Şimdi Ara

KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ SAYFASI [ANA KONU] (668. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32.843
Cevap
584
Favori
1.376.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 666667668669670
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vaillant Ecotec Plus Vuw TR 2963-5 Yoğuşmalı Kombi kullandığım kombim bu.
    yeni bir eve taşınacağım bu kodu arttım ama güncellendiği için bu kodda olan versiyonu bulmadım.bu versiyonun gümcellenmiş hali nedir acaba ?
  • apocalyptoo kullanıcısına yanıt
    kombi önerilerini bu konunun ilk sayfasında yazdım ordan bakabilirsin.izmirde firma önermiyorum çünkü kimsenin işçiliğine kefil olamam ama firmaları araştırmak için google'a izmirgaz performans listesi yazıp izmirgazdan projelerde red alanları azdan çoka görebilirsin
    oda termostatı,termostatik vanalar,kombi altına tam geçişli vana filtreleri hemen hemen her sayfada açıkladım bakabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayhan kullanıcısına yanıt
    296-5-5

• disintegration kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam

• Merhaba hocam banyodaki havlupana radyatör ekleticem te baglantısı alarak havlupan üstte hemen altında radyatör olacak şekilde sağ vana geliş sol vana gidiş vanası fakat daikin kombici radyatöre te boruyu bağladıktan sonra geliş ve gidiş için radyatör ün altından alıcam daha verimli olur dedi sizce nasıl bir bağlantı yapsam daha verimli olur sağ geliş vanası üstten sol gidiş vanası çapraz alttan mı yapsam daha verimli olur yoksa kombi inin dediği gibi

• cemone_2 C kullanıcısına yanıt
    giriş ve çıkış vanası peteğin altından yaptırmanı öneririm

Havlupan dan te boru alındığında radyatör için giriş ve çıkış İn alttan olması daha mı verimli kısacası. Bu arada havlupan sökmek ıstemıyorum. Ama böyle de görüntü kirliliği oluşacak gibi havlupanı buyutsem ki ısıl gücü düşük yine pek anlamı opmucak gibi başka öneriniz ya da önerileriniz var mıdır?

• Arkadaşlar Listedeki kombiler arasından hangisi Gaz sarfiyatı, Kaliteli iç parçalar ve Kullanım kolaylığı açısından daha uygundur

Baymak Lambert attivo 240
    Arçelik Cs Optidens 24
    Airfel Digifel Condense
    Sanica Java 24kw
    Ariston Cares Premium 24kw

• İnternette cevabını bulamadığım bir sorum var. Şimdi tam yoğuşmalı premix modülasyonlu bir kombiye modülasyonsuz on/off bir oda termostatı takılsa kombinin çalışma düzeni nasıl etkilenir? Mesela general ht 250 taksak termostat kombiye çalışma sinyali yolladığında kombi tam devirde ve full alev boyu ile düz kombi gibi mi çalışır? Modülasyonlu kombiye modülasyonsuz oda termostatı takmanın sonuçları nelerdir?

• cemone_2 C kullanıcısına yanıt
    alttan bağlantı yaparsan sıkıntı olmaz. havlupanların ısıl gücü yüksek değildir amacın banyoyu ısıtmak ise petek şart

• LostAssassin kullanıcısına yanıt
    bu konunun ilk sayfasında sorularının cevabı var 3 tam modülasyon olayını yazdım. modülasyonlu o.t takarsan kombi kendisine bir o.t takıldığının farkında olur ve devamlı iletişimde olur ve oda sıcaklığına göre modülasyon yapar kombinin dur kalk sayısı azalır
    hiçbirşey takmazsan veya on off o.t takarsan kombinin anakartında yazılıma göre tesisat suyuna göre mosdülasyon yapar yani bu modülasyonda suyu pompalar dönen suyun soğumuş durumuna göre temposunu arttırır veya azaltır

özet geçtim ilk sayfaya bakabilirsin

• Merhabalar,

Annemin yaşadığı eve doğalgaz tesisatı yaptıracağım kısmetse. Görselde elimden geldiğince evle ilgili bilgileri göstermeye çalıştım.
    Demirdöküm Atromix P24 kombi, ve demirdöküm dd plus petek alacağım kısmetse.
    Bina eski, yalıtım yok malesef. En soğuk olan ve sobayla bile zor ısınan oda "Oda 2". Galiba kısmen kuzeye baktığı ve altının neredeyse yarısı boşlukta olduğu için.

1- Petek boyları ve hangi peteklere termostatik vana gerekir bu konularda yardımlarınızı rica ediyorum.

2- Hol çok küçük, petek gerekli olur mu sizce?

3- Eve getirdiğim usta, "Oda 2"nin kombiye uzak kaldığını ve düzgün ısınabilmesi için mutfak peteği ve banyo havlupanını takmamayı önerdi. Mesafeden kaynaklı böyle bir şey mümkün mü acaba? Ve o petekleri taktırmamanın gerçekten faydası olur mu?

KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU]

• Arkadaşlar TOKİ nin yapmış olduğu 110 m2 lik bir daire de oturuyorum. İkamet ettiğim yer İzmir ilçe ise İzmir’in en kuzeyinde bulunan Kınık ilçesidir. Alacağım kombi konusunda kararsız kaldım. Bu kombiler den biri bosch condens 2000 diğeri Demirdöküm atromix. Sizce hangisini tercih etmeliyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _lpground_ -- 24 Temmuz 2019; 23:0:5 >
    @disintegration, tesisat da komple değişmek üzere, hemen her şey konuda okuduğum bilgilerden edindiğim şekilde olmak üzere bir firmayla anlaştık. Sadece boru için oksijen bariyerli dizayn dediğim halde daha önce çok sorun yaşadıklarını belirterek yerine aynı şekilde hakan plastik kullandıklarını söylediler. Neyse...

Konuda Dizayn olmazsa hakan da olur dediğiniz önerinizin karşılığı boru bu mudur, nasıl anlaşılır?

Bir de, eski demir borular iptal edilip su saatinden başlayarak yeni tesisat çektireceğim için hazır; basınç düşürücü de bağlatayım dedim ama gerek yok dediler. Sizin fikrinizi de almak isterim.

KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aniceman -- 25 Temmuz 2019; 5:56:55 >

• aniceman kullanıcısına yanıt
    hakan plastik aluplus ortadan folyolu pprc boru öneriyorum oksijen bariyerlidir resimdeki boru hangi cins göremedim esnaflar genellikle cam elyaf katkılı pprc boru kullanırlar daha ucuzdur.eve gelen su basınçlı değilse basınç düşürücüye gerek yok

• _lpground_ _ kullanıcısına yanıt
    atromix tabii ki çünkü tam yoğ
    ama bosch condens 2000 alırsanız yanında bosch cr10 veya cr50 modülasyonlu oda termostatı ile birlikte kullanmanızı öneririm 2000'e mod.o.t takılıyor yarı yoğ kombiler için bu avantaj kombinin yoğ verimi artar ve kombi daha stabil çalışır dur kalk sayısı azalır

• nsryn N kullanıcısına yanıt
    mutfak ve banyoya petek havlupan takılır ve termostatik vanalar takılıp kapanacak şekilde ayarlanır. bu petekler kapandığı zaman kapalı devre tesisat suyu ısınmayan oda2 ye gidecek bu kadar basit ve oda 2 ye büyük petek taktıracaksınız
    mutfak 80cm
    yatak odası 150cm çapraz bağlantı
    yaşam odası 180 veya 200cm petek ve çapraz bağlantı
    banyo:havlupan
    oda1:140cm
    oda2: 100cm +100cm 2 adet petek

güzel bir oda termostatı alın ve yaşam odasına taktırın
    yatak odası,mutfak ve oda1'e danfoss termostatik vanalar taktırın

ha olurda oda termostatını hole de taktırabilirsiniz o zaman da yaşam odasındaki peteğe mutlaka termostatik vana taktırın
    bu durumda kombinin devir daim etmesi için havlupan ve oda 2 deki petekler açık kalacak
    kombinin altına plastik değil metal/pirinç tam geçişli vana filtreler öneririm
    hol küçük petek şart değil ama isterseniz 40cm en küçük petek takılabilir

O zaman söylediğiniz havlupana te boru ile radyatöre sağ ve sol alttan bağlantı yaptırmak daha mantıklı

Bosch condens 2300 modelini cr10 ile birlikte montajını yaptırdım. Servis bugün geldi, ayarlamaları yapıp gitti fakat sıcak su konusunda sorun yaşıyorum. En düşük 35 derece görünüyor, 35'e ayarladığımda bile el yakıyor. Bu sırada kombi üzerinde derece 47'lere çıkıyor sonra 43-44 arasında değişiyor. Kombi içerisinde su sıcaklığı belki öyle olabilir ama çıkış olarak 35 vermesi gerekmez mi? Tam ölçmedim ama sıcak su en az 40 derece olduğunu tahmin ediyorum. Daha önce airfel ve viessman kullanmıştım, ikisinde de 38 yaptığımda suyun ılık oluyordu. Bu sorun çözülür mü sizce? Servis büyük ihtimal soğuk suyla ılıştır deyip işin içinden çıkacak ama küçük çocuğum var, o yüzden endişeleniyorum.
  • göktuğ_01 G kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Sıcak suyu 35 e ayarladıktan sonra sıcak suyu 10 saniye açıp kapatın ve kombiniz üzerinden veya oda kumandanız üzerinden sıcak su değerini takip edin.

Kombi ateşlemeye başlayıp sıcak su 35 e geldiğin de ateşlemeyi bitiriyorsa sorun yok demektir. Kazan ısısıyla su 40c lere çıkabilir yazın.
    35 i geçmesine rağmen örneğin 40c de hala ateşlemeye devam ediyorsa sorun var demektir diye biliyorum ben, Bilgili üstadlar yardımcı olacaklardır.
  • 
Sayfa: önceki 666667668669670
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.