Merhabalar, öncelikle disintegration, size de teşekkürlerimi sunayım sonrasında kombimuhendisi size de sunayım cevaplarınız için. Bugün Demirdöküm'den gelip keşif gerçekleştirdiler. Montaj ve İGDAŞ işlemi dahil fiyat teklifinde bulundular. Buraya yazmayı düşündüm ama emin olamadım. Yukarıda da bir paylaşım var, duruma göre göndereyim sonrasında. Eski (20+ senelik) kombiyi de 400e alacaklar. Güzel bir fiyat olduğunu düşünüyorum ve planladığım noktada. Mesajınızı alıntılama sebebim ise Nitromix için düşünürseniz bu noktada nasıl yorumlarsınız? Sıkıntı yaratacak mıdır? |
KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ SAYFASI [ANA KONU] (1045. sayfa)

-
-
Öncelikle rica ederim.
Yakın fiyat bandında ECA Proteus Premix 24 kW kombiyi de değerlendirebilirsiniz. Demirdöküm Nitromix 2 yıl, ECA Proteus Premix 5 yıl garantili.
Modülasyon bakımından ele alacaksanız, Bosch Condense 2300i W 24/28 1:8 modülasyonuyla gayet başarılı. Ayrıca Condense 2300i sıcak su kullanımında 28 kW'lık gücüyle daha performanslıdır.
Nitromix ile İGDAŞ onayı, malzeme ve işçilik dahil tahminen 5.500 - 5.600 TL civarında fiyat almış olmalısınız. Proteus Premix ile de aynı fiyatlar karşınıza çıkacaktır.
Condense 2300i için elbette fiyat önemli ölçüde değişir.
Bosch markasını göz önüne aldığınızda 5 yıl garanti ve daha ekonomik fiyatla Condense 2200i Nitromix'ten yaklaşık 400 TL fazla bir fiyata tekabül eder. Ama 2 yerine 5 yıl garanti, sıcak suda 25 kW çalışma, ses seviyesinin çok daha düşük olması ve daha geniş modülasyona sahip olması gibi özellikleri topladığınızda şahsi kanaatim fazlasıyla hak ettiği yönündedir.
Servis açısından İstanbul için bu üç markada da sorun yaşamazsınız. Üç marka da Türkiye'de üretildiği için yedek parça fiyatları genel olarak aşağı yukarı aynıdır.
-
Bu civarda hep 16-20 arası fiyatlar veriliyor hocam, bilerek mi yüksek tutuyorlar bilemem. Olması gereken fiyatlar ne kadardır?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Vaillant ecoTEC Pure VUW 286/7-2 24KW 20000
Kombiyi tavsiye edermisiniz.yoksa buderus logomax 122 i mi sizce.
Kağıttaki teklif 2000 daha aşağıda olmalı
Taşındığımız evde Vaillant Turbomag şofpen var (dublex olmasına rağmen malesef 12 takmışlar!). Şofpen arada F1 hatası veriyor ve her zaman, sıcak su ısısını çok stabil tutamıyor, soğuma ısınma oluyor. Birde kutusundan 90 derece dirsekle çıkmasına rağmen bizimkin de şofpenden çıkışta 5-10cm lik bir eklenti var ve sökülmüyor. Bacanın çıkışı(sonradan yaptırdık cam balkon) şofpene göre aşağıda kalıyor.
F1 sanırım NTC sensör hatasından oluyor. Alıp değişeyim dedim ama bulamadım. Her yerde vaillant kombi ntc sensörleri var. Satıcılara sordum (n11 vs) şofpen de de aynıdır diyen çıkmadı. Aynı şey baca için de geçerli yeni baca seti alayım dedim onuda bulamadım. Tüm satılanlar kombiler için...
Yıldım vaillant servisi çağırdım, onlarda gelmeden gaz uygunluk belgesi istediler. Açılırken verdiler ama nereden olduğunu bilmiyorum ve bulamadım...
Çözüm önerisi olan var mı :)
-
ÜSTADLAR...ARKADAŞLAR SON DÜZLÜĞE GİRDİM YARDIM EDİN....KOMBİYİ SEÇEMEDİM....
Öncelikle evimde petekler mevcut olup, gaz tesisatı ve kombi montajı için servis geldi çok ilgiliydi sağ olsun.
