Şimdi Ara

KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ SAYFASI [ANA KONU] (145. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
32.802
Cevap
583
Favori
1.374.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: disintegration

quote:

Orijinalden alıntı: baberti

hocam yaz ortasındayız, her sene bu zamanlar tesisatı tahliye ederdim ama kombi bakımı yaptırdığım eleman tavsiye etmedi ve zararlı dedi...
    ben o çıkan simsiyah suyu görünce içim ferahlıyordu her sene ama bu yıl henüz yapmadım...fikrini almak isterim, yapmayalım mı?..

@disintegration

tesisat suyunu her yıl boşaltıp tekrar doldurduğunuzda,sisteme taze oksijen takviyesi yapılmış olur
    taze oksijen ise korozyon ve paslanma yapar bu yüzden tesisat temizliğinin her yıl yapılmasına gerek yoktur

teşekkür ederim, bu sene kalsın o zaman...

• bişey değil iyi forumlar....
  • Tesisatla ilgili değil ama kombi yerleşimi ile ilgili bir şey sormak istiyorum, mutfakta, kombi ile buzdolabı yan yana olacak, her ne kadar yan yana olsalar da her ikisininde dolabı olacak, bu durum buzdolabı açısından sakınca yaratır mı? Hatta bir arkadaşın evinde bu şekilde bir uygulama gördüm, ancak yeni inşaat olduğu için henüz kış geçirmediğinden olumlu/olumsuz bir fikri yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: de-ka

Tesisatla ilgili değil ama kombi yerleşimi ile ilgili bir şey sormak istiyorum, mutfakta, kombi ile buzdolabı yan yana olacak, her ne kadar yan yana olsalar da her ikisininde dolabı olacak, bu durum buzdolabı açısından sakınca yaratır mı? Hatta bir arkadaşın evinde bu şekilde bir uygulama gördüm, ancak yeni inşaat olduğu için henüz kış geçirmediğinden olumlu/olumsuz bir fikri yok.

kombi ve buzdolabı yanyana olabilir ve sakıncası yoktur,aynı uygulamayı dolaplı ve dolapsız şekilde birçok yerde yaptırdım,birinci resimdeki baymak duo tec 2,5 yıldır buzdolabı ile yanyana çalışıyor,baymak idee için mutfakta komple dekorasyon yapıldı kombi için high gloss malzemeden özel dolap yanında buzdolabı için özel yer yapıldı projeler çizildi,gaz açılışı yapıldı,kombinin garantisi başladı sıkıntı yok

baymak duo tec+buzdolabı (dolapsız)

KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU]

baymak idee+buzdolabı (dolaplı)

• Bilgi için teşekkürler, dediğim gibi bende uygulamasını gördüm, ancak mecburiyetten mi, teknik anlamda sakıncası var mı? öğrenmek istemiştim.
  • Arkadaşlar merhaba öncelikle. Bu konuda kısıtlı bilgim olduğu için sizden yardım talep ediyorum. Öncelikle bugün evime keşif yaptırdım. Ev müstakil 3 katlı 180 metrekare yalıtım yok ve altta üstte oturan yok biz 2.kattayız. Aldığım teklifte Vaillant teklif verdi kombi olarak 286-5-3 tam yoğuşmalı bir kombi önerdiler. Fiyat olarak kombiye 2850TL dedi. Radyatör ise 11 metre kalde 1320 TL. Radyatör vanası yine kalde 20 adet 160 TL. Baca vanası, çamur tutucu 80 Tl dedi. Sizce ne yapmalıyım uygunmudur? Bana kombi sanki uygun deiğil gibi geldi. Birde marka olarak başka veya model önerebilirmisiniz? Daha kalitelisi varmıdır yada bumudur en kalitelisi? Teşekkür ederim şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedy_03 -- 4 Ağustos 2014; 19:35:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedy_03

Arkadaşlar merhaba öncelikle. Bu konuda kısıtlı bilgim olduğu için sizden yardım talep ediyorum. Öncelikle bugün evime keşif yaptırdım. Ev müstakil 3 katlı 180 metrekare yalıtım yok ve altta üstte oturan yok biz 2.kattayız. Aldığım teklifte Vaillant teklif verdi kombi olarak 286-5-3 tam yoğuşmalı bir kombi önerdiler. Fiyat olarak kombiye 2850TL dedi. Radyatör ise 11 metre kalde 1320 TL. Radyatör vanası yine kalde 20 adet 160 TL. Baca vanası, çamur tutucu 80 Tl dedi. Sizce ne yapmalıyım uygunmudur? Bana kombi sanki uygun deiğil gibi geldi. Birde marka olarak başka veya model önerebilirmisiniz? Daha kalitelisi varmıdır yada bumudur en kalitelisi? Teşekkür ederim şimdiden.

merhaba ısıtılacak net alan kaç m2? hangi şehirdesiniz?
  • Isıtılacak alan 180 m2 balkonlarla 200 m2 hocam. Şehirse afyon.
  • Merhaba,

Yeni aldığım ve inşatı devam eden evin planı ve metrekare bilgisi ekteki dökümanda işaretlediğim şekildedir.

