Şimdi Ara

KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ SAYFASI [ANA KONU] (125. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
32.845
Cevap
585
Favori
1.376.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123124125126127
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    GB072 güzel seçim, hayırlı olsun.
  • disintegration üstat mrb benim size bir sorum olcak cvb larsanız sevinirim kombi almayı düşünüyorum 26/35 locig termoteknik kombi hakkında bilginiz varmı biraz arastırdım cevremdede kullananlardan olumlu düşünceler de geldi sizce sizinde tavsiyeniz olan baymak hani su bahause ta satılan modelle kıyaslama yapılırsa malzeme kaliteleri falan sizce nasıl şimdiden teşekkür ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgurcan06

disintegration üstat mrb benim size bir sorum olcak cvb larsanız sevinirim kombi almayı düşünüyorum 26/35 locig termoteknik kombi hakkında bilginiz varmı biraz arastırdım cevremdede kullananlardan olumlu düşünceler de geldi sizce sizinde tavsiyeniz olan baymak hani su bahause ta satılan modelle kıyaslama yapılırsa malzeme kaliteleri falan sizce nasıl şimdiden teşekkür ederim...

Termoteknik logic ingilterede üretiliyor.hem forumda hem çevremde kullananlar var.teknik özellikleri iyi.cihaz 26kw ısıtma gücünde,sıcak su devresi ise üst düzeyde tam 35kw.kombinin ölçüleri gayet kompakt & çok sessiz,ayrıca ingilterede ödül almış bir kombi.termoteknik'in servisi ülkemizde yaygın değil bence tek olumsuzluk bu durum var ayrıca insanlarımız bu markayı genelde bilmiyor yani genelde bir önyargı var
    Kombi deyince yerli kombi olarak baymak,dd,eca biliniyor.yabancı kombi olarak ta alman kökenli kombiler vaillant,buderus,viessmann önplana çıkıyor,mesela immergas özellikle ferroli gibi bence üst düzey markalar hep es geçiliyor
    Termoteknik logic'in kapağını açıp incelemedim malzeme kalitesi olarak net bir yorum yapamam ama edindiğim izlenim cihaz kaliteli sorunsuz ve fiyatına göre donanımlı,baymak premix yoğ kombiler malzeme kalitesi iyi cihazlarda cold burner door teknolojisi var çift kasalı ve bdr thermea grup teknolojisi barındırıyor eski kasa baymak(baxi) premix yoğ kombiler bütün avrupada yıllardır satılan kombilerdir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• merhaba arkadaşlar evde nihayet kombi aşamasına gelebildim evin planını ve petek boylarını ekledim... ev çatı dubleksi dıştan mantolması var çatı izlasyonunun yapıldığı söyleniyor ev güney cehpe güneş alımı iyi.. tesisat maalesef mobil değil banyolara 1,2 m boyunda yandan girişli mastaş havlupan takmayı düşünüyorum mevcut kombi pek iyi değil bu yüzden ariston genus premium evo 30 kw ile değiştirmeyi düşünüyorum... bu konuda tecrübeli arkadaşların önerilerini bekliyorum açıkçası ısınamama korkusu yaşıyorum bu konuda harcanacak paranın mutlaka dönüşü olcaktır ama diğer taraftan bukadar ürünün olduğu bir sektörde ölü bir yatırım yapmakta diğer bir mevzu ... mesela içten dış tarafa bakan cephelere ısı yalıtım sıvasının katkısı olurmu ? resimde eklediğim termostatik vana ne kadar mantıklı dedikleri gibi %40 tasrruf sağlar mı?
    KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU]KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU]KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU]

• unforgiven06 U kullanıcısına yanıt
    bu petek boyları ile ısınırsanız şükretmek lazım bence. yada evin çok güneş alması, yalıtımının üst düzey olması lazım.

aristun genus premium'da çoğu kişi alev kopma hatası alıyor, başka modellere yönelin.

dijital termostatik vana gereksiz pahalı, birde her peteğe takılacağını düşünürsek gereksiz masraf çıkartır, onun yerine danfoss ra 2990 gaz sensörlü almanız daha iyidir.
  • Herkese kolay gelsin benim evim inşaat halinde duvarlar örülüyor şuan.

