Şimdi Ara

KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ SAYFASI [ANA KONU] (304. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: serichelli Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü4 Mobil
5 sn
32.836
Cevap
584
Favori
1.375.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 302303304305306
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bu tip hermetik kombilerde aralarında kayda değer fark olmaz ama her iki kombiye modülasyonlu oda termostatı takılabiliyor eğer modülasyonlu oda termostatı ile kullanırsanız biraz daha tasaruflu olarak çalışır çünkü kombinin dur kalk sayısı azalacak,yanma odası sönmeyecek ve set edilen dereceye geldikçe oda sıcaklığına göre modülasyon özelliğinde çalışacak
  • moon7 M kullanıcısına yanıt
    tekrar buyuk tesekkurlerle.
    şimdi bende sizden aldığım bilgilerle firmalar ile savaşıyorum.

Hatırlatma
    yeni bina - yalıtımlı - pimapen -panjur

izmir Karşıyaka

mevcutlar
    Salon 24 m2............110 +100 petek
    Mutfak 11 m2...........90 petek
    oda1 11,5 m2..........110 petek
    oda2 14 m2............110 petek
    oda3 12 m2............110 petek
    banyo 4.5 m2........havlupan
    --------------------------------------------------
    hol 8 m2 100 yada (arkasında kalan elektrik prizi var bu nedenle ) 90 yada 80 ekleme yapılacak

1- yoğuşmalı gereksiz! okuduklarını anlayan bir kişi olarak gerekli izahları sizlerin desteğiyle yapıp onları ben ikna ediyorum :)Condense 2500 direniyorum

2- zor da olsa petek ekleme konusunda hem fikir olduk.

3- termostatik vana ve oda termostatı aynı anda kullanılMAZ. mı bu konuda biraz destek alabilir miyim ? birde ekte radyator vanalarının su anki hali var DANFOSS RA 200 hangi model alacagım nasıl monte edilmeli? bu şekilde radyatore dik mi yoksa paralel mi ?termostatik vana sadece sistemde radyatore gelen suyu yonetiyor - kombiyi CR 10 modulasyonlu kumanda yonetecek OLMALI diyorum.(kombinin kafası karışırmış mış da neye gore ısıtma yaparmış da )

4-"Plastik borularda da tam geciş var biz 3/4 kullanmadık ki !" diye daha karmaşık bir açıklama var .onlar daha genis boru kullandıklarını ve eger (sizin paylaştığınız resimlerlerdeki örnekleri göstererek ) bunlardan takarlarsa sistemi tekrar daraltacak olduklarını bir işe yaramayacağını soylediler ???? anlayamadım yardım ! ekte su an termisfon montajı yapıllmış haliyle boruların forolarını koydum.

Sorularla karışık bir dertleşme aslında benimkisi.
    Pek Tarzınız olmadığını biliyorum ama aynı mevkilerde olduğumuza gore çalışmayı onerebileceğiniz referans firmalarınız olursa ve /veya ozelden paylaşabilirseniz çok sevineceğim.
    Çıkarsız, bilinçli yönlendirme çabalarınıza tekrar teşekkürlerleKOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU]
    KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU]

• moon7 M kullanıcısına yanıt
    merhaba
    siz çok cahil insanlarla muhattap olmuşsunuz.sokaklarda 3000liraya fullll tesisat şeklinde ilan verenleri çağırdıysanız bunlar genelde böyle konuşuyor

premix yoğ neden gereksiz olsun bir kombi alıyorsun en az 10yıl kullanıyorsun allah ıslah etsin bu firmaları
    siz müşterisiniz direnecek birşey yok yoğ kombi olmaz diyenleri kovun gitsin
    abuk subuk konuşanları evden gönderin ve gelişime açık firma tercih edin,firma önermiyorum izmirgazı arayıp performans listesine göre ilk 20de olan firmaları tercih edin
    veya google a izmirgaz performans listesi şeklinde arama yaptırabilirsiniz
    piyasada abuk subuk firma çok,

termostatik vana ve oda termostatı aynı evde olur ama aynı odada olmaz sanırım bunu daha önce yazmıştım yani bosch cr 10 monte edeceğiniz odada termostatik vana olmasın yeter

resimde soldaki plastik filtrenin iç çapı (3/4 ve 1/2) abuk subuk konuşan firmalar bunu takıyor sağdaki ise metal/pirinç ve tam geçişli olanı (ben öneriyorum)
    ikisinin de dış ölçüleri aynı 3/4 ve 1/2 ama içine baktığınızda plastik daha dar bunu bile bilmeyen adamlar var piyasada
    daha önce tam geçişli filtreli küresel vanaların resimlerini ekledim 3/4 ve 1/2 bunları almanız yeterli bu kadar basit,anlaşılmayacak birşey yok

resimdeki vanalara yandan en az 15 cm mesafe var yatay köşe (uk tip) termostatik vanalar olsun daha önce resim ekledim eklemediysem bir daha ekleyeyim

• disintegration kullanıcısına yanıt
    Hocam, dün konuştuğumuz gibi Bosch Class 6000w almaya karar verdim ve tüm iyi niyetimle resmi bayiye gittim :)

Montaj dahil 1900 lira dediler. Sitelerde 1500 tl civarında olan bir kombi için fiyat bana biraz yüksek geldi. Siz nasıl değerlendirirsiniz?

