Şimdi Ara

KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ SAYFASI [ANA KONU] (303. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32.803
Cevap
583
Favori
1.374.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 301302303304305
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    linkteki ürünü bana sordular kullanmadığım için birşey diyemem (S) metal boru olsaydı olur derdim
    gk vana ve filtre takabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

petek metrajını birkaç metre arttırısanız yoğ kombi olur,evi kış boyunca max 55c altında ısıtacak kadar petek metrajının uzun olması gerekir
    ankaradaysanız eski kombi sökülüp aynı yere yeni kombi takılacaksa proje çizilir istanbul veya kocaelinde olsaydınız proje çizilmiyordu proje yaklaşık 250lira civarında
    ankara için baktım polatlı,çubuk,çankaya ve kazan da immergas servisi var
    airfel integrity de kronik sorun yok zaten cihazın arkasında daikin gibi bir dev var ve airfel servisleri yaygındır
    f/p premix yoğ kombi:
    baymak lambert lpy
    eca scot
    altus alr 25 premix
    airfel digifel premix
    termoteknik logic
    bosch condens 2500w

hocam bir arkadaş petek boyunun yoğuşmalı kombi için kısa olduğunu söyledi. gerek yok dedi. ekleyeceğim 1metre peteğin de farkettirmeyeceğini söyledi. 55derece üzerinde kombiyi kullanmam farkettirir mi? yoğuşmalı mı almalıyım evim için yoksa normal kombi mi sizce? arada 1000 liraya gibi bir fark oluyor.

• Anadolu A kullanıcısına yanıt
    olay tamamen bütçe meselesi,55c ve üzerinde kullanırsan kombin az yoğ yapar,petek eklettirerek ortam ısısını yükselteceksin ve kombi 55c nin altında da evi istediğin şekilde ısıtacak
    petek eklettirmeden premix yoğ kombi önermem

piyasada 1100-1300liraya hermetik kombiler de var onlara yönelebilirsin: eca confeo plus,bosch class 6000w,baymak eco 24fi gibi
    5 yıl garantili airfel integrity, koşulsuz 7 yıl garantili immergas alpha cb 24 tf
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    S.aleyküm

@disintegration hocam saygılar..

Yalıtımlı, ara kat, kuzey ve güney cephe, 4.5 metre petek, 90 m² ev.

Tavsiyelerinize göre eca confeo plus, bosch class 6000w, baymak eco 24fi,
    airfel integrity gibi kombileri yakın markaja aldım :)

Eca confeo plus, tam aradığım kombi ama sesli çalışması kafamı karıştırdı, mutfağa takılacağı için.

Bulunduğum bölgede bosch'un sadece 1 servisinin olması da class 6000w için eksi.

Baymak ve airfel de eca ve bosch ile tamamen aynı özelliklere mi sahip?

Yedek parça ve servis açısından en ekonomik olanlar hangisi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mütevazi granada M kullanıcısına yanıt
    a.selam
    yedek parça açısından fark olmaz hepsi yerli üretim kombilerdir
    bosch ve eca manisa'da, airfel sakarya'da,baymak istanbul tuzla'da üretiliyor, fabrikalar türkiyede hiçbir sıkıntı yaşamazsın
    ayrıca bosch,eca,baymak,airfel en yaygın servisleri olan markalardır önerirken hep üstünde dururum
    kombi mutfakta olacaksa eca seni üzer donanımlı bir kombi ama sesli çalışır, baymak ta sesli çalışır
    airfel bir nebze daha sessizdir ama bosch aralarında en sessizidir ses açısından takan pişman olmaz
    bu tip kombiler aynı altyapı üzerine kurulmuştur ama elektronik kart sistemi olarak eca ve bosch bir adım öndedir sonuçta ikisine modülasyonlu oda termostatı takarken diğer ikisine sadece aç kapa oda termostatı takılıyor ama eşanjör yapıları olsun genleşme tankı..vs fark olmaz bir de görsellik kısmı var airfel integrity ve bosch class 6000w görsel açıdan daha iyidir