Tesisatı, bağlantısı kombi dolabı dahil (kombinin kendisi hariç) 3200 tl bir fiyat verdi eğer borular esnek olandan olursa +600 TL fark çıkar dedi. Fakat sattıkları kombi demirdöküm nitromix'miş (5500 TL olur dedi) (yani gaz tesisatı projesi, bağlantısı 3200 tl kombi de 5500 tl toplamda 8700 TL) bende bu kombiyi burada (ana konuda) pek öneren görmedim hatta önermeyenleri gördüm. Gelen yetkili evim dubleks de olsa 24 KW'nin yeterli olacağını söyledi. Bende aklımdaki iki modelden ilkini söyledim Baymak Duo Compact dedim servisinin çok kötü olduğunu söyledi. Fiyat bile vermedi. Bende demirdöküm'ün çok da içime sinmediğini, son günlerde Buderus'un GB122i'nin 5 yıl garantisi olduğunu gördüm. (@disintegration hocam paylaşmıştı) onu sordum o kombiyi eğer biz fabrikadan çekersek 7400 TL'ye gelir daha aşağıya alamayız fakat siz başka yerden temin edebilirsiniz biz yine montajını yaparız dedi. ben dedim hani 200-300 tl fazla da olsa sizden alalım başka yerden internetten vs uğraşmayalım dedim.
**Yetkili arkadaş gerçekten kendi ürününü satmaya çalışan bir yapıda değildi fakat demirdöküm nitromix modelinin (burada plastik aksamlarının olduğu fotoları gördüm) diğer kombilerden bir farkı olmadığını her kombide plastik aksamlarının olduğunu söyledi. neyse burayıda geçtik fakat can alıcı nokta şuydu. dedi ki ;
**Eğer kombiyi il dışından internetten vs alırsan aldığın yer ile görüş kombinin montajından sonra çalıştırılmasını, kontrolünü vs onlar yapacak sıkıntı yaşamanı istemem dedi. yani bu ne demek üstadlar ?**Örneğin ben internetten n11-hepsi burada - trendyol-amazon vs vs platformdan bir kombi aldığımda montajı bittiğinde muhatap bulamayacak mıyım ?
**Şimdi kombiyi bu servis getirtiyor 7400 tl internette 6400 tl arada var 1000 tl niye böyle diyorum onlar eski stok biz direkt fabrikadan çekiyoruz diyor. Sizce ne yapmalıyım Vailant intro modeli var bizde 6000 tl civarı fakat Buderus Gb122i ondan daha iyi gibi bir şey dedi. Yani adam resmen bizden alma kombiyi diyor. :)
sizce kombiyi internetten alıp burada servise taktırsam sıkıntı olur mu veya nelere dikkat etmeliyim ?
bu şekilde kombi alan tecrübe eden var mı ?
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum..
-
PROTHERM PUMA CONDENS = VAİLLANT ECO TEC İNTRO = DEMİRDÖKÜM VENTOMİX
https://www.vaillant.com.tr/pdf/ecotec-intro-mk-0020289235-06-2142125.pdf
https://www.protherm.com.tr/upload/pdf/Puma_Condense_Montaj_ve_Bakim_Kilavuzu.pdf
-
kombi arızaları konusuna yazarsanız kombi ustalarından geri dönüşler olacaktır
-
Spot piyasadan değil normal alışveriş sitesinden aldığın firma garantili bir ürünü, onun yetkili servisi takar, garanti kapsamında da servisi bakar. Arkadaş ne demek istemiş anlamadım ama sanırım saçmalamış.
Kombide bu rakama kadar çıkacaksanız, Daikin NDJ serisi tam yoğuşmalı kombilerine de mutlaka bir bakın, 6 yıl tam garantili ve kaliteli malzemesi olan bir kombi.. Almasanız da, buna niye bakmadım demeyin derim..(Bölgenizde servisi varsa bunu da seçeneklerinize ekleyin ve göz ardı etmeyin..)
İnternetten alacaksanız; ürünün en yeni model ve yeni üretim yılllı olmasına dikkat edin. Yazılım güncellemesi bile olsa özellikle elektronik ürünlerde böyle güncellemeler olabiliyor.