1. Petek yerine yerden ısıtma sistemi döşemek istiyorum ev 120 M2 ön cephe 10 metre salon ve mutfak birlikte mutfakta baklona açılan 2.8m uzunluğunda 2.2m yüksekliğinde sürgülü kapı olucak, salonda da 2m uzunluğunda 2.20 yüksekliğinde boydan fransız pencere olucak üzerimde yarım kat var fakat salon ve mutfaktan sonra başladığı için üzeri açık kalıyor yalnız evim yeterince güneş görüyor dış cepheye de mantolama yaptırıcam sizce yinede yerden ısıtma sistemi döşemeliyim verim alabilirmiyim.

2. Yerden ısıtma sistemlerinde ısı hesaplamaları nasıl yapılıyor bu sistemi kendim hesaplayıp malzemelerimi alsam döşeyemezmiyim.Mobilya ustasıyım elim yatkındır bazı işlere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byazem -- 19 Mart 2014; 23:29:01 >
  • hardcrss kullanıcısına yanıt
    sizin önerinizi almam mümkün mü petek boylarını ne kadar arttırayım? kombi olarak benze özelliklerde önerebileceğiniz markalar neler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unforgiven06 -- 20 Mart 2014; 9:05:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: byazem

Herkese kolay gelsin benim evim inşaat halinde duvarlar örülüyor şuan.

1. Petek yerine yerden ısıtma sistemi döşemek istiyorum ev 120 M2 ön cephe 10 metre salon ve mutfak birlikte mutfakta baklona açılan 2.8m uzunluğunda 2.2m yüksekliğinde sürgülü kapı olucak, salonda da 2m uzunluğunda 2.20 yüksekliğinde boydan fransız pencere olucak üzerimde yarım kat var fakat salon ve mutfaktan sonra başladığı için üzeri açık kalıyor yalnız evim yeterince güneş görüyor dış cepheye de mantolama yaptırıcam sizce yinede yerden ısıtma sistemi döşemeliyim verim alabilirmiyim.

2. Yerden ısıtma sistemlerinde ısı hesaplamaları nasıl yapılıyor bu sistemi kendim hesaplayıp malzemelerimi alsam döşeyemezmiyim.Mobilya ustasıyım elim yatkındır bazı işlere.

yerden ısıtma sistemleri için konusunda uzman bir mühendislik firmasından yardım almanızı öneririm,hesaplamada ısı kayıplarının yerinde hesaplanması gerekir,hesaplar değişkendir genelde 1m2'ye 200kcal şeklinde hesaplanır,oda 20m2 ise 20m2x200kcal odanın ihtiyacı 4000kcal şeklinde hesaplanır
    zemin üstünde 10 cm aralıklarla 1m2 alan yüzeyinde 10mt yerden ısıtma borusu döşenir,bence bu konuda deneyimli bir firmadan yardım alın

• quote:

Orijinalden alıntı: unforgiven06

sizin önerinizi almam mümkün mü petek boylarını ne kadar arttırayım? kombi olarak benze özelliklerde önerebileceğiniz markalar neler?

üst katta 30m2 alanda 120cm radyatör ve 20m2 alanda 120cm radyatör çok yetersiz,ayrıca bu katta 12m2 antre var burayada en az 100cm radyatör olması gerekir,alt katta ise salonda 39m2 alanda radyatör metrajı yetersiz,alt katta antrede radyatör ilavesi yapmanızı öneririm.digital oda termostatları çok pahalı bunun yerine radyatörlerin çoğuna danfoss ra 2000 gaz sensörlü termostatik vanalar taktırabilirsiniz
  • Peki yazdığım özelliklere rağmen yinede yerden ısıtma yaptırmalımıyım verim alabilirmiyim sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byazem -- 20 Mart 2014; 13:13:28 >
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    ne kadar uzatmalıyım petekleri sizce? antreye bende petek koyma taraftarıyım ama bu nasıl olur bilmiyorum evide kırıp dökmek istemiyorum borularında nerden geçtiğinden emin değilim? ayrıca sizinde ariston kombi hakkında çekinceleriniz aynı mı? siz hangi markayı önerirsiniz mesela tam modülayonlu pompa diğer markalarda da var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: byazem