• Selam
    disintegration hocam merhaba. Adana Ceyhan da ikamet ediyorum. 180 m2 brüt 140 m2 kullanım(balkonları 2.wc + lavaboyu saymıyorum) alanı güney + güney batı cepheli zemin üstü 1.kat evime sıfırdan kombi ve tesisatı bağlatmak istiyorum. Ev hiç yalıtımsız 25 yıllık bir ev. Sizin çok değerli yazılarınızı okuyarak hiç bilgi sahibi olmadığım kombi konusunda kafamda çoğu şey netleşemeye başladı ama bu konuda en ufak bir bilgi birikimim olmadığı için parçaları birleştirmekte zorlanıyorum. Baymak tan gelerek evde keşif yapıldı. 11,7 m petek boyu ve Baymak star bridge 310 fi modeli önerildi. Toplamda 6.000 TL istendi.
    Araştırmalarım neticesinde ısı kaybı hesabı, petek boyu hesabı (m2/12 = 140m2/12=11,66m)
    kcal/h hesabına(m3x50=360m3x50=18000 kcal) göre 18000 kcal/h güç kombi hesabı buluyorum.
    31 KW güç fazla geliyor bana. 50 değeri sabit aldım, hesaplamada kuzey için 60 batı için 50 güney için 45 gibi değerler vardı. Ben hepsini 50 olarak hesapladım.

1-Salon 35 m2 güney cepheli
    2-Mutfak 17 m2 güney cepheli Mutfakta balkon yok Kombi içeri takılacak (Sessizlik ön planda olacak)
    3-Batı cepheli 3 oda var 14m2 - 17m2 ve 19 m2 Y.Odası
    4-Banyo ve çamaşır odası 10m2
    5- ve 14m2 oğlumun odası kuzey cepheli.

O kadar çok şey okudum ki peteklerin bağlantı şekli (paralel mi, çapraz mı, alt alt mı) Ceyhan da tüm ustalar Kompozit boru kullanıyor(mış). Alüminyum folyo kaplı boru harici tesisat döşetmeyeceğim diyorum, burda o borudan yok diyorlar.

Bugün 2 ayrı firma keşif için geldi.
    İlk gelen novadens extra modelini önerdi diğer firmanın önerdiği baymak idee modelini geç onu abi diye eleştirdi.

1. Baymak Novadens Extra 330Fi modelini 2.200 tl
    2. D.Dokum Plus 11.80 metre 1.950 tl
    3. Boru tesisatı için malzeme 900 tl
    4. Vana ve Danfoos termostatik vanalar için 480+440=520 tl
    5. İşçilik 600 tl
    6. Diğer işlemlerle toplam 7.000 tl . Ara merdiven tesisatı için daire başı 250 + saat ve aksa gaz parası 1000 tl
    7. Herşey toplam da 8.250 TL

İkinci gelen firma yarına teklifi bildirecek kombi olarak idee modelini önerdi, ilk firmanın modelini novadens extra yı dedim, geç onu abi dedi ??

Şimdi sıfrdan bu iş yapılacağı için bana taslak olarak sıralama yapabilirmisiniz?
    Nasıl mı?
    En ideali için ne yapmam gerekli, tesisat borusu olmazsa olmaz ne olmalı?
    İlla termostatik vana olsun mu olmasın mı?
    Kombi bağlantı aparatları metal olsun mu olmasın mı? (Firma plastik kullanacakmış, metali firmalar kabul etmiyormuş.
    Sessiz az yakar çok kaçar kombi ne olmalı (Baymak serisi)
    Beklenen kombi çıktı şeklinde forumda yazınızı da okudum ilk tercihim ECA Scot Premix olacaktı ama sesli ve ceyhanda servisi olmadığı için ECA dan vazgeçtim.
    Tam modülasyonlu ve Ceyhan da servisi olan Baymak (D.Dokum Nitromix servisi var ama tercih etmiyorum) ürünlerinden F/P olanı hangisi, tercihimi İdee Premix mi , Novadens Extra 330Fi mi yoksa sizin öneriniz olan Baymak Duo Tech Premix mi tercih etmeliyim.

Yazımın uzun olduğunun farkındayım mümkün olduğunca kısa tutmaya çalıştım. Her türlü yardıma yoruma ihtiyacım var. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için.

Daha önceki mesajlarınızda sanırım ferroli diva'yı da bu özelliklere sahip olarak belirtmiştiniz. Bu marka da aynı donanıma sahip yerli bir marka mıdır? Sessizlik olarak eca'dan iyi midir?

Alarko'da herhangi bir tavsiyeniz var mı? Hem sessiz çalışması hem de modülasyonlu oda termostatına uyumluluk açısından?