Hangi elektronik ürün olurda olsun, her zaman son yılın üretimi mi diye sorun ve bunu alın, geçmiş yıldan kalma bir ürün varsa, güncelleme vs. gelip elde kaldıysa fiyatı o yüzden düşük olabilir, bu konuları iyi araştırın derim..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 20 Ekim 2021; 11:3:0 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
bunları kim söylediyse iyi sallamış
**Eğer kombiyi il dışından internetten vs alırsan aldığın yer ile görüş kombinin montajından sonra çalıştırılmasını, kontrolünü vs onlar yapacak sıkıntı yaşamanı istemem dedi
kombiyi internetten alırsan, eğer bölgende bir projeci+montajcı ile anlaşırsan, montajcı kombiyi monte edecek proje çizilecek proje onaylanacak
proje onaylandıktan sonra elinde gaz açım belgesi olacak. sen de kombinin yetkili servisini evine çağıracaksın
yetkili servis garantiyi başlatacak ve garanti süresi içerisinde olası arızalarda onlar ilgilenecek
direkt fabrikadan kombiyi aracısız (toptancıdan almıyorsa) komisyonsuz çekiyorsa daha ucuza çekmesi gerekir bu da ikinci yalanı
bu montajcı size vaillant group kombilerini satmaya çalışıyor muhtemelen o marka ile anlaşması var satış yapması gerekiyor yokuşa sürüyor
demirdöküm nitromix alınmayacak bir kombi değil benim söylemek istediğim: 2010 model bir kombi makyaj geçirmedi haliyle teknik özellikleri bence yetersiz
zamanında çok sattığı için demirdöküm bu kombiyi hala pahalıya satıyor. bende aynı fiyat diliminde daha iyi kombiler olduğunu söylüyorum
bu arada vaillant eco tec intro ve protherm puma condens aynı kombidir hatta ellerinde varsa demirdöküm ventomix de aynı kombidir
vaillant eco tec intro 18/24 ve 24/28 versiyonlarında satılıyor
protherm puma condens sadece 18/24 kapasitesinde satılıyor
demirdöküm ventomix ise muhtemelen sadece 24/28 kapasitesinde üretiliyor
vaillant eco tec intro almanya üretimi değildir. vaillant'ın slovakya fabrikasında üretiliyor. protherm'de orada üretiliyor
https://www.protherm.com.tr/upload/pdf/724c3d72-18c9-4a0b-abcd-f986393d6f4f.pdf
eleman madem vaillant eco intro satmaya çalışıyor aynı kombi olan protherm puma condens için de fiyat alın bence
vaillant eco tec intro iç dizaynı
gökdeniz TOPRAKyoutube
Ankarada kombi tesisat proje gibi işlerinizde yardıma ihtiyaciniz var ise arayarak yada videolarimizin altına yorum ekleyebilirsiniz. ankara ici ücretsiz kesifimiz vardır vatsap telegram gibi kanallardan resim video gibi iletiler göndererek fiyat ve teklif alabilirsiniz 05077304829 05077304829 youtube kanalimiza lutfen abone olmayi unutmayiniz. hangi kombi alınır? en iyi yoğuşmalı kombi markaları 2021 kombi tavsiyesi. en iyi kombi hangisi en iyi kombi markası. en az yakan kombi Ankara'da tutulan kombiler. parçası ucuz az yakan kombi tesisat proje peteğim ısınmıyor. Kombi fiyatları. kombi seçimi. kombi önerileri kombi tavsiyeleri. en ucuz kombi fiyatlari. en uzun ömürlü kombiler. kombi resetleme kombim su eksiltiyor kombiye su basma kombi bakımı temizlemesi kombi filitre temizlemesi ankara dogalgaz KOMBİ en az yakan tasarruflu kombiler kombi fiyatlari kombi ömrü hangi kombiyi almaliyim kombi tavsiyeleri kombide olması gereken özellikler iyi bir kombi seçimi nasil yapilir en çok garantili kombiler ek garantili kombiler dikey baca kombiler bacali kombiler hermetik kombi en ideal kombi fiyatlari Tüm sorunlarınızda kombi ihtiyacınızda kombi almak degistirmek istediğinizde lutfen bizimle iletişime geçiniz 05077304829https://www.youtube.com/watch?v=xso9m9btVy0videoyu izlediysen görmüşsündür
artıları:
çelik premix eşanjör
8 litre genleşme tankı
18kw için 24kw sıcak su gücü
24kw için 28kw sıcak su gücü
eksileri:
kombinin alt bağlantı grup blok bağlantılarının hepsi ama hepsi kompozit yani plastiktir
kombinin alt kısmı komple siyah renktir.
-
kalorifer devresinde gb122i çok daha geniş aralıkta modülasyon yapar
musluk sıcak su gücünde pure 28kW, gb122i ise 30kW gücünde
pure 2 yıl garanti, gb122i ise 5 yıl garanti
pure'de paslanmaz çelik premix eşanjör var, gb122i'de ise buderus mag-sil-al silindirik alaşımlı eşanjör var
pure'un hidroblok grubu pirinçtir. gb122i'nin ise kompozit
tercih senin
-
@disintegration Hocam merhaba biliyorum belik bıktırdım biraz sizi hakkınızı helal edin ama bu tarz ürünler çok sık alınmıyor uzun vadede f/p kombi almak istiyorum tabi şans işi birazda Buderus bakıyordum sabahta size sordum fakat 7000 TL Buderus GB122İ için biraz fazla geldi bana.
Nette "Baymak Duotec Compact" olarak arama yaptığımda "hermetik" ve "tam yoğuşmalı" olarak iki kombi çıkıyor gibi bu kombiler aynı kombi mi ? yoksa jenerasyon farkı mı var ?