Peki yazdığım özelliklere rağmen yinede yerden ısıtma yaptırmalımıyım verim alabilirmiyim sizce?

evet verim alırsınız,yeterki hesaplamaları doğru yaptırın ve malzeme & işçilik iyi olsun,zemin altındaki boruları "oksijen bariyerli" seçtirin,tesisata daha az oksijen sokar,uzun vadede tesisat ve kombinin parçalarını korur,oksijen emilimi & korozyon oluşumu daha az olur
  • quote:

ne kadar uzatmalıyım petekleri sizce? antreye bende petek koyma taraftarıyım ama bu nasıl olur bilmiyorum evide kırıp dökmek istemiyorum borularında nerden geçtiğinden emin değilim? ayrıca sizinde ariston kombi hakkında çekinceleriniz aynı mı? siz hangi markayı önerirsiniz mesela tam modülayonlu pompa diğer markalarda da var mıdır?

hangi şehirdesiniz? odaların yön ve cepheleri nasıl,komşu yan duvarlar resimde belirtilmemiş,özellikle metrajın eksik olduğu 39m2 salon ve üst katta 20m2 oda 30m2 odalar çift cepheli,yan cepheler dolu mu boş mu? kombi hangi odada veya resimde nerede?
    antredeye en yakın ve mümkünse kombiye yakın odalardaki radyatörlerin giriş ve çıkış borularından (T) bağlantısıyla EK HAT çektirip sıva üstünden 20mm pprc borularla tesisat çektirip antreye uzattırma yoluyla bu bölgelere radyatör bağlatabilirsiniz,antredeki radyatörleri mutlaka çapraz bağlatın,radyatör

yüzeyinin tamamından verim alın,çünkü mevcut hattı böleceksiniz,kapalı devre tesisat suyunun debisi düşmesin,çapraz bağlantı yoluyla radyatörün içinden homojen bir şekilde geçirtmiş olursuz,antrelerinizin alanları büyük bence bu bölgelere mutlaka radyatör ilavesi yaptırın
    ariston genus premium evo'da bazı kullanıcılar alev kopması sorunu yaşıyor bazılarında böyle bir sorun olmadığı ilgili başlıkta belirtildi,

KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU]KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU]

• byazem kullanıcısına yanıt
    oksijen bariyerli pex-b
    www.firat.com
    PEX Zeminden Isıtma Sistemleri | Binaiçi Tesisat Boru Sistemleri
    http://www.firat.com/binaici-tesisat-boru-sistemleri/pex-zeminden-isitma-sistemleri

www.firat.com
    PEX Zeminden Isıtma Sistemleri | Binaiçi Tesisat Boru Sistemleri | Fırat Plastik
    http://www.firat.com/binaici-tesisat-boru-sistemleri/pex-zeminden-isitma-sistemleri-urunler

şehir tekirdağ.. evin sadece iki yönü dışarıya bakıyor cam ve peteklerin olduğu taraflar dışarıya bakıyor diğer duvarlar daireyle bitişik sadece mutfağın olduğu taraftaki duvarlar merdiven ve asnsör boşluğuna bakıyor... kombi mutfakta küçük bir dikdörtgen olarak çizdim... salon mutfak ve yukarıdaki iki oda çok iyi güneş alıyor diğer yön nispeten daha az ama yinede güneş alıyor... ben 30 m2 lik odanın peteğini 1,5 m yapıp ordaki peteği aşağı kattaki 1 m lik odaya ordakinide 0,8 mlik odaya takıp bir miktar metraş artışı yapmayı planlıyordum ama dediklerinize göre yetersiz olur gibi... yine kaç metreden sonra çapraz bağlamak lazım petekleri?
  • quote:

şehir tekirdağ.. evin sadece iki yönü dışarıya bakıyor cam ve peteklerin olduğu taraflar dışarıya bakıyor diğer duvarlar daireyle bitişik sadece mutfağın olduğu taraftaki duvarlar merdiven ve asnsör boşluğuna bakıyor... kombi mutfakta küçük bir dikdörtgen olarak çizdim... salon mutfak ve yukarıdaki iki oda çok iyi güneş alıyor diğer yön nispeten daha az ama yinede güneş alıyor... ben 30 m2 lik odanın peteğini 1,5 m yapıp ordaki peteği aşağı kattaki 1 m lik odaya ordakinide 0,8 mlik odaya takıp bir miktar metraş artışı yapmayı planlıyordum ama dediklerinize göre yetersiz olur gibi... yine kaç metreden sonra çapraz bağlamak lazım petekleri?

