Şimdi Ara

KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ SAYFASI [ANA KONU] (1607. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: zeroone Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 9 Misafir (1 Mobil) - 9 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32.142
Cevap
577
Favori
1.343.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16041605160616071608
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ev hangi şehir, kaçıncı kat, yalıtım var mı

Evin resmini çizmelisin. Kombinin yerini belirtmelisin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba forumcular

Alt komsum yurtdisinda yasiyor ve bu yuzdendir ki dairemizin isinmasi icin biz daha fazla gaz harciyoruz. Kanunen daire sadece yazin kullanilsa bile dava actigimda kazanma sansimiz nedir. Alt komsu oturmadigim eve neden kombi yakayim diyor. Bu konu hakkinda tecrubesi olan var mi?

iyi gunler

• disintegration kullanıcısına yanıt

Tokat , 2. Kat , yalıtım sonradan yapılmadı(ne iyi ne kötü) , balkon cam balkon , Odaların net ölçüsünü bilmiyorum, bir ara gidince ölçmem lazım. Toplam net 115-120m2 . Daire Güney, Doğu cephelidir. İkindiye kadar güneş alır.

Oturma odasında görselde görüldüğü gibi tek pencerenin altında petek yok. Bir de tüm peteklerin bağlantı aynı tarafta(üst ve altta)

Pencereler birkaç yıl önce fıratpen yapılmıştı.

Oda termostatı(honeywell düşünüyorum) . Petekleri de alttan giriş altan çıkışa çevirirsem peteklere de termostatik vana takılmasında sıkıntı olur mu?(Çarpraz mı yapmam lazım)

KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thelordof -- 9 Şubat 2025; 20:7:16 >

• Evime Eca proteus premix 24 kw aldım. Genel olarak evimin ısıtması güzel. Yalnız çocukların odası biraz soğuk kalıyor diğer odalara nazaran. Bunun için oda termostatı almama gerek var mı. Ve hangi marka-modeli önerirsiniz?

• 1- Lambert LPY Compact 24 Kombi (20000 kcal/h) 17:11

https://www.epey.com/kombi/lambert-lpy -compact-24.html 17:11

18199 TL

2- Baymak DuoTec Compact Premix 24 kW Hermetik Yoğuşmalı Kombi 17:25

https://www.akakce.com/kombi/en-ucuz -baymak-duotec-compact-premix-24-kw -hermetik-fiyati, 434307984.html 17:26

23000

3-Arçelik Atria 24 Premix Yoğuşmalı Kombi

https://www.akakce.com/kombi/en-ucuz -arcelik-atria-24-premix-fiyati,1409788782 17:24.html

23550

4- Baymak Lunatec Premix 24 kW Hermetik Tam Yoğuşmalı

Baymak Lunatec Premix 24 kW Hermetik Tam Yoğuşmalı Kombi Fiy... En ucuz Baymak Lunatec Premix 24 kW Her...www.akakce.com

https://www.akakce.com/kombi/en -ucuz-baymak-lunatec-premix-24-kw -hermetiktam-fiyati, 1488660018.html

23850

5- Alarko Super Fit SUF 24 Premiks Tam Yoğuşmalı Kombi

https://www.akakce.com/kombi/en-ucuz -alarko-super-fit-suf-24-hermetik-fiyati 703908506.html

26300

6- Demirdöküm Nitromix P 24 Hermetik Yoğuşmalı Kombi
    %26-%100 modülasyon aralığı (kalorifer) sorun olur mu

https://www.akakce.com/kombi/en-ucuz -demirdokum-nitromix-p-24-hermetik-fiyati 407326.html

28600

7- E.C.A. Proteus Premix 24 kW Hermetik Yoğuşmalı Kombi

E.C.A. Proteus Premix 24 kW Hermetik Yoğuşmalı Kombi Fiyatları, Özellikleri ve Yor... En ucuz E.C.A. Proteus Premix 24 kW Hermetik Yoğuş...

https://www.akakce.com/kombi/en-ucuz-e -c-a-proteus-premix-24-hm-hermetik-fiyati 92600712.html 17:19

30500

Kendimce böyle bir liste yaptım ilk sayfadaki önerilerden. Uygun fiyatlidan pahalıya doğru . Arada Bosch Beko girmedim. Kombide bilinen marka tercih ettim .
    Daikin die dietrich warmhaus ise Kütahya gibi yerde servis sıkıntısı çekerim diye yazmadım. Kalanlardan çoğu pahalı kombi olduğu için onları da eledim .
    Şimdi sorum şu bu listeden en uygun olan Lambert LPY Compact secsem sorun yaşar mıyım . Malzemesi nasıl. Ya da hangisini seçeyim
    Baymak 5 yıl garanti iyi değil mi

• Selamlar
    Kombi değiştireceğim
    E.C.A. Proteus Premix 24 kW Düşünüyordun fakat opentherm desteği yok veya düzgün çalışmıyor galiba
    Opentherm destekli tavsiyeniz var mıdır

• Herkese selamlar. Doğalgaz tesisatı, kombi vs pek anladığım bir konu değil.

Mutfağın içinde yer alan bir kombiyi aynı duvarda mutfağın dışına taşımak mümkün müdür?

Kapalı balkona petek taktırmak ve mutfağı daha kullanışlı hale getirecek bir tadilat kapsamında evin içinden gelen doğalgaz borularının seyrini değiştirmek mümkün müdür?