İstanbul / Tuzla
    Zemin üstü 1.kat
    Ytong tuğla + Isı yalıtılmlı bina
    Kombi konumu; Balkonda işaretlidiğim alan ayrılmış.

Kombi alt yapısı ve petekler inşaat firması tarafından yapılacak ancak kombi takması bize kaldı. Bu şartlar altında tercihim ne yönde olmalı. Soruyu biraz erken sormuş olabilirim :) Her ay yeni model çıkıyor mu bilmem ama ev önümüzdeki sene Haziranda teslim olacak.

Şu anda oturmakta olduğum evde Bosch B1 RWD 24 model hermetik kombi kullanmaktayım ve oldukça memnunum. 10 senedir rutin bakımı dışında sadece eşanjör değişimi (garanti) yapıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankay2 -- 4 Ağustos 2014; 23:48:52 >

• quote:

Isıtılacak alan 180 m2 balkonlarla 200 m2 hocam. Şehirse afyon.

vaillant 286-5-3 yeni bir cihaz aynı fiyat diliminde çok daha iyi bir cihaz olan buderus gb72 öneririm yanında buderus rc 10 modülasyonlu oda kumandası
    kalde panel radyatör yerine de demirdöküm plus radyatör ayrıca kombiye yakın radyatörlere kaliteli termostatik vanalar:danfoss ra 2000
  • quote:

Orijinalden alıntı: ankay2

Merhaba,

Yeni aldığım ve inşatı devam eden evin planı ve metrekare bilgisi ekteki dökümanda işaretlediğim şekildedir.

İstanbul / Tuzla
    Zemin üstü 1.kat
    Ytong tuğla + Isı yalıtılmlı bina
    Kombi konumu; Balkonda işaretlidiğim alan ayrılmış.

Kombi alt yapısı ve petekler inşaat firması tarafından yapılacak ancak kombi takması bize kaldı. Bu şartlar altında tercihim ne yönde olmalı. Soruyu biraz erken sormuş olabilirim :) Her ay yeni model çıkıyor mu bilmem ama ev önümüzdeki sene Haziranda teslim olacak.

Şu anda oturmakta olduğum evde Bosch B1 RWD 24 model hermetik kombi kullanmaktayım ve oldukça memnunum. 10 senedir rutin bakımı dışında sadece eşanjör değişimi (garanti) yapıldı.

merhaba eviniz hayırlı olsun yalıtımlı eviniz için mutlaka premix yoğ cihaz almanızı öneririm
    bosch kombiden memnun kaldıysanız bosch classic condense öneririm cihaz premix yoğ malzeme kalitesi çok iyidir
    22kw ısıtma ve 28kw sıcak su devresi,sessiz çalışan bir cihazdır

gelişmiş elektronik kart yazılımı sayesinde modülasyonlu oda kumandası ile birlikte oda sıcaklığına göre modülasyon yapabiliyor
    bosch classic condense yanında bosch fr 10 modülasyonlu oda kumandasını mutlaka öneririm

• Biraz internette bu modele baktığımda 2500 civarı falan geliyo kombi. Biraz daha ekonomik model varmı acaba hocam önerebileceğiniz? Bide radyatör aynı şekilde öneri biraz daha ekonomik?
  • #ankay2 Allah'ın sevgili kuluymuşsun ki daha tesisatın döşenmeden sormuşsunuz.
    Kombi kadar önemli bir konuda tesisatın. Bence müteahhit ile konuş ve tesisat için düzgün malzeme kullansınlar.ilerde kombi değişir ama
    Tesisat kalıcıdır.
    Arkadaşlar sana olması gereken tesisat türünde yardımcı olurlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Biraz internette bu modele baktığımda 2500 civarı falan geliyo kombi. Biraz daha ekonomik model varmı acaba hocam önerebileceğiniz? Bide radyatör aynı şekilde öneri biraz daha ekonomik?

