda termostatı ile kullanılıyorum. sonra CT100 aldim ben aldığımda 700 liraydı şimdi iki katı olmuş.

CT100 modülasyonlu, kablolu , andorid ve ios'da "control" programı ile istediğiniz yerden bağlanıp program yapabilir yada geçmişe dönük harcamanızı veya günlük harcamanızı görebilirsiniz.

Bunda Easy control yok en büyük dezavantajı google home ile direk sesli kumanda edemiyorsunuz. Ayrıca uygulama daha kullanışlı. Eğer google home ile de kullanmak istiyorsanız CT200 almanızı tavsiye ederim.
  • marmara bölgesinde yaşıyorum 115m2 net alana sahip kuzey, güney ve batı cepheli arakat daire için salon 27 m2, oda 21m2, oda 17m2, oda 10m2, mutfak 14m2,antre 14m2 vs...
    a) yoğuşmalı kombi tavsiyesi max 5000 tl bütçe f/p
    b) kaç m petek olmalı ve hangi marka
    c) iki adet oda termostatı kullanılabilir mi
    d) termostatik vana olmalı mı
  • 
Sayfa: önceki 735736737738739
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.