önceki mesajlarda yazdığım odalardaki metrajlar çok çok yetersiz,3 odada büyük sıkıntı var:20m2,30m2 ve 39m2'lik odalarda metrajlar 2 katına çıkartılmalı ayrıca antreleriniz büyük
    bence mevcut radyatörleri değerlendirerek en optimum şekilde tesisatta iyileştirmeler yaptırmakta fayda var
    alt katta 39m2'lik salondaki 100cm radyatörü antreye monte ettirin,salondaki 120cm radyatörün yanına en az 180cm pkkp panel radyatör alın(çapraz bağlatın)
    üst katta ise 20m2'lik odadaki 120cm radyatörü antreye monte ettirin,20m2'lik odaya da en az 100cm iki adet panel radyatör alın,30m2'lik odada ilave olarak en az 150cm pkkp 22/600 panel radyatör ilavesi yaptırın(çapraz bağlatın),
    danfoss ra 2000 termostatik vanaları da:antrelerdeki 2 radyatör ve banyodaki havlupanlar hariç,kalan radyatörlerin hepsine taktırın

teşekkürler not aldım bir maliyet hesaplaması çıkarayım... bu bahsettiğiniz metrajlara 30 kw yeterli olacak mı?
  • quote:

teşekkürler not aldım bir maliyet hesaplaması çıkarayım... bu bahsettiğiniz metrajlara 30 kw yeterli olacak mı?

radyatörleri yazdığım şekilde büyütürseniz 30-33kW kapasitede premix yoğ kombi her durumda yeterli olur,kombinin kapasitesinin yanında
    tesisatta kullanılan boru çapları ve dirsekler & işçilik dolayısıyla sirkülasyon da önemli,çünkü kombinin pompası gönderdiği tesisat suyunun dirençle karşılaşmaması gerekir.sizin evinizle benzer özelliklerde çatı dubleksinde izmirde bir daireye 33kW BAYMAK DUO TEC taktırdım+radyatörlerin çoğuna danfoss ra 2000 termostatik vanalar tek fark bu evde tesisat mobil sistemdi,sistem güzel çalışıyor
    baymak kombileri pek incelememiştim şöyle bir göz attım güzel kombi yapmışlar sitesinde çok ayrıntı yok bu kombi bahsettiğim ariston modeli gibi tam modülasyonumu ? ayrıca bu modelin ön konsolu çıkıyor mu yani oda termostatı gibi kullanabiliyor mu bazı baymak modellerinin çıkıyor sanırım? ayrıca mevcut petek boyutlarında toplamda 1-2 m gibi bir uzatmaya gitsem 28 kw modeli yeterli olur mu yoksa yine 33 kw düşüneyim? teşekkürler...
  • quote:

baymak kombileri pek incelememiştim şöyle bir göz attım güzel kombi yapmışlar sitesinde çok ayrıntı yok bu kombi bahsettiğim ariston modeli gibi tam modülasyonumu ? ayrıca bu modelin ön konsolu çıkıyor mu yani oda termostatı gibi kullanabiliyor mu bazı baymak modellerinin çıkıyor sanırım? ayrıca mevcut petek boyutlarında toplamda 1-2 m gibi bir uzatmaya gitsem 28 kw modeli yeterli olur mu yoksa yine 33 kw düşüneyim? teşekkürler...

baymak brötje novadens extra'da önpanel çıkıyor ve oda termostatı olarak kullanılabiliyor baymak'ta diğer modeller dokunmatik düğmeli
    tam modülasyonlu derken,modülasyonlu oda kumandası ile oda sıcaklığına göre modülasyon özelliğini soruyorsanız o özellik yok
  • 
Sayfa: önceki 123124125126127
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.