Evde eski lambert marka modelini bilmediğim bir kombi mevcut. Bu tadilatlar mümkünse sanıyorum yeniden proje çizilecek. Eğer kombi iyi durumdaysa hazır proje çizilirken dahil etmek adına yine de değiştirmeye gerek var mıdır? Kombiyi gittiği yere kadar kullanıp daha sonra kombi değişikliği yaparsak proje masrafı çok mu çıkar?

Bu konularda desteğe ihtiyacım var. Bilgi paylaşacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

• thelordof kullanıcısına yanıt

ev kaç yıllık? eğer çok eski bir bina değilse yalıtım olması gerekir

odaların m2'sini bilmeden ortalama bir metraj yazamam . termostatik vana bağlatacaksanız petekleri çapraz bağlatmakta fayda var.çünkü alt-alt bağlantıda termostatik vana ayak hizasında olacak

alalt bağlantıda termostatik vana çalışır ama çapraz bağlantıda termostatik vana üstte yer alacak. ölçüm açısından daha iyi olur

termostatik vana bağlatmayacağınız petekleri alt-alt bağlatabilirsiniz

• h_k_yavuz H kullanıcısına yanıt

çocukların odası hariç diğer peteklerin dönüş vanalarını biraz kısın belki fark eder

binada yalıtım varsa oda termostatı faydalı olur

eca şirket olarak başka marka o.t takılmasını istemiyor bölgenizdeki eca servisine sorun. onlara sormadan oda termostatı almayın

• izzet43 kullanıcısına yanıt

yazdığınız kombilerin hepsi komponent kalitesi olarak birbirine çok benziyor: paslanmaz çelik premix eşanjör ve pirinç hidrobloklu (aşağıdaki resimler)

iç dizaynları da aynı şekilde

Die dietrich ve Baymak aynı marka. aynı fabrikada üretiliyor. Die dietrich inidens neo ve Baymak luna tec %100 aynı kombi ve servisine Baymak bakıyor

yazdığınız kombilerin hepsi olur. Baymak kombilerden sadece Baymak luna tec 5 yıl garanti. duo tec compact 3 yıl Lambert lpy compact ise değişmediyse 2 yıl garanti

fiyat odaklı düşünüyorsanız Baymak lambert lpy compact olur. ucuza mal edersiniz Baymak duo tec compact ile %100 aynı kombidir ama daha ucuza satılıyor ve 2 yıl garanti

eğer kombiyi alıp ek garanti yaptırmak istiyorsanız

Baymak luna tec 5 yıl garanti : ek 5 yıl garanti 9900lira: 10 yıl

Eca proteus premix 5 yıl garanti: ek 3 yıl garanti 9500lira: 8 yıl

Arçelik ve Beko kombiler 3 yıl garanti: ek 4 yıl garanti 8500 lira : 7yıl

20 yıllık bina. Yalıtım ortalama seviye de.

Önce vana bağlantılarını dediğiniz gibi yapacağım.

Pprc 25lik boru vs mi tesisat için uygun olur?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

evde kalorifer tesisatı yok mu?

Var hocam. Tüm petek bağlantıları aynı hizada da.

eve gelecek usta petek bağlantılarını ayarlar artık o kadarını da sen düşünme

petek bağlantı noktaları 20mm yani 1/2

çapraz bağlantı istersen peteğin altından 20mm pprc boru ile peteğin öteki alt kısmına radyatör dönüş vanasını bağlar

Hali hazırda petek de mevcut . Sadece 2 odanınki sanki küçük gibi düşünüyorum. Oda termostatına geçmeden önce bu düzenlemeyi yapayım diye düşünüyorum.

Bu odaların m2 lerini ve petekler pkkp ise metrajlarını yazarsanız değerlendirme yaparız

Evet pkkp petek. Bir ara ölçüp haber ederim.

• Selamlar, evim İstanbul'da 3. katta dubleks ve toplam 140m2 (70 alt kat, 70 üst kat)

Salon güney cephede 35m2, diğer iki oda arka tarafta kuzey cephede 15er m2. Küçük odalarda 1er tane 1 metrelik petek var.

Salon da 2 tane 1 metrelik petek var.

Mutfak üst katta salonun üstünde ve mutfakta 2 metrelik tek petek var.

Mevcut kombi salonun bulunduğu yerde balkonda ve dolabın içinde. (Ariston Clas Evo 10-12 yıllık kombi, bina da 12-13 yıllık)

Kombi çok sık arıza vermeye başladı, sürekli de su basıncı düşüyor yeniden su basıyorum. Petekler düzgün ısınmıyor. Bu yüzden kombiyi değiştirmek istiyorum.

Ne önerirsiniz? Birde tam yoğuşmalı kombi ile değiştirmek istediğimde İGDAŞ gelip onaylıyormuş projeyi, bu süreçte 5-7 gün kombi kullanılmama gibi bir durum söz konusu olur mu?

Tsk ederim.

• MelihCan17 M kullanıcısına yanıt

merhaba

kombiyi değiştirseniz bile yeni kombiyi igdaş onayına kadar kullanırsınız. evinizde montaj yapacak ve igdaş bildirimi için sizin adınıza başvuracak firma sizi bilgilendirecektir

eviniz küçük değil bazı firmalar 24kW önerebilir bence 24kW almayın

eviniz dubleks 28kW veya 30kW, paslanmaz çelik premix eşanjör ve pirinç hidrobloklu tam yoğ bir kombi almanızı öneririm

28kW Eca proteus premix

28kW Alarko super fit suf

28kW Warmhaus enerwa plus

28kW Alarko seradens super

30kW Baymak luna tec

30kW Baymak duo tec compact

30kW Arçelik atria

30kW Beko Smart logic

• 
Sayfa: önceki 16041605160616071608
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.