Ayrıca bağlantı seti metal olabilir mi dedim. Metal kullanılmıyor ki onlar eskidendi dedi. Sonra Eca 100 lira farkla takıyor deyince öbür çalışan araya girdi onlar size ait, evdeki borulardan bahsediyosunuz, onları müteahhit takıyor artık değişmez gibi bir saçmalama yaptı :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mütevazi granada M kullanıcısına yanıt
    iyi saçmalamışlar

firmaların kullandığı en ucuz plastik kombi bağlantı seti çok rahatlıkla 20liraya bulunuyor hatta toptancılarda 15-17lira
    örnek:
    urun.n11.com
    Özay Plastik Kombi Alt Bağlantı Seti - Dirsekli 08 Parça - n11.com
    http://urun.n11.com/yedek-parca/kombi-alt-baglanti-seti-P79961221

http://www.kmetal.com.tr/urunler-detay.asp?LanguageID=1&cid=3&id=5&id2=58

benim önerdiğim tam geçişli filtreli küresel vana (resimdeki gibi) 3/4 ve 1/2 birleşik te olur ayrı ayrı tam geçişli filtre ve kelebek vana da olur
    tam geçişli metal takmazlar genelde bilmezler
    15liraya kutuda satılan plastik kombi bağlantı setini takarlar

KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU] KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU]

1900lira çok çok yüksek fiyat çekmişler bosch class 6000w 1350lira,kombi montajı 250-300lira o da en fazla

hatta modülasyonlu oda termostatı kullanmayacaksanız on-off oda termostatı kullanacaksanız sadece on-off oda termostatı bağlanabilen bosch class 2000w bile olur

class 6000w ve class 2000w hemen hemen aynı kombi,6000'e modülasyonlu oda termostatı bağlanabiliyor kayda değer tek fark bu

piyasada bosch class 2000w ise 1250liraya bile bulunabiliyor araştırsanız bile 1200liraya bile alınır

akakce.com
    Bosch Class 2000 W 22 kW Hermetik Kombi Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    http://www.akakce.com/kombi/en-ucuz-bosch-class-2000-w-22-kw-fiyati,6435256.html

• Zaten daha fazla saçmalayan olursa bu fotoğrafları göstererek derin bir sessizlik oluşturmayı amaçlıyorum

Bayidekiler de class 2000w önerdi. İlerde modülasyonlu termostat almayı düşündüğüm için bosch class 6000w'de karar kıldım.

Akakçede ilk sırada tekzen var, orda class 6000w 1520 tl iken ikinci sıradaki dogalgazmarket'te 1390 lira. Sizce güvenilir bir yer mi burası?

İnternet'ten kombiyi alsam içinde bağlantı borusu ve vana olur mu ya da ekstradan ne almam gerekir? Bu seti de yine internetten bulabilir miyim yoksa ustaya mı bırakayım?

Modülasyonlu oda termostatı kullanacaksanız o zaman bosch class 6000w
    İnternetten kombi almadım ama alan arkaşların anlattığına göre akakçedeki sitelerde sorun yok en ucuz fiyattan alınabilir class 6000w de dip fiyat 1300 1350lira arası
    Kombinin yanında orijinal 90c dirsek ve baca ücretsiz olarak gelir eğer ücret isteyen olursa vermeyin önceden konuşun mutlaka orijinal baca göndersinler yan sanayi değil

Resimlerdeki metal tam geçişli filtreli küresel vana nalburlarda veya netten almanız lazım bulamazsınız netten alabileceğiniz yerleri söyleriz

• cok tesekkurler bu sekılde görusmelerime yön vericem.usta bu capraz baglama olayı nedır? resımlı gorselı varmı sımdı bıze bu sekılde yaptıklarını soyleyıp yıne kendı kafalarına gore doseme yapabılırler.orneklerın gorsellerı varsa cok yardımcı olur.birde kombileri sıralamak gerekirse ilk tercihten baslayrak ne olmalı hem kalite hem verim hem servis acısından?vısman ve vailant oneriniz yokmu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailakdas -- 13 Ekim 2016; 20:43:42 >
  • ismailakdas İ kullanıcısına yanıt
    Servis bölgeden bölgeye değişir onu siz araştıracaksınız hepsi kaliteli kombilerdir gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz

Çapraz bağlantı giriş vanası üstte çıkış vanası diğer alt köşede

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Servis garanti başlatırken sorun çıkarır mı yetkili satıcıdan almadığım için?