Son olarak da Eca confeo plus için montaj dahil 1600 lira ücret istediler. Sizce pahalı mı? Ev yeni olduğu için ilk defa kombi bağlanacak. Ekstra ücretler var mı proje vs gibi?

ferroli italyan markasıdır,ferroli nin sahibi dante ferroli 2yıl öne vefat etti şirket dünya çapında yeniden yapılanma içinde bir süre ferroli kombi önermiyorum eski faaliyetlerine geçtiklerinde önereceğim ferroli diva teknik özellik olarak hepsinden üstün eca confeo plus'a göre avantajı minimum ısıl güç ve modülasyon aralığı diva da %30, eca da %35 modülasyon var onun haricinde özellikleri aynıdır
    ferroli diva sessiz çalışmaz, alarko kombiler piyasada yaygın değil birkaç yerde gördüm teknik özellikleri de üstün değil gözüme çarpan bir modeli yok
    eca confeo plus yaklaşık 1350lira, montaj 200-300 arası bence fiyat normal ama confeo plus ta üretim yılı 2015 ve 2016 tercih edin çok eski serilerinde sıcak su sabitleme sorunu yaşananlar vardı son 2 yılda artık bu sorun yok kutunun üstünde barkot numarasından eca müşteri hizmetleri veya eca manisa fabrikasından teyit ettirebilirsiniz
    ev yeniyse bir de proje çizilecek yaklaşık 250lira tutar
    kombinin altına plastik kombi bağlantı seti yerine metal/pirinç tam geçişli filtre ve vanalar öneririm sirkülasyon açısından faydalıdır
    sizin için sessizlik ve modülasyonlu oda termostatı destekli kombi istiyorsanız en uygun seçenek bosch class 6000w

hem sessiz hemde bosch cr 10 modülasyonlu oda termostatı ile oda sıcaklığına göre modülasyon özelliğinde çalışıyor -ki bu şekilde kullanmayı öneririm
    kombiyi 60c kazan sıcaklığına ayarlayın ev ısındıkça kombinin kazan sıcaklığı kademe kademe düşürülecek kombi ve oda term devamlı olarak bus iletişim protokolü üzerinden karşılıklı olarak haberleşecek

• Ami-dore kullanıcısına yanıt
    merhaba
    yazdığınız m2 126m2 alan çıkıyor içinde koridor ve hol yok,
    öncelikle sizin evde 11.80mt petek önerildiyse 24kW için sınır değerdir ama 24kW kombi takılabilir bunun yanında modülasyon aralığı geniş 28kW kombi de olur
    -ki size baymak kombiler önerilmiş hepsini bilirim hepsini taktırdım hepsinin de resimlerini zamanında foruma eklemiştim
    baymak idee 24 önerildiyse bunu öneren tam bir facia kombi olarak değil kapasite olarak hiçbirşey bilmiyor
    çünkü baymak idee 24 aslında 20kW bir kombidir ordaki 24kombinin sıcak su gücüdür
    baymak idee 28 ise kalorifer devresi 24kW, kullanım sıcak su devresi 28kW'tır -ki ancak bu kombi sizin eve olur
    ayrıca baymak novadens extraya neden geçeceksiniz üstündeki çıkartılabilen kumanda paneli aynı zamanda oda termostatı olarak kullanılabiliyor ayarını tutturmak gerekir o kadar

baymak lar için şunu söyliyeyim
    baymak duo tec
    baymak falke condense
    baymak lambert lpy
    baymak dolcevita dpy
    baymak brötje novadens
    baymak brötje novadens extra

bu yazdığım 6 kombi de aynı kombidir, sadece extra modelinde kombinin üstünde çıkabilen panel var o kadar 6si da aynı bana inanın hiçbir fark yok
    baymak star bridge ise 3 eşanjörlü hermetik kombiden bozma yarım yoğ kombidir uzak durun bunlardan

eca scot ve yazdığım 6 kombinin çalışma sesi aynıdır fark yok baymak idee ise bunlara göre bir tık sessiz ama idee'de kombinin üstünde lcd ekran yok düğmeleri de çok çok vasat
    idee alırsanız yanında mutlaka ama mutlaka baymak idee oda termostatı almanız gerekiyor bu şart çünkü kombide lcd ekran yok
    oda termostatı ise uyumlu ve modülasyonlu kombinin ayarlarını bu oda termostatı üzerinden yapmanız gerekiyor
    bu oda termostatının 3 versiyonu var kablolu programsız,kablolu programlı,kablosuz programlı fiyat ta buna göre artıyor hepsi de olur

www.baymak.com.tr
    Aradığınız Sayfa Bulunamadı - 404 | BAYMAK
    http://www.baymak.com.tr/tr-TR/urun-detay/baymak-idee-oda-termostati/179

www.baymak.com.tr
    Aradığınız Sayfa Bulunamadı - 404 | BAYMAK
    http://www.baymak.com.tr/tr-TR/urun-detay/baymak-idee-programlanabilir-oda-termostati/181

yazdığınız m2 ye göre bana göre 24kW kombi olur ama baymak'ın 28kW kombileri de kesinlikle olur
    yani

baymak idee 28 veya 35, 28'de kalorifer devresi 24.8kW'tır 35te ise 31kW tır bunu baz alın

diğer baymaklarda 28kW baymak duo tec ve diğerleri olur piyasada baymak lambert lpy 28 da bulunuyor lambert logolu kombiler daha ucuza satılıyor oysa aynı kombi
    baymak brötje novadens extra 28 de olur sonuçta aynı kombi
    akakce.com
    Baymak Lambert LPY 28 FI Hermetik Yoğuşmalı Kombi Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/kombi/en-ucuz-baymak-lambert-lpy-28-fi-fiyati,3106833.html