Baymak Lambert LPY - Baymak Brötçe - Baymak Duotec Compact bunların fiyatları arasında uçurum yok ama duotec compact sanki biraz daha yeni üretim cihaz gibi geldi. Buderus Gb122i'den bugün vazgeçtim.
Yarın sabah uyandığımda bakalım hangi Baymak kombiden de vazgeçmem umarım. Gelen servis Baymak'ı hiç önermedi es geçti. Bizim muhitte hiç satmadığından söz etti fakat burada da E.C.A dan sonra en çok önerilenlerden ilginç.
Bahse konu baymak kombiler arasında ne gibi farklar var sessizlik, sıcak su veya kalorifer performansı, ECA gibi eco modu var mı bunların da
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meandroslu -- 20 Ekim 2021; 16:3:8 >
-
Kentsel dönüşüm ihtimali nedeniyle birkaç yıl sorunsuz götürecek ikinci el kombi arayışı içerisindeyim. Çevredeki bazı satıcılara baktığımda birkaç ürün önerdiler ama konuya hakim olmadığımdan emin olamadım. Tamamı hermetik olmak üzere ECA Proteus Plus, Bosch Class ve Ariston Genus seçeneklerini sundular. Sizce hangisini tercih etmeliyim. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhabalar ,
Eski kullanmış olduğumuz 10 yıllık eca proteus kombimiz bozulduğu için kombi arayışına girdik. Var olan kombimiz 24KW'tı bir problem yaşamadık ısınma anlamında yine aynı şekilde 24KW olarak devam edeceğiz gibi görünüyor. Evimiz istanbulda 120m2 dışı mantolamalı güneş gören bir yer.
Ancak iki kombi arasında kaldım birisi ECA proteus premix 24KW ve Bosch Condens 2200I W 24/25 Kw olan model.
Böyle bir seçim arasında kaldığım için burdakilerin görüşünü almak istedim. Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz. Veya bu iki kombide size uymaz daha yüksek kapasiteli almanız gerekmekte gibi bir yorumda yapabilirseniz sevinirim.
Teşekkürler
-
arkadaşım senin kafan çok karışık sana yardımcı olamam iyi forumlar
-
bosch class 2000 veya 6000
eca proteus plus
eca proteus plus blue
ariston genus
ariston class
ferroli divatech
bunların hepsi olur çünkü hepsi çift eşanjörlü ama ariston'u en sona al. servisi parçası diğerlerine göre daha az bulunur
demirdöküm nitron ve atron ve baymak çift eşanjörlerinin hepsini bulabilirsen (farketmez) ör: baymak luna,baymak brötje,baymak lambert,baymak falke...vs
eca confeo plus
bu cihazları da öneririm. kesinlikle ama kesinlikle tek eşanjörlü kombi almayın bunu satıcıya vurgulayarak belirtin. ikinci elde tek eşanjörlü kombinin eşanjörü ya patlaktır veya delinmeye ramak kalmıştır
ayrıca mümkünse 10 yaşın altında kombi bulmaya çalışın
-
Çook teşekkür ederim hocam. Servis parça yaygınlığı sebebiyle ECA Proteus Plus almayı düşünüyorum. Bakımdan geçirilmiş ve 1 yıl garanti veriliyor, 2 bin fiyat verildi makul geldi. İlginiz için tekrar teşekkür ederim.
Evet bir çok marka ve model var kafam karıştı yine de sağolun hocam. En azından alirken dikkat edeceğimiz hususlar konusunda kafamizda bir şablon oluştu.quote:
Orijinalden alıntı: disintegrationarkadaşım senin kafan çok karışık sana yardımcı olamam iyi forumlar
merhaba 120m2 eve 24kw ideal ve doğru kombileri düşünmüşsünüz
bence ikiside eşit düzeyde cihazlar ikiside 5 yıl garantili
kombi evin içinde olacaksa ve ses düzeyi önemliyse 2200i birkaç desibel daha az seslidir ama bu eca'nın sesli çalıştığı anlamına gelmesin
her iki cihaz şu konuda en çok önerdiğim 5-10 model arasındadır
iki kombinin kendi aralarında öne çıkan özellikler var ama sağlamasını yapınca aynı kapıya çıkıyor
örneğin 2200i daha geniş aralıkta modülasyon yapıyor ama eca proteus premix'te kombinin üstünde eco/comfort tuşu var kalorifer devresi için. anakartta 2 tane hazır parametresi belli kalorifer modu bu özellik te her kombide olmaz
musluk sıcak su gücü olarak eca 24 bosch 25kw'dır bence eşittir
ana eşanjör olarak eca'da paslanmaz çelik 2200i'de buderus'un silindirik alaşımlı eşanjörü var
kısacası bence eşit kombiler. istanbul gibi bir yerde de servislerini araştırın demeyeceğim mutlaka bölgenizde servisleri vardır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X