kombi olarak f/p premix yoğ baymak falke condense ve eca confeo premix öneririm
    yalnız 11mt radyatör metrajı 24kw için sınır değerdedir: baymak falke condense alırsanız 28kw,eca confeo premix alırsanız 30kw almanızı öneririm
    cihazlar premix yoğ ve malzeme kalitesi iyidir,panel radyatörde kalde dahil ucuz marka önermem,ilerde korozyon yapar ve ucuz panel radyatörler 33mm hatve genişlikte olup ısıl değeri düşüktür

akakce.com
    Baymak Falke Condense 28 Fi Hermetik Yoğuşmalı Kombi Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    http://www.akakce.com/kombi/en-ucuz-baymak-falke-condense-28-fiyati,380736.html

akakce.com
    E.C.A. Confeo Premix CP S 30 HM Hermetik Yoğuşmalı Kombi Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    http://www.akakce.com/kombi/en-ucuz-e-c-a-confeo-premix-scp-30-fiyati,146135.html

kombi haricinde,kombiye yakın radyatörlere kaliteli termostatik vanalar taktırmanızı öneririm:danfoss ra 2000
    evin ortasında bir yerde,evin genel derecesini yansıtabilecek bir yerde örneğin koridor gibi yerde kaliteli hassasiyeti en az 0,5c dijital oda

• Ariston genus premium evo kombinin montajı yapıldı ama servis gelmeden oda termostatı seçimini yapmak istiyorum... termostat konusunda kararsız kaldım sizce bu iki üründen hangisini almalıyım fiyat farkına değer mi? kablosuzda bağlantı sorunu yaşar mıyım? kablosuz tercih edersem termostat kombinin hizasında 1 kat yukarıda olacak bağlantı sorunu olur mu bilmiyorum

www.kombi.com
    Ariston SENSYS Kablolu modülasyonlu sistem yöneticisi...
    http://www.kombi.com/ariston-sensys-kablolu-modulasyonlu-sistem-yoneticisi-bus-bridge-net-10532.html

birde şöyle bir ürün var bu iki üründen alınca aşağıdaki kartıda alamam gerekiyor mu?

www.kombi.com
    Ariston Bus İletişim Kartı
    http://www.kombi.com/ariston-bus-iletisim-karti-10276.html

• unforgiven06 U kullanıcısına yanıt
    ariston genus premium evo için sensys modülasyonlu oda kumandası+ariston evo dış hava sensörü ile birlikte kombinasyon şeklinde kullanmanızı öneririm,üretici bu kombileri üretirken elektronik kart yazılımına modülasyonlu oda kumandası+dış hava sensörlü ile çalışması konusunda gerekli altyapı ve yazılımları eklemiş ve özellikle birlikte kombinasyon şeklinde kullanılmasını öneriyor

www.kombi.com
    Ariston SENSYS Kablolu modülasyonlu sistem yöneticisi...
    http://www.kombi.com/ariston-sensys-kablolu-modulasyonlu-sistem-yoneticisi-bus-bridge-net-10532.html

www.kombi.com
    Ariston EVO Kablolu Dış Hava Sensörü ( Sıcaklık a...
    http://www.kombi.com/ariston-evo-kablolu-dis-hava-sensoru-sicaklik-algilayici-10577.html

KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU] KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU] KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU]

• disintegration kullanıcısına yanıt
    aslında benimde aklımda dış hava sensörü var ama kablo işi bozuyor kuzaybatı cephe kombiye çok uzak evin tam ortasından da kablo kanalı geçirmek istemiyorum acaba güney cephede güneş görmeyen kuytu bir yüzeye monte etsem olurmu? çünkü güney cephe çok güneş alıyor ve sensörün sağlıklı bilgi göndereceğini zannetmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: unforgiven06

aslında benimde aklımda dış hava sensörü var ama kablo işi bozuyor kuzaybatı cephe kombiye çok uzak evin tam ortasından da kablo kanalı geçirmek istemiyorum acaba güney cephede güneş görmeyen kuytu bir yüzeye monte etsem olurmu? çünkü güney cephe çok güneş alıyor ve sensörün sağlıklı bilgi göndereceğini zannetmiyorum

güney cephede güneş görmeyen kuytu bir yer olur
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    ok teşekkürler dış hava sensörünü de alayım o zaman birşey daha sorayım tesisata su yükleme işi aslında kime aittir servis mi? yoksa ısı firması mı? bende ikiside bizim işimiz değil diyor... ben yapabilir miyim bu işi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: unforgiven06

ok teşekkürler dış hava sensörünü de alayım o zaman birşey daha sorayım tesisata su yükleme işi aslında kime aittir servis mi? yoksa ısı firması mı? bende ikiside bizim işimiz değil diyor... ben yapabilir miyim bu işi?

kombi montajı ve proje çizen firma tesisata suyu yükledikten sonra radyatörlerin havasını alır,onların yapması gerekirdi,daha sonra cihazı kullanmaya başladığınız zaman,tesisatta zaman zaman su eksildikçe sizin eklemeniz gerekir
  • 
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.