28kW baymak duo tec veya lambert lpy alırsanız yanında danfoss tp 5001 programlanabilir oda termostatı öneririm, kablolu ve kablosuzu da var
    novadens extra alırsanız oda termostatına gerek yok kombinin üstünden çıkıyor

tesisatta yapmanız gerekenler
    tesisat borusu dizayn oksi plus veya herhangi bir markanın deliksiz alüminyum folyolu pprc borusunu kullanın firmalar bunları tercih etmez çünkü biraz pahalıdır onlar kompozit ve cam elyaf pprc sever ama bunlar oksijen bariyersizdir tesisata oksijen sokar
    kombiden itibaren tesisat boru çapı 32mm olacak evin ortasında 25mm ile devam ettirin ve bitirin, arada tek branşmanlık tek peteklik hat varsa 20mm olabilir
    ama esnaflar evin tamamını 20mm yani halk tabiriyle yarım parmak boruyla tesisat yaparlar kabul etmeyin sonra son peteğim ısınmıyor dersiniz
    kombinin altına plastik kombi bağlantı seti yerine metal/pirinç tam geçişli vana ve filtre isteyin sirkülasyon açısından elleri yoksa gidip nalburdan alsınlar heryerde satılıyor
    petekleri alttan değil paralel bağlatın kombiye uzak 100cm den büyük petekleri ise çapraz
    kombiyi balkona değil evin içinde monte ettirin bu bile tasarruf yaptırır
    petek markasız zaten dd plus olacak
    danfoss termostatik vanaları yatak köşe yani uk tip isteyin petek montajında peteği duvar köşesine dayamayın en az 15cm mesafe bırakın termo vana ancak sığar yatay köşe petekle yandan uzanır karşıya doğru çıkıntılık yapmaz kırılma riski en azdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 12 Ekim 2016; 17:03:59 >

Anladım hocam. Eca Confeo Plus ve Ferroli Diva'yı kıyasladığımızda hangisi daha sesli çalışır?

Bir de Bosch Class 6000w kullanım suyu konforunun iki yıldız olmasının Ferroli Diva'ya göre farkı nasıl belli eder kendini?

eca confeo plus ve diva nın sesi aynıdır sessiz kombi grubuna girmez
    bosch class 6000w de kullanım suyu konforu 2 yıldız ama ön ısıtma modu var ve fabrikasyon ayarı olarak öyle geliyor o yüzden musluğu açınca plakalı eşanjörde beklettiği sıcak suyu hemen gönderir bir kullanıcı olarak fazla fark hissetmezsiniz
  • Merhaba hocam, bosch condense 2500 kombi için cr10 oda termostatik aldım fakatbbağlantı için nasılbir kablo almamcgerekiyor oözelliğini paylaşabilirsiniztesekkurler

• halon kullanıcısına yanıt
    merhaba
    2 x 0.75mm kablo almanız gerekiyor

• merhaba toplamda net 110 m2 olan evime dogalgaz tesisatı döşetmek istiyorum ancak ürün mlazeme ve kombi hakkında bilgim yok,

odalar
    salon: 31 m2
    otrma odası:18 m2
    genc odası :10 m2
    koridor:13 m2
    yatak odası:16 m2
    mutfak:13 m2
    antre:4,5 m2