Bir de orijinal baca yollamazlarsa kolayca anlayabilir miyim? Yani kombiyle birlikte sadece baca olacak değil mi, başka bi parça verilmiyor galiba?

• hocam cok soru sordum ama tesisat iki ana koldan ve tek koldan mantığı nedir cızımle gosterebılırmısınız?
    Servis sorun çıkartmaz sadece montajın düzgün yapılıp yapılmadığına ve gazın açılıp açılmadığına bakar
    Kullanım kılavuzunda barkot numarası vardır o numaradan kayıt yapar ve garantiyi başlatır
    Baca yan sanayi olursa ilerde baca arızası verirse servis garanti kapsamında saymaz
    Zaten dirsek ve baca kombi ile birlikte ücretsiz verilmedi bazı uyanıklar para ister o konuda sizi uyardım önceden konuşun diye

• Merhaba, merkezi sistem kömürlü kalorifer sisteminden bireysel doğalgaz sistemine geçtik. Evim 160m2, kombi olarak buderus gb062 tercih ettim. Peteklere (koridor ve banyolar hariç) denfoss ra 2990 termostatik vana taktırdım. Hattı ilaçla temizlettim. Müsadenizle bir kaç sorum olacak.
    1) Oda termostatı almalı mıyım? Evet se eğer hangisini?
    2) Bacanın ucunda yukarı/aşağı bakan bir parça var. Çıkarmalı mıyım? Ya da kalmalı mı? Kalacaksa yukarı mı bakmalı aşağı mı? Yukarı bakarken aşağı çevirdim bir kaç damla su damladı. Tekrar yukarı döndürdüm ama bu vaziyette yağmur girmez mi içine? Eğim mi az acaba? (Fotoğrafı ektedir)
    3) Peteklerimin bir tanesi ısınmıyor. En üstten alta doğru 5cm lik bir alan ılınıyor, gerisi tamamen soğuk. Sorun ne olabilir? Kömürde iken bir sorun yoktu.
    4) Banyoya sıcak su çok geç geliyor. 2-3dk su akıtıyorum. Kollektörler koridorda, tam banyonun önünde. Kombi büyük balkonda. Evin diğer köşesinde. Bu durum normal mi? @disintegration
    Bu mesaja eklenen görseller:

KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU]KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU]

Firmayla konuşsam da yan sanayi göndermiyoruz deyip de yan sanayi gönderirler mi diye düşünüyorum. 100 lira fazla verip Tekzen'den alsam böyle bir sorun olmaz sanırım.

Son olarak şunu sorayım;

İnternetten alırsam eski seriden gelebilir mi cihaz? Bosch class 6000w'de seriler arasında fark var mıdır?

Termostatik vanaları kendim alsam usta takabilir mi? Bu arada tanıdık bi ustayı da 100 liraya bağladım ama inşallah elimizde patlamaz :)

• ahymnet A kullanıcısına yanıt
    Buderus rc150 modülasyonlu oda termostatı öneririm
    Bacanın ucundaki parça yukarı doğru kalabilir, baca yukarı doğru hafif eğimli olmalı yoğ suları dışarı değil geriye doğru gidip kombinin diyaframından sisteme kazandırılmalı
    Petekte tıkanıklık olabilir termo vanayı sökün,termo vananın gövdesininiçine bakın parça kalmış olabilir peteğe su girmiyor olabilir
    Kombinin sıcak su gücü 30kw ve fabrikasyon ön ısıtma modunda geliyor 2-3dk fazla

Bu kadar ince düşünme herşeyi en baştan konuşursan sıkıntı olmaz kombiyi almadan önce sor eski seri bulacağını sanmıyor satan bir kombi
    Elin yatkın değilse Termo vanayı zaten usta takacak

İlginiz için teşekkür ederim.
    Bacanın ucundaki aparatın yönü yukarıdayken yağmur suyu olduğu gibi içine gidecek. Bu durum bir sorun teşkil etmez mi?
    Termostatik vanayı nasıl sökebilirim? Takması kolaydı fakat sökmesine dair bir şema yok.
    Kombi için servise mi sormalıyım? Ne yapmamı önerirsiniz?
    Haklısın hocam. Artık refleks olarak önlem alır olduk işin üçkağıtçıları yüzünden.

Yardımın ve cevapların için çok sağol.

• ahymnet A kullanıcısına yanıt
    yağmur suyu girsin kombiye zarar vermez ki bu kombi hermetik yoğuşmasız değil, premix yoğ yağmur suyu diyaframdan tahliye borusundan gidere gider.ama isterseniz yana doğru da çevirebilirsiniz sıkıntı olmaz
    termo vanayı sağa doğru en sona çevirip göbek kısmından bastırıp çevirmen gerekir

• Anladım. Teşekkür ederim tekrardan. Sıcak su geç gelmesini nasıl çözebilirim peki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahymnet -- 14 Ekim 2016; 12:28:34 >
  • 
Sayfa: önceki 302303304305306
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.