petek metrajları ,kombi,tesisat,borular, vana secımleri hakkında bilgi alablrmiyim?yoğuşmalı kombi tercihim sıcak su ve ısınmada problem yasamak istemiyorum şimdiden teşekkrler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailakdas -- 12 Ekim 2016; 21:33:42 >
  • ismailakdas İ kullanıcısına yanıt
    Hangi şehirdesiniz
    Ev kaçıncı kat?
    Binada yalıtım var mı
    Odaların cepheleri nasıl?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • il denizli hocam,3.kat dikdörtgen biçimli daire planı, yalıtım yok mutfak ve yatak odası tüm gün güneş alıyor,salon ve oturma odası güneş almıyor ogleden snra cok az bır sure.KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU]
    İlgi ve cevabınız için çok teşekkür ederim.
    Belirttiğim gibi kombi alt bağlantı setini plastik istemiyorum diyorum metal olmaz abi firma kabul etmiyor diyorlar. Kompozit boru olmayacak diyorum, burada bu boruyu satan da kullanan da yok diyorlar. Herkes diğerinin önerdiği marka kombiyi, geç onu abi diyorlar. Termostatik vana Danfoss olacak diyorum ne gerek var abi diyorlar.
    Boruda öğrenmek istediğim bir şey var. PPR Boru PN 25 ile PPR Boru PN 20 şeklinde aynı ebatlarda boru çeşidi var. Ben hangisini seçmeliyim tabi alüminyum folyolusu olacak.
    Kombi olarak Baymak DUO TEC 28 Premix ile Baymak Brötje Novadens Extra 28 Fİ belirttiğiniz gibi aynıysa, ustanın dediği Baymak Brötje Novadens Extra 28 Fİ yi seçsem, bari bu ustanın dediği olsun :-)
    Nasıl iştir anlamıyorum, ben istediklerimi tek tek sayıyorum ustalara, abi sen ne çok biliyorsun diyorlar.
    Nasıl yaptıracağım isteklerimi bu ustalara işim çok zor.

• selamlar.
    eca confeo plus ve bosh class 6000w ekonomiklik açısından kıyaslanırsa hangisi daha iyidir? cevap için şimdiden teşekkür ederim.
  • ismailakdas İ kullanıcısına yanıt
    evinizde ısıtılacak net alan 105 m2 (ortalama)
    petek metrajı:9.5 metre pkkp 22/60

salon: 160cm + 150cm pkkp 22/60 (bu petekleri çapraz bağlatın)
    oturma odası:170cm pkkp 22/60 (bu peteği çapraz bağlatın)
    genç odası: 100cm pkkp 22/60
    koridor:100cm pkkp 22/60
    yatak odası: 140cm pkkp 22/60
    mutfak:80cm pkkp 22/60
    antre:50cm pkkp 22/60
    banyo:havlupan 60x150cm

kombi premix yoğ:baymak duo tec,eca SCOT,airfel digifel premix,termoteknik logic,altus alr 25 premix,bosch condens 2500w,buderus gb62
    binanız yalıtımsız kesinlikle peteklerin çoğuna termostatik vanalar taktırın danfoss ra 2000 yatay köşe (uk tip) öneririm

özetle yapılması gerekenler
    kombi balkona değil evin içinde monte edilmeli
    kombi mümkünse evin ortasına konumlandırılmalı ve kalorifer hattı iki ana koldan gitmeli iki ana koldan giderse tesisatın tamamı 25mm ile olur eğer tek koldan tren vagonu gibi giderse 32mm ile başların evin ortasında çapı 25mm'e düşürün ve bitirin
    kalorifer borusu markası:dizayn oksi plus
    petek markası: dd plus
    koridora petek monte edin
    petekleri alttan bağlatmayın paralel bağlatın,100cm den uzun petekler ÇAPRAZ
    kombinin altına plastik kombi bağlantı seti değil metal tam geçişli vana ve filtre

işçilik çok önemli iş bittikten sonra kaçan ve ya ilgilenmeyen firma tercih etmeyin,referans isteyin çevrenizde sorun kendi isteklerini değil müşteriyi dinleyen gelişime açık firma tercih edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 13 Ekim 2016; 9:44:34 >

• Ami-dore kullanıcısına yanıt
    neden tam geçişli metal vana filtre olmazmış kim kabul etmiyormuş atıyorlar inanma
    folyolu boruda pn25 seçmelisin,zaten piyasada bunlar var,piyasadaki esnafların %90 dan fazlası kompozit ve cam elyaf takviyeli pprc kullanırlar maalesef,bu tip borular oksijen bariyersizdir
    sanki matah birşeymiş gibi de 20mm çapla tesisat döşerler novadens extra almak zorunda değilsin
    28kW baymak duo tec veya baymak lambert lpy yanında danfoss tp 5001 oda termostatı olur,novadens extraya başka marka oda termostatı takılamıyor yarın birgün fikrin değişir başka bir oda termostatı takayım dersin olmaz

eğer yazdıklarımı uygularsan üç aşağı beş yukarı kaliteli bir tesisata kavuşmuş olacak tekrar yazıyorum kombinin evin içinde olması bile tasarrufa doğrudan etkisi var

• 
Sayfa: önceki 301302